Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas

Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?
anonim cytuj
21-10-2021
4 umowa na czas nieokreślony

anonim cytuj
21-10-2021
Maksymalnie 3 umowy na czas określony, następna już musi zostać zawarta na czas nieokreślony. Istotny jest tu też czas trwania wszystkich umów na czas określony u tego pracodawcy, nie można być zartrudnionym na czas określony dłużej niż 33 miesiące.

anonim cytuj
21-10-2021
Kodeks pracy dopuszcza zawarcie czwartej umowy na czas określony, staje się ona jednak z automatu umową na czas nieokreślony.
Możliwe jest też mieć jedną umowę na czas określony, np na 5 lat, lecz z chwilą przekroczenia 33 miesięcy u tego samego pracodawcy, ona również staje się z automatu umową na czas określony.

anonim cytuj
21-10-2021

Sugerowane Tematy

Odsetki za opóźnienie w zapłacie.
Witam, Pismem z dnia 25.09.2022 r. odstąpiłam od umowy sprzedaży - wada prawna rzeczy. Pismo wysłane Pocztą Polską - poleconym za potwierdzeniem odbioru. Po nieudanej próbie doręczenia 27.09.2022, przesyłka dwukrotnie awizowana (27.09.2022 r i 05.10.2022 r. ) - bez skutku. Moim zdaniem pismo celowo nieodebrane przez sprzedawcę. Pytanie: W pozwie o wydanie nakazu zapłaty od jakiego dnia liczyć odsetki za opóźnienie?...
Dziecko nie chce jeżdzić do ojca na widzenia
Dzień dobry. Mamy z byłym mężem ustalone kontakty z dzieckiem ale syn nie chce jeździć do ojca , co przyjedzie po niego to dziecko płacze i mówi że chce zostać w domu. Najchętniej bym go wtedy nie dawała ponieważ bardzo mi go szkoda i wiadomo , wiem też że ojciec będzie delikatnie na niego krzyczał że mówi mi takie rzeczy że tam się go wiecznie czepiają że wszytko jest na niego i on za nim nie stanie . Czy mogę coś z tym zrobić czy już niestety n...
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...
Rodzielnośc majątkowa a dziedziczenie po teściach.
Mam z mężem podpisaną przed ślubem rozdzielność majątkową. Mąż nabył spadek po zmarłej mamie w tym konto bankowe. W banku chce, aby pieniądze ze spadku przelali na moje konto bankowe. Mąż nie ma konta, a bank odmawia wypłaty gotówki, upierają się przy przelewie na konto. Jak tą całą sytuację ugryźć? Wiem, że mąż musi zgłosić do US nabycie spadku. Czy jeśli pieniądze z konta zmarłej teściowej wpłyną prosto w całości na moje konto to ja również b...

Wyszukiwarka