Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas

Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?
anonim cytuj
21-10-2021
4 umowa na czas nieokreślony

anonim cytuj
21-10-2021
Maksymalnie 3 umowy na czas określony, następna już musi zostać zawarta na czas nieokreślony. Istotny jest tu też czas trwania wszystkich umów na czas określony u tego pracodawcy, nie można być zartrudnionym na czas określony dłużej niż 33 miesiące.

anonim cytuj
21-10-2021
Kodeks pracy dopuszcza zawarcie czwartej umowy na czas określony, staje się ona jednak z automatu umową na czas nieokreślony.
Możliwe jest też mieć jedną umowę na czas określony, np na 5 lat, lecz z chwilą przekroczenia 33 miesięcy u tego samego pracodawcy, ona również staje się z automatu umową na czas określony.

anonim cytuj
21-10-2021

Sugerowane Tematy

Wspólne mieszkanie, raty kredytu (podział majątku)
Witam, można prosić o wsparcie w tej kwestii? Żona (razem z dzieckiem) mieszka w naszym wspólnym mieszkaniu (mamy rozdzielność majątkową). Ja się na jej prośbę wyprowadziłem, ona opłaca kredyt, do którego byłem dopisany. Aktualnie ja nie korzystam z mieszkania. Jak z punktu widzenia prawa wygląda kwestia korzystania z mieszkania opłacania rat kredytu przy podziale majątku? Jak to może być rozliczone przy podziale majątku?...
Ugoda windykacyjna.
Witam wszystkich. W 2013 roku dostałam ogromny rachunek za telefon (Internet). Kilkukrotnie złożona reklamacja, bo telefon nie posiadał tej opcji. W międzyczasie telefon wyłączono. Wszystko uregulowałam i podpisałam ugodę powindykacyjną. Kilkanaście wizyt w salonie w celu włączenia - bez skutku. Po kilku latach jakaś firma żąda zapłaty rachunków (mam potwierdzenia). Sąd internetowy też odrzucił ich roszczenia. Wczoraj dostałam list od kolejnej wi...
Odszkodowanie z ZUS.
Dzień dobry. Chciałam się zapytać czy można złożyć do ZUS o odszkodowanie za załamanie " dalszej nasady kości promieniowej ręki" zwolnienie z pracy na okres 2 miesięcy.. w pracy podpisana umowa zlecenie wypadek nie zdążył się w pracy, a na prywatnej posesji....
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego maloletniego syna.
Odrzuciłam spadek po zmarłym ojcu. Chcę odrzucić w imieniu mojego małoletniego syna. Po śmierci taty komornik nie chciał mi udzielić informacji o długach ojca żądając 600zl za spis inwentarza. Czy ja jako przedstawicielka ustawowa mojego syna mogę do komornika wystosować prośbę o udzielenie informacji jeśli spadek jeszcze nie został odrzucony? Jak to ubrać w słowa? Złożyłam wniosek do sądu o zgodę na dokonanie czynności prawnej przekraczającej zw...

Wyszukiwarka