Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas

Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?
anonim cytuj
21-10-2021
4 umowa na czas nieokreślony

anonim cytuj
21-10-2021
Maksymalnie 3 umowy na czas określony, następna już musi zostać zawarta na czas nieokreślony. Istotny jest tu też czas trwania wszystkich umów na czas określony u tego pracodawcy, nie można być zartrudnionym na czas określony dłużej niż 33 miesiące.

anonim cytuj
21-10-2021
Kodeks pracy dopuszcza zawarcie czwartej umowy na czas określony, staje się ona jednak z automatu umową na czas nieokreślony.
Możliwe jest też mieć jedną umowę na czas określony, np na 5 lat, lecz z chwilą przekroczenia 33 miesięcy u tego samego pracodawcy, ona również staje się z automatu umową na czas określony.

anonim cytuj
21-10-2021

Sugerowane Tematy

abonamentu za TV,
Witam, mój tata dostał pismo z Urzędu skarbowego o pobraniu kwoty z tytułu braku opłacania abonamentu za TV, kwota naliczona jest za okres 09.2015 do 09.2021. czyli za 5 lat. Tylko że kwota została naliczona za okres kiedy mój tata pod tym adresem już nie mieszka od 10 lat, czyli od 2011 r. Pismo dostał na adres gdzie teraz mieszka. Pytanie czy można się od tego odwołać? Jeśli tak gdzie kierować takie pismo, do Urzędu skarbowego czy do Poczty po...
Praca przy zbiorze malin.
Dzień dobry ja z zapytaniem bo nie wiem już co mam robić , pracowałam przy zbiorze malin , zarobiłam 2700, z czego wypłacili mi 1000zl a na resztę miałam zaczekać ok tygodnia .Minęło już dwa tygodnie nie odbierają telefonu nie odpisują na smsy . Czy w tej sytuacji mogę coś zrobić czy już raczej zapomnieć o pieniądzach?...
Spadek po siostrze.
Siostra nie miała dzieci, zmarła , dziedziczy rodzeństwo. Zostawiła testament chcąc celowo aby jeden z braci (brat D) nic nie dostał z mieszkania, które posiadła. Ale ujęła to w testamencie tak: 47 % siostra A 43 % siostra B 10% brat C Zmarła chciała celowo wydziedziczyć brata D, ale ani nie ujęła w testamencie aby brat D był wydziedziczony, ani nie napisała brat D 0%. Czy w tej sytuacji brat D ma prawo do zachowku. Jak zostanie wezwany do t...
Mieszkanie a rozwód.
Dobry wieczór, Jak wyglądą taka sytuacja od strony prawnej? Żona znajomego zakupiła mieszkanie w 2015 z własnych środków co zaznaczyła w akcie notarialnym. Przez te lata znajomy zrobił remont mieszkania za około 40 tysięcy. Na dzień dzisiejszy mieszkanie jest warte ze 150 tysięcy. Formalnie nadal są małżeństwem, ale planują rozwód. Czy w przypadku rozwodu znajomy ma jakieś prawa do tego mieszkania?...

Wyszukiwarka