Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas

Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?
anonim cytuj
21-10-2021
4 umowa na czas nieokreślony

anonim cytuj
21-10-2021
Maksymalnie 3 umowy na czas określony, następna już musi zostać zawarta na czas nieokreślony. Istotny jest tu też czas trwania wszystkich umów na czas określony u tego pracodawcy, nie można być zartrudnionym na czas określony dłużej niż 33 miesiące.

anonim cytuj
21-10-2021
Kodeks pracy dopuszcza zawarcie czwartej umowy na czas określony, staje się ona jednak z automatu umową na czas nieokreślony.
Możliwe jest też mieć jedną umowę na czas określony, np na 5 lat, lecz z chwilą przekroczenia 33 miesięcy u tego samego pracodawcy, ona również staje się z automatu umową na czas określony.

anonim cytuj
21-10-2021

Sugerowane Tematy

czy moje dzieci moga przyjać spadek po babci?
Witam. Chciałabym zapytac, czy mimo, iz minął termin 6. miesięcy od zrzeczenia sie spadku przeze mnie, a w imieniu dzieci ani nie nabylam ani się nie zrzeklam, moge zlozyc wniosek do sadu o nabycie spadku wlasnie przez dzieci? (oczywoscie są nastepne "w kolejności" do spadku)...
Wynagrodzenie 2024
Witam. Jestem zatrudniony na umowę o pracę. Pracodawcą na styczeń ustanowił stawkę godzinową w kwocie 19.41. Stawka ta będzie ruchoma w zależności od godzin pracy w danym miesiącu. Czyli kwota netto z umowy o pracę wynosi 3261zl ta kwota jest dzielona na godziny w danym miesiącu. Dodam że pracuje w systemie zmianowym. Zmiana liczy 6 godzin. Średnio w miesiącu mam ok 32 zmian. W sobotę oty i niedzielę również pracuje z czego za niedzielę jest do...
Urlopu z tytułu siły wyższej.
Mam niepełnosprawnego członka rodziny, nie jestem opiekunem aczkolwiek biorę na siebie odpowiedzialność za pomoc przy wizytach lekarskich - jest to osoba na wózku. I tutaj mam pytanie, chciałam w pracy skorzystać z urlopu z tytułu siły wyższej, aczkolwiek pracodawca uważa że to nie kwalifikuje się pod to. Dodam, że grafik pracy mamy układany na miesiąc i dopiero po ułożeniu go dowiedziałam się, że odbędzie się wizyta lekarska. Czy pracodawca ma r...
Przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie dziecka. Mąż urwał kontakt.
Dzień dobry, mąż/ ojciec naszego nieletniego dziecka zerwał z nami kontakt. W październiku dziecku kończy się ważność paszportu. Chciałabym wyrobić nowy, ponieważ jeździ na konkursy poza granice kraju. Wiem, że przy wyrabianiu paszportu muszą być oboje prawni opiekunowie nieletniego dziecka. Jak mogę załatwić tą sprawę?...

Wyszukiwarka