Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?
anonim cytuj
21-10-2021
4 umowa na czas nieokreślony
anonim cytuj
21-10-2021
Maksymalnie 3 umowy na czas określony, następna już musi zostać zawarta na czas nieokreślony. Istotny jest tu też czas trwania wszystkich umów na czas określony u tego pracodawcy, nie można być zartrudnionym na czas określony dłużej niż 33 miesiące.
anonim cytuj
21-10-2021
Kodeks pracy dopuszcza zawarcie czwartej umowy na czas określony, staje się ona jednak z automatu umową na czas nieokreślony.
Możliwe jest też mieć jedną umowę na czas określony, np na 5 lat, lecz z chwilą przekroczenia 33 miesięcy u tego samego pracodawcy, ona również staje się z automatu umową na czas określony.
Mama mojej narzeczonej ma w toku sprawę rozwodową ze swoim mężem. Jest on alkoholikiem od zawsze ale jego rodzina pomaga mu teraz zrobić wszystko żeby ten rozwód był z winy mamy mojej narzeczonej. Chcę on uzyskać alimenty i ostatnio powiedział że złoży wniosek do sądu o alimenty dla niego od mojej narzeczonej i jej siostry. Czy można jakoś tego uniknąć, mogą one jakoś pozbawić go tego prawa?
Ogólnie zniszczył im całe dzieciństwo i jeszcze teraz ...
Witam.
Rozstałam się z partnerem z którym mam córkę.
Był mi winien 5tys z czego 3tys nie oddał.
Ma zasądzone alimenty 1tys zł na dziecko. W maju dostałam od niego przelew 2tys ( bez żadnego tytułu) po czym napisał,żebym te pieniądze przelała dla jego kolegi. Napisałam,że absolutnie nie i zostawiam te 2tys sobie na poczet zaległego długu. Po czym on stwierdził że w takim razie, te pieniądze mają być na alimenty za maj i czerwiec. Moje pytanie. ...
Witam,
Dwa dni temu sprzedałam Xboxa series s, kupujący testował sprzęt, oglądał, zatwierdził i kupił.
Na następny dzień odezwał się z informacją, jako że sprzęt jest niesprawny. Wyłącza się podczas użytkowania i się przegrzewa. Na prośbę o załączenie dowodu tj. Filmiku na którym się rzekomo wyłącza, kupujący zareagował w stylu, nie będę nic nagrywał chce zwrot pieniędzy.
Sprzęt był używany przez 4 miesiące, przez kilka osób i żadnej się takie...
W maju zakupiłam online pobyt dla rodziców, zarezerwowałam termin, wniosłam pełną opłatę. 10 dni przed terminem pobytu mama rozchorowała się. Natychmiast poinformowałam o tym hotel. I zaczęły się przepychanki.
Pytanie: czy mam prawo żądać zwrotu pieniędzy? Choroba mamy jest udokumentowana....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: