Witam. Mam nadzieje, ze moge sie tu Panstwa zapytac. Czy „Umowę na czas określony” moge miec cały czas, czy konkretna ilość razy, zanim dostane umowę na czas nieokreślony?
anonim cytuj
21-10-2021
4 umowa na czas nieokreślony
anonim cytuj
21-10-2021
Maksymalnie 3 umowy na czas określony, następna już musi zostać zawarta na czas nieokreślony. Istotny jest tu też czas trwania wszystkich umów na czas określony u tego pracodawcy, nie można być zartrudnionym na czas określony dłużej niż 33 miesiące.
anonim cytuj
21-10-2021
Kodeks pracy dopuszcza zawarcie czwartej umowy na czas określony, staje się ona jednak z automatu umową na czas nieokreślony.
Możliwe jest też mieć jedną umowę na czas określony, np na 5 lat, lecz z chwilą przekroczenia 33 miesięcy u tego samego pracodawcy, ona również staje się z automatu umową na czas określony.
Jestem spadkobierca ustawowym po ojcu, a obca osoba dostała w testamencie nieruchomość i ziemie.
Czy i jak mogę sprawdzić ,czy na koncie ojciec nie miał pieniędzy [prawdopodobnie za mieszkanie -sprzedaż]
Sprawa o nabycie spadku z wniosku tej obcej osoby w toku.
Ja występuje o spis inwentarza aby mieć większe rozeznanie i wycenę majątku do zachowku.
Czy mogę teraz sprawdzić konto czy nie mam takiej możliwości. Co robić?
Chodzi mi o sprawdzeni...
Jestem udziałowcem w nieruchomości w której orzeczona jest współwłasność, a zarząd tymczasowy pełni bratanek. Wyliczył on wg mnie nieprawidłowy podział kosztów podatku na współwłaścicieli, natomiast w piśmie urzędowym o podatku, jest tylko nota, że są podatnicy opodatkowani w ramach konta, czyli współwłaściciele. Nie ma konkretnej kwoty na osobę. Dzwoniąc do urzędu pani powiedziała, cytuje: Urzędu nie interesuje kto ile zapłaci, a suma ma być opł...
Dzień dobry. Moja matka twierdzi, że dorosłe dzieci powinny sponsorować rodziców, gdyż Ci mają niskie emerytury.
Moja matka ma 3700 netto emerytury (uważam ze nie jest tragicznie. Nie leczy się na nic. Nie kupuje żadnych lekarstw)
Mój brat otrzymał od matki darowiznę mieszkania z dożywociem.
Czy w takiej sytuacji, on jest zobowiązany do ewentualnego wsparcia finansowego matki ?
Matka zawsze do mnie kieruje te słowa, jakby oczekiwała ode mni...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: