Nadpłata czynszu.

Kupione mieszkanie spółdzielcze. Poprzedni właściciel nadpłacił czynsz i domaga się jego zwrotu od nowego właściciela mieszkania.
Czy ma takie prawo?
anonim cytuj
26-01-2024
Powinien napisać podanie o zwrot nadpłaconej kwoty do spółdzielni ,ich obowiązkiem jej zwrot tej sumy.

anonim cytuj
26-01-2024
Proszę zwrócić się do spółdzielni o zwrot nadpłaty. Jeżeli taka prośba nie wpłynie, spółdzielnia z automatu nadwyżkę rozliczy w nadchodzących opłatach.

anonim cytuj
26-01-2024
Spółdzielnia zapewne podjęła nadpłatę i naliczyła niższy czynsz przy kolejnym miesiącu. Ten kto zyskał powinien oddać, bo jest bezpodstawne wzbogacenie.

anonim cytuj
26-01-2024
Nie wiem . Ale ktoś kto sprzedaje to chyba powinien sobie to ogarnąć do aktu notarialnego. Więc robi sobie problemy nie potrzebnie. Skąd ten ktoś miał widzieć że ten coś nadpłacił. Jak ktoś ma cenę czynszu to płaci przelewy i tyle nie wie jak księguje to spółdzielnia.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze przed sądem pracy
Witam. Proszę o poradę. Przed sądem pracy procesowałam się z byłym pracodawcą o pieniądze (zasiłek chorobowy, urlop itd). Sporządzono ugodę, którą podpisaliśmy (ja i adwokat pracodawcy) w obecności Sądu. Pracodawca sam zaproponował 7 dni. 7 dni już minęło... Więc myślę że jednak mi nie zapłaci tych pieniędzy. Nie odpisuje na SMS Nie odbiera telefonu Jeżeli moje obawy się potwierdzą, to co mogę/muszę/powinnam zrobić: 1. Zwrócić się o pomoc d...
Spłaciłem dług alimentacyjny, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie?
Witam. Mam następujące pytanie Spłaciłem dług alimentacyjny w całości oprócz kosztów egzekucyjnych, czy komornik sądowy może zająć mi kwotę kosztów egzekucyjnych z wypłaty bez wcześniejszego skierowania pisma do mnie o uiszczenie tych kosztów. Z góry dziękuję. Pozdrawiam....
Umowa zlecenie a komornik.
Proszę o poradę. Okazało się na miejscu że mam umowę zlecenie na 3 dni kwota 1500 netto. Mam 2 komorników jestem zarejestrowana jako bezrobotna. To moje jedyne źródło dochodu na obecną chwilę. Podałam nr konta którego jestem właścicielem jaki nazwa konta widnieje imię nazwisko mojej mamy ale nie jest współwłaścicielem. Na nim nie mam zajęcia tylko na 2 rachunku. Czy komornicy jeśli jest zgłoszone do ZUS widzą to? Czy mogą zabrać jeśli do n...
Jak uzyskać informacje o spadku?
[Prawo spadkowe] Witam, sytuacja wygląda tak, że miesiąc temu dowiedzieliśmy się wraz siostrą o śmierci dziadka i babci (rodzice ojca - który nie żyje - jedynak) nie utrzymywaliśmy z tą częścią rodziny kontaktu dlatego dowiedzieliśmy się o śmierci dziadka bardzo późno. Zaraz mija 6 miesięcy od jego śmierci w spadku mamy mieszkanie ale nie jesteśmy pewni czy kredyt był spłacany. Wiem że spadek uznaje się za przyjęty po 6 miesiącach od śmierci lub ...

Wyszukiwarka