Nadpłata czynszu.

Kupione mieszkanie spółdzielcze. Poprzedni właściciel nadpłacił czynsz i domaga się jego zwrotu od nowego właściciela mieszkania.
Czy ma takie prawo?
anonim cytuj
26-01-2024
Powinien napisać podanie o zwrot nadpłaconej kwoty do spółdzielni ,ich obowiązkiem jej zwrot tej sumy.

anonim cytuj
26-01-2024
Proszę zwrócić się do spółdzielni o zwrot nadpłaty. Jeżeli taka prośba nie wpłynie, spółdzielnia z automatu nadwyżkę rozliczy w nadchodzących opłatach.

anonim cytuj
26-01-2024
Spółdzielnia zapewne podjęła nadpłatę i naliczyła niższy czynsz przy kolejnym miesiącu. Ten kto zyskał powinien oddać, bo jest bezpodstawne wzbogacenie.

anonim cytuj
26-01-2024
Nie wiem . Ale ktoś kto sprzedaje to chyba powinien sobie to ogarnąć do aktu notarialnego. Więc robi sobie problemy nie potrzebnie. Skąd ten ktoś miał widzieć że ten coś nadpłacił. Jak ktoś ma cenę czynszu to płaci przelewy i tyle nie wie jak księguje to spółdzielnia.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Porozumienie stron przy przejściu na emeryturę.
Złożyłam podanie o rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron i jednocześnie o ponowne przyjęcię ponieważ chciałbym kontynuować pracę na obecnym stanowisku. Jeszcze nie otrzymałam oficjalnej odpowiedzi od mojego pracodawcy ale dowiedziałam się że jest zgoda na zawarcie umowy tylko na 3 miesiące. Jestem bardzo zawiedziona takim postanowieniem ponieważ wszyscy pracownicy którzy zostają w pracy dostają zgodę na 33 miesiące na czas określony. ...
Alimenty po 25 roku życia
Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak wygląda sprawa płacenia alimentów na dziecko, które ukończyło 25 rok życia i nadal się uczy? Mój ojciec jakiś czas przed moimi urodzinami wysłał pismo, w którym poinformował, że po ukończeniu przeze mnie 25 lat przestaje płacić na mnie alimenty, przy czym nie podał żadnej podstawy prawnej, tylko napisał, że taką wiadomość uzyskał w ZUSie. Znalazłam w internecie informacje z zeszłego roku, że w sejmie trwał...
Czy przewoźnik może zakazać używania telefonów komórkowych?
Dzień dobry, Dziś byłam świadkiem ciekawej sytuacji w busie pewnego prywatnego przewoźnika. Mianowicie kobieta rozmawiająca przez telefon (w momencie, kiedy bus jeszcze stał na stanowisku tj. kierowca nie był w trakcie jazdy) została przez niego dosyć perfidnie upomniana, że ma natychmiast przestać rozmawiać gdyż w busie obowiązuje "zakaz używania telefonów komórkowych" po czym kierowca wskazał palcem na stosowną naklejkę umieszczoną n...
Ubezpieczenie zdrowotne przy mężu.
Witajcie, mam pytanie odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego, od ponad roku jestem nieubezpieczona, teraz mój mąż chce ubezpieczyć mnie w swojej pracy, ale ponoć od braku ciągłości w ubezpieczeniu płaci się jakieś kary lub jakieś uzupełnienie za brak tej ciągłości, a są to spore sumy. Pytanie brzmi czy zapłacę i ile jeżeli takie są??...

Wyszukiwarka