Nadpłata czynszu.

Kupione mieszkanie spółdzielcze. Poprzedni właściciel nadpłacił czynsz i domaga się jego zwrotu od nowego właściciela mieszkania.
Czy ma takie prawo?
anonim cytuj
26-01-2024
Powinien napisać podanie o zwrot nadpłaconej kwoty do spółdzielni ,ich obowiązkiem jej zwrot tej sumy.

anonim cytuj
26-01-2024
Proszę zwrócić się do spółdzielni o zwrot nadpłaty. Jeżeli taka prośba nie wpłynie, spółdzielnia z automatu nadwyżkę rozliczy w nadchodzących opłatach.

anonim cytuj
26-01-2024
Spółdzielnia zapewne podjęła nadpłatę i naliczyła niższy czynsz przy kolejnym miesiącu. Ten kto zyskał powinien oddać, bo jest bezpodstawne wzbogacenie.

anonim cytuj
26-01-2024
Nie wiem . Ale ktoś kto sprzedaje to chyba powinien sobie to ogarnąć do aktu notarialnego. Więc robi sobie problemy nie potrzebnie. Skąd ten ktoś miał widzieć że ten coś nadpłacił. Jak ktoś ma cenę czynszu to płaci przelewy i tyle nie wie jak księguje to spółdzielnia.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od sprzedaży mieszkania.
Dobry wieczór. Szanowni Państwo, zechcielibyście wyjaśnić mi, czy prawidłowo opłaciłem podatek za sprzedaż mieszkania. W skrócie: 2014 - mój ojciec przekazał mi w formie darowizny 50% mieszkania; 2017 - po śmierci mojej matki - otrzymałam w spadku pozostałe 50% mieszkania. 2018 - sprzedałam mieszkanie, po czym odprowadziłam do US 19% wartości od całej kwoty za mieszkanie. Ostatnio zasłyszałam, że obowiązek opłaty podatku zachodzi, gdy spadko...
Wyposażenie mieszkania przy jego sprzedaży.
Dzień dobry, wraz z żoną zakupiliśmy mieszkanie z rynku wtórnego. Podczas zawierania aktu notarialnego zawarliśmy ustne porozumienie co do rzeczy pozostających w mieszkaniu tj. Zabudowy kuchennej oraz szaf w dwóch pomieszczeniach. W dniu przekazania kluczy okazało się, że dotychczasowi właściciele zabrali ze sobą piekarnik w zabudowie, lampy, oraz zabudowany w ścianie kominek elektryczny. Wydaje mi się, że są to elementy stałe, które były element...
Czy może grozić mi spłata długów po byłym mężu?
Dobry wieczór Mam pytanie dotyczące długów po byłym mężu. Były mąż nie spłaca tych zobowiązań. Ok 13 lat temu będąc w małżeństwie podpisywałam "coś" podczas zaciągania przez niego kredytu. Nie miałam wówczas dochodu więc była to chyba tylko informacja, o branym przez niego kredycie. Ale nie mam pewności co podpisywałam w banku. Czy jednak mimo to może grozić mi spłata jego zobowiązań z tytułu tego podpisanego kredytu? Lub innych...
Kupiliśmy mieszkanie z mężem jeszcze przed ślubem w udziałach każdy 1/2. Potem wzięliśmy ślub, jak możemy to sprzedać??
Witam. Mam pytanie. Kupiliśmy mieszkanie z mężem jeszcze przed ślubem w udziałach każdy 1/2. Potem wzięliśmy ślub. Mamy wspólność majątkowa. Teraz chcemy mieszkanie sprzedać. Czy sprzedajemy dalej jako rozdzielnie 1/2 udziałów czy jako jedno? ...

Wyszukiwarka