Nadpłata czynszu.

Kupione mieszkanie spółdzielcze. Poprzedni właściciel nadpłacił czynsz i domaga się jego zwrotu od nowego właściciela mieszkania.
Czy ma takie prawo?
anonim cytuj
26-01-2024
Powinien napisać podanie o zwrot nadpłaconej kwoty do spółdzielni ,ich obowiązkiem jej zwrot tej sumy.

anonim cytuj
26-01-2024
Proszę zwrócić się do spółdzielni o zwrot nadpłaty. Jeżeli taka prośba nie wpłynie, spółdzielnia z automatu nadwyżkę rozliczy w nadchodzących opłatach.

anonim cytuj
26-01-2024
Spółdzielnia zapewne podjęła nadpłatę i naliczyła niższy czynsz przy kolejnym miesiącu. Ten kto zyskał powinien oddać, bo jest bezpodstawne wzbogacenie.

anonim cytuj
26-01-2024
Nie wiem . Ale ktoś kto sprzedaje to chyba powinien sobie to ogarnąć do aktu notarialnego. Więc robi sobie problemy nie potrzebnie. Skąd ten ktoś miał widzieć że ten coś nadpłacił. Jak ktoś ma cenę czynszu to płaci przelewy i tyle nie wie jak księguje to spółdzielnia.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

zwrócenie kosztów za szkolenie
Czy pracodawca ma prawo żądać zwrócenia kosztów za szkolenie? Poszłam do nowej pracy i na samym początku przeszłam 19h "szkolenia" (miało być 14h), pokazywano mi wtedy co i gdzie znajduje się w miejscu pracy oraz jak obsługiwać kase fiskalną. Powiedziano mi, że za owe szkolenie będę miała zapłacone jak za normalne godziny pracy ale gdy odejdę w ciągu 3msc. to będę musiała zwrócić za nie koszta. Czy istnieje takie prawo, aby pracodawca...
Prawa klienta do reklamacji.
Witam, prowadzę serwis komputerowy, klient przyniósł na wymianę baterii swój laptop ponieważ szybko się rozładowywała. Bateria została szybko wymieniona, przetestowana, ładowała się i działo wszystko. Po dwóch dniach klient do mnie pisze że laptop umarł w czasie pracy, odebrałem od sprzęt i rzeczywiście nie uruchamiał się, uszkodził się chip na płycie głównej, z powodu braku sprzętu do takiej naprawy oddałem sprzęt do serwisu który takie wymiany ...
Czy podwyżka bez aneksu jest zgodna z przepisami?
Dzień dobry. W związku z podwyżkami. Czy pracodawca ma obowiązek dać do podpisania nowy aneks do umowy o prace ponoszący kwotę wypłaty brutto? Obecny pracodawca stwierdził że nie musi tego robić, wypłata i tak będzie wyższa. Czy są jakieś przesłanki, że nic się nie podpisuje czy jednak upominać się ?...
dom zakupiony na kredyt hipoteczny na jedna osobe
witam, dom zakupiony na kredyt hipoteczny na jedna osobe (posiadajaca dzieci), ale jest on splacany przez 2 osoby nie zwiazane ze soba w sposob prawny, obie mieszkaja w tym domu. w momencie kiedy wlasciciel kredytu umiera lub zwiazek sie rozpada, caly dom zostaje przepisany dzieciom? czy ta druga osoba moze sie jakos zabezpieczyc? czy pozostaje tylko testament lub malzenstwo?...

Wyszukiwarka