Nadpłata czynszu.

Kupione mieszkanie spółdzielcze. Poprzedni właściciel nadpłacił czynsz i domaga się jego zwrotu od nowego właściciela mieszkania.
Czy ma takie prawo?
anonim cytuj
26-01-2024
Powinien napisać podanie o zwrot nadpłaconej kwoty do spółdzielni ,ich obowiązkiem jej zwrot tej sumy.

anonim cytuj
26-01-2024
Proszę zwrócić się do spółdzielni o zwrot nadpłaty. Jeżeli taka prośba nie wpłynie, spółdzielnia z automatu nadwyżkę rozliczy w nadchodzących opłatach.

anonim cytuj
26-01-2024
Spółdzielnia zapewne podjęła nadpłatę i naliczyła niższy czynsz przy kolejnym miesiącu. Ten kto zyskał powinien oddać, bo jest bezpodstawne wzbogacenie.

anonim cytuj
26-01-2024
Nie wiem . Ale ktoś kto sprzedaje to chyba powinien sobie to ogarnąć do aktu notarialnego. Więc robi sobie problemy nie potrzebnie. Skąd ten ktoś miał widzieć że ten coś nadpłacił. Jak ktoś ma cenę czynszu to płaci przelewy i tyle nie wie jak księguje to spółdzielnia.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Spis inwentarza.
Komornik dostał zadanie zrobić spis inwentarza.Teraz odzywa się i informuje że nie może kont sprawdzić bo musi mieć poświadczenie dziedziczenia ..O co tu chodzi bo nie rozumiem.? Chce wiedzieć co i ile jest na kontach do sprawy spadkowej. Jak to ugryźć....
Przedłużenie umowy w ciąży
Podjęłam zatrudnienie, w nowym miejscu nie wiedząc, że jestem w ciąży (wcześniej pracowałam u innego pracodawcy, ciągłość pracy jest zachowana). W nowej pracy mam 6-miesięczny okres próbny. Aktualnie jestem w 3 miesiącu ciąży. Przed podpisaniem umowy wstępnie ustaliłam z nowym pracodawcą, że po 3-4 miesiącach pracy podejmiemy temat dalszej współpracy. Czy muszę informować pracodawcę o ciąży podczas tej rozmowy? Czy mogę to „przemilczeć” i prosić ...
Nabycie spadku.
Za 3 tygodnie ma odbyć się sprawa o nabycie spadku po wielu zmarłych. Niestety wczoraj zmarł jeden z uczestników postępowania. Z racji tego że był kawalerem i jego rodzice już nie żyją dziedziczy po nim rodzeństwo, które też jest w gronie uczestników postępowania spadkowego. W związku z tym ich udział w prawie do spadku zwiększy się o część po swoim bracie. Czy jako wnioskodawca muszę przed rozprawą poinformować sąd o zaistniałej sytuacji i np. ...
Zmiana warunków pracy bez mojej zgody
Cześć, mam trochę dziwną sytuację z którą nie bardzo wiem co zrobić, chodzi o to że jestem zatrudniona na umowę o pracę na 1/2 etatu, jednak w październiku jedna z menedżerek oświadczyła mi, że chcę wprowadzić zmiany i na jeden miesiąc (październik) chciała abym przeszła z 1/2 na 3/4 etatu, usłyszałam tylko że chciałaby to zrobić i na tym temat się zakończył, w porównaniu do mojej koleżanki nie dostałam żadnej umowy do podpisania! Po dwóch tygo...

Wyszukiwarka