Czy zgodnie z art. 561 kodeksu cywilnego, sprzedający/świadczący usługę ma obowiązek zapłacić za transport? A jeżeli tak to w jaki sposób? Bo oddałem do niego samochód na całkowity remont, i po przejechaniu 3tys km znowu samochód zepsuty. Napisałem mu pismo z tytułu rękojmi, on odpisał żeby mu przywieść samochód, tylko problem jest taki że mam do niego 300km. Kontakt z nim jest bardzo trudny, napisać jakieś pismo do niego w tej sprawie, wynająć l...
Witam. Piszę w imieniu koleżanki. Zacznę od tego że pracowała w sklepie monopolowym 3 lata. Umowy miała różne zlecenia , na pół etatu. Od grudnia 2020 ma umowę na czas nieokreślony. W lutym poszła na zwolnienie ze względu na ciążę(szefowa wiedziała o ciąży, mimo to dała jej taką umowę). 3 sierpnia 2021 urodziła dziecko. 01.08.2022 kończy jej się macierzyński i chciała by skorzystać z bezpłatnego urlopu wychowawczego. I tu zaczyna się cyrk. Szef...
Mam w sąsiedztwie opuszczone gospodarstwo - dom i działkę rolną. Stało to wiele, wiele lat bo ostatni własiciel zmarł i brak spadkobierców.
Jakiś cwaniaczek zarejestrował tam firmę i z tego co się dowiedziałem, chce sobie to przejąć. Ci ludzie mieszkają w innej części Polski, wyhaczyli jakoś tą nieruchomość.
Dom oczywiście popada w ruinę, działka zarasta, nikt o to nie dba, nikt się tym nie interesuje. Pustostan i bałagan.
Jak można przerwać c...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: