Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?

Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje.
Czy firma może mnie zwolnić prędzej?
Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę.
Dzięki za informacje.
anonim cytuj
07-04-2024
Z dnia na dzień mogą rozwiązaniem bez wypowiedzenia- jeśli będą mieli podstawy.

anonim cytuj
07-04-2024
To ja wiem.. bardziej miałem na myśli że wchodzę do biura, kładę wypowiedzenie okres 3 miesiące a szanowny Pan władca mówi, że w sumie to od dziś jesteś wolny i spadaj.. nie, nie mają żadnych powodów aby mnie zwolnić.. za to ja mam masę aby zmienić pracę.

anonim cytuj
07-04-2024
Mogą Cię co najwyżej zwolnić ze świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia i wtedy rzeczywiście "od dziś możesz być wolny".

anonim cytuj
07-04-2024
Ale gdyby kazał Ci " spadać" to weź zwolnienia ze świadczenia pracy na piśmie.

anonim cytuj
07-04-2024
Ale wtedy pamiętajmy, że mimo, że fizycznie do roboty nie chodzisz, to pracodawca ma obowiązek wypłacania ci pensji przez ten okres wypowiedzenia.

anonim cytuj
07-04-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty z Funduszu Alimentacyjnego, a ślub z nowym partnerem.
Witam chciałam się zapytać czy jak pobieram z funduszu alimentacyjnego alimenty na dzieci to czy jak wezmę ślub z partnerem który nie jest ojcem dzieci moich to już nie będą się należały?...
Odroczenie rozprawy.
W sądzie toczy się postepowanie o zmianę wyroku rozwodowego w zakresie wykonywania władzy rodzicielskiej. Złożone zostały wnioski dowodowe potwierdzające brak zainteresowania dzieckiem, dowody że ojciec na stałe przebywa za granicą co według KRIO jest trwałą przeszkodą w wykonywaniu władzy rodzicielskiej oraz została załączona opinia psychologa dziecięcego w której stwierdzono że dziecko nie zna ojca, nie chce się z nim spotykać i nie ma z nim wi...
złożyłam wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności.
Mam pytanko w imieniu znajomej. Koleżanka złożyła wniosek do sądu o dział spadku i zniesienie współwłasności. Pierwszy taki wniosek wysłałam w kwietniu ale listem zwykłym. Zrobiła przelew na 500zl do sądu. List zaginął na poczcie albo gdzieś po drodze.. Do sądu nie dotarł. Wysłała jeszcze raz ten wniosek z aktualna data i potwierdzeniem zapłaty z kwietnia. Czy ta wpłataz kwietnia będzie sie teraz liczyła? W piątek dostała pismo z sądu że ma wpł...
Opieka nad dzieckiem na podstawie aktu notarialnego.
Witam Powierzono mi opieki nad nastolatką na podstawie aktu notarialnego. Dogadałam się z rodzicem ,który pilnie potrzebował wyjechać zarobkowo za granicę ,że jak zarobi to przyśle mi pieniądze na dziecko. Ponadto złożył w banku dyspozycję na jednorazowy przelew alimentów dla córki. Oczekiwałam kontaktu z rodzicem jednak ten kontakt się urwał ,a raczej rodzic unika kontaktu ze mną ,bo nie chce dołożyć pieniędzy na utrzymanie. Dziecko spędziło u ...

Wyszukiwarka