Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?

Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje.
Czy firma może mnie zwolnić prędzej?
Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę.
Dzięki za informacje.
anonim cytuj
07-04-2024
Z dnia na dzień mogą rozwiązaniem bez wypowiedzenia- jeśli będą mieli podstawy.

anonim cytuj
07-04-2024
To ja wiem.. bardziej miałem na myśli że wchodzę do biura, kładę wypowiedzenie okres 3 miesiące a szanowny Pan władca mówi, że w sumie to od dziś jesteś wolny i spadaj.. nie, nie mają żadnych powodów aby mnie zwolnić.. za to ja mam masę aby zmienić pracę.

anonim cytuj
07-04-2024
Mogą Cię co najwyżej zwolnić ze świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia i wtedy rzeczywiście "od dziś możesz być wolny".

anonim cytuj
07-04-2024
Ale gdyby kazał Ci " spadać" to weź zwolnienia ze świadczenia pracy na piśmie.

anonim cytuj
07-04-2024
Ale wtedy pamiętajmy, że mimo, że fizycznie do roboty nie chodzisz, to pracodawca ma obowiązek wypłacania ci pensji przez ten okres wypowiedzenia.

anonim cytuj
07-04-2024

Sugerowane Tematy

Nieuzasadniony wpis w KW.
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel. Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości. Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...
Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Pojazd z wadą prawną.
Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz...
Zakup na odległość.
Pokusiłam się na zakup na odległość na transmisji. Była to tzw. transmisja wyprzedażowa i Pani podkreślała, że towar z wyprzedaży nie podlega zwrotowi bo i tak to są super ceny i możemy odsprzedawać między sobą. Otrzymałam paczkę, połowa zakupionego towaru to poliester, którego nie cierpię. O tym, że to jest poliester sprzedająca nie powiedziała w czasie transmisji. Gdy zapytałam o adres do zwrotu Pani mi odpisała, że towar z wyprzedaży nie podle...

Wyszukiwarka