Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje.
Czy firma może mnie zwolnić prędzej?
Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę.
Dzięki za informacje.
Z dnia na dzień mogą rozwiązaniem bez wypowiedzenia- jeśli będą mieli podstawy.
anonim cytuj
07-04-2024
To ja wiem.. bardziej miałem na myśli że wchodzę do biura, kładę wypowiedzenie okres 3 miesiące a szanowny Pan władca mówi, że w sumie to od dziś jesteś wolny i spadaj.. nie, nie mają żadnych powodów aby mnie zwolnić.. za to ja mam masę aby zmienić pracę.
anonim cytuj
07-04-2024
Mogą Cię co najwyżej zwolnić ze świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia i wtedy rzeczywiście "od dziś możesz być wolny".
anonim cytuj
07-04-2024
Ale gdyby kazał Ci " spadać" to weź zwolnienia ze świadczenia pracy na piśmie.
anonim cytuj
07-04-2024
Ale wtedy pamiętajmy, że mimo, że fizycznie do roboty nie chodzisz, to pracodawca ma obowiązek wypłacania ci pensji przez ten okres wypowiedzenia.
Mieszkanie kupione przed ślubem, a więc stanowi wyłącznie moją własność i nie wchodzi do wspólnoty małżeńskiej ale co w przypadku mojej śmierci? Kto dziedziczy mieszkanie? Mam męża oraz 2 dzieci pełnoletnich i dwójkę małoletnich, pytam oczywiście czysto teoretycznie bo nie mogę znaleźć info na ten temat....
Z racji, że jeden z moich rodziców, nie dotrzymywał obowiązku alimentacyjnego, złożyłam wniosek do komornika o ściganie, oczywiście po kilku miesiącach dostałam informacje, że sprawa jest nieskuteczna gdyż dłużnik przebywa poza granicami Polski i praktycznie nie ma żadnych środków na koncie.
W roku 2022 w styczniu złożyłam wniosek o zlicytowanie 1/2 części nieruchomości dłużnika.
W międzyczasie dostałam informacje o to, że komornik po prostu ...
Mam pytanie odnośnie urlopu z tytułu siły wyższej. Wiem, że można go wziąć w godzinach i jest ich wtedy 16. Czy mogę zatem deklarując wybranie go właśnie w godzinach brać go 16 razy po jednej godzinie? Mój pracodawca twierdzi, że taki urlop mogę zgłosić tylko 2 razy w roku i jeżeli jednorazowo wezmę np. 3 godziny to za drugim razem jak nie wezmę reszty to przepadają pozostałe godziny.. w necie nie znalazłam info na ten temat....
Jak się można odwołać do wniosku o ograniczenie władzy rodzicielskiej? Merytorycznie i technicznie.
Kiedy we wniosku nie ma podanych żadnego uzasadnienia, ani żadnego świadka powołanego.
Przebywam z dzieckiem prawie tyle co opieka naprzemienna. Aktualnie piszę drugie pismo, aby wnieść o opiekę naprzemienną i znieść alimenty (których nie płacę, w uzasadnieniu podaje powody i dlaczego tego nie robiłem i jak łoże na utrzymanie dziecka). Słuchając ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: