Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?

Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje.
Czy firma może mnie zwolnić prędzej?
Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę.
Dzięki za informacje.
anonim cytuj
07-04-2024
Z dnia na dzień mogą rozwiązaniem bez wypowiedzenia- jeśli będą mieli podstawy.

anonim cytuj
07-04-2024
To ja wiem.. bardziej miałem na myśli że wchodzę do biura, kładę wypowiedzenie okres 3 miesiące a szanowny Pan władca mówi, że w sumie to od dziś jesteś wolny i spadaj.. nie, nie mają żadnych powodów aby mnie zwolnić.. za to ja mam masę aby zmienić pracę.

anonim cytuj
07-04-2024
Mogą Cię co najwyżej zwolnić ze świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia i wtedy rzeczywiście "od dziś możesz być wolny".

anonim cytuj
07-04-2024
Ale gdyby kazał Ci " spadać" to weź zwolnienia ze świadczenia pracy na piśmie.

anonim cytuj
07-04-2024
Ale wtedy pamiętajmy, że mimo, że fizycznie do roboty nie chodzisz, to pracodawca ma obowiązek wypłacania ci pensji przez ten okres wypowiedzenia.

anonim cytuj
07-04-2024

Sugerowane Tematy

Zapisy w Księdze Wieczystej.
Na działce ,którą chcemy nabyć znajdują się obiekty budowlane ( stary dom, studnia i budynek gospodarczy) w Księdze Wieczystej nie ma na ten temat żadnych zapisów, jest tylko określona powierzchnia nieruchomości. Czy jest jakieś niebezpieczeństwo przy nabywaniu takiej nieruchomości i czy w akcie notarialnym zapisy dotyczące tego co się znajduje na działce powinny być szczegółowo opisane ? Budynki są stare i nie posiadają dokumentacji....
przedawnienie pożyczki
Witam czy pożyczka z prowidenta z 2008 r z wyrokiem sądu z tego roku ulega przedawnieniu...
Umowa ustna na wynajem mieszkania,
Witam serdecznie, proszę o poradę co zrobić? Wynajmuje mieszkanie na umowę słowna, co miesiąc wysyłam koleżance rozliczenia pradu gazu, przelew wykonuje tytułem wpłata, jednak co miesiąc wysyłamy sobie rozliczenia, place również raz w roku ubezpieczenie mieszkania, również tytułem wpłata po otrzymaniu zdjecia rachunku polisy tak koleżanka sobie zażyczyła, gdyż oficjalnie nie chciała wynająć mieszkania, płace tylko opłaty czynszowe mediowe bez ods...
Czy mogę odrzucić spadek po terminie?
Czy na etapie ustalania spadkobierców z wniosku wierzyciela, spadkobiercy ustawowi mogą nie przyjąć spadku po zmarłej? Od śmierci spadkodawcy minęły 3 lata a bank wystąpił o ustalenie spadkobierców po osobie która zaciągnęła kredyt. Dodam że spadkobiercy ustawowi nie odrzucili spadku w terminie 6 miesięcy....

Wyszukiwarka