Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje.
Czy firma może mnie zwolnić prędzej?
Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę.
Dzięki za informacje.
Z dnia na dzień mogą rozwiązaniem bez wypowiedzenia- jeśli będą mieli podstawy.
anonim cytuj
07-04-2024
To ja wiem.. bardziej miałem na myśli że wchodzę do biura, kładę wypowiedzenie okres 3 miesiące a szanowny Pan władca mówi, że w sumie to od dziś jesteś wolny i spadaj.. nie, nie mają żadnych powodów aby mnie zwolnić.. za to ja mam masę aby zmienić pracę.
anonim cytuj
07-04-2024
Mogą Cię co najwyżej zwolnić ze świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia i wtedy rzeczywiście "od dziś możesz być wolny".
anonim cytuj
07-04-2024
Ale gdyby kazał Ci " spadać" to weź zwolnienia ze świadczenia pracy na piśmie.
anonim cytuj
07-04-2024
Ale wtedy pamiętajmy, że mimo, że fizycznie do roboty nie chodzisz, to pracodawca ma obowiązek wypłacania ci pensji przez ten okres wypowiedzenia.
Jeśli osoba w pozwie o przeniesienie własności nieruchomości wycenia nieruchomość na 10 tysięcy, a ona jest warta ponad 100 tysięcy to poniesie jakieś konsekwencje w sądzie?
W tym przypadku opłata od pozwu wyniosła 500 złotych, a powinna dużo więcej....
Sprawa przedstawia się następująco. Kilka działek budowlanych należących do dwóch sióstr. W celu uniknięcia dodatkowych kosztów notarialnych, a mianowicie jedna z sióstr chce zachować wszystkie działki, pomysł jest taki aby zrzec się sądownie prawa do spadku tych działek (spadek po zmarłych rodzicach bez żadnych obciążeń), a następnie spłacić siostrę w formie darowizny na konto. Pytanie jest takie czy US nie zinterpretuje tego jako chęć uniknięci...
Witam,
Mam pytanie dotyczące reklamacji na Allegro. Właśnie otrzymałem odpowiedź w rozmowie ze sprzedającym (firmą) na temat złożonej przeze mnie reklamacji następującej treści: "Do zakończenia procesu reklamacyjnego jest nam potrzebny uszkodzony towar, tego typu reklamacji nie rozpatrujemy zdalnie. Prosimy o informację kiedy i pod jakim adresem kurier może zgłosić się po przesyłkę z uszkodzonym transporterem". Czy to zgodne z prawem?...
Chciałabym zapytać czy pracodawca może udzielić pracownikowi nagany i jednocześnie ukarać kara pieniężną z tytułu nienależycie wykonanie obowiązków ? Chodzi dokładnie mi o to czy za jedno przewinienie można zostać dwukrotnie ukaranym ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: