Czy pracodawca może zwolnić z dnia na dzień?

Umowa o pracę na stałe, wypowiedzenie to okres 3 miesięcy i taki okres mnie interesuje.
Czy firma może mnie zwolnić prędzej?
Boje się, że po prostu któregoś dnia podam wypowiedzenie, stwierdzą że mogą mnie zwolnić z godziny na godzinę.
Dzięki za informacje.
anonim cytuj
07-04-2024
Z dnia na dzień mogą rozwiązaniem bez wypowiedzenia- jeśli będą mieli podstawy.

anonim cytuj
07-04-2024
To ja wiem.. bardziej miałem na myśli że wchodzę do biura, kładę wypowiedzenie okres 3 miesiące a szanowny Pan władca mówi, że w sumie to od dziś jesteś wolny i spadaj.. nie, nie mają żadnych powodów aby mnie zwolnić.. za to ja mam masę aby zmienić pracę.

anonim cytuj
07-04-2024
Mogą Cię co najwyżej zwolnić ze świadczenia pracy w okresie wypowiedzenia i wtedy rzeczywiście "od dziś możesz być wolny".

anonim cytuj
07-04-2024
Ale gdyby kazał Ci " spadać" to weź zwolnienia ze świadczenia pracy na piśmie.

anonim cytuj
07-04-2024
Ale wtedy pamiętajmy, że mimo, że fizycznie do roboty nie chodzisz, to pracodawca ma obowiązek wypłacania ci pensji przez ten okres wypowiedzenia.

anonim cytuj
07-04-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od obrazów i rysunków przez siebie wykonanych
Mam pytanie, jak wygląda kwestia sprzedaży obrazów i rysunków przez siebie wykonanych, jaki podatek należy zapłacić i co dokładnie zgłasza się do urzędu skarbowego?...
Zniesienie alimentacji.
Mąż ma córkę, która w tym roku skończyła szkołę średnią, zdała maturę i zablokowała ojca wszędzie gdzie się dało, żeby nie wiedział gdzie mieszka, co robi czy pracuje czy studiuje. Mąż złożył w lipcu wniosek o zniesienie alimentów lub obniżeniem ze względu na naszą sytuację rodzinną. Obecnie płaci co miesiąc bez żadnych opóźnień. Jak była potrzeba to dostawała więcej na swoje konto. Sąd próbuje dostarczyć jej wniosek lecz za każdym razem wraca zw...
Czy można zmienić zamki w wynajmowanym mieszkaniu?
Wynajmuję domek jednorodzinny. Mieszkam sama z dziećmi. Czy mogę zmienić zamek z racji, że właściciel podczas mojej nieobecności wchodzi do domu? Mam nagranie na kamerze, że wchodzi gdy mnie nie ma. I czy na posesję podwórka może wejść podczas mojej nieobecności?...
Opieka nie biologicznego ojs
Witam, syn jest w szpitalu i opiekuje się nim mój mąż który nie jest jego biologicznym ojcem. Lekarka twierdzi, że nie ma prawa tam być, ponieważ w razie czego nie może wyrazić zgody na operacje. Czy mogę go jakoś upoważnić? Inni lekarze i ordynator nie mają z tym problemu......

Wyszukiwarka