Odrzucenie spadku po terminie.

Hej czy mam jakiekolwiek szanse na odrzucenie spadku po terminie?
Sprawa wygląda tak że gdy byłam nie letnia zmarł mi tata. Mama nie dokończyła dokumentacji i gdy skończyłam 18lat zaczęły wszystkie długi przychodzić..
anonim cytuj
07-04-2024
Jeżeli przyczyną niezłożenia oświadczenia w terminie jest tylko zaniedbanie matki, to szanse na zatwierdzenie przez sąd uchylenia się od skutków niezłożenia oświadczenia w terminie są mniej więcej żadne.

anonim cytuj
07-04-2024

Sugerowane Tematy

przedawnienie pożyczki
Witam czy pożyczka z prowidenta z 2008 r z wyrokiem sądu z tego roku ulega przedawnieniu...
Problem z odzyskaniem długu.
Witam, pożyczyłem w sierpniu ubiegłego roku znajomemu pieniądze, mniej niż 1000 zł. Miał oddać w następnym miesiącu (wrześniu). Umowy niestety nie mam, aczkolwiek mam wiele wiadomości na messengerze, w których to przyznaje się do długu i określonej kwoty. Przez cały ten czas, ponad pół roku, pisałem systematycznie by przypomnieć o spłacie, lecz nieskutecznie. Zmienił miejsce zamieszkania i nie znam jego adresu, adres e-mail także jest mi nieznany...
Wezwanie do zapłaty.
Dziś dostałem sądowe wezwanie do zapłaty od windykacji. Co mam robić proszę o pomoc....
Kiedy trzeba zwrócić zasiłek chorobowy?
Cześć, byłem na 3 tygodniowym L4 (od psychiatry), które przedłużam. W trakcie l4 brałem udział w zajeciach sportowych i pracodawca uważa, że nie powinienem i będzie chciał abym oddał wypłacone L4 za ten okres tych 3 tygodni. Co jeżeli odmówie? Mam od psychiatry papier, że wskazane dla mnie są wszelkiego rodzaju aktywności oraz przebywanie w grupach ludzi. Czy sprawa trafia od razu do sądu czy będzie to załatwiane przez ZUS? Firma powyżej 20osó...

Wyszukiwarka