Nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze.

Dostałam pismo z ZUS że mam oddać nienależnie pobrane świadczenie wychowawcze przy opiece naprzemiennej. Podczas sprawy nie było przez sąd powiedziane że tym świadczeniem mam się dzielić z ojcem dzieci. Jak się odwołać skoro te pieniądze przeznaczyłam na wszystko wyprawki wycieczki opłaty w szkole ubrania buty itd.
anonim cytuj
03-04-2024
Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania. Co na to wszystko ojciec dziecko? Zresztą to pewnie on doniósł do ZUS-u, że pobierasz całe świadczenie bo oni sami raczej nie ingerowaliby w to.

anonim cytuj
03-04-2024
Tak sam, ale cały rok od wyroku sądu się nie upominał, tylko teraz jak dostał wezwanie na sprawę o zmianę kontaktów.

anonim cytuj
03-04-2024
No właśnie czekał żeby Ci dokopać. Raczej tu żadne tłumaczenia, że pieniądze poszły na dzieci nie przejdą i będziesz musiała oddać połowę bo to niesłusznie było pobierane. Jedynie możesz prosić o rozłożenie długu na raty.

anonim cytuj
03-04-2024
A masz na to wszystko faktury imienne, że to ty kupowałaś?

anonim cytuj
03-04-2024
Mam.

anonim cytuj
03-04-2024
Może powinnaś udać się do prawnika specjalizującego się w prawie rodzinnym i starać się o zwrot połowy tych kosztów od ojca dzieci.

anonim cytuj
03-04-2024

Sugerowane Tematy

Czy kierownik zakładu może udostępnić nagranie z kamery księgowej?
Witam, czy kierownik zakładu może udostępnić nagranie z kamery księgowej? Nagranie dotyczące mnie...
Termin rozprawy sądowej.
Po zaparkowaniu w niewłaściwym miejscu miałem bardzo nie miłą sytuację z policją. Zostałem zabrany na badania krwi a sprawa trafiła do sądu. Wyniki krwi przyszły z dużym opóźnieniem a cała sprawa ciągnie się w czasie jakby nikogo nie obchodziło to jak cała sytuacja wpływa na moje życie. Czy mogę jakoś przyśpieszyć to kiedy w końcu dostanę list z terminem rozprawy ? Chciałbym żeby sprawa już się zakończyła a jej status to oczekuje na posiedzenie....
Wypowiedzenie najmu mieszkania komunalnego.
Żona wyprowadza się do kochanka i zrywa umowę najmu mieszkania komunalnego. Głównym najemca mieszkania z którego zrezygnowała zostaje jej mąż. W owym mieszkaniu zostały meble i sprzęty łazienkowe i kuchenne których nie zabrała przez wypowiedzeniem umowy. Przedmioty te były kupione z pieniędzy które żona miała po sprzedaży mieszkania otrzymanego w spadku. Teraz po wypowiedzeniu umowy żona oskarża męża o kradzież i żąda zwrotu owych rzeczy oraz ...
Moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów
Dzień dobry, Proszę o poradę - moje 5- letnie dziecko będąc w przedszkolu niechcący zniszczyło okulary nauczycielki. Dzisiaj pani dyrektor powiadomiła mnie, że mam pokryć koszty zakupu nowych okularów, twierdząc że jako rodzic ponoszę odpowiedzialność za szkody wyrządzone przez moje dziecko. Jednak dziecko było w tym czasie pod opieką szkoły, więc nie uważam abym to ja była temu winna. Trochę głupio mi w stosunku do Pani nauczycielki, ale dlacz...

Wyszukiwarka