Dyspozycja wkładem na wypadek śmierci.

Witam. Czy będąc współwłaścicielem konta z zapisem dyspozycji po śmierci, trzeba się dzielić środkami z innym spadkobiercą? Jak to wygląda prawnie?
anonim cytuj
26-03-2024
Nie, środki wskazane przez właściciela rachunku jako dyspozycja na wypadek śmierci nie wchodzą w skład spadku.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

alimenty i widzenia bez sądu
Witam, mam pytanie, rozstajemy się z partnerka lecz mamy wspólne dziecko, chcemy się dogadać w kwestii alimentów i widzeń ale bez sądu , i moje pytanie brzmi czy jeśli będę jej płacił alimenty do 'ręki' i ona mi napisze potwierdzenie że dostała pieniądze to czy takie coś będzie ważne? Czy lepiej wysyłać przez pocztę? Dodam że wysyłanie pieniądzy z konta nie wchodzi w grę.. Proszę o pomoc.....
wypłata zaległych wynagrodzeń
Witam, potrzebuję porady jak napisac wniosek,jakiś wzór o wypłatę wielu wynagrodzeń,których nie otrzymałem od swojego byłego pracodawcy i gdzie te pisma kierować?...
Zwolnienie lekarskie.
Witam, jeżeli mam zwolnienie lekarskie wypadkowe od dnia 11.08 do 30.09, i mam umówioną wizytę dopiero na 11.09, a lekarz chirurg może wystawić takie zwolnienie tylko 3 dni wstecz, to czy zwolnienie wypadkowe jest traktowane tak jak przepracowane 33 czy tam 30 dni w pracy i mogę np, wziąć zwykłe zwolnienie od jakiegoś lekarza na okres do 11.09?...
Wykreślenie wzmianki o egzekucji z księgi wieczystej.
Działka rolna wraz z budynkami gospodarczymi zajęta Przez Komornika . Dłużnik po dogadaniu się z Komornikiem znalazł sam kupca. Sprzedano połowę działki (bez budynków. Budynki zostały staremu właścicielowi, nowy kupił tylko działkę rolną) , spłacony dług była umowa u notariusza. Wszystko działo się w październiku 2019 roku. Do tej pory "stary" właściciel działki nie ma wykreślenie w księdze wieczystej zajęcia komorniczego, które zost...

Wyszukiwarka