Dyspozycja wkładem na wypadek śmierci.

Witam. Czy będąc współwłaścicielem konta z zapisem dyspozycji po śmierci, trzeba się dzielić środkami z innym spadkobiercą? Jak to wygląda prawnie?
anonim cytuj
26-03-2024
Nie, środki wskazane przez właściciela rachunku jako dyspozycja na wypadek śmierci nie wchodzą w skład spadku.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Nieodpłatne szkolenie do pracy
Czy szkolenia do rozpoczęcia pracy nieodplatnie są legalne? Czy pracodawca moze szkolić pracownika Za 00,00 zł? I czy można podpisać umowę na taką kwotę? Proszę o odp ...
Czy można płacić alimenty do ręki z pokwitowaniami?
Witam. Mam problem i nie wiem co robić. Moja matka miała przeze mnie założoną sprawę w lipcu o niepłacenie alimentów. Wyrok był taki iż jeśli dalej nie będzie płacić to dostanie 8 miesięcy więzienia. Dzisiaj do mnie zadzwoniła z informacją, że chce płacić alimenty do ręki a ja mam jej wydawać pokwitowania i podobno muszę zgłosić to do mopsu. Taki pomysł podobno podrzuciła jej kuratorka. Szczerze mówiąc, nie chce przyjmować tych alimentów do ręki...
Czy odrzucenie spadku można cofnąć?
Czy odrzucenie spadku można cofnąć? I co jeśli dostałam pismo że moja matka odrzuciła i ja jestem kolejna to co w sytuacji kiedy ona będzie chciała cofnąć swoje oświadczenie woli to co wtedy z moim terminem?...
Pracodawca nie chce podpisać urlopu.
Szef nie chce podpisać mi urlopu na 2 tygodnie, twierdzi że nie może ponieważ w tym samym czasie bierze inna osoba urlop boi się że kolejny urlop przerwie ciągłość w pracy gdy w tym samym czasie np. jeszcze ktoś poszedł np. na L4. Moje pytanie jakich użyć argumentów kiedy mam już opłacone ferie które spędzam z 7 latkiem(tata wychowujący sam dzieci) Czytałem coś na temat tych nowych urlopów, które weszły w życie czy mogę złożyć wniosek o taki ur...

Wyszukiwarka