Jeśli zmarła osoba, nie ma męża, dzieci, jedyny brat tej osoby zmarł również, rodzice też nie żyją, to czy osobą dziedziczącą po tej zmarłej będzie jedyny syn nieżyjącego brata zmarłej? czy krąg osób uprawnionych do dziedziczenia nie obejmuje dalej niż mąż/dzieci/rodzice?...
Witam, może ktoś coś poradzi. Sąsiad zarzucił mojemu tacie, że niby podczas koszenia trawy,(traktorem) uszkodził mu elewacje domu, na elewacji jest rysa ok 3 cm z czego nie można było jej obejrzeć bo nie wpuścił na poseje. Dodam że sąsiad miał już wyrok za nękanie moich rodzicow.Co chwila wzywa na nich policję. Rodzice początkowo nie podali numeru polisy bo nie zgadzają się z zaistniałą sytuacją, bo nie mógł tego zrobić z odległości ok 100 metrów...
Proszę o pomoc w takiej sytuacji. Pracownik trafia do szpitala, tam ma wykonany zabieg (styczeń 2024). Lekarz kieruje go na zwolnienie L4 na okres 1,5tygodnia. Pracownik zgłasza ustnie pracodawcy, że nie będzie go przez ten okres w pracy z powodu chorobowego. Przy rozliczeniu okazuje się, że zwolnienie nie widnieje w systemie.
Pracownik nie był obecny w pracy, nie ma podstaw do wypłaty wynagrodzenia ani zasiłku za ten okres.
Co w takiej sytuac...
Witam. Przeprowadziłam się do nowego mieszkania (4 piętro) i mam problem z sąsiadami piętro niżej. Jest to małżeństwo po 80, niestety przygłuchawe dość mocno. Na tyle mocno, że ich radio zagłusza nawet telewizor w moim mieszkaniu, a gdy w domu mam wszystko wyłączone, dokładnie co do słowa słyszę to, czego słucha sąsiad. Mam nawet bagrania, gdzie słychać wyraźnie co u sąsiada akurat leci. Nie przeszkadzało by mi to, gdyby nie to, że sąsiad akurat ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: