Pan X ma sprawę w sądzie przeciwko Panu Y.
Pan X wezwał na świadka swojego brata i jego żonę. Brat pana X nie chce zaznawać i ma prawo odmówić składania zeznań, bo jest to stopień pokrewieństwa.
Pytanie czy żona brata, (bratowa pana X) może odmówić składania zeznań? Czy według prawa to jest rodzina dla Pana X i również ma prawo odmówić zeznań? Sytuacja jest dosyć dziwna, bo brat z żoną Pana X niezbyt mają ze sobą kontakt, nie znają sytuacji i...
Witam.
Mam pytanie, mam znajomego który jest z żoną po separacji, dostał pozew o rozwód. Ma z kobietą dziecko w wieku przedszkolnym. Przesyłał jej pieniądze dobrowolnie na dziecko- alimenty. 400 zł. Ona podniosła ta kwotę przez adwokata i ma jej wysyłać 300 zł na nią i resztę na dziecko wychodzi ok. Tysiąca złotych. Z tym że sąd przyznał jej tą kwotę od września , a dokumenty mu przyszły w październiku. Kobieta chce aby zapłacił jej zaległe pien...
Czy można zwolnić pracownika będącego na l4? Pracownik pracował około 2 lat w danym zakładzie pracy. Jest na zwolnieniu 4 miesiąc, dodam że przebywa w placówce odwykowej i ma tam ciągłość l4....
Komornik chce ode mnie pisma kiedy zajął mi konto w banku. Czy to nie jakiś absurd? Ja mam mu przynosić pismo kiedy on sam zajął mi konto? Byłem w banku bank takich rzeczy nie wydaje. Dzwoni do pracodawcy wyzywa rzuca jakimiś paragrafami, grozi karą itd. Co ja mam zrobić ? Czy jest to zgodne z prawem? Konto mam cały czas to samo wszystkie pieniądze tam idą od samego początku i on mi je zajął a teraz mnie pyta kiedy on mi je zajął......
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: