Witam,
Pracowałem w firmie X od 01.04.2022 do 30.09.2023r na umowę o pracę.
Od 27.09.2023r. Jestem zatrudniony w firmie Y na umowę o pracę na razie na czas określony do 31.12.2024r.
W dniu 10.11.2022 urodził mi się syn. Żyje w związku nieformalnym i partnerka przebywa na urlopie macierzyńskim, po urlopie macierzyńskim partnerka wykorzysta zaległy przysługujący jej urlop w firmie, a potem przechodzi na urlop wychowawczy. Ja nic nie brałem kompl...
Może ktos pomoże.
Czy samotna matka , mająca rentę rodzinną po swoim tacie może zarejestrowac się w pup jako osoba bezrobotna po to by iść na staz?
...
Została do mnie nadana przesyłka zagraniczna zawierająca leki. Jest to pięć opakowań środków antykoncepcyjnych na mój wyłączny użytek. Przesyłka po nadejściu do Polski została zatrzymana przez urząd celny, który domaga się ode mnie dowodu zakupu leków oraz pozwolenia z Urzędu Rejestracji Wyrobów Medycznych na import. Faktur żadnych nie mam, leki otrzymałam od osoby prywatnej za darmo. Według ustawy prawo farmaceutyczne można bez zgody Urzędu Wyro...
Mój ojciec ma bardzo dużo kredytów, które płaci regularnie.
Jego obecny stan zdrowa się pogarsza.
Kontakt z ojcem mam, poprawny ( gdy on tego chce).
Słyszałam o możliwości zrobienia " czegoś" że za życia ojca ja nie będę odpowiadała za jego długi gdyby on nie był w stanie już ich spłacać.
Nasza sytuacja prawna wygląda następująco:
Dostałam w darowiźnie od ojca mieszkanie, jest to mieszkanie kupione od miasta z kredytem.
Kredyt na ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: