W takim układzie należy to traktować jak zadatek.
[quote]Ale w przypadku nie wywiązania się przez dewelopera z umowy powinien on zwrócić 5000pln raz, dwa, a tu oddaje tylko 5000. Czy taka umowa jest zgodna z prawem?[/quote]
Tak, ponieważ kc przewiduje, że strony mogą się tak umówić.
[quote]Jest napisane ze deweloper zapłaci Klientowi karę umowna 5000, ale nie ma nic kiedy zwróci pieniądze za opłatę rezerwacyjna, której dokonał Klient....czy p...
Witajcie, dokonałam z rodziną stwierdzenia nabycia spadku u notariusza. Jakie kroki muszę podjąć żeby móc jak najszybciej sprzedać nieruchomość? Wystarczy aktualizacja w księgach, czy muszę odczekać aż zostanie zaktualizowane?...
Witam, mam pewne zadłużenie i kilku komorników na karku. Aktualnie planuje zakup nieruchomości. W jaki sposób mogę ją zabezpieczyć przed zajęciem? Posiadam czeską spółkę z ograniczoną odpowiedzialnością, czy mogę na nią dokonać zakupu nieruchomości w Polsce?...
Zrezygnowałam z urlopu wychowawczego ponieważ jestem w ciąży. Z dniem powrotu do pracy mam wystawione L4, od dziś do 30 grudnia. Księgowa najpierw mówiła, że nie muszę składać wniosku o rezygnację z urlopu.. a kiedy już ten wniosek złożyłam zadzwoniła do mnie z pretensjami, że nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu (nie było mnie ani jeden dzień w pracy, z dniem powrotu l4)
Czy jeśli po tych 30 dniach grudnia wr...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: