Dzień dobry, chciałam się dowiedzieć jak wygląda sprawa płacenia alimentów na dziecko, które ukończyło 25 rok życia i nadal się uczy? Mój ojciec jakiś czas przed moimi urodzinami wysłał pismo, w którym poinformował, że po ukończeniu przeze mnie 25 lat przestaje płacić na mnie alimenty, przy czym nie podał żadnej podstawy prawnej, tylko napisał, że taką wiadomość uzyskał w ZUSie. Znalazłam w internecie informacje z zeszłego roku, że w sejmie trwał...
Witam. Czy jeśli moja była żona żyje za granicą z innym mężczyzną bez ślubu, należą jej się alimenty ode mnie zasądzone podczas rozwodu?
Dziękuję za wszelką pomoc w temacie....
Wynajmowałem lokal spółce która pozostawiła przed lokalem na mojej posesji kilkanaście m3 odpadów poprodukcyjnych w tym część jakiś chemikaliów .
Spółka raczej jest niewypłacalna, co zrobić żeby zmusić spółkę do utylizacji śmieci, gdzie można to zgłosić aby uzyskać skuteczną pomoc w tym zakresie....
Mam 18 lat i jestem uczennicą 3 klasy zawodowej. Mieszkam z mamą i z tatą. W domu od zawsze były problemy, awantury ale nie w tym rzecz. Przez to, że jest problem do mnie od zawsze rodzice chcą mnie wyrzucić z domu w czerwcu po ukończeniu 3 klasy. Ja chciałabym dalej się uczyć aby mieć chociaż średnie wykształcenie. Czy w czerwcu mogę ich pozwać o alimenty? Albo cokolwiek zrobić w tej sytuacji?. Mama stwierdziła że może mnie wyrzucić kiedy chce i...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: