Zgubiłem dowód rejestracyjny, poszedłem do starostwa i nie chcą mi wydać nowego, ponieważ tłumaczą, że właścicielem jest mój ojciec, a ja tylko współwłaścicielem. Ojciec jest po udarze i leży w szpitalu....
Podatek ,,od kopert ślubnych" - otrzymaliśmy z małżonką w ramach prezentów ślubnych ok. 45 000 zł - grupa podatkowa 0.
Jak to wygląda z podatkiem, wpłaceniem tego na konto, aby nie mieć przyjemności z fiskusem i nie odprowadzać podatku z tego tytułu....
Witam! Jestem zatrudniona od 13.01 na umowę na czas nieokreślony. Mam prawo do 26 dni urlopu. I teraz moje pytanie: czy już w tej chwili nabyłam prawo do pełnych 26 dni czy nabede dopiero po nowym roku, a teraz liczy się proporcjonalnie. Dodam że przed podjęciem teraźniejszego zatrudnienia byłam zatrudniona w innej firmie do 12.01....
Dzień dobry, mam pytanie. Wynajmujemy mieszkanie na umowę na czas nieokreślony. 31 lipca dostalismy informacje o chęci wypowiedzenia umowy wynajmu mieszkania. Na zdjęciu wypowiedzenia znajduje się brak powodu, jednak zakładam, że wynika to z chęci podwyżki o 150% podwyżki czynszu, na którą się nie zgodziliśmy. Moje pytanie brzmi:
Czy wypowiedzenie jest skuteczne?
Czy istnieje coś takiego jak umowa na czas nieokreślony z jednomiesięcznym wypowie...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: