Witam. Mam problem i nie wiem co robić. Moja matka miała przeze mnie założoną sprawę w lipcu o niepłacenie alimentów. Wyrok był taki iż jeśli dalej nie będzie płacić to dostanie 8 miesięcy więzienia. Dzisiaj do mnie zadzwoniła z informacją, że chce płacić alimenty do ręki a ja mam jej wydawać pokwitowania i podobno muszę zgłosić to do mopsu. Taki pomysł podobno podrzuciła jej kuratorka. Szczerze mówiąc, nie chce przyjmować tych alimentów do ręki...
Chciałbym zapytać na jakiej podstawie i kierując się jakimi dowodami, lub dodatkowymi informacjami mogę odwołać się od wyroku zasądzajacego mi zadłużenie?...
Dzień dobry, jaka kwotę może z 2024r. pobrać komornik? Umowa o pracę 1/1 wynagrodzenie aneks do umowy 4500 zł. brutto. Wynagrodzenie płacone w całym zakładzie do ręki....
Czy przy dokonaniu apostazji konieczne jest dostarczenie aktu chrztu? Osoba chcąca wystąpić z Kościoła nie posiada informacji o dokładnym miejscu chrztu....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: