Kontakty z dzieckiem.

Witam, żyliśmy bez ślubu, mamy wspólne 3 letnie dziecko, po rozstaniu płacę regularnie alimenty które ustaliliśmy bez ingerencji sądu.
Alimenty płacę jej większe niż ode mnie oczekiwała, w zamian robi problemy jeśli chodzi o spędzanie czasu z dzieckiem, a dokładnie z nocowaniem u mnie.
Chciałbym zapytać czy warto jako ojciec zakładać sprawę sądową jeśli rozmowy nie doprowadzą do ugody.
anonim cytuj
26-03-2024
Zawsze lepiej jest ustalać wszystko sądownie. Tak samo alimenty jak i ustalenie kontaktów. Wiadomo że dobrze byłoby aby dziecko np. co 2 tygodnie weekendy spędzało u Pana. No od piątku do niedzieli. Tak zazwyczaj są ustalane kontakty.

anonim cytuj
26-03-2024
Ustal sądownie, skoro polubownie się nie da to nie masz innego wyjścia. Tak masz na papierze od kiedy do kiedy dziecko przebywa u ciebie i masz podkładkę gdyby się nie stosowała do postanowienia sądu.

anonim cytuj
26-03-2024
Wszelkie ustalenia warto mieć na papierze. W tym przypadku dobrym rozwiązaniem będzie wniosek do sądu z prośbą o wyznaczenie negocjatora. Może w ten sposób dojdziecie Państwo do porozumienia. Jeżeli nie, to wtedy sprawa trafi do sądu i już tam wszystko się rozegra. Kilka lat temu sama wniosłam o taką rozmowę przy negocjatorze. Sporządziłam moją propozycję kontaktów i obowiązków drugiego rodzica, a podczas negocjacji została sporządzona ugoda.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Mąż ma akt własności działki, na którym działka ma rozmiar 2500 m kw. Okazało się, że ma ona 2000 m kw. Co można z tym zrobić?
Dzień dobry, mąż ma akt własności działki, na którym działka ma rozmiar 2500 m kw. I tak płaciliśmy i płacili jego rodzice. W roku 2012 geodeta wymierzył działkę i okazało się, że ma ona 2000 mkw. Działka kończy się stawem należącym do gminy, który został wykopany ok. 1990 r. Staw jest poszerzeniem rzeczki, która przepływa przez miejscowość. Niestety z różnych względów można się tym zająć dopiero teraz. Jeśli oczywiście można. Czy ktoś z Pań...
Skierowanie na badania okresowe, a termin odbycia.
Pracodawca wystawia pracownikowi skierowanie na badania okresowe. Wiadomo, że jest to traktowane jak polecenie pracodawcy i pracownik musi je wykonać. Ale czy pracodawca ma prawo wskazać konkretny termin, który wiąże pracownika? Czy też jedynym terminem jest data końca obowiązywania obecnego orzeczenia lekarskiego?...
Zmiana warunków pracy bez mojej zgody
Hej, mam do was forum dlajurysty.pl pytanie, bo coś mnie zastanawia i zaczynam się stresować. W pracy szef zaczął ostatnio nawijać coś o zmianie warunków pracy, mówił coś o przeniesieniu mnie do innej działu i chyba chce mi zmienić stanowisko. A ja tutaj się zastanawiam, bo jak na razie nic mi nie powiedział na 100%, ale coś czuję, że to na mnie. Czy on może mi tak po prostu, z dnia na dzień, powiedzieć, że od jutra siedzę w innym miejscu i r...
Nękanie ze strony byłej partnerki o zwrot jej własności.
Sytuacja wygląda następująco, od kilku miesięcy była partnerka nęka mnie z domaganiem się oddania jej własności, ale nie chce po to przyjechać, bo ją to będzie kosztować ponad czterokrotnie, ani też nie odbiera wysyłek za pobraniem, bo ubzdurała sobie, że ma to być na mój koszt i ostatnio praktycznie co tydzień idzie na policję w tej sprawie, że ja mam jej rzecz i jej nie wysyłam, potem policjant do mnie dzwoni i muszę mu to samo cały czas mówić,...

Wyszukiwarka