Pożyczka bez umowy.

Witam. Czy ktoś miał może do czynienia z pożyczeniem pieniędzy bez umowy ? Jest jakieś światełko w tunelu żeby to odzyskać? Dowody i świadkowie są. Jak to wygląda? Jest ktoś z państwa bądź był w podobnej sytuacji ?
anonim cytuj
26-03-2024
No to jak są dowody i świadkowie to jest i umowa tyle że ustna. Należy wypowiedzieć pożyczkę listem poleconym ZPO, dać 6 tyg. na spłatę, po tym czasie pozew do sądu. Proszę załączyć dowody i po uzyskaniu nakazu zapłaty i klauzuli wykonalności iść do komornika i modlić się aby dłużnik był wypłacalny.

anonim cytuj
26-03-2024
A jak to wygląda jeżeli dłużnik ma ogłoszoną upadłość? Pożyczka była zaciągnięta przed ogłoszeniem upadłości konsumenckiej. Oczywiście jest wypłacalny.

anonim cytuj
26-03-2024
Pożyczka prywatna? Jaka kwota? Kiedy? Upadłość konsumencka? Kiedy orzeczona?

anonim cytuj
26-03-2024
Pożyczka prywatna (środki z kredytu bankowego ) wzięty prawie trzy lata temu. Przez pierwszy rok spłacana (prawie) bez problemu. Upadłość dłużnik ogłosił w tamtym roku. Orzeczenie w czerwcu 2023. Dłuższa sprawa bo kredyt załatwiała firma oddłużeniowa, która działała w sprawie dłużnika tzn. człowieka, któremu udzieliłem pożyczki.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Zajęcie rachunku bankowego przez komornika.
Brat z żoną mają wspólne konto na które wpływa wypłata tylko jego i żona wypłaca tyle ile chce i tylko ona robi na tym koncie operacje. Brat mieszkał w gospodarstwie domowym tylko 1 tydzień w miesiącu. Brat miał zasądzone alimenty na 3 córki. Teraz jak brat wyprowadził się definitywnie z domu żona podała go do komornika że od roku nie płaci jej alimentów i została założona blokada na jego nowe konto przez komornika. Komornik twierdzi że blokady z...
Pomówienie w Internecie.
Dzień dobry, znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...
Co grozi za nie poinformowanie pracodawcy o ciąży?
Jestem w dosyć trudnej sytuacji, aktualnie poszukuje pracy, jednocześnie dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Potrzebuje pracy, aktywności zawodowej, zdaje sobie sprawę z tego ze jestem zdolna do pracy i nie chce się bawić z zatrudnienie dla zwolnienia lekarskiego tylko normalnie pracować. Czy wobec tego mogę normalnie podjąć zatrudnienie na jakakolwiek umowę? Zdaje sobie sprawę ze jeśli podczas rozmowy rekrutacyjnej powiem o ciąży to tej pracy ni...
spadek. jak sprawdzic co posiadal zmarly dziadek. co jesli mial długi?
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...

Wyszukiwarka