Pożyczka bez umowy.

Witam. Czy ktoś miał może do czynienia z pożyczeniem pieniędzy bez umowy ? Jest jakieś światełko w tunelu żeby to odzyskać? Dowody i świadkowie są. Jak to wygląda? Jest ktoś z państwa bądź był w podobnej sytuacji ?
anonim cytuj
26-03-2024
No to jak są dowody i świadkowie to jest i umowa tyle że ustna. Należy wypowiedzieć pożyczkę listem poleconym ZPO, dać 6 tyg. na spłatę, po tym czasie pozew do sądu. Proszę załączyć dowody i po uzyskaniu nakazu zapłaty i klauzuli wykonalności iść do komornika i modlić się aby dłużnik był wypłacalny.

anonim cytuj
26-03-2024
A jak to wygląda jeżeli dłużnik ma ogłoszoną upadłość? Pożyczka była zaciągnięta przed ogłoszeniem upadłości konsumenckiej. Oczywiście jest wypłacalny.

anonim cytuj
26-03-2024
Pożyczka prywatna? Jaka kwota? Kiedy? Upadłość konsumencka? Kiedy orzeczona?

anonim cytuj
26-03-2024
Pożyczka prywatna (środki z kredytu bankowego ) wzięty prawie trzy lata temu. Przez pierwszy rok spłacana (prawie) bez problemu. Upadłość dłużnik ogłosił w tamtym roku. Orzeczenie w czerwcu 2023. Dłuższa sprawa bo kredyt załatwiała firma oddłużeniowa, która działała w sprawie dłużnika tzn. człowieka, któremu udzieliłem pożyczki.

anonim cytuj
26-03-2024

Sugerowane Tematy

Wynagrodzenie na L4
Chciałem zapytać czy istnieje jakaś możliwość aby pracodawca (firma państwowa) wypłaciła pracownikowi mniejszą niż 80% pensji za dni spędzone na l4. Mianowicie osoba dostała wypłatę za listopad. Która wygląda na pasku następująco. 14 dni pracy wynagrodzenie 2699zl brutto (daje to 192zl) 8 dni l4 wynagrodzenie 606zl brutto (daje to 75zl) Wychodzi że za dni na l4 pracownik dostał jakieś 40% wynagrodzenia. Umowa o pracę na pełny etat, płacone za...
kiedy złożyć wypowiedzenie o prace?
Chce złożyć wypowiedzenie w pracy. Czas wypowiedzenia jaki mam to 2 tygodnie. Kiedy muszę złożyć wypowiedzenie (z jaka data) jeżeli chce pracować do końca miesiąca czyli do 31 marca 2022r. ...
Wjazd z którego korzystamy ponad 30 lat, dziś okazuję się że należy do domu obok. Czy możemy uważać ten wjazd jako zasiedzenie?
Dzień dobry. Od ponad 30 lat, koło naszego domu był wjazd z którego korzystaliśmy z myślą iż tak ma być. Dziś okazuje się że ten wjazd według mapki powinien należeć do domu obok, my natomiast powinniśmy wjeżdżać od podwórka naszego sąsiada. Dlatego mam pytanie. Czy jeżeli wjazd z którego korzystaliśmy przez ponad 30 lat możemy uważać jako zasiedzenie? Czy właściciel według mapki, może teraz sobie bez żadnego ale, nam ten wjazd zablokować....
Były partner koleżanki pożyczył od niej pieniądze, wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać ale nie spłaca. Czy jest sens zgłosić do sądu, jeśli nie ma niczego na piśmie?
Czy taka sytuacje można nazwać wyłudzeniem? Były partner mojej koleżanki pożyczył od niej pieniądze plus wzięła na niego dwa kredyty, które miał spłacać. Oczywiście kredytów nie chce spłacać i pieniędzy nie chce oddać. Ona myśli nad tym, żeby sprawę zgłosić do sądu, ale jeśli nie ma niczego na piśmie to jest w ogóle sens taka sprawę zakładać?...

Wyszukiwarka