Witam mogłabym prosić o anonimowego posta na grupie? Sprawa wygląda tak. Matka prosiła mnie żebym wzięła pożyczki, wzięłyśmy je na pół czyli teraz z odsetkami wyszło 16 tysięcy. Teraz powiedziała że nie zamierza mi złotówki za to oddać, bo one są na mnie nie na nią i że ja mam to wszystko spłacić. Przelewy po pożyczkach szły na jej konto. Nie wiem jak mogę to udowodnić? Że ona brała ze mną na wspolkke to wszystko? Jest mi mega przykro. Obiecała mi spłaty a teraz powiedziała że nie da mi nic na to, bo umowy są na mnie i cieszy się z tego że mnie udupila. Mam dwójkę dzieci mieszkam z narzeczonym, żyjemy jak co miesiąc.. Ale ja nie oddam za nią wszystkiego.
anonim cytuj
22-09-2020
Jedyne wyjście założyć sprawę o wyłudzenie. Napewno masz jakieś SMSy. To raz, dwa - przelewy szły na nie twoje konto. Umowa słowna, to wciąż umowa. Sentymenty? No chyba raczej nie.
anonim cytuj
22-09-2020
Niestety prawo jest takie, że spłaca osoba, na którą jest umowa. Dopiero po całkowitej spłacie możesz dochodzić na drodze cywilnej zwrotu pieniędzy od mamy. Ewentualnie właśnie zgłosić tu wyłudzenie pieniędzy, bo przelewy szły na jej konto i macie jakąś umowę.
Ogólnie to bardzo współczuję sytuacji
anonim cytuj
22-09-2020
Miałam taka sytuacje ze wzięłam kredyt dla męża siostry . Która miała go spłacać a nie dała żadnej złotówki . Wiem jak wyglada to od sprawy prawnej .
Musisz wszystko spłacić . Dopiero po spłaceniu kredytu możesz zakładać sprawę w sądzie . Nie ma innego wyjścia
Dzień dobry,mam problem może ktoś wie jak to rozegrać ,kupiłem na allegro panel prysznicowy z hydromasażem niestety okazało się i tak twierdzi sprzedawca że hydromasaż to opcja która działa tak jak pozwala ciśnienie wody w instalacji a zatem to nie żaden hydromasaż tylko boczny natrysk ( z definicji hydromasaż jest to masaż wodny relaksujący mięśnie pod dużym ciśnieniem co w tym wypadku jest niemożliwe ) zgłosiłem sprzedawcy że zostałem wprowadzo...
Witam mam pytanie, może ktoś będzie wiedział. Jak to wygląda z rozliczeniem PIT-u w przypadku gdy matka wychowuje dziecko, ale nie pracuje. A ojciec pracuje, ale nie interesuje się dzieckiem, mieszka na drugim końcu Polski i ma sporadyczny kontakt. Jego działania kończą się na przesyłaniu alimentów. Czy ojciec w takiej sytuacji może się rozliczyć z ulgą na dziecko?? I otrzyma pieniądze w takiej sytuacji?...
W 2021 roku byłemu mężowi podwyższałam alimenty na dziecko, w związku z tym, że się ukrywa moja prawniczka w jakiś sposób ustaliła matkę kuratorem odpowiedzialnym za odbieranie powiadomień i reprezentowanie go przed sądem .
Jaki paragraf o tym stanowi, żebym mogła złożyć taki wniosek, ponieważ od grudnia sąd stara się dostarczyć odpis pozwu i wyrok o zabezpieczeniu, ale bezskutecznie. Teraz muszę opłacić komornika żeby On dostarczył, ale nie wi...
Mój wujek (jestem jego bratanicą), chce zapisać mi w testamencie całe mieszkanie, jestem jedynym żyjącym członkiem jego rodziny. Jego żona zmarła kilka lat temu i ma dwójkę żyjącego rodzeństwa, które mają dzieci. Wujek i ciocia nie mieli dzieci. Czy wujek może mi w całości zapisać w testamencie całe mieszkanie czy będzie on nie ważny ze względu na rodzinę cioci, czy jej rodzina pomimo spisanego testamentu przez wujka po jej śmierci ma prawa do te...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: