Wspólny kredyt

Witam mogłabym prosić o anonimowego posta na grupie? Sprawa wygląda tak. Matka prosiła mnie żebym wzięła pożyczki, wzięłyśmy je na pół czyli teraz z odsetkami wyszło 16 tysięcy. Teraz powiedziała że nie zamierza mi złotówki za to oddać, bo one są na mnie nie na nią i że ja mam to wszystko spłacić. Przelewy po pożyczkach szły na jej konto. Nie wiem jak mogę to udowodnić? Że ona brała ze mną na wspolkke to wszystko? Jest mi mega przykro. Obiecała mi spłaty a teraz powiedziała że nie da mi nic na to, bo umowy są na mnie i cieszy się z tego że mnie udupila. Mam dwójkę dzieci mieszkam z narzeczonym, żyjemy jak co miesiąc.. Ale ja nie oddam za nią wszystkiego.
anonim cytuj
22-09-2020
Jedyne wyjście założyć sprawę o wyłudzenie. Napewno masz jakieś SMSy. To raz, dwa - przelewy szły na nie twoje konto. Umowa słowna, to wciąż umowa. Sentymenty? No chyba raczej nie.

anonim cytuj
22-09-2020
Niestety prawo jest takie, że spłaca osoba, na którą jest umowa. Dopiero po całkowitej spłacie możesz dochodzić na drodze cywilnej zwrotu pieniędzy od mamy. Ewentualnie właśnie zgłosić tu wyłudzenie pieniędzy, bo przelewy szły na jej konto i macie jakąś umowę.
Ogólnie to bardzo współczuję sytuacji

anonim cytuj
22-09-2020
Miałam taka sytuacje ze wzięłam kredyt dla męża siostry . Która miała go spłacać a nie dała żadnej złotówki . Wiem jak wyglada to od sprawy prawnej .
Musisz wszystko spłacić . Dopiero po spłaceniu kredytu możesz zakładać sprawę w sądzie . Nie ma innego wyjścia

anonim cytuj
22-09-2020

Sugerowane Tematy

Darowizna samochodu.
Mój ojciec chce mi (swojej córce) przekazać samochód o wartości 35 tys jako darowizna. 1. Czy jest możliwość aby był on zarejestrowany na mojego narzeczonego? 2. Czy jest możliwość aby był zarejestrowany na mnie, a polisa OC na narzeczonego? Dodam, że nie mam prawa jazdy i nigdy nie miałam zarejestrowanego na siebie samochodu....
jestem współwłaścicielem domu
Witam. Mam pytanie: jestem współwłaścicielem domu w którym nie zamieszkuje. Prócz mnie jest jeszcze 3 współwłaścicieli którzy ten dom zamieszkują. Chce nałożyć im czynsz za użytkowanie mojej części (trwa to już 17 lat). Nie ma mowy aby podpisać z nimi dobrowolnie umowy najmu. Co mogę dalej z tym zrobić?? ...
czy można przestać płacić alimenty?
Mój partner spłaca zaległości i ponoć olbrzymie odsetki do komornika. Czy może przestać płacić alimenty na 24 i 26 letnie dzieci , tak poprostu czy trzeba jakoś to załatwiać....
Osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie.
Proszę o poradę, sprawa spadkowa po ojcu, zostawił testament holograficzny wskazał spadkobierców, drugą żonę ich wspólnego syna i jej córkę z pierwszego małżeństwa, mnie jako córkę pominął, ale do rzeczy ,sąd wskazuje ze osoba z postępowania posiada inne nazwisko niż wskazane w testamencie i była kuzynką spadkodawcy (de facto nie jest bo to córka żony z innego małżeństwa więc żadna rodzina) dalej sąd wskazuje na mnie jako spadkobiorcę ustawowego ...

Wyszukiwarka