Wspólny kredyt

Witam mogłabym prosić o anonimowego posta na grupie? Sprawa wygląda tak. Matka prosiła mnie żebym wzięła pożyczki, wzięłyśmy je na pół czyli teraz z odsetkami wyszło 16 tysięcy. Teraz powiedziała że nie zamierza mi złotówki za to oddać, bo one są na mnie nie na nią i że ja mam to wszystko spłacić. Przelewy po pożyczkach szły na jej konto. Nie wiem jak mogę to udowodnić? Że ona brała ze mną na wspolkke to wszystko? Jest mi mega przykro. Obiecała mi spłaty a teraz powiedziała że nie da mi nic na to, bo umowy są na mnie i cieszy się z tego że mnie udupila. Mam dwójkę dzieci mieszkam z narzeczonym, żyjemy jak co miesiąc.. Ale ja nie oddam za nią wszystkiego.
anonim cytuj
22-09-2020
Jedyne wyjście założyć sprawę o wyłudzenie. Napewno masz jakieś SMSy. To raz, dwa - przelewy szły na nie twoje konto. Umowa słowna, to wciąż umowa. Sentymenty? No chyba raczej nie.

anonim cytuj
22-09-2020
Niestety prawo jest takie, że spłaca osoba, na którą jest umowa. Dopiero po całkowitej spłacie możesz dochodzić na drodze cywilnej zwrotu pieniędzy od mamy. Ewentualnie właśnie zgłosić tu wyłudzenie pieniędzy, bo przelewy szły na jej konto i macie jakąś umowę.
Ogólnie to bardzo współczuję sytuacji

anonim cytuj
22-09-2020
Miałam taka sytuacje ze wzięłam kredyt dla męża siostry . Która miała go spłacać a nie dała żadnej złotówki . Wiem jak wyglada to od sprawy prawnej .
Musisz wszystko spłacić . Dopiero po spłaceniu kredytu możesz zakładać sprawę w sądzie . Nie ma innego wyjścia

anonim cytuj
22-09-2020

Sugerowane Tematy

Spadkobierca testamentowy.
Spadkobierca zobowiązuje spadkobiercę testamentowego (brata), do wykonania polecenia poprzez przeniesienia na córkę spadkodawcy własności lokalu mieszkalnego. Pytanie: czy przy obliczaniu zachowku wartość spadku będzie pomniejszona o wartość tego przedmiotu polecenia, tj. lokalu (mniejszy zachowek), czy też wartość tego lokalu nie pomniejsza wartości spadku i podwyższa wysokość zachowku?...
Opłacenie OC po terminie
Witam. Czy słusznie siostra dostała 7000 kary za spóźnię opłaty OC. Auto zakupione 28 marca z myślą że OC jest po sprawdzeniu w domu okazało się że skończyło się na początku miesiąca odrazu zostało wykupione 29 marca Auto zakupione bez OC 28 wykupiono OC 29 ...
Urlop na poszukiwanie pracy.
Kto wskazuje termin wykorzystania urlopu na poszukiwanie pracy? Czy pracodawca w decyzji o wypowiedzeniu ma prawo arbitralnie zarządzić, w jakie dni pracownik ma ten urlopu wykorzystać? Czy pracownik może skutecznie domagać się zmiany tych terminów?...
Dopisanie drugiego najemcy do umowy najmu okazjonalnego
Chcę dopisać partnera do umowy najmu okazjonalnego sporządzonego u notariusza. Umowa jest na mnie. Chcę żeby partner też był wymieniony jako drugi najemca lokalu. Wszystkie pozostałe zapisy umowy bez zmian. Czy w takim razie wystarczy aneks do umowy podpisany przeze mnie, partnera i właściciela lokalu czy musi być sporządzony u notariusza?? ...

Wyszukiwarka