Wspólny kredyt

Witam mogłabym prosić o anonimowego posta na grupie? Sprawa wygląda tak. Matka prosiła mnie żebym wzięła pożyczki, wzięłyśmy je na pół czyli teraz z odsetkami wyszło 16 tysięcy. Teraz powiedziała że nie zamierza mi złotówki za to oddać, bo one są na mnie nie na nią i że ja mam to wszystko spłacić. Przelewy po pożyczkach szły na jej konto. Nie wiem jak mogę to udowodnić? Że ona brała ze mną na wspolkke to wszystko? Jest mi mega przykro. Obiecała mi spłaty a teraz powiedziała że nie da mi nic na to, bo umowy są na mnie i cieszy się z tego że mnie udupila. Mam dwójkę dzieci mieszkam z narzeczonym, żyjemy jak co miesiąc.. Ale ja nie oddam za nią wszystkiego.
anonim cytuj
22-09-2020
Jedyne wyjście założyć sprawę o wyłudzenie. Napewno masz jakieś SMSy. To raz, dwa - przelewy szły na nie twoje konto. Umowa słowna, to wciąż umowa. Sentymenty? No chyba raczej nie.

anonim cytuj
22-09-2020
Niestety prawo jest takie, że spłaca osoba, na którą jest umowa. Dopiero po całkowitej spłacie możesz dochodzić na drodze cywilnej zwrotu pieniędzy od mamy. Ewentualnie właśnie zgłosić tu wyłudzenie pieniędzy, bo przelewy szły na jej konto i macie jakąś umowę.
Ogólnie to bardzo współczuję sytuacji

anonim cytuj
22-09-2020
Miałam taka sytuacje ze wzięłam kredyt dla męża siostry . Która miała go spłacać a nie dała żadnej złotówki . Wiem jak wyglada to od sprawy prawnej .
Musisz wszystko spłacić . Dopiero po spłaceniu kredytu możesz zakładać sprawę w sądzie . Nie ma innego wyjścia

anonim cytuj
22-09-2020

Sugerowane Tematy

Zadatek w usługach kosmetycznych.
Po raz pierwszy mam wpłacić zadatek pani kosmetyczce z salonu paznokci przed pierwszą moja wizytą. Jak to wygląda ze strony prawa? Co powinnam otrzymać PRZED lub PO wpłacie - by nie zostać oszukana? Zaznaczę, że nigdy u tej pani nie byłam a kontakt dostałam od innej jej klientki przez Internet. Sprawdziłam, że Pani na pewno posiada salon kosmetyczny....
Odszkodowanie za błąd medyczny.
Witam w 2018 żona rozcięła sobie palec 5 lewej ręki pojechała do szpitala gdzie została przyjęta przez lekarza chirurga, lekarz zszył jej ranę bez żadnego zdjęcia RTG wywiadu lub odesłaniu do placówki która może zrobić takie zdjęcie itd. Po tygodniu okazało się że nie może ruszać palcem bo lekarz nie zszył ścięgien tylko ranę powierzchownie . Obecnie w palec wszczepiona jest rurka żeby palec nie obumarł i można było wszczepić ścięgno, jego sprawn...
Alimenty na byłą żonę.
Witam. Dostałem rozwód bez orzekania o winie. Alimenty po 800 zł na dziecko i opiekę naprzemienna tydzień w tydzien. Trójka dzieci. Do tego ex małżonka dostała 400 zł alimentów na 5 lat bo nigdy nie pracowala i sąd powiedział że trzeba ją wesprzeć aby rozpoczęła karierę. Chce poznać waszą opinię na ten temat. Dodam że ex się z kimś spotyka od pół roku. Nasz rozwód trwał dwa lata. Mieszkamy w tej samej miejscowości. Ona ma 32 lata. Ja mam 39 la...
Ojciec mojego dziecka kontaktuję się że mną raz na miesiac/ dwa miesiące pod pretekstem rozmowy z synem
Witam. Mam pytanie. Ojciec mojego dziecka kontaktuję się że mną raz na miesiac/ dwa miesiące pod pretekstem rozmowy z synem,ale w między czasie mnie poniża. Nie przyjeżdża na widzenie ustalone przez sąd,obcina sobie alimenty oraz się spóźnia z wypłatami. Gdy syn do niego jedzie np na weekend raz na 2/3 miesiące Ojciec dziecka nastawia go przeciwko mnie,uczy przeklinac oraz straszy ,,wilkami,duchami",co skutkuje stresem i nie przespanymi noca...

Wyszukiwarka