Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

Kupowanie/ posiadanie narkotyków.
Witam serdecznie. Mam pewien problem, a dokładniej mój chłopak. Otóż podczas przesłuchania w większej sprawie (w której nie brał udziału) jedna osoba pomówiła go o to, że mój chłopak kupował od niego notorycznie w odstępach co 2-3 dni narkotyki (amfetamine, po 1-2g). Łącznie wyliczyli około 75 porcji po 2g. Podejrzany jest o popełnienie przestępstwa z art. 62 ust. 2. Na podstawie nakazu straż graniczna przesłuchała mnie i przeszukała moje mieszk...
Co żonie się należy po ślubie i jaki jest podział w czasie rozwodu??
Dzień dobry, 1) Jeżeli mąż przed ślubem otrzymał w darowiznę działkę , na której postawił dom - odbiór domu był miesiąc po ślubie czy ewentualnie po rozwodzie należy się żonie połowa domu i połowa działki ? 2) Jeżeli zona będąc Panna otrzymała notarialnie z zapisem dożywocia działkę z nieruchomością to czy ewentualnie po rozwodzie mężowi należałaby się połowa lub jakąś część? 3) Jeżeli żona po ślubie otrzymałabym notarialnie z zapisem dożywoc...
Produkt niezgodny z opisem.
Witam serdecznie, Mam takie pytanie, bo co prawda wiem, że zawsze jest prawo do zwrotu do 14 dni, ale tutaj sytuacja jest trochę inna. A więc kupiłem gryf do gitary, od lutnika znalezionego na olx. Za gryf zapłaciłem 2 tysiące i umówiliśmy się na poszczególne parametry. Gdy przyszedł gryf, odebrałem go osobiście, okazało się, że nie ma on dokładnie takich parametrów jakie chciałem, mimo wcześniejszych ustaleń. Początkowo towar przyjąłem, bo pom...
Wypowiedzenie umowy po L4.
Moja siostra została zwolniona z pracy, po powrocie ze Zwolnienie lekarskiego. Była związana z pracodawca umowa na czas nieokreślony. Zwolnienie było spowodowane załamaniem nerwowym I trwało 3 miesiące. Pracodawca argumentuje swoja decyzje niekompetencja pracownika. Podając 6 dat na przestrzeni ostatniego półrocza, w których twierdzi ze siostra nie wywiązała się z powierzonych obowiązków. Kolejny argument który przedstawia to naruszenie warunków ...

Wyszukiwarka