Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

Pieszy bez odblasków.
Jaka teoretycznie kara czekałaby mnie gdybym po zmroku potrącił pieszego, który szedł ulica zamiast chodnikiem po drugiej stronie drogi, ubrany na czarno oraz bez kamizelki odblaskowej?...
Zadłużone mieszkanie
Witam, pare miesięcy temu podpisaliśmy umowę z właścicielem mieszkania za pośrednictwem biura nieruchomości ale kilka dni temu okazało się ze mieszkanie jest zadłużone a właściwie jego właściciel który nie płaci alimentów, komornik chce zajac mieszkanie. Oczywiście fakt zadłużenia został ukryty przed nami w momencie podpisywania umowy, dostaliśmy pismo ze musimy od teraz wpłacać pieniądze na konto komornika. Oczywiście właściciel się na to nie ...
Wypowiedzenie umowy o pracę na zwolnieniu chorobowym.
Dzień dobry, chciałabym zapytać o kwestię złożenia wypowiedzenia umowy o pracę na czas nieokreślony, pow. 3 lat. na zwolnieniu lekarskim. Według typu wystawionego przez lekarza l4 mogę się poruszać, jednak sprawia to spore trudności dlatego zastanawiam się w jaki sposób mogłabym to zrobić, aby takie wypowiedzenie było w mocy a okres wypowiedzenia rozpoczął się od przyszłego miesiąca - października. Zdaję sobie sprawę z tego, że można to zrobić po...
Czy mają prawo żądać jakiejkolwiek dopłaty, skoro wysłali przedmiot, po cenie po jakiej został kupiony?
Cześć, proszę o poradę. Przedmiot kupiony przez stronę internetową, promocja z 1400 na około 30 zł, 130 zł z przesyłką. Dostaliśmy wiadomość, że jest to pomyłka w cenie, z prośbą o dopłatę. Mimo to przedmiot został wysłany. W trakcie wysyłki odpowiedzieliśmy, że po regularnie cenie przedmiot nas nie interesuje i jeśli będzie to przesyłka pobraniowa to paczki nie odbierzemy. Paczka jednak przyszła, faktura wystawiona na kwotę po jakiej przedmiot k...

Wyszukiwarka