Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.
anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.
anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.
anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?
Witam. Osoba posiadająca komornika zarabia najniższą krajową plus 200 zł premii. Premia jest zablokowana przez komornika w miejscu zatrudnienia. Czy jeśli ta osoba założy na siebie konto to komornik może zablokować całą wypłatę czy tylko to co jest powyżej średniej krajowej?...
Dzień dobry, mam pytanie. Narzeczony ma zadłużenie ale po rozmowie z Panią komornik ustalili że nie będzie miał zajęcia na koncie bo będzie wpłacał ustalona kwotę co miesiąc. Kwota zostaje co miesiąc wpłacona taka jaka została ustalona i faktycznie zajęcia nie ma na koncie bankowym. Moje pytanie jest takie jeżeli rozliczył się z podatku to dlaczego urząd przekierował kwotę do zwrotu do Pani Komornik ? Czy jest w ogóle taka możliwość jeżeli Pani ...
Mam takie pytanie, Niedawno urodziłam dziecko, a jak wiadomo, noworodki szybko wyrastają ze swoich ubranek. Kupuję tylko markowe ubranka wysokiej jakości.
Zrobiłam sety po 5-6 ubranek i sprzedawałam na olx po 200zl i nie bo tylko (sprzedawałam też zabawki itp.)
Dzisiaj podliczyłam, że od początku roku sprzedałam około 45 takich setów co daje łączna wartość około 9000zl.
Czy urząd skarbowy może się przyczepić do czegoś takiego, a jeżeli tak to ...
Wynajmuję od niespełna roku przez najem okazjonalny mieszkanie parze z Ukrainy (mają karty stałego pobytu, przybyli do Polski przed wojną) + niepełnoletniemu bratu (on przybył po rozpoczęciu wojny, siostra sprawuje opiekę nad nim (jej mama podpisywała to u notarialnie, jednak on kończy 18 lat w połowie roku).)
Niedługo kończy się umowa (była na rok) i będziemy chcieli ją z nimi przedłużyć. Moje pytania
1. Jeżeli zrobimy to poprzez aneks do umow...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: