Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.
anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.
anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.
anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?
Witam.
Będę musiała odpowiedzieć za swoje czyny. Kradłam w sklepie kilkanaście- kilkadziesiąt razy…
Nie dostałam jeszcze wezwania na policję na przesłuchanie, ale myśle ze stanie się to niebawem. Dlatego tez nie wiem co na mnie znaleźli i na jaka kwotę. Może to być 3000zl ale również 7000 zł, naprawdę nie wiem ile będą grzebać .
Zastanawiam się czy w moim przypadku kiedy ilość tych kradzieży jest znaczna… mam szanse na warunkowe umorzen...
Muszę sprzedać nieruchomość, aby spłacić zachowek. Po sprzedaży na zachowek pójdzie 20%. Reszta mi zostanie. Czy w takim wypadku muszę oddać 19% do US? Mieszkałem w tym domu 24 lata, spadek dodałem w 2019 roku....
Witam mam pytanko jak to jest, moja mama zmarła, a wiem że ma kredyty nieubezpieczone, spłacała regularnie ale zostaje do spłaty jeszcze 20 tys. zł. Rata wynosi 850 zł, mnie nie stać żeby spłacać bo mam swoje kredyty, sama wychowuje córkę i nie jest mi za łatwo. Czy wystarczy jeśli pójdę do notariusza i zrzeknę się wszystkiego czy będą mnie ścigać? Czy mam iść do banku i doręczyć akt zgonu czy nie?...
Witam serdecznie, poradźcie co robić. Komornicy na wniosek firmy windykacyjnej prowadzili przeciw mnie dwie egzekucje, spłaciłem wszystko, co do grosza, komornik jeden jak i drugi przysłał mi postanowienie o zakończeniu postępowania i że "tytuł wykonawczy pozostaje w aktach sprawy, ponieważ całe roszczenie egzekucyjne wynikające z tytułu wykonawczego zostało w całości zaspokojone. Postępowanie egzekucyjne zostało zakończone. Firma dalej atak...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: