Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.
anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.
anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.
anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?
Witam serdecznie. Mam pytanie. Moja 16- to letnia córka od prababci otrzymała w spadku mieszkanie. Nikt nie ma tutaj meldunku, ponieważ babcia nie zdążyła przed śmiercią dokończyć kilku spraw min. zameldować prawnuczkę albo kogokolwiek chociaż tymczasowo dopóki córka nie ukończy 18 - tu lat. Znajoma babci była upoważniona do babci konta, opiekowania się nią, płacenia rachunków i do samego pochowania jej. Mnie i córki nie wiedzieć czemu nie upoważ...
Dzień dobry. Proszę o poradę. Rodzice aktem darowizny chcą przepisać na mnie dom, umową dożywocia. Mam 4-rkę rodzeństwa w tym dwójka niepełnoletnich. Jak to wszystko wygląda od sprawy prawnej?...
Mąż kilka dni temu zrobił zakupy przez internet na stronie sklepu. Z niewiadomych przyczyn sklep naliczył bardzo duże rabaty. Mąż przed dokonaniem zakupu zadzwonił do sklepu, oni jednak nie widzieli u siebie problemu i byli zdziwieni sytuacją. Mąż dokonał zakupu za ponad 500 zł, został mu naliczony rabat na całą kwotę, z czego musiał jedynie zapłacić za przesyłkę.
Teraz pytanie, bo w cuda nie wierzę. Czy mamy farta i przez dziwny błąd na stroni...
Witam, chciałbym zapytać czy przy zmianie nazwiska oraz dodaniu drugiego imienia powstaje nowy akt urodzenia? Jeśli tak to czy na jego podstawie mogę wnioskować o nadanie nowego numeru PESEL? Bardzo zależy mi na nowym numerze PESEL, jeśli nie jest możliwa taka zmiana to czy wystarczającym powodem do zmiany numeru PESEL będzie bezprawne posługiwanie się nim (moim numerem PESEL) przez osoby trzecie?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: