Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od darowizny?
Witam Pieniądze podarowane od mamy dla córki ponad 50 tys. przelewem z konta mamy na konto córki. Czy na tej lini przy tej kwocie jest się zwolnionym z podatku w URzędzie skarbowym ? Czy są jakieś limity ? Dziękuje. Jaki formularz należy wypełnić ? ...
Czy można sprzedać same udziały do działki rolnej?
Hello, czy jest na sali notariusz? Moja rodzina ma w posiadaniu dwie działki rolne. Pochodzą one ze spadku i obecnie są podzielone pomiędzy cztery osoby w udziałach wielkości 21/24,1/24, 1/24, 1/24. Co istotne - żaden z posiadaczy nie jest rolnikiem. Całość ma 10400 m2 (1,04ha), natomiast ta mniejsza część w całości 0,13 ha. Co istotne, obecnie obie działki stanowią współwłasność i nie są wytyczone. Moje pytania brzmią: 1. Czy posiadacze mniejs...
Spadek dla dzieci.
Witam, czy jest sposób by uczynić nasze dzieci wyłącznymi spadkobiercami po naszej śmierci, tak by nikomu z naszego rodzeństwa i rodziców nic się nie należało....
Postępowanie sądowe wobec nieletnich, odwołanie od wyroku.
Witam. Nieletnia, która dostała wyrok, będzie skierowana do ośrodka wychowawczego (za nie chodzenie do szkoły, nie wracała na noc do domu itd.), nie przyszło postępowanie tylko wyrok, że jest skierowana do ośrodka itd.. i tylko czekać na wezwanie. Czy można się odwołać? Dziewczyna lat 17 w tym roku. Jest w 3 miesiącu ciąży, odkąd się dowiedziała o ciąży jej zachowanie uległo znacznej poprawie, zmieniła się. Czy można coś zrobić, żeby została w do...

Wyszukiwarka