Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

Ile kosztuje rozszerzenie wspólnoty małżeńskiej?
Ile kosztuje u notariusza wpisanie do księgi wieczystej drugiego małżonka jako właściciela? Chodzi o mieszkanie....
Sąsiad prawdopodobnie wykonuję działalność na balkonie w bloku
W Bloku mieszkalnym (Warszawa) sąsiad na balkonie w ciągu dnia tnie metalowe i drewniane konstrukcje. Jest straszny halas. Najprawdopodobniej wykonuje działalność w mieszkaniu. Działalność ma prawdopodobnie zarejestrowaną w swoim mieszkaniu. W zeszłym roku tłumaczył się sąsiadom uciążliwym remontem.. Gdzie można zgłosić uciążliwe działania sąsiada i jakimi przepisami się podeprzeć....
Mieszkanie komunalne a dziedziczenie.
Mieszkałam razem z rodzicami w mieszkaniu komunalnym. Jestem tam zameldowana razem z córka , po zawarciu małżeństwa wyprowadziłam się. Mój tata niedawno zmarł , została tam tylko mama. Moje pytanie brzmi , co mogę zrobić żeby w przyszłości tego mieszkania nie stracić ?...
Umowa o pracę a wyrok pozbawienia wolności.
Witam, co się dzieje w momencie gdy pracownik pracujący w oparciu o umowę o prace trafia do więzienia? Załóżmy, że to wynik wypadku którego pracownik jest sprawca. Domyślam się, że jest to nieusprawiedliwiona nieobecność i zostaje zwolniony. Czy wzięcie bezpłatnego urlopu zanim nastąpi osadzenie spowoduje, że po wyjściu z puszki będzie mógł kontynuować prace? Czy bezpłatny urlop można w każdej chwili wycofać gdyby na przykład okazało się ze prac...

Wyszukiwarka