Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki z PPK?
Deklaracja o rezygnacji z ppk złożona do pracodawcy w terminie. Pracodawca zapomniał dopełnić formalności i poszła ona dalej. Pobierane były składki. W tym momencie osoba której to dotyczy chce odejść z pracy. W jaki sposób można odebrać zgromadzone środki?...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Cześć, zwalniam się z pracy. 27.10 mijają mi 3 lata stażu. Czy jeżeli złoże wypowiedzenie dajmy na to jutro. To obowiązuje mnie miesięczny czy 3-miesieczny okres wypowiedzenia? Bo Panie w kadrach twierdzą, że wypowiedzenie obowiązuje od 1.11 i wtedy będę miał już 3 lata stażu i obowiązuje mnie 3 miesięczne wypowiedzenie. Mają rację?...
Jak zakończyć płacenie alimentów na dziecko?
Mam 19 letnie dziecko, które mieszka z rodzicem. Nie chce się uczyć, ani pracować. Płacę alimenty, ale chciałbym uchylić się od obowiązku skoro dziecko nic nie robi i tylko żąda coraz więcej....
odstąpienie od umowy zawartej na odległość
Witam państwa. Jakiś czas temu kupiłam kurs angielskiego przez telefon. Kurs miał być niby dofinansowany przez UE ale to się okazała ściema. Poczytałam o tym i się okazało że to oszuści. Podobno wysyłają plyty które się nie chcą odtworzyć, słabej jakości materiał skomponowany z treści dostępnych za darmo w internecie. nie warty te 299 zł. Mieli wysłać płyty kolejnego dnia kurierem za pobraniem. Ja napisałam tego samego dnia po 2 godzinach powołuj...

Wyszukiwarka