Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

Meldunek tymczasowy.
Witam. Chciałabym się konkretnie dowiedzieć jakie dokumenty są potrzebne do meldunku tymczasowego. Mieszkam na stancji i chciałabym razem z dzieckiem się zameldować. Czy to ja czy właściciel mieszkania musi iść do urzędu w sprawie meldunku?...
Gdzie się zgłosić gdy pracodawca nie wypłaca wynagrodzenia?
Witam, pracodawca nie wypłacił mi całości wynagrodzenia ( za mało 1 500zł) i w świadectwie pracy wpisał mi że korzystałem z urlopu bezpłatnego 3 dni, a nie korzystałem. Czy jest sens składać pozew przeciwko niemu? I jaki jest mniej więcej koszt napisania takiego pozwu?...
Czy praca młodocianego wlicza się do stażu pracy?
Przez 3 lata byłem zatrudniony jako pracownik młodociany. Były to same praktyki bez szkoły średniej. Praktyki ukończyłem i otrzymałem świadectwo czeladnicze. Do szkoły średniej poszedłem po zakończeniu praktyk. Od tego czasu przez 7 lat pracowałem u jednego pracodawcy a ostanie dwa lata pracuje u obecnego pracodawcy. Czy w takiej sytuacji mój staż pracy wynosi 9 czy 12 lat? Pytam się ponieważ na ten rok otrzymałem 20 dni urlopu....
Gdzie można zgłosić się po świadczenia pieniężne?
Mama po udarze 10 lat otrzymuje tylko zasiłek pielęgnacyjne z gopsu 300 zł. Nie pracowała na umowę o pracę. Tata najniższa krajowa. Czy gdzieś można zgłosić się o pomoc lub uzyskać jakieś inne świadczenie?...

Wyszukiwarka