Alimenty na byłą żonę.

Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
anonim cytuj
25-03-2024
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.

anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.

anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.

anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?

anonim cytuj
25-03-2024

Sugerowane Tematy

kwota na umowie o pracę jest niższa niż najmniejsza krajowa
Witam, czy na umowie o prace moze widniec kwota wynagrodzenia w wysokości 2650zl gdzie najmniejsza krajowa jest 2800zl ?...
Umowa o dożywocie.
Witam w 2016roku została mi przepisana działka z domem .Siostra mamy nie posiada dzieci z mężem są tylko we dwoje. Z racji tego iż moi rodzice całe Życie pomagali finansowo mamy siostrze np. w spłacie rat kredytu na dach wymianę okien zrobienie tarasy wymiana odrodzenia oto zgodziłam się podpisać umowę o dożywocie z ciotka i wujkiem. Niestety od jakiegoś czasu nasze relacje się pogorszyły ciotka ciągle chciała więcej i więcej oczywiście nie pomoc...
Alimenty na dzieci.
Biorę z FA alimenty na dzieci, mój były partner z pisma od komornika wynika, że podjął pracę na umowę o pracę w Polsce z czego ja jestem pewna iż umowa jest na lewo iż on pracuje w Niemczech na czarno. Umowa jest podpisana z koleżanką jego obecnej żony. Co zrobić w tej sytuacji?...
Przysposobienie dziecka.
Pierwsza żona zmarła. Wziąłem ponownie ślub i mam córkę 15 lat skończone. Czy obecna żona ma wszelkie prawa do mojej córki czy coś powinniśmy zrobić ( adopcja ) ....

Wyszukiwarka