Dzień dobry, mój partner płaci alimenty na swoją byłą żonę, nie mają dzieci. Ta kobieta mieszka ze swoim partnerem i wychowują razem dwójkę swoich dzieci (bliźniaki lat 1). Co powinniśmy zrobić w tej sytuacji, aby uwolnić mojego partnera od płacenia alimentów na byłą żonę?
Rozwód z orzeczeniem o jego winie, początkowo miało być bez orzekania o winie. A jego była żona jest niepełnosprawna i pobiera na siebie jakieś zasiłki.
Złożyć wniosek o zniesienie lub zmniejszenie alimentów do np. 50 zł. Umotywować tym co napisane w poście. Nie ma gwarancji powodzenia ale warto próbować.
anonim cytuj
25-03-2024
Płaci gdyż sąd tak zasądził ,jej niepełnosprawność pewnie ogranicza jej zatrudnienie i ma gorszą sytuację ,co nie oznacza, że nie może być w nowym związku i mieć dzieci. Dalej będzie płacił.
anonim cytuj
25-03-2024
Dopóki jego była nie zawrze związku małżeńskiego z nowym partnerem, będzie jej płacił do końca jej życia.
anonim cytuj
25-03-2024
Dlaczego płaci na nią alimenty? Był rozwód z orzeczeniem o jego winie ?
Jestem po okresie wypowiedzenia umowy o pracę i aktualnie przebywam na L4 od neurologa, właśnie dowiedziałam się, że spodziewam się dziecka, czy mogę teraz zmienić L4 od neurologa na ginekologa? Czy jest jakiekolwiek prawo, przepisy, abym po ustaniu zatrudnienia przebywała na l4 w takiej sytuacji? Proszę o pomoc, z góry dziękuję....
Mam problem i nie wiem, jak zacząć a dotyczy tego ze pan robił podłogę w mieszkaniu wylewka Niestety coś mu poszło nie tak i w niektórych miejscach jak by za mało żywicy wylał i są doły pan nie odpisuje na wiadomości posiada firmę i od czego tu zacząć jak napisać do niego reklamacje czy pisemna może ktoś by mógł podać wzór i ile on ma czasu na odpisanie boję się ze gwarancja przepadnie i on umyje ręce....
Witam. W moim zakładzie pracy wypłacane są premiera projektowe na zakończenie projektu. Czy przebywając na dłuższym l4 w czasie kiedy projekt się skończy należy mi się premia ? ( zaznaczę ze pracowałam przy danym projekcie ponieważ one trwają przeważnie około 2 lat)...