Nielegalny wynajem mieszkania.

Chciałabym zgłosić donos odnośnie mieszkania, które jest nielegalnie wynajmowane. Macie może dobry wzór takiego zgłoszenia? Na co zwracać uwagę? Czy mogę to zgłosić tylko do urzędu skarbowego czy jeszcze w jakieś miejsce?
anonim cytuj
19-03-2024
A skąd wiesz że nielegalnie jest wynajmowane? Skąd masz pewność że się nie rozliczają z urzędem.

anonim cytuj
19-03-2024
Bo tam mieszkałam, i właściciele mieszkania zachowali się tragiczne podczas wyprowadzki.

anonim cytuj
19-03-2024
A jaką korzyść spodziewa się Pani odnieść z tego, oprócz samej przyjemności złożenia donosu? I dlaczego Pani jest pewna, że mieszkanie jest wynajmowane nielegalnie? Ten kto je wynajmuje, nie jest właścicielem czy najemcą?

anonim cytuj
19-03-2024
Ale nielegalnie, czyli co? Nie ma prawa go wynajmować czy nie odprowadza podatku? Czy jeszcze coś innego? Z czego wynika ta nielegalność?

anonim cytuj
19-03-2024

Sugerowane Tematy

500+ A WYJAZD OJCA DZIECA ZA GRANICĘ
Pobieram w Polsce 500 plus na synka jego ojciec od stycznia przebywa za granicą na pracy tymczasowej. Opieka zblokowała mi wypłatę wszystkich świadczeń na synka pod pretekstem że teraz kraj w którym przebywa jego ojciec powinien te świadczenia płacić. Nie jesteśmy po ślubie ale oboje mamy pełne prawa rodzicielskie, synek mieszka ze mną od samego początku i uczy się w Polsce . Ja obecnie nie pracuje. Mieszkam z mężem i dziećmi. Czy jest możliwe że...
Wypadek w pierwszym dniu próbnym pracy
Witam. Potrzebuję odpowiedzi. Sytuacja ma się tak. Partner z końcem miesiąca wrzesień (30.09) Zakończył umowę z firmą w której pracował. O 1.10 zaczął szukać pracy 4.10 już był w nowej pracy na dniu próbnym. W trakcie dnia próbnego partner coś podniósł i wypadł mu dysk od 4.10 jest na L4. Wiem że 30.10 kończy się ubezpieczenie w ZUS. Jednak co gdy choroba będzie trwać dłużej niż do 30.10? Jak to ugryźć co zrobić żeby było ubezpieczenie i c...
Rezygnacja z pracy przed zawarciem umowy.
Dzień dobry, na okres wakacji postanowiłam zatrudnić się w tzw. call center. Wczoraj przeszłam szkolenie, na moim komputerze zostało zainstalowane mi odpowiednie oprogramowanie i dzisiaj był mój pierwszy dzień pracy. Czuję, że to nie dla mnie i będzie mi ciężko wytrzymać, ale nie wiem jak podejść do rezygnacji. Umowę teoretycznie zawieram od dzisiaj, jednak dopiero dzisiaj dostałam maila z nią i jak się okazało muszę ją wydrukować, wypełnić i o...
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...

Wyszukiwarka