Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

zbiorowy pozew za PPV - clout mma
Witam, potrzbuje podpowiedzi. kilka dni temu odbyla sie gala clut mma. wykupilem PPV, zaplacilem chyba 44 zł, albo cos takiego, a pozniej okazalo sie ze przez 80% transmicji nie bylem w stanie nic zrobic. co chwile wyskakiwaly na stronie z playerem inne komunikaty. raz error 403, raz jakis inny, innym razem w ogole nie bylem w stanie sie zalogowac. juz nie chodzi o te pieniadze, tylko ja po prostu kupe nerwow stracilem. bardzo kibicowalem, mia...
Czy pracodawca może wysłać pracownika na urlop bezpłatny bez jego zgody?
Dzień dobry. Proszę o poradę. Pracodawca podczas przerwy świątecznej (3 dni robocze) zamyka zakład. Czy może w tym czasie nakazać pracownikowi wzięcie bezpłatnego urlopu ponieważ nie ma on już normalnego urlopu?...
Alimenty na dorosłe dziecko.
Moje pytanie dotyczy alimentów dla córki. Były mąż nigdy nie interesował się córkami. Rozwiedliśmy się, kiedy miały 3 a druga 5 lat. Teraz to dorosłe kobiety. Jedna skończyła studia i z automatu przestała dostawać swoje 300 zł alimentów. Druga studiuje, ma teraz 21 lat. Starała się o dofinansowanie unijne, a warunkiem było założenie firmy. Ma więc firmę i sporadyczne dochody. Ponadto szuka pracy. Moje pytanie tego właśnie dotyczy: - czy alimenty...
Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu powoduje automatyczne wymeldowanie mnie?
Dzień dobry. Czy oddanie mieszkania komunalnego z powodu braku przyznania tytułu prawnego do lokalu po śmierci głównego najemy powoduje automatyczne wymeldowanie mnie czy muszę gdzieś się zgłosić w tej sprawie? Ściągnąłem aplikacje mObywatel i nadal widnieje tam adres zameldowania mieszkania, które zostało oddane…Dziękuję...

Wyszukiwarka