Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

potracenie (wystraszenie) rowerzysty
Witam mam pytanie.Wczoraj wyjeżdżając z parkingu potracilam a w sumie wystraszyłam rowerzystę na ścieżce rowerowej który się przewrócił.Po tym jak wstał zaczal krzyczeć że chce 200 zl inaczej zadzoanj na policję.Gdy powiedziałam że mam przy sobie tylko 50 zł odpowiedział że to za mało.Wiec powiedziałam mu że jadę do bankomatu wypłacić pieniążki.Gdy wróciłam jego już nie było.Dodoam że całe zajście i rozmowę mam nagrana na wideorejestratorze.Teraz...
Nieodrobienie prac społecznych a zamiana kary na areszt.
Potrzebuje porady dostałam pismo o posiedzenie zarządzenia kary pozbawienia wolności z prac społecznych tylko problem jest taki że ja ciągle odrabiam te godziny. Jak byłam chora mam zaświadczenie lekarskie które wysyłałam kuratorce i nie rozumiem dlaczego chcą mi zamienić to na karę pozbawienia wolności....
Ojciec nie wyraża zgody na wyjazd dzieci za granicę.
Czy jest szansa bez zabierania praw sądownie ustalić - o decyzjach związanych ze zdrowiem - żebym to ja decydowała o miejscu gdzie dzieci będą mieszkać Chodzi mi o wyjazd na stałe za granicę ale ojciec nie wyraża zgody chociaż widuje ich raz na ruski rok i nie dzwoni. Jest alkoholikiem i jego ojciec, z którym mieszka też, jedyną trzeźwą osobą w domu jest jego matka ale ja nie będę tam puszczać dzieci o czym on wie. Nie potrzebuje zabierać m...
Wypowiedzenie umowy z dnia na dzień.
Pracuje na umowę o pracę na czas nieokreślony 3 lata, szef kazał podpisać mi rozwiązanie umowy z dnia na dzień, bez żadnego dnia wypowiedzenia, powiedział, że jeśli tego nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarnie. Proszę o pomoc...

Wyszukiwarka