Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

500+ A WYJAZD OJCA DZIECA ZA GRANICĘ
Pobieram w Polsce 500 plus na synka jego ojciec od stycznia przebywa za granicą na pracy tymczasowej. Opieka zblokowała mi wypłatę wszystkich świadczeń na synka pod pretekstem że teraz kraj w którym przebywa jego ojciec powinien te świadczenia płacić. Nie jesteśmy po ślubie ale oboje mamy pełne prawa rodzicielskie, synek mieszka ze mną od samego początku i uczy się w Polsce . Ja obecnie nie pracuje. Mieszkam z mężem i dziećmi. Czy jest możliwe że...
Kilka pytań odnośnie podziału majątku
Witam. Odbyła się sprawa o podział majatku. 2 strona podpisała ugodę że będzie spłacana w ratach miesięcznych i że jednorazowo otrzyma większą kwotę. Ale sędzia nic nie wspomniała kiedy ta osoba ma się wyprowadzać. Pytanie jak to będzie wygladac? Czy jak przyjdzie wyrok to tam będzie napisane? I jeszcze pytanie jak tą osobę wymeldować?...
prawa pracownika a zwolnienie z pracy
Człowiek, dobra robota, a tu bum! Przychodzi szef i mówi, że mam wypłynąć. Coś tam gadał o redukcji etatów, ale między nami, chyba po prostu ma mnie na oku. Mam prawo wiedzieć, dlaczego ja, a nie Kowalski z biurka obok, co prawda niesamowicie sympatyczny koleś, ale jako pracownik...no cóż, lepiej przemilczę. To pierwsze. Druga sprawa, mówi coś o odprawie, że mi przysługuje. I tutaj pytanie do was. Jak to jest z tymi odprawami? Jakie są zasady?...
Krajowy Rejestr Karny.
Proszę o odpowiedź,mąż kobiety, która podała mnie do sądu, był karany. Ma to istotne znaczenie dla sprawy. Czy mogę dostać informacje z Rejestru o jego karalności ja lub mój adwokat? Dziękuję....

Wyszukiwarka