Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Podpisałam umowę o pracę na miesiąc. Ile będzie trwał okres wypowiedzenia?
Dzień dobry. Podpisałam umowę o pracę na miesiąc, na umowie nie ma okresu wypowiedzenia. Praca niezbyt mi się podoba, a właściwie spotkało mnie coś tutaj bardzo niemiłego, ile będzie trwał okres wypowiedzenia? Można to też jakoś inaczej rozwiązać jeśli nie chcę już do niej przychodzić? Proszę o zrozumienie. Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam....
Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu.
Dobry wieczór, Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu..(bezpodstawnie) proszę o informacje jak to teraz będzie wyglądało,bo sytuacja jest dla mnie absurdalna i nie wiem co robić...
Współwłasność domu.
Zajmuje się rodzicami jeżdżę z nimi wszędzie do lekarzy do tego opiekuje się nimi cały czas jak to się mówi dochowuje mam jeszcze 4 braci i żaden się nie poczuwa do obowiązku zajęcia się rodzicami . Chciałbym żeby rodzice zapisali mi połowę domu żebym był współwłaścicielem tego domu za to że się tylko ja zajmuję nimi. Po śmierci rodziców byłbym współwłaścicielem i spadkobierca w jednym moje pytanie czy mając połowę domu zapisana na siebie resztę ...
Zgoda ojca na wyjzad dziecka?
Czy muszę mieć zgodę ojca, który ma takie prawa do dziecka jak ja, gdybym chciała polecieć z rodziną na wakacje, z moim mężem i synem?...

Wyszukiwarka