Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Administracja ma prawo podnieść czynsz z mocą wsteczną?
Czy właściciel mieszkania, które wynajmuję, ma prawo podnieść czynsz z mocą wsteczną? Dostałam dzisiaj informację, że czynsz wzrósł od lutego i muszę dokonać dopłaty za te ubiegłe miesiące. Czy ta podwyżka nie powinna obowiązywać od miesiąca, w którym dostałam tę informację? ...
Zawieszenie komornika. Czy jest to możliwe że komornik ściągnął za dużo?
Mam pytanie odnośnie zawieszenie komornika. Sprawa wygląda tak wygrałam sprawę o podwyższenie alimentów były mąż płaci regularnie ale nie zapłacił mi pieniądze które sąd przeznaczył że ma zapłacić zaległości alimenty od złożenia wniosku w sumie wyszło to 1300 zł więc podałam go do komornika by ściągnął mu tą kwotę wszystko dostałam . A Były mąż pisze żebym poszła i zapytała bo po raz kolejny ściągnęli mu dużą kwotę. I co teraz mam zrobić ? Cz...
Czy odprawa pośmiertna wchodzi w skład spadku?
Czy odprawa pośmiertna wchodzi w skład spadku?...
Zwrot pieniędzy na złe konto bankowe.
Dzień dobry, klient zwrócił pieniądze na inne konto wpisując moje imię i nazwisko i nr konta w tytule. Pieniądze poszły nie wiadomo gdzie do Citi Bank ... Nic nie mogę w tej sprawie zrobić, bo to nie ja przesyłałem pieniądze. Czuję się oszukany z o klient twierdzi, że pieniądze wysłał przesyłając mi potwierdzenie na którym widać, że nr konta jest wpisany inny niż mój. Podobno zrobił przelew zwrotny przez bank pekao i automatycznie wystąpiło taki...

Wyszukiwarka