Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?
Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.
anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?
Od 6 lat nie mieszkam z ojcem dziecka. Wtedy tez sad zasądził alimenty w wysokości 450 zł. Syn w tym roku skończy 8 lat.
Dotychczas kontakty ojca z synem były przez nas ustalane na bierząco-w sumie pewnie z 97% z podawanych przez ojca terminów dochodziło do skutku-nigdy nie robiłam problemów, bo uważam ze ojciec jest tak samo ważny w życiu dziecka jak matka. Ostatnio niestety tworzą się problemy na zasadzie ciągłego udowadniania mi, że jestem p...
Dobry wieczór, jestem osobą chora na nowotwór. Mam stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym, całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji.Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.). Ma on komornika (z tego co się orientuje za alimenty i kredyt). Czy komornik może zająć całą kwotę czy tylko jakiś % takiego świadczenia? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Zakupiłem telefon na Allegro, nie była to aukcja tylko zwykłe kup teraz. Poniżej wklejam dokładny opis aukcji:
"Mam do sprzedania świetny telefon jakim jest LG G2. Telefon użytkowałem przez 10 miesięcy. Zakupiony został przeze mnie w polskim sklepie. Posiadam fakturę VAT oraz 13 miesięczną gwarancję. Telefon sprzedaję z racji zakupu innego modelu. Urządzenie chodzi płynnie, nie zawiesza się, ogólnie jest sprawne w 100%. Jego stan oceniam na...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: