Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Jak uniknąć zapłaty zachowku w przyszłości?
Witam, potrzebuję informacji. Dostałam od mamy działkę w akcie notarialnym. Czy mojemu bratu będę musiała coś za to zapłacić w przyszłości? Jeśli tak, to jak tego uniknąć? Brat nie dostał nic od mamy i raczej się na to nie zapowiada. Mam też siostrę, która mieszka z mamą. Siostra zapewne dostanie dom. Brat nie dostanie nic ....
Czy komornik może zająć całą wypłatę?
Mam pytanie w imieniu męża czy komornik może zająć całą wypłatę? Na chwilę obecną to mąż utrzymuje naszą 5. Proszę o rzetelne odpowiedzi. Pracuje na umowie o pracę na czas nie określony, zadłużenie wynikłe z niezapłaconej pożyczki pozabankowej....
Czy w trakcie l4 mogę wysłać pracodawcy rozwiązanie umowy o pracę
Czy w trakcie l4 mogę wysłać pracodawcy rozwiązanie umowy o pracę (dwutygodniowe wypowiedzenie)? ...
Czy tylko w jednej aptece mogę zrealizować receptę?
Na recepcie mam 5 opakowań mleka dla dziecka. Wykupiłam 1 opakowanie po czym dziś chciałam wykupić pozostałe 4, niestety brak mleka w aptece i hurtowni. Pani powiedziała, że nie wiadomo kiedy będzie wiec chciałam zabrać receptę i wykupić w innej aptece co okazało się nie możliwe. Czy to jest zgodne z prawem, że nie mogę zabrać recepty i iść do innej apteki?...

Wyszukiwarka