Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?

Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.

anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?

anonim cytuj
19-10-2021

Sugerowane Tematy

Alimenty
Mam pytanie jak dorosłe dziecko dostało wyrok i siedzi w Zakładzie Karnym to rodzice musisz płacić na to dziecko alimenty ...
brak testamentu
Jedyna corka zmarlego ojca. Nie zostawil testamentu. Kto dziedziczy spadek skoro jest jeszcze jego zona (brak wspolnych dzieci) dodam ze nie jest moją mamą....
Chcielibyśmy znieść ta rozdzielność majątkowa.
Witam. Mam z mężem rozdzielność majątkowa. Podczas rozdzielności majątkowej kupilismy dom. Wszystko jest na męża, on brak kredy i jest właścicielem domu. Chcielibyśmy znieść ta rozdzielność majątkowa. Pytanie moje jest czy mąż może mnie ustanowić współwłascicielem domu? Na dom był brany kredyt hipoteczny, kredyt jest tylko na męża. Czy w razie ustanowienia mnie współwłascicielem domu place jakiś podatek? Co z kredytem w takim wypadku ?...
jak dzieli się majątek po śmierci rodziców?
Podział na pół, ewentualnie zwrot nakładów, które siostra być może poniosła np. na remont tego domu. Ale sam meldunek nie daje absolutnie żadnych praw, to tylko informacja kto gdzie mieszka (teoretycznie) - macie takie samo prawo do spadku i do tego domu....

Wyszukiwarka