Czy rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania?
Mam pytanie, czy zgodnie z prawem istnieje definicja, że "rzecz wystawioną przed furtkę uważa się za wystawioną do oddania"?
anonim cytuj
19-10-2021
To zalezy od kontekstu sytuacii i reguł panujacych w danym otoczeniu.
anonim cytuj
19-10-2021
Odsyłam do art. 180 kodeksu cywilnego - Właściciel może wyzbyć się własności rzeczy ruchomej przez to, że w tym zamiarze rzecz porzuci. Wiec wszystko zależy od kontekstu sytuacji ?
Dzień dobry.
Podpisałam umowę o pracę na miesiąc, na umowie nie ma okresu wypowiedzenia. Praca niezbyt mi się podoba, a właściwie spotkało mnie coś tutaj bardzo niemiłego, ile będzie trwał okres wypowiedzenia? Można to też jakoś inaczej rozwiązać jeśli nie chcę już do niej przychodzić? Proszę o zrozumienie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam....
Dobry wieczór,
Były mąż w zemście za założenie niebieskiej karty i zawiadomienie o groźbach karalnych złożył na mnie zawiadomienie do prokuratury o nadużywanie alkoholu..(bezpodstawnie) proszę o informacje jak to teraz będzie wyglądało,bo sytuacja jest dla mnie absurdalna i nie wiem co robić...
Zajmuje się rodzicami jeżdżę z nimi wszędzie do lekarzy do tego opiekuje się nimi cały czas jak to się mówi dochowuje mam jeszcze 4 braci i żaden się nie poczuwa do obowiązku zajęcia się rodzicami . Chciałbym żeby rodzice zapisali mi połowę domu żebym był współwłaścicielem tego domu za to że się tylko ja zajmuję nimi. Po śmierci rodziców byłbym współwłaścicielem i spadkobierca w jednym moje pytanie czy mając połowę domu zapisana na siebie resztę ...