Czy legalne jest robienie zakupów na słupa, na wymyślone dane?

W celu ochrony swoich danych osobowych myślę czy zamawiając coś przez internet do automatów paczkowych nie lepiej podawać wymyślone dane?
Z danymi osobowymi w sklepach to wiadomo może być różnie zdarzają się włamania hackerskie i wycieki danych. Moje pytanie jest takie czy zakupy na słupa są legalne w świetle polskiego prawa?
anonim cytuj
23-08-2023
Na słupa a na wymyślone dane to dwie różne rzeczy. Na słupa to znaczy że ktoś inny kupuje za Ciebie i przejmuje wszelkie konsekwencje ale również towar zakupiony należy formalnie, prawnie(przynajmniej ja tak bym uznał i czemu nie sąd patrząc w papiery) do tej osoby. Bo ona zakupiła. A na fałszywe dane to nie wiem bo się niby jakąś umowę kupna zawsze zawiera przy zakupie. Znam ten ból, nie jedna polska kancelaria prawna miała wyciek przez to że był tam ktoś kto kupował na Morele, a Morele oczywiście bezkarne (tzn. nie bezkarne bo przeprosiło).

anonim cytuj
23-08-2023
Na słupa a na wymyślone dane to dwie różne rzeczy. Na słupa to znaczy że ktoś inny kupuje za Ciebie i przejmuje wszelkie konsekwencje ale również towar zakupiony należy formalnie, prawnie(przynajmniej ja tak bym uznał i czemu nie sąd patrząc w papiery) do tej osoby. Bo ona zakupiła. A na fałszywe dane to nie wiem bo się niby jakąś umowę kupna zawsze zawiera przy zakupie. Znam ten ból, nie jedna polska kancelaria prawna miała wyciek przez to że był tam ktoś kto kupował na Morele, a Morele oczywiście bezkarne (tzn. nie bezkarne bo przeprosiło).

Oczywiście, że jest to nielegalne. Zawierasz umowę która wywołuje skutki dla obu stron. Jeśli posługujesz się sfałszowanymi danymi za prawdziwe to popełniasz przestępstwo.

anonim cytuj
23-08-2023

Sugerowane Tematy

Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...
Posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania karnego.
Niebawem ma odbyć się posiedzenie o warunkowe umorzenie postępowania z art. 270KK, o które zawnioskował Prokurator. Zastanawiam się czy pojawiać się na tym posiedzeniu czy lepiej nie. Proszę o sugestie co robić i jeśli się mam pojawić to co mówić i jaką postawę przyjąć....
Wypadek w pracy - odszkodowanie
Witam proszę o poradę chodzi o to że 5.09 miałam wypadek w pracy podczas ujęcia złodzieja. Od tego czasu byłam na zwolnieniu. 18.09 było ono przedłużone do dnia 25.09 (tego dnia miała być wizyta u chirurga ortopedy). Lecz została ona przełożona na dzisiaj. Lekarz uzupełnił druk OL-9. Wstawił datę zakończenia leczenia jako dzisiejsza tj. 23 września. I tu moje pytanie czy nie stracę możliwości odszkodowania skoro leczenie kończy się wcześniej o dw...
PIP - roszczenia pracownicze - przedawnienie.
Jak wynika z mojej ubogiej wiedzy , roszczenia pracownicze , konkretnie -zaległe składniki wynagrodzenia ( nadgodziny dobowe , nocne, dodatki nocne itd . przedawniają się z upływem 3 lat od chwili ich powstania - czyli od dnia w którym pracodawca powinien je wypłacić zgodnie z kodeksem pracy czy też obowiązującym w firmie regulaminem pracy . Dla mnie zrozumiałym jest ,że jeśli pracodawca w wyniku przeprowadzonych z nim rozmów dotyczących zaległy...

Wyszukiwarka