Staż

Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Sprzedaż domu odziedziczonego przez dziecko.
Dzieci w wieku 13 i 15 lat nabywają w spadku razem z matką dom po swoim zmarłym ojcu. Czy matka może sprzedać dom bez zgody dzieci i zgody sądu? Czy musi matka czekać do uzyskania pełnoletności przez dzieci i za ich zgodą dopiero wówczas może sprzedać nieruchomość ?...
Mama wydziedziczyła syna (mojego brata). Czy pomimo testamentu brat po śmierci mamy może starać się o zachowek dla dzieci?
Dzień dobry Moja mama posiada nieruchomość. Ma również dwoje dzieci mnie i mojego brata. Z moim bratem od ponad 15 lat nie utrzymuje kontaktu. Nie wiedzą gdzie mieszkają, jak żyją i czy w ogóle żyją. W mieszkaniu mojej mamy mieszkam ja ze swoją rodziną. Moja mama spisała u notariusza testament w którym wydziedzicza swojego syna (mojego brata) ponieważ nie łączą ich żadne relacje i kontakty. Cały swój majątek chce przekazać mi. Jednak mój brat p...
Zmiana spółki a wypowiedzenie umowy.
Dzień dobry Pracuję w odzieżowym sklepie sieciowym. Dotychczas moim pracodawcą była spółka x, a z dniem 1.09.23 otrzymałam nową umowę na czas określony 1 rok z pracodawcą spółką y (spółka ma inny NIP). Pracuję nadal w tym samym sklepie w tym samym miejscu, zmieniła się tylko spółka zatrudniająca oraz okres i daty umowy. Poprzednią umowę miałam na rok. Czy w związku z tym jest to zupełnie nowa umowa i okres wypowiedzenia jaki mi przysługuje to 2 ...
Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?
Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta. W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w ...

Wyszukiwarka