Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
Teściowie podpisali bardzo nie korzystną dla siebie umowę sprzedaży mieszkania.
Podpisali umowę przedwstępną w biurze nieruchomości i w umowie jest informacja o zadatku 10000zł.
Chcą zrezygnować z transakcji co wiążę się oczywiście z podwójną zapłatą zadatku.
I teraz mam 2 pytania.
Czy jest jakaś szansa na to, żeby tylko oddać kupującym ich 10000zł ?
Drugie pytanie natomiast mam takie iż Pani z biura domaga się po zerwaniu umowy przedwstępne...
Witam. Pracuję w gastronomii,do moich obowiązków należy również ogarnięcie śmietnika. Mamy wielkie kontenery na kółkach,które trzeba przesuwać. Nie mam pojęcia ile ważą,ale są bardzo ciężkie (kontenery jak na zdjęciu). Nigdzie nie widzę informacji odnośnie dopuszczalnej wagi,jeśli chodzi o przesuwanie,a nie wiem,czy dźwiganie się pod to zalicza. Proszę o pomoc i ewentualnie konkretne przepisy. Z góry dziękuję...
Moja babcia będzie przekazywała mi oraz mojemu ojcu mieszkanie w formie darowizny. Ojciec posiadał jeszcze brata (a ten syna, wraz z rodziną), jednak po jego śmierci, zostaliśmy tylko my z ojcem jako osoby, które ewentualnie mogą dziedziczyć spadek (oraz wspomniany syn zmarłego brata z rodziną).
Wraz z ojcem wpłaciliśmy pieniądze na wykup mieszkania przez babcię, ta zobowiązała się przepisać je na nas w równej połowie.
W tej sytuacji zastanawia...
Dzień dobry,
Od ponad 2lat nie utrzymuje kontaktów z toksycznym ojcem dzięki pójściu na terapie. Ojciec całe życie znęcał się nade mną i moją siostrą psychicznie i fizycznie.
Teraz ojciec chce podać nas z siostrą o alimenty, bo żyje, jak twierdzi, w niedostatku, a my nie utrzymujemy z nim kontaktu i mu nie pomagamy.
Chciałbym zrzec się dziedziczenia po nim, ale czy uchroni mnie to przed ewentualnym płaceniem alimentów na niego?
Ojciec chce by...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: