Staż

Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Odszkodowanie po potrąceniu
Hej mam pytanie wczoraj na pasach starszy pan potrącił moja bratowa bo jak stwierdził zagapił się gdyby nie kierowca który jechał za nim by uciekł ale wezwali policję i karetkę. Dziś się okazuje że na mocne stłuczenie barku i naderwane coś tam.... Zwolnienie na 18 dni z pracy. Co dalej odszkodowanie z starszego pana OC??? A jakieś zadość uczynienie za ból i wypadek się należy i gdzie z tym się udać. Proszę o pomoc...
Jak napisać zażalenie odnośnie zawieszenia dochodzenia?
Witam Prosiłbym o pomoc a także wskazówki jak napisać zażalenie wobec zawieszenia dochodzenia, jestem osobą pokrzywdzoną. Pokrótce przybliżę moją sprawę, zostałem oszukany poprzez olx.pl po wysłaniu pieniędzy na konto bankowe podane przez sprzedającego. Osoba ta z premedytacją oszukiwała na różnych ogłoszeniach na tym właśnie serwisie samemu udało mi się ustalić około 2-3 innych ogłoszeń w którym osobom zainteresowanym podawał pod innymi danymi ...
Zadatek a zerwanie umowy.
Teściowie podpisali bardzo nie korzystną dla siebie umowę sprzedaży mieszkania. Podpisali umowę przedwstępną w biurze nieruchomości i w umowie jest informacja o zadatku 10000zł. Chcą zrezygnować z transakcji co wiążę się oczywiście z podwójną zapłatą zadatku. I teraz mam 2 pytania. Czy jest jakaś szansa na to, żeby tylko oddać kupującym ich 10000zł ? Drugie pytanie natomiast mam takie iż Pani z biura domaga się po zerwaniu umowy przedwstępne...
Zwrot długu.
Pożyczyłam znajomemu pieniądze, nie mam pisemnej umowy, była to kwota 1000 zł, zwrócił mi 400 zł i reszty nie chce oddać. Jako dowód mam tylko SMS do niego, gdzie potwierdza że jest mi winny te pieniądze. Co mogę teraz zrobić, czy mam szanse w sądzie, czy sama mogę napisać pozew. Mogę prosić o jakieś wskazówki....

Wyszukiwarka