Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
Mam komornika na alimenty. Jednak mam problem ze znalezieniem pracy.
Mam dług na koncie jednak czy komornik może zająć każdy grosz który otrzymam od kogoś przelewem?
Miałem 20zł które wpłaciłem i nikt go nie zajął, mogłem je wypłacić.
Jednak gdy dostałem przelew od znajomego na kwotę 0,01zł zostało od razu zabrane.
Czy tak będzie z każdym przelewem od znajomego?
Kolega wisi mi 10zł jednak nie ma go w województwie chciał mi przelać te pieni...
Pan, od którego je wynajmuję nie wysyła mi rozliczenia, pomimo umowy ustnej że będzie po 20 dniu każdego miesiąca (w umowie mamy 10 dzień miesiąca). Mimo upominania się twierdził że wciąż nie dostał rachunku i nie może podsumować kosztów najmu. Czy coś mi grozi skoro nie z mojej winy zwlekam z zapłatą czynszu i rachunków za media? Na wszystko mam potwierdzenia w postaci SMS....
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce.
Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto.
Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...
Dzień dobry, czy w momencie przekazania mieszkania do wynajmu w protokole zdawczo- odbiorczym muszą być spisane wszystkie usterki/zniszczenia? Czy jeżeli nie zostanie to zawarte w protokole sprzed wynajmu, wynajmujący może obarczyć najemcę i w rezultacie np. nie oddać kaucji? Czy można jakoś dowieść braku wyrządzenia szkód przez najemcę?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: