Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
Witam, czy ktoś podpowie? Jeśli dłużnik dopiero w tym roku zaczął spłacać zaległe alimenty a na dziecko dalej nie płaci czy dalej popełnia przestępstwo ?
I co można zrobić w tej sprawie?...
Proszę o poradę.
Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych.
Miesiąc temu mama wymieniła drzwi,miała wątpliwości co do wykonanej usługi,ale pan zapewniał,że drzwi muszą się wyrobić.
Teraz ma problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi,musi je szarpać ,bo inaczej nie idzie normalnie ich użytkować.Szef robotników,którzy robili drzwi zbywa mamę,umawia się,ale nikt dalej nie przyjeżdża.
Mama posiada dowód zakupu,ale nie jest to ani faktura ani...
Witam serdecznie.Mam pytanie odnośnie odszkodowania rodzinie z powodu wypadku drogowego matki,która niestety z tego powodu zmarła po przebywaniu 1,5 msca w szpitalu. Czyli wypadek drogowy ze skutkiem śmiertelnym.Dziś odbyła się druga sprawa w sądzie i zapadł wyrok zawieszenia sprawy na rok. Sprawczyni wypadku poczuła się do winy. Czy rodzina może ubiegać się o odszkodowanie z polisy osoby winnej,która jest osobą oskarżoną na tym etapie ?.Przepras...
Witam serdecznie Dostałam dzisiaj pismo z Prokuratury rejonowej o przesłaniu aktu oskarżenia do sądu z artykułu 248 par 1 kk.
Sprawa wygląda tak że wyprowadziłam się z wynajmowanego mieszkania Właściciel zgłosił kradzież na policji żelazka i mikrofalówki Niestety te sprzęty uległy zniszczeniu wiec je wyrzuciłam nie informując o tym właściciela Żelazko zostawiłam zastępcze Na policji zeznałam zgodnie z prawdą że sprzęty uległy zniszczeniu i je w...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: