Staż

Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Prawo dziedziczenia.
Jeśli zmarła osoba, nie ma męża, dzieci, jedyny brat tej osoby zmarł również, rodzice też nie żyją, to czy osobą dziedziczącą po tej zmarłej będzie jedyny syn nieżyjącego brata zmarłej? czy krąg osób uprawnionych do dziedziczenia nie obejmuje dalej niż mąż/dzieci/rodzice?...
Oddelegowanie do innej miejscowości.
Witam serdecznie, czy pracodawca może oddelegować pracownika do miejsca pracy oddalonego od miejsca jego zamieszkania i pracy o 700 km, przy czym nie zapewniając mu żadnego lokum na ten okres (do 3 miesięcy)?...
PIP - roszczenia pracownicze - przedawnienie.
Jak wynika z mojej ubogiej wiedzy , roszczenia pracownicze , konkretnie -zaległe składniki wynagrodzenia ( nadgodziny dobowe , nocne, dodatki nocne itd . przedawniają się z upływem 3 lat od chwili ich powstania - czyli od dnia w którym pracodawca powinien je wypłacić zgodnie z kodeksem pracy czy też obowiązującym w firmie regulaminem pracy . Dla mnie zrozumiałym jest ,że jeśli pracodawca w wyniku przeprowadzonych z nim rozmów dotyczących zaległy...
Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.).
Dobry wieczór, jestem osobą chora na nowotwór. Mam stopień niepełnosprawności w stopniu znacznym, całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji.Czy mój brat (nie pracuje) mógłby ubiegać się o świadczenie pielęgnacyjne (2119 zł.). Ma on komornika (z tego co się orientuje za alimenty i kredyt). Czy komornik może zająć całą kwotę czy tylko jakiś % takiego świadczenia? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...

Wyszukiwarka