Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
Mama spłaciła kredyt przed czasem w banku X. W Banku pracownica powiedziała, że mama otrzyma jeszcze około 15 tys. zwrotu za spłatę przed czasem. Kredyt spłacony 20.02. a 22.02 bank wpłaca na konto ponad 170 tys. jako zwrot od spłaconego kredytu, zaś wieczorem zabiera z powrotem z konta. Czy to legalne żeby bank przelewał i zabierał pieniądze bez zgody właściciela?...
Zalegam z czynszem 2 miesiące. Właściciel wczoraj napisał smsa,że przyjedzie z policja i mam oddać klucze do mieszkania. Nie bardzo mam gdzie się wyprowadzić. Sama wychowuje córkę, Pani z MOPS-u poinformowała mnie ze nie może mnie skierować do Domu samotnej matki, gdyż nie ma miejsc.
Wiem że najlepiej jest zapłacić, jednak nie mam z czego na ten moment. Jakie kroki może podjąć policja jeżeli już przyjedzie z właścicielem. Mogą mnie tak po prost...
Wynajmowałem lokal spółce która pozostawiła przed lokalem na mojej posesji kilkanaście m3 odpadów poprodukcyjnych w tym część jakiś chemikaliów .
Spółka raczej jest niewypłacalna, co zrobić żeby zmusić spółkę do utylizacji śmieci, gdzie można to zgłosić aby uzyskać skuteczną pomoc w tym zakresie....
Ostatnio złożyłam wypowiedzenie UoP (3mies). Teraz jednak chciałabym rozmówić się z pracodawcą i postarać się, za jego zgodą, skrócić okres wypowiedzenia. Czy nadal mogę? Czy wystarczy złożyć jakiś aneks do wypowiedzenia? Czy muszę złożyć znowu wypowiedzenie z nową datą i zacznie biec od nowego miesiąca?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: