Staż

Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
anonim cytuj
15-03-2024

Sugerowane Tematy

Podział majątku po rozwodzie.
Posiadam mieszkanie zakupione przed ślubem wzięte na kredyt, na moim prywatnym koncie gdzie przelewana jest wypłata. Od 2015 roku jestem po ślubie, a teraz żona chce się rozwieść i zapowiada że będzie żądać spłaty za opłacany kredyt w tym czasie. Dodam że dopiero od dwóch lat ma stałą pracę, a wcześniej tylko stypendium 1600 zł. Przez większość czasu miałem dwa razy większe dochody, i oprócz spłaty kredytu ze swojego konta i często jeszcze czynsz...
Alimenty
Dzień dobry od pewnego czasu były mąż nie płacił mi alimentów. Sprawa trafila do komornika, który również nie potrafił wegzekwować należności. Od czerwca tego roku pobieram alimenty z funduszu. Od tego też miesiąca jego babcia zaczęła robić mi przelewy w wysokości 400-500zl na konto tytułując je Alimenty i imiona dzieci. Przyjmowałam je jako zaległe bo mąż ma kilkanaście tysięcy długo. Zgłosiłam te wpłaty niedawno do komornika bo potrzebuje nowe ...
Sprzedaż pojazdu.
W trackie trwania małżeństwa i posiadania wspólności majątkowej mogę sprzedać swój pojazd żonie? Jak wygląda to od strony prawnej?...
Od kiedy należą się alimenty.
Dostałam wyrok zasądzający alimenty w kwocie 1200 złotych płatnych z góry do dnia 10 każdego miesiąca. Z rygorem natychmiastowej wykonalności. Są one od dnia złożenia wniosku czyli 28 sierpnia 2023 roku. Czy za sierpień liczy się cała kwota 1200 złotych czy nie?...

Wyszukiwarka