Witam od 21.01 przebywałam na L4 o czym informowałam organizatora i Urzad,niestety musiałam je wydłużyc ze wzg na mobbing w pracy i skorzystać z lekarza specjalisty w ciągu miałam zwolnienie do 8.03 .W lutym dokładnie 6 organizator zrezygnowal z mojego stażu ,wypłata stażu została ja to Pan mówi wstrzymana Pan twierdzi że należy mi się tylko za 5 dni niewiem co dalej ani wypłaty ani nic tylko dostałam pismo że organizator zrezygnowal tego 6.02 czy mają prawo wstrzymać mi wypłatę czy ja będąc na L4 musiałam dowozić listę obecności do Urzędu czy to nie jest w inicjatywie organizatora i czy faktycznie wypłata będzie tylko tych 5 dni czy to L4 też się wlicza chce sprawiedliwości nie chce być oszukana bo jak mi się wydaje organizator musi bardzo dobrze się znać z Panem który prowadzi staż . Bardzo proszę o pomoc
Witajcie, problem dotyczy mojego chłopaka.
Pracuje w jednej firmie na dwie umowy, jedna jest to umowa o pracę a druga umowa zlecenie żeby sobie dorobić, dostaje 2 wypłaty za dwie umowy, najniższa krajowa a zlecenie ma płatne od godziny.
Z końcem sierpnia skończyła mu się umowa o pracę i dostał nawet świadectwo pracy, aneks dostał dopiero kilka dni później z datą od 1 września, wypłata to najniższa krajowa.
We wrześniu wypłata za sierpień z umo...
Witam 22 września kończy mi się urlop macierzyński i rodzicielski , i dziś się dowiedziałam że moje stanowisko jest zajęte przez nowo zatrudnionego pracownika . Pani w kadrach zaproponowała mi pracę 12 godz dziennie ewentualnie bym sama się zwolniła . Umowę o pracę mam do listopada 2022 , jest to praca Państwa w szpitalu . Czy mogą przenieś mnie na oddział gdzie praca jest po 12 godz i czy oni mogą mnie zwolnić . I czy muszę wykorzystać urlop wyp...
Witam. Mam takie pytanie odnośnie nowych przepisów kodeksu pracy które niedługo mają wejść w życie chodzi o dyrektywę unijną work life balance, która wydłuża urlop rodzicielski o 9 tygodni dla drugiego rodzica. Teraz pytanie. Czy będę mógł wykorzystać te 9 tygodni urlopu w trakcie gdy żona będzie korzystała ze swojej części tj 32 tygodni ? Np żona ma urlop rodzicielski od 25.04 do 05.12, wobec tego mogę wziąć swoje 9 tygodni np od 01.06 do 02.08?...