Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.

Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być.
anonim cytuj
23-02-2024
Jeśli przez "dochody rzeczywiste" rozumie Pan wynagrodzenie, które Pan otrzymywał "do ręki" to prawie zawsze będą się one różnic od wynagrodzenia brutto wskazanego w PIT.

anonim cytuj
23-02-2024
Dochody w picie 850 zł, a każdego miesiąca zarabiałem po 3500 zł.

anonim cytuj
23-02-2024
A podpisywał Pan jakieś rachunki?

anonim cytuj
23-02-2024
Nie, wysyłaliśmy tylko liczbę godzin i podpisywaliśmy listę.

anonim cytuj
23-02-2024
A co ma Pan wpisane odnośnie wynagrodzenia do umowy - zlecenia?

anonim cytuj
23-02-2024
Wypłaty powinny być na podstawie rachunków wystawianych przez Pana lub zaakceptowanych przez Pana. Pit powinien uwzględniać pełny przychód, koszty, składkę zdrowotną, odliczenia składek na ubezpieczenia społeczne, jeśli były i zaliczki na podatek dochodowy.

anonim cytuj
23-02-2024
Otrzymałeś PIT dobrze go przeczytaj i będziesz wiedział czy odprowadzono składki zdrowotne , składki społeczne . Jak nie ma składek społecznych to nie pracowałeś na emeryturę
Teraz już i tak nic nie zrobisz . Jedynie sąd ale to możesz sam siebie wpędzić w koszty.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Zasiłek macierzyński z dwóch stosunków pracy.
Jestem nauczycielem i mam umowy o pracę w dwóch szkołach państwowych. Jedna jest na czas nieokreślony, a druga do 31.08. Od 2 stycznia jestem na L4 z racji ciąży. Termin porodu na 13.08. W tej co mi umowa wygasa (na czas określony) kazali składać wniosek o macierzyński z rodzicielskim. Jak to jest- czy tylko mi wypłacą do zakończenia umowy, czy potem dalej odeślą do ZUS i będzie zasiłek? Bo w drugiej pracy oczywiście normalnie urlop macierzyński...
Darmowej pomoc prawna przy napisaniu pozwu o alimenty ?
Czy ktoś korzystał z darmowej pomocy prawnej przy napisaniu pozwu o alimenty ?...
Komornik nie przekazuje mi alimentów na dziecko.
Dzień dobry, mam pytanie daLam ojca dziecka do komornika, a w sumie moja pani Adwokat to załatwiała. w zeszłym miesiącu komornik sciagna pieniądze od ojca, nie dostalam z tego ani złotówki, bo niby bierze pierwsze pieniądze on a później dla mnie sciaga. czy takie jest prawo, zeby zabrał cala sumę? w tym miesiącu tez juz sciagna pieniądze od ojca dziecka i nie przekazal. co zrobic w takiej sytuacji? dziekuje za pomoc ...
Zadłużonie mieszkanie w spadku
Witam, jak to wyglada pod względem prawnym? Chłopak miał mamę, mama zmarła, było na nią i 2 innych członków rodziny mieszkanie. Spadek w formie mieszkania i działek przeszedl na niego, wiec ma 1/3 w tym wszystkim. Te dwie osoby wzięły pod jego niewiedzę pare lat temu, gdy chłopak był niepełnoletni, kredyt pod to mieszkanie. Obiecują, ze gdy zgodzi się na sprzedaż wszystkich działek przepiszą wyzej wymienione mieszkanie na niego, zrzekając się swo...

Wyszukiwarka