Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.
Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być.
Jeśli przez "dochody rzeczywiste" rozumie Pan wynagrodzenie, które Pan otrzymywał "do ręki" to prawie zawsze będą się one różnic od wynagrodzenia brutto wskazanego w PIT.
anonim cytuj
23-02-2024
Dochody w picie 850 zł, a każdego miesiąca zarabiałem po 3500 zł.
anonim cytuj
23-02-2024
A podpisywał Pan jakieś rachunki?
anonim cytuj
23-02-2024
Nie, wysyłaliśmy tylko liczbę godzin i podpisywaliśmy listę.
anonim cytuj
23-02-2024
A co ma Pan wpisane odnośnie wynagrodzenia do umowy - zlecenia?
anonim cytuj
23-02-2024
Wypłaty powinny być na podstawie rachunków wystawianych przez Pana lub zaakceptowanych przez Pana. Pit powinien uwzględniać pełny przychód, koszty, składkę zdrowotną, odliczenia składek na ubezpieczenia społeczne, jeśli były i zaliczki na podatek dochodowy.
anonim cytuj
23-02-2024
Otrzymałeś PIT dobrze go przeczytaj i będziesz wiedział czy odprowadzono składki zdrowotne , składki społeczne . Jak nie ma składek społecznych to nie pracowałeś na emeryturę
Teraz już i tak nic nie zrobisz . Jedynie sąd ale to możesz sam siebie wpędzić w koszty.
Wystawiam rzeczy do sprzedaży na VINTED, są to rzeczy używane oraz nowe z metkami lub bez, na które nie posiadam paragonów, jednakże są zakupione w okresie dłuższym niż 6 miesięcy od dnia wystawienia do sprzedaży w serwisie VINTED. Pracuje na etacie, czy jestem zobowiązana odprowadzać podatek od sprzedaży? Jeśli tak to w jakiej formie, comiesięcznej, rocznej przy okazji zeznania podatkowego? Ubrania nowe, z metkami sprzedaję ze stratą, czyli po c...
Proszę o informację, czy jest szansa na umorzenie zadłużenia wobec Funduszu Alimentacyjnego? Od kilku lat sprawa jest na etapie egzekucji komorniczej.
Do kogo udać się, w celu sprawdzenia kwoty zadłużenia? Osoba ta nie pracuje, nie ma dochodów, a także nie posiada majątku. Dzieci są już pełnoletnie i mają ukończone 25 i 30 lat. Zwracam się z prośbą udzielenia wskazówek, jak można pomóc takiej osobie?...
Kilka dni temu kupiliśmy samochód. Umowa została spisana tylko na moją mamę. Chcemy abym ja była współwłaścicielem czy możemy spisać taką umowę między sobą, na wzór tych co są w Internecie bez spisywania aktu notarialnego ? Jakie koszty wiążą się z zawarciem umowy darowizny spisanej przez nas ? Chciałybyśmy ją zawrzeć pomiędzy sobą czyli matką a córką....
Cześć. Czy mogę odliczyć ulgę na dziecko w przypadku kiedy nie pracowałam tylko dobrowolnie płaciłam składki emerytalną i rentową przez cały rok? Czy z takich składek w ogóle można cokolwiek odliczać a jeśli tak to do jakiej kwoty......
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: