Źle naliczone koszty uzyskania przychodów w PIT-11.

Witam, pracowałem na umowę zlecenie przez okres 3 miesięcy. Otrzymałem PIT- dochody znacznie się różnią od rzeczywistych. Wypłata była do ręki. Co teraz zrobić ? Pracodawca twierdzi ze tak ma być.
anonim cytuj
23-02-2024
Jeśli przez "dochody rzeczywiste" rozumie Pan wynagrodzenie, które Pan otrzymywał "do ręki" to prawie zawsze będą się one różnic od wynagrodzenia brutto wskazanego w PIT.

anonim cytuj
23-02-2024
Dochody w picie 850 zł, a każdego miesiąca zarabiałem po 3500 zł.

anonim cytuj
23-02-2024
A podpisywał Pan jakieś rachunki?

anonim cytuj
23-02-2024
Nie, wysyłaliśmy tylko liczbę godzin i podpisywaliśmy listę.

anonim cytuj
23-02-2024
A co ma Pan wpisane odnośnie wynagrodzenia do umowy - zlecenia?

anonim cytuj
23-02-2024
Wypłaty powinny być na podstawie rachunków wystawianych przez Pana lub zaakceptowanych przez Pana. Pit powinien uwzględniać pełny przychód, koszty, składkę zdrowotną, odliczenia składek na ubezpieczenia społeczne, jeśli były i zaliczki na podatek dochodowy.

anonim cytuj
23-02-2024
Otrzymałeś PIT dobrze go przeczytaj i będziesz wiedział czy odprowadzono składki zdrowotne , składki społeczne . Jak nie ma składek społecznych to nie pracowałeś na emeryturę
Teraz już i tak nic nie zrobisz . Jedynie sąd ale to możesz sam siebie wpędzić w koszty.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Wyjazd dziecka za granice bez zgody drugiego rodzica
Na wstępie, oboje z byłym partnerem mamy pełne prawa do dziecka. A więc tak, chce zabrać dziecko na 2/3 dniową wycieczkę za granicę . Czy obowiązkowo potrzebuje pisemnej zgody ojca? Czy może wystarczy dokładne poinformowanie o miejscu przebywania i długości pobytu? Ojciec lubi dla czystej zasady zrobić po złości I obawiam się że nie wyrazi zgody nawet na tak krótki wyjazd, a jest on dla nas dość ważny....
Czy szpital może obciążyć mnie kosztami leczenia?
Mój partner jest chory, będzie miał operację kręgosłupa. Rentę mu odebrali, odwołanie nic nie dało. Złożyliśmy nowy wniosek o rentę, który jest w toku..... I teraz pytanie, czyy jeśli dostanie decyzję odmowną, a będzie akurat w szpitalu na operacji, to na drugi dzień nie będzie podlegał darmowej opiece medycznej i obciąża nas kosztami leczenie. Co w takiej sytuacji zrobić ? Mama jego na emeryturze. My nie mamy ślubu, dzieci nie mamy. Mops nie...
Wydziedziczenie dziecka.
Witam. Chcę wydziedziczyć córkę po mojej śmierci. Jest jedynaczką. W jaki sposób to zrobić, kiedy się uprawomocni, ile to kosztuje u notariusza?...
Zasiłek macierzyński.
Witam. Może ktoś się orientuje czy ZUS wypłaci córce zasiłek macierzyński. Sprawa wygląda następująco: Córka czekała aż się zwolni miejsce w wymarzonej pracy. Podczas oczekiwania zaszła w ciążę I wtedy dostała telefon że miejsce się zwolniło i żeby przyszła podpisać umowę. Tak też zrobiła. Pracuje nadal....

Wyszukiwarka