Testament, zmiana nazwiska

Witam, proszę o pomoc, babcia sporządziła testament, w którym widnieje ja z nazwiskiem przed rozwodem. Jest szansa na zmianę tego nazwiska w testamencie na moje panieńskie?
anonim cytuj
20-02-2024

Sugerowane Tematy

Pomówienie/zniesławienie.
Złapałem żonę na zdradzie, i od razu złożyłem pozew o rozwód z orzeczeniem o winie. Wcześniej odstawiła jeszcze kilka innych występów na które mam dowody i ona o tym wie że jest przegrana. Była wtedy w stanie ciężkiego upojenia alkoholem i pewnie się przewracała i poobijała. Po trzech dniach jej matka jej doradziła(tak napisała w odpowiedzi na pozew) żeby poszła na policję zgłosić że to ja ją uderzyłem. Poszła i nakłamała. Zostałem wezwany na roz...
Emerytura po zmarłym, oddać czy nie ?
Witam, czy ktoś się orientuje jak to jest z emeryturą po zmarłym rodzicu? Moja mama zmarła 21 stycznia, a 24 stycznia przyszła cała emerytura, która zaraz przelałam na moje konto z powodu wydatku na pogrzeb, bo niestety te 4 tys. z ZUS nie wystarczyło. Czy tak może być czy będę musiała zwrócić tą emeryturę ?...
Ubezpieczalnia nie chce wypłacić odszkodowania?
Cześć, mam problem ubezpieczalnia nie chce wypłacić odszkodowania za ciężkie zachorowanie (śpiączka, niewydolność wielonarządowa) łącznie 3 miesiące w szpitalach z czego 2 na OIOMie. Chciałabym wiedzieć o jakich kwotach mówimy i czy jest sens o to walczyć....
Jak uzyskać zwrot kosztów za szkodę w moim mieszkaniu, jeśli nie mam ubezpieczenia?
Mam pewien problem związany z uszkodzeniem mojego mieszkania, a nie mam pewności, jak sobie z tym poradzić. Otóż, jakiś czas temu miałam awarię wodociągową w łazience, która spowodowała poważne zniszczenia w moim mieszkaniu. Podłoga, ściany i niektóre meble zostały zalane wodą, a teraz muszę je naprawić, co wiąże się z kosztami, których nie jestem w stanie pokryć w tej chwili. Niestety, nie mam ubezpieczenia mieszkania, co jest teraz dla mnie ...

Wyszukiwarka