Witam, proszę o pomoc, babcia sporządziła testament, w którym widnieje ja z nazwiskiem przed rozwodem. Jest szansa na zmianę tego nazwiska w testamencie na moje panieńskie?
Witam jak leci czas przedawnienia długu u komornika? np. Wziąłem kredyt w 2019 roku i w w tamtym i pół roku temu się zatrudniłem od tamtego czasu i przyszło mi zajęcie na zakład. Mam najniższa krajowa więc nic mi nie może zabrać, od 2019 roku z tego tytułu nie zajal ani grosika. Więc kiedy mogę liczyć na przedawnienie tego długu?...
Hej słuchajcie, spowodowałem kolizję (drobna obcierka parkingowa). Jestem w kontakcie z drugim kierowcą i szukamy najlepszego rozwiązania czy pisać oświadczenie czy dogadać się między sobą.
Jakie konsekwencje poniosę z tego tytułu jeśli napiszemy oświadczenie dla ubezpieczalni? O ile droższe ubezpieczenie i na jak długo będę miał przez kolejne lata? Płacę 600-800 zł od kilku lat za auto....
W 2013 roku pobrałem się ze swoją bardzo długo mi znaną dziewczyną, narzeczoną po kilku latach zaślepiony jej dobrem zostałem zdradzony przeszło dwa tygodnie temu, mam na to rozmowy z czatu Żony, pełne nagranie czatu z tygodnia gdzie wszystkie najdrobniejsze szczegóły w nim są, w sumie nie wiem jakie ale jest tego sporo, nie dałem rady dalej czytać po dwóch zdaniach przeczytanych. Mieszkaliśmy u jej rodziców tam jestem zameldowany jeszcze... (chy...
Może ktoś podpowie... Chociaż nie wiem, czy do końca znam sprawę...
Szwagierka na dwójkę dzieci, każde z innym partnerem, z żadnym nie utrzymuje żadnych relacji... Dzieci w wieku 17 i 11 lat. Jest bezrobotna, utrzymuje się z socjalu, 500 itd. alimenty zasądzone, ale na jazdę dziecko płaci państwo po 200/300 zł na każde dziecko.
Byli partnerzy od razu po porodach mają całkowicie odebrane prawa rodzicielskie, zero spotkań z dziećmi, żadnych relac...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: