Testament, zmiana nazwiska

Witam, proszę o pomoc, babcia sporządziła testament, w którym widnieje ja z nazwiskiem przed rozwodem. Jest szansa na zmianę tego nazwiska w testamencie na moje panieńskie?
anonim cytuj
20-02-2024

Sugerowane Tematy

Odstąpienie od umowy przedwstępnej.
Umowa przedwstępna była do 30.09.2023. Kupujący nieruchomość z rynku wtórnego załatwili wszystkie dokumenty potrzebne do finalizacji umowy. Pozostał tylko notariusz. Zbywca nieruchomości miał donieść dokument ze swojego banku, lecz ciągle się ociągał, twierdził, że będzie jutro, za tydzień. Jednym słowem zwodził. Zbywca odstąpił od umowy, gdyż twierdzi że umowa przedwstępna była do 30.09 i do umowy przyrzeczonej nie doszło. Jak tu wygląda spr...
Odpis załączników.
Sąd pisemnie wzywa mnie do złożenia odpisów załączników do pisma co to znaczy? Ps. czy to znaczy że mam dołączyć oryginalne rachunki itp.? czy to znaczy że mam gdzieś to wykonać za "zgodnością z oryginałem'' jeśli tak to gdzie ?...
Wezwanie do sądu mimo odrzucenia spadku
Witam Mam pytanie dostałam wezwanie o wstawienie się do sądu pomimo że spadek odrzuciłam miesiąc po śmierci mamy wraz z dziećmi minęły już trzy lata. Czy mam się czegoś obawiać wiem że rodzeństwo moje też odrzuciło spadek wraz ze swoim dziećmi w terminie zostaliśmy wezwani wszyscy przez firmę która skupuje długi....
Współwłasność nieruchomości z mamą.
Dzień dobry. Szukam porady co zrobić w takiej sytuacji. Moja mama bierze ślub z partnerem, który ma już pełnoletnią córkę. Mieszkanie, w którym mieszka moja mama z partnerem jest zapisane na mnie i mamę. Jak się zabezpieczyć przed przypadkiem, kiedy za jakiś czas jego córka będzie domagała się (po śmierci ojca) jakieś spłaty lub części mieszkania z racji, że jej ojciec tam mieszkał i miał jakiś wkład w to mieszkanie po ślubie. Jakaś intercyza c...

Wyszukiwarka