Testament, zmiana nazwiska

Witam, proszę o pomoc, babcia sporządziła testament, w którym widnieje ja z nazwiskiem przed rozwodem. Jest szansa na zmianę tego nazwiska w testamencie na moje panieńskie?
anonim cytuj
20-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy jest możliwość sprawdzenia wiarygodności ukończenia studiów?
Witam, chcę zatrudnić pewną osobę na wyższe stanowisko ale po dostarczeniu od niej papierów, dyplom ukończenia politechniki wygląda trochę podejrzanie. Czy mam możliwość sprawdzenia wiarygodności ukończenia studiów jako pracodawca?...
książeczka sanepidowska
Dzień dobry, Czy w sklepie spożywczym, gdzie nie ma otwartej żywności, napojów itd, wszystko jest paczkowane, pracownik musi mieć książeczkę do celów sanitarno-epidemiologicznych?...
Zaprzestanie pracy dzień po zakończeniu umowy.
Mam taki problem z moim pracodawcą. W przyszły poniedziałek potrzebuje koniecznie wolne. Problem w tym, że pracodawca nie chce się na to zgodzić. Moja umowa zakończyła się z dniem wczorajszym i zastanawiam się czy stanie się coś jeżeli np. jutro nie stawie się w pracy mimo to, że mam rozpisany grafik na cały miesiąc? Od razu mówię też, że o zakończeniu współpracy myślę od dłuższego czasu głównie przez brak wyrozumienia pracodawcy w co do studiów....
Oferta pracy znaleziona samodzielnie a PUP.
Witam, Chciałem zapytać czy jeżeli sam znalazłbym ofertę pracy, która początkowo mi się podoba ale po zaproponowaniu rozmowy stwierdzę, że nie chciałbym pracować z jakiś powodów (nie taka stawka, kiepski dojazd itp.) w danej firmie to czy taka firma może to zgłosić do Urzędu pracy? a jeżeli tak to czy w takiej sytuacji teoretycznie Urząd może mnie wyrejestrować? czy może wyrejestrować tylko kiedy dostanie się skierowanie od Urzędu Pracy a samodz...

Wyszukiwarka