Testament, zmiana nazwiska

Witam, proszę o pomoc, babcia sporządziła testament, w którym widnieje ja z nazwiskiem przed rozwodem. Jest szansa na zmianę tego nazwiska w testamencie na moje panieńskie?
anonim cytuj
20-02-2024

Sugerowane Tematy

Ubezpieczenie OC na nowe auto.
Dzień dobry. Mam pytanie, dotyczące ubezpieczenie OC auta. Kupiłam je wczoraj, ale jeszcze nie odebrałam z komisu. Obecne ubezpieczenie wygasa 24.01. Czy mogę je w jakiś sposób opłacić, aby nie było przerwy (bez nowej rejestracji)? Będę w stanie odebrać samochód dopiero w poniedziałek (22.01) i prawdopodobnie nie zdążę go przerejestrować....
Przedawnienie długu wobec banku.
Kredyt bankowy, bank sprzedaje dług. Nowy wierzyciel otrzymuje nakaz zapłaty z tytułem wykonalności w dniu 18.12.2013. Jak dobrze czytam z zawiadomienia sprawa do komornika złożona 7.06.2022. komornik wysyła pismo o zajęciach 20.07.2023. Po jakim czasie następuje przedawnienie złożenia nakazu zapłaty do komornika ?...
Dziedziczenie długów.
Jak wygląda sprawa dziedziczenia długów? Mama ma długi, które ciągle rosną, czy jestem zagrożona, że coś przejdzie na mnie? zabiorą mi jakąś moją własność? Czy zameldowanie w mieszkaniu, którego właścicielem jest mama, ma jakiś wpływ? ...
Wypowiedzenie umowy o pracę.
Dzień dobry, jeśli złoże wypowiedzenie umowy o pracę 15-stego grudnia a mam umowę na 3 miesiące próbną do końca stycznia, pracuje ponad miesiąc czyli wypowiedzenie będzie 2 tygodnie, czyli do kiedy będę musiał pracować?...

Wyszukiwarka