Zmiana pracy a urlop

Dzień dobry. Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sprawa urlopu przy zmianie pracy. W dotychczasowej jestem zatrudniona na podstawie umowy o pracę od ośmiu lat. Normalnie przysluguje mi 20 dni urlopu na rok. Z obecnej pracy planuje odejść z ostatnim dniem lutego, by nową rozpocząć dokładnie 1 Marca. Chce się dowiedzieć, czy dotychczasowy pracodawca powinien mi udzielic czterech dni urlopu lub za tyle zaplacić ? Chcialabym tez wiedziec jak w takiej sytuacji wyglada urlop w nowej pracy. Dodam, że tam na początku będę zatrudniona na umowę o pracę na czas trzech miesięcy. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
anonim cytuj
12-02-2024

Sugerowane Tematy

Ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem.
Chciałbym się dowiedzieć czy, jeśli ojciec dziecka nie ma sądownie ustalonych widzeń z dzieckiem to czy muszę je wydawać ojcu wtedy kiedy on chce i na tak długo jak on chce. Dziecko ma 6 msc dziecko jest karmione piersią. Rzadko kiedy jest "na" butelce. Jak dostaje 500+ to czy tata dziecka może nimi zarządzać? Wpływy są na moje konto. Ale on stwierdził że skoro msc. mniej więcej wychodzi 500 zł na potrzeby małego to 500plus powinna...
Zyski z adsense a podatki
Mam małą stronkę internetową, na której co prawda nic nie robię, ale są tam reklamy od google (adsense), i co miesiąc mam z tego tytułu ok. 500zł. Czy w zwiazku z tym jestem zobowiazany do rozliczania sie z dochodu, placic podatki, albo zalozyc dzialalnosc gospodarcza?...
Zakup urządzenia od osoby fizycznej.
Witam, Dokonałem kilka dni temu zakupu urządzenia elektronicznego od osoby fizycznej. Dotychczas nie otrzymałem dowodu zakupu, a w międzyczasie urządzenie uległo uszkodzeniu z przyczyn ode mnie niezależnych. Pomimo wielu moich ponagleń sprzedawca odmawia mi dostarczenia dowodu zakupu. Z kolei sklep w którym urządzenie zostało zakupione wymaga ode mnie dostarczenia tego dokumentu, aby można było procesować reklamację. I teraz moje pytania brz...
Klauzula wykonalności
Dzień dobry. 22 września miałam rozprawę alimentacyjną. Wszystko skończyło się na ugodzie, jednak mąż dostał do spłaty zaległe alimenty oraz koszta adwokackie. Moje pytanie. Czy ja muszę składać do sądu jakiś wniosek, klauzulę wykonalności żeby mieć pewność że on mi to spłaci czy że będzie spłacał? Doszły mnie takie głosy a adwokat mi nic o takim czymś nie mówił. Jak długo czeka się na postanowienie, które przyjdzie mi pocztą jak sądzę do d...

Wyszukiwarka