Ulga mieszkaniowa

Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
anonim cytuj
10-02-2024

Sugerowane Tematy

Pierwsza umowa była na 3 miesiące, druga na rok, a tu nagle, znów na 3 miesiące. Proszę o poradę co zrobić w tej sytuacji?
Witam. Obecnie jestem zatrudniona w następujący sposób: pierwsza umowa była na 3 miesiące, druga na rok, a tu nagle, znów na 3 miesiące ( bo niby manager się zmienił), bez zmiany stanowiska pracy. Z tego co rozumiem, wedle kodeksu pracy, pracodawca nie może cofnąć się do tyłu dając mi znów umowę na okres próbny, gdzie wszyscy inni pracownicy dostali po 3 miesiącach pernamentnie kontrakty, nawet ci najsłabsi. Proszę o poradę co zrobić w tej sytuac...
Rozdzielność majątkowa przed czy po ślubie?
W najbliższym czasie wyjdę za mąż za mojego narzeczonego, który posiada dwa obywatelstwa polskie i amerykańskie. Mieszkamy teraz w Stanach i zastanawia mnie kwestia rozdzielności majątkowej. Mój narzeczony kupił kilka lat temu mieszkanie w Polsce w razie gdybyśmy chcieli tam zamieszkać. Mieszkanie kupił na swoich rodziców którzy mieszkają niedaleko, mieszkanie jest puste i tylko płacimy niewielki czynsz. Zastanawiam się bo rodzice pytają jak to t...
Dziedziczenie mieszkania.
Czy jeżeli ktoś w testamencie otrzymuje mieszkanie to jest to równoznaczne z otrzymaniem mieszkania z całym jego wyposażeniem, zawartością, zwierzętami zmarłej osoby?...
Czy faktycznie nie można z danym pracownikiem podpisywać nowej umowy co 3msc?
Witam, słyszałem opinie o tym jakoby umowę zlecenie można byłoby podpisać z jednym pracownikiem tylko na jakiś okres czasu, że w czasie roku potrzeba zrobić przerwę w umowie łącznie 3msc aby nie było kolejności przekształcania tego w umowę o pracę. Jak to wygląda? Czy faktycznie nie można z danym pracownikiem podpisywać nowej umowy co 3msc? Trzeba robic przerwy?...

Wyszukiwarka