Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
Witam,
podpisalem umowe na wynajem swoich prywatnych rzeczy firmie. podpisalismy umowę najmu, napisalem ile chce za te rzeczy miesiecznie dostawac pieniedzy, pieniadze dostalem, wszystko jest w porzadku, ale teraz kwestia podatkowa, rozumiem, ze z tego powodu ze zarabiam na podstawie tej umowy to musze sie teraz rozliczyc? tylko teraz moje pytanie jak? co to jest za podatek, jak go obliczyc i jak go oplacic? czy da sie to zrobic przez internet...
Razem z mężem kupiliśmy mieszkanie 1/2 własności, mamy rozdzielność majątkową. Pieniądze na wkład własny pochodziły z majątku męża. Tuż przed odbiorem mieszkania mąż zrezygnował z zakupu i postanowił wziąć sobie na kredyt samochód. Przy rozwiązaniu umowy deweloperskiej mąż w akcie notarialnym wyraził zgodę na przekazanie zwrotu tych pieniędzy na moje konto, ustnie ustaliliśmy, ze w ten sposób mąż pomoże mi kupić małe mieszkanie dla mnie. W chwili...
Witam, jak wygląda sprawa zmiany imienia?
Przeprowadziłam się do Holandii, gdzie planuje swoją przyszłość.
Moim problemem jest to że nikt nie potrafi wypowiedzieć a co dopiero napisać Katarzyna
Czy jest jakaś szansa że taki powód by wystarczył?
W samej Holandii zmienić go nie mogę...
Witam,
proszę o poradę co do następujących okoliczności.
Powódka złożyła w maju 2022 pozew o nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym.
Do nakazu został wniesiony skutecznie sprzeciw. Postępowanie przed Sądem Rejonowym trwało rok czasu, i zakończyło się wyrokiem 30 maja 2023r, umarzając postępowanie co do należności głównej w wysokości 3 tyś złotych, jednocześnie zasądzając od pozwanego na rzecz powódki kwotę 15 zł, słownie piętnaście złotych,...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: