Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
Prokurator w mojej sprawie wystąpił o warunkowe umorzenie kary, złożył wniosek do sądu.
Jak wyglądają dalsze czynności? Jest rozprawa z powoływaniem świadków?
Czy jest zasądzone jakieś zadośćuczynienie dla pokrzywdzonego?...
Dostałem pismo od komornika że moja żona ma zadłużenie w swojej firmie , i że zostaje zajęta nasza wspólna nieruchomość ( dom) i będzie podjęta egzekucja z tej nieruchomości . W ciągu 3 dni złożyłem komornikowi sprzeciw , ponieważ nic nie wiedziałem o długach żony i nie podpisywałem żadnych dokumentów firmowych faktur itp. , komornik przyjął go i powiedział że wpis w księgach zostanie usunięty , wczoraj dostałem pismo z ksiąg wieczystych że wykre...
Witam, co zrobić w sytuacji gdy przelało się za dużo pieniędzy. Otóż sytuacja wygląda tak. Mój wujek lat 75, zamiast przelać 40,41, przelał 4041 zł do PGNiG. Oczywiście nie wstrzymał przelewu w banku, bo nie widział, że tak można. Dwa tygodnie temu napisaliśmy wiadomość do PGNiG o zwrot pieniędzy, ale do dziś brak odpowiedzi z ich strony a także brak przelanych pieniędzy. Co w takiej sytuacji? Czy te pieniądze ja już stracone ? Czy można ich jako...
Witam.
Rozwiązałam umowę o pracę z pracodawcą.
5 dni po ustaniu zatrudnienia złapałam przeziębienie i miałam L4 przez 10 dni. Po tym czasie poszłam do psychiatry, który wystawił mi zwolnienie na trzy tygodnie tj 21 dni
Zwolnienia czasowo się zazębily.Czy w tej sytuacji przyznany zostanie mi zasiłek?
dokument związane z zasiłkiem, ale zastanawiam się (bo nie znalazłam żadnego zapisu w ustawach), czy zwolnienie musi dotyczyć tej samej jedn...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: