Ulga mieszkaniowa

Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
anonim cytuj
10-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak przebiega otwarcie testamentu u notariusza?
Witam. Mój ojciec zmarł 7 lat temu, mama zmarła teraz zostawiając testament w którym obdarowuje mnie i moją bratanicę, brat pominięty w testamencie. Czy testament powinnam złożyć w sądzie?...
dług z 2009 roku
Witam, właśnie się dowiedziałam o długu za umowę z cyfra plus z 2009 roku. Dostałam teraz cała korespondencje z tych wszystkich lat (mieszkam za granica) listy od cyfry, później od komornika sądowego w 2018 z pieczątka. Ostatni list jest od host finance z czerwca tego roku. Czy jest jakaś szansa na przedawnienie?...
Dział spadku i zniesienie współwłasności
Dział spadku i zniesienie współwłasności Proszę o pomoc- założyłam sprawę o zniesienie wspolwlasnosci w 2019, w trakcie zmarła 1 osoba. Zrobiłam postępowanie spadkowe po niej i dalam kopię prawomocnego postanowienia z udziałami do dokumentów w sprawie o zniesienie wspolwlasnosci. Obecnie Sąd pisze "... Zobowiązuje wnioskodawczynie do zmodyfikowania wniosku poprzez wniesienie o dział spadku po zmarłym... Pod rygorem zawieszenia postępowani...
Rozliczenie PIT-u zmarłego
Mój tata zmarł 2 lipca 2022 r Do lipca pobierał emeryturę. Jak wygląda fakt rozliczenia PIT-u. Tzn. od stycznia 2022 do czerwca 2022. Czy prawnie to już niemożliwe? Bardzo proszę o retoryczną poradę. Chodzi o rozliczenie z emerytury, jak co roku robił sam tata. Czy jak człowiek umiera, to co państwo pobrało na podatek, to przepada?...

Wyszukiwarka