Ulga mieszkaniowa

Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
anonim cytuj
10-02-2024

Sugerowane Tematy

Przywłaszczenie pieniędzy.
Dzień dobry, cześć. Pewnego dnia robiłem przelew blik na numer telefonu. Pech chciał, że pomyliłem niestety jedną z cyfr. Bank niewiele w tej kwestii może zrobić, prócz podania danych odbiorcy po reklamacji. Tak też się stało. Przegadałem temat z niewłaściwym odbiorcą telefonicznie, natomiast nadal nie dostałem zwrotnego przelewu. Wykonałem już dwa telefony. Co w takiej sytuacji mogę zrobić?...
Co w przypadku kilku zajęć komorniczych?
Witam, mam na koncie 7 komorników na kwotę przeszło 5 tys. Ilu komorników może zając wypłatę jednorazowo (miesięcznie) z umowy zlecenie? Czy tych 7 podzieli 1 wypłatę całą na siebie, czy jak już jeden zajmie swoją kwotę drugi musi czekać na przyszłą wypłatę za miesiąc i tak po kolei?...
Nadzór budowlany.
Czy Nadzór budowlany może nakazać winowajcy doprowadzenie do stanu zgodnego z prawem budowlanym pozostawionej po rozbudowie części budynku poszkodowanego ? Innymi słowy kto ma wykonać czynności naprawcze budynku, który został pozostawiony po rozbudowie (budowie nowego budynku ). Właściciel pozostawionego budynku, czy inwestor który postawił nowy budynek ?...
174kpc
Москва не сразу строилась. in reality, the [url=https://www.instagram.com/beautystudio_by_veronika]nail salon in costa mesa[/url] uses a variety of welcome shots taken inside the salon, combined with artistic images that you also discover on walls inside the salon....

Wyszukiwarka