Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
Witam. Sytuacja jest dosc skomplikowana
-mąż miał wypadek w pracy w sierpniu i od tej pory jest na L4
-We wrześniu skończyła mu się umowa dostał świadectwo pracy i nosił już L4 do ZUS
-Ja nie pracuje i ja i dziecko byłyśmy dopisanie do jego ubezpieczenia
-od sierpnia nie dostał jeszcze zadnych pieniędzy z ZUS
Dziś w trójkę ja, on i dziecko byliśmy u lekarza ale okazało się że nie możemy być przyjęci bo nie mamy ubezpieczenia, a dziś mąż miał...
Mój dziadek miał trójkę rodzeństwa. Ich rodzice czyli moi pradziadkowie mieli dom, który od kilkunastu lat nie jest przez nikogo zamieszkiwany. Nigdy nic na nikogo nie było przepisywane. Rodzeństwo dziadka już nie żyje, został się sam. Teraz chce zrobić przepis. Tutaj pytanie czy całość domu należy już tylko do dziadka czy np. Do dzieci jego rodzeństwa też?...
Witam. Chciałem się dowiedzieć czy włamywanie się na telefon jest legalne ? Czy robienie zdjęć moich korespondencji w tym firmowych jest legalne. ? Oczywiście osobą włamujaca jest żona....
Jestem zameldowana u rodziców w ich mieszkaniu własnościowym, ale od kilku lat tam nie mieszkam. Ostatnio dowiedziałam się, że rodzice zrobili sobie spory dług nie płacąc czynszu. Wiem, że z czasem z tego powodu może zostać nałożony komornik, aby ściągnąć należność. Pytanie: czy ja również będę pociągnięta do odpowiedzialności za ten dług i będę go musiała spłacić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: