Ulga mieszkaniowa

Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
anonim cytuj
10-02-2024

Sugerowane Tematy

Podatek od sprzedaży mieszkania ze spadku.
Witam sprzedałam mieszkanie które nabyłam w spadku po rodzicach ustawowo nastąpiło to w 2012 roku a sądownie 2019 czy muszę zapłacić podatek od sprzedaży....
Jaka jest kara za niezarejestrowany samochód?
Samochód kupiony 10 lat temu. Opłacany, ale stoi na podwórku. Przez 10 lat niezarejestrowany. Jaka kara grozi za niezarejestrowany samochód przez tyle lat?...
Mandat za brak maseczki.
Mandat za brak maseczki. Sytuacja taka, że pod sklepem została zatrzymana osoba, która jeszcze nie założyła maseczki. Pod sklepem również stała Policja, i spisywała osoby wychodzące ze sklepu bez maseczek. Oczywiście, z uwagi, że ta osoba nie wychodziła z tego sklepu bez maseczki, tylko miała zamiar wejść, jednak została przywołana przez Policjantów i dostała mandat, którego odmówiła przyjęcia. Jest na to świadek. Czy można dostać mandat za...
Czy wyrok w zawieszeniu wpływa na karalność osoby skazanej?
Witam, Mój przyjaciel niedawno otrzymał wyrok w zawieszeniu za drobne przestępstwo. Zastanawiam się, czy taki wyrok wpływa na jego "karalność"? Czy taki wyrok jest zapisywany w rejestrze karnym, tak jak wyroki, które skutkują bezpośrednim odbyciem kary? Czy taki wyrok może wpłynąć na jego przyszłe życie, na przykład utrudniając znalezienie pracy czy otrzymanie wizy do innego kraju? Będę wdzięczny za wszelkie informacje na ten t...

Wyszukiwarka