Ulga mieszkaniowa

Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
anonim cytuj
10-02-2024

Sugerowane Tematy

Czy mąż może sprzedać samochód bez mojej zgody?
Jesteśmy razem z mężem współwłaścicielami samochodu, który jest zarejestrowany na nas obydwoje i podobnie jest z ubezpieczeniem. Czy mąż może sprzedać samochód bez mojego udziału?...
Wypadek w pracy - odszkodowanie
Witam proszę o poradę chodzi o to że 5.09 miałam wypadek w pracy podczas ujęcia złodzieja. Od tego czasu byłam na zwolnieniu. 18.09 było ono przedłużone do dnia 25.09 (tego dnia miała być wizyta u chirurga ortopedy). Lecz została ona przełożona na dzisiaj. Lekarz uzupełnił druk OL-9. Wstawił datę zakończenia leczenia jako dzisiejsza tj. 23 września. I tu moje pytanie czy nie stracę możliwości odszkodowania skoro leczenie kończy się wcześniej o dw...
Jak długo archiwizowane są bilingi telefonu stacjonarnego?
Czy ktoś się orientuje, z ilu lat wstecz można wziąć bilingi telefonu stacjonarnego założonego ok. 40 lat temu? I bilingi telefonu komórkowego? Sądownie oczywiście....
Czy należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?
Zastanawia mnie moja sytuacja. Pozostawałem na zasiłku chorobowym do dnia 15 marca b.r. Następnie dnia 16 marca podjąłem umowę o pracę i pracowałem do 3 kwietnia. Następnego dnia (tj. 4 kwietnia) pojawiły się silne objawy choroby i lekarz wystawił zwolnienie. Czy w takiej sytuacji należy mi się prawo do zasiłku chorobowego?...

Wyszukiwarka