Ulga mieszkaniowa

Dzień dobry
Mam możliwość skorzystania z ulgi mieszkaniowej. Spełniam warunki , ale niestety nie bardzo wiem co z czym :(
Pomożecie?
przychód 100494,8
kup 3600
zaliczka 6424
społeczne 7613
Mieszkanie sprzedane za 390tys., po sprzedaży został spłacony kredyt hipoteczny w wysokości 226835,85. Nowe mieszkanie kupione za 390800zł.
Po sprzedaży i spłacie kredytu zostało 163 tys., z którego 100 tys. przeznaczone zostało na wkład własny na nowe mieszkanie a 63 tys. poszło na wyposażenie i sprzęt.
Wiem, że wypełnić trzeba PIT 39.
Proszę o pomoc.
anonim cytuj
10-02-2024

Sugerowane Tematy

Zwolnienie na L4
Czy mogłam zostać zwolniona z pracy na L4? Byłam na umowie 1rok 3m, do końca było dwa tygodnie. Miała zostać przedłużona a kierowniczka dwa dni przed końcem telefonicznie mnie poinformowała że nie przedluża umowy. Dodam że jeszcze byłam na L4 bez dnia przerwy....
Podatek od sprzedaży działki.
Dzień dobry, Pytanie dotyczy podatku od sprzedaży działki. Sprzedałem działkę po uplywie 5 lat, a dopiero po fakcie dowiedziałem sie ze te 5 lat musi być kalendarzowych, a pełne kalendarzowe 5 lat jeszcze nie minęło. Kupno działki marzec 2018 Sprzedaż działki sierpień 2023. Czy mam się spodziewać kontaktu z strony Urzędu Skarbowego i jaki procent podatku do zapłacenia. Działka 6 klasa, kupiona za 50tys, sprzedana również za 50tys zł. Dzięk...
Jakie grożą konsekwencje za brak udzielenia informacji publicznej?
Jakie grożą konsekwencje za brak udzielenia informacji publicznej?...
zorganizowanie autobusu szkolnego
Witam Mam pytanie mój znajomy ssm wychowuje dziecko, które chodzi do szkoły podstawowej. Siedziba tej szkoły znajduje się e innej miejscowości niż mój znajomy. Ogolnie do tej szkoły dojezdza ponad 20 dzieci. Wójt się odrzucił pismo napisane przez rodziców dotyczące autobusu szkolnego. Gdzie rodzice mają się udać by wkoncu wójt zorganizował autobus szkolny....

Wyszukiwarka