Witam,
Jako, że często kupuje coś za swoje pieniądze rodzicom, a następnie oni mi oddają chciałbym zapytać jak wygląda to z zgłaszaniem do US. Czy takie przelewy 500zł/1k liczą się do darowizny? Druga sprawa, że potrzebuję od rodziców 30k, które oddam w ciągu 3m. Jako, że limit darowizny wynosi ponad 30k czy muszę to podpisać jako darowizna, czy np można z tytułem - mieszkanie/życie i przejdzie? Dodam że już kiedyś pożyczałem od nich 15k(rok temu) i zwróciłem po paru tygodniach, więc nie wiem czy to się wlicza?
Witam pracodawca grozi zerwaniem umowy po tym jak przyniosłem zwolnienie lekarskie. Ot usłyszałem wprost, że po wyleczeniu mogę po prostu przyjść już tylko po wypowiedzenie umowy. Czy mogę się starać o jakieś zadośćuczynienie jeśli jest to umowa zlecenie?...
Witam, przychodze z takim pytaniem. Pracuje w jednej ze znanych sieci handlowych. Od konca czerwca mam zaplanowany i oplacony wyjazd, który zaplanowalam wedlug grafiku. Wedlug niego, 16-18 mam wolne i tak tez zaplanowalam wyjazd. Oczywiście od razu kierownik został poinformowany i kazala sie tylko przypominac w razie jakiejs zmiany. Dzis sie dowiaduje, ze wpisano mnie na niedzielę, bo niby od niedzieli sklep staje sie również urzedem pocztowym. K...
Posiadam prawomocny wyrok sądowy z klauzulą wykonalności.
w wyroku zasądzone są:
1) odszkodowanie za niesłuszne zwolnienie z pracy
2) odprawa
3) koszty postępowania
4) odsetki ustawowe
Sąd ogłosił upadłość obejmującą likwidację majątku spółki.
Teraz powinienem zgłosić moją wierzytelność do Sędziego Komisarza
mam jednak mały (wielki) problem
Nie wiem, w której kategorii mieszczą się moje wierzytelności....
Dzien dobry. Sprzedałam produkt na olx, który nie spełnił oczekiwań klientki. Napisalam jej więc, zeby bez problemu odesłała towar, skoro jest niezadowolona. Jak wiadomo sprzedający nie dysponuje pieniędzmi dopóki transakcja nie zostanie zaakceptowana, więc ryzyka dla niej żadnego nie było. Po tym czasie pani przestała cokolwiek pisac, zgłosiła reklamację na olx, której treści nie widziałam. Po jakimś czasie przyszla decyzja, że reklamacja został...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: