Witam,
Jako, że często kupuje coś za swoje pieniądze rodzicom, a następnie oni mi oddają chciałbym zapytać jak wygląda to z zgłaszaniem do US. Czy takie przelewy 500zł/1k liczą się do darowizny? Druga sprawa, że potrzebuję od rodziców 30k, które oddam w ciągu 3m. Jako, że limit darowizny wynosi ponad 30k czy muszę to podpisać jako darowizna, czy np można z tytułem - mieszkanie/życie i przejdzie? Dodam że już kiedyś pożyczałem od nich 15k(rok temu) i zwróciłem po paru tygodniach, więc nie wiem czy to się wlicza?
Witam, mój mąż będąc kawalerem kupił dom posadowiony na działce 500m2. Był to stary budynek nadający się do gruntownej modernizacji bądź rozbiórki. Po zawarciu małżeństwa, na działce rozpoczęliśmy wspólnie budować nowy dom a stary został rozebrany. Mamy wspólnotę majątkową. Wszelkie plany budowy i pozwolenia są na męża. Wydatki na budowę domu pochodziły z naszych wspólnych dochodów. Trochę finansowo pomogli moi rodzice a także mój ojciec pomagał ...
Mój mąż i jego brat po śmierci matki zostali najemcami lokalu komunalnego, obydwaj są tam zameldowani. Mąż mieszka wraz ze mną u mojej matki, natomiast w lokalu komunalnym został jego brat. Brat męża jest typem człowieka, który większość swojego życia spędzał w areszcie śledczym lub więzieniu, towarzystwo swoje te, dobiera niefortunnie. Po raz kolejny trafił do Aresztu, klucze do mieszkania uzyskaliśmy przez Policję. Do mieszkania zag...
Dziewczyna podlega pod urząd gminy (mieszka na wsi),ja mieszkam w mieście
Urodzi się nam dziecko które będzie zameldowane u matki
Czy zasiłek 500 + można składać w mieście w opiece społecznej?...
Witam.
Matka znajomej 02.11 dostała skierowanie na wymaz, dzisiaj je zrobiła (03.11) wyniki mają być w czwartek (05.11). Jak jest teraz z kwarantanna? Wiadomo, że jej matka musi odbyć kwarantanne do wyników a w razie pozytywnego wyniku bodajże jest teraz 10/14 dni od dnia skierowania (?). A jak z moją koleżanką? Może wychodzić z domu do wyników, czy od dnia skierowania razem z matką musi zostać w domu?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: