Witam,
Jako, że często kupuje coś za swoje pieniądze rodzicom, a następnie oni mi oddają chciałbym zapytać jak wygląda to z zgłaszaniem do US. Czy takie przelewy 500zł/1k liczą się do darowizny? Druga sprawa, że potrzebuję od rodziców 30k, które oddam w ciągu 3m. Jako, że limit darowizny wynosi ponad 30k czy muszę to podpisać jako darowizna, czy np można z tytułem - mieszkanie/życie i przejdzie? Dodam że już kiedyś pożyczałem od nich 15k(rok temu) i zwróciłem po paru tygodniach, więc nie wiem czy to się wlicza?
Mieszkam z mężem w domu jego mamy. Ona tu nie mieszka, jest tylko właścicielem. Zamierza go "przepisać" jako darowizna mojemu mężowi.
Problem w tym, że robimy remont i dużo się dokładam, a z uwagi na to, że to dopiero początek wydatków, chcę się zorientować czy są jakieś możliwości na zabezpieczenie się, żeby (gdy rozejdziemy się - chociaż na razie jest wszystko ok) mój wkład odzyskać?...
Liczę że ktoś będzie w stanie mi pomóc. Dostałam PIT-11, rozliczyłam się, na moje nieszczęście dostałam PIT-R (siedziałam w Komisji podczas wyborów). Czy muszę składać pit korygujący?...
Mam taki problem że nie mieszkałem trochę w Polsce i oczywiście wiedziałam że mam zadłużenie. Dzisiaj po latach chciałbym je spłacić ale mam taki problem. Zadłużenia są dwa na kwotę 2500 zł otrzymałem dwa pisma od komornika. Z tym że jedna pani komornik naliczyła 1600 zł odsetek a drugi pan komornik naliczył 3 500. Oba zadłużenia są z roku 2014. I i teraz mam pytanie bo wyglądam i coś nie tak. Jak są naliczone odsetki i kiedy istnieje możliwość w...
Witam serdecznie,
10 października kupiłam na stronie internetowej 2 komplety dresów.
11 listopada wysłałam odstąpienie od umowy przez pocztę e-mail ponieważ ciągle czekali na dostawę-brak towaru w magazynie.
14 listopada odpisali z informacją o anulowaniu zamówienia oraz prośbą o numer rachunku bankowego do zwrotu. Odpisałam.
18 listopada napisałam przypomnienie, oraz dzisiaj 30.11 ponaglenie.
Jaki krok powinien być następny? Jak odzyskać ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: