Witam,
Jako, że często kupuje coś za swoje pieniądze rodzicom, a następnie oni mi oddają chciałbym zapytać jak wygląda to z zgłaszaniem do US. Czy takie przelewy 500zł/1k liczą się do darowizny? Druga sprawa, że potrzebuję od rodziców 30k, które oddam w ciągu 3m. Jako, że limit darowizny wynosi ponad 30k czy muszę to podpisać jako darowizna, czy np można z tytułem - mieszkanie/życie i przejdzie? Dodam że już kiedyś pożyczałem od nich 15k(rok temu) i zwróciłem po paru tygodniach, więc nie wiem czy to się wlicza?
Dzień dobry wszystkim,
Teściowie po naszym ślubie przepisali dom mojemu mężowi notarialnie, ja nie zostałam uwzględniona
(Oby nigdy nic, ale różnie w życiu bywa)
Jeżeli ( nie daj Boże ) coś by się stało mojemu mężowi to czy ja mam jakieś prawa do tego domu ?...
Witam serdecznie mam pytanie założono sprawę spadkową już rok temu. Czy ktoś wie ile można czekać? Wiem ze jest pandemia ale czy jest na taka sprawę jakieś termin ze 2 lata czy 3? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam...
Witam,
Co zrobić z dłużnikiem - alimenciarzem, który nie płaci regularnie i ma już dług około 34 tys.? Wiem, że posiada na siebie jedynie auto i nic więcej. Jest zgłoszony u komornika, ale komornik powiedział że ma związane ręce, bo można liczyć jedynie na to aż dłużnik sam będzie wpłacał. Konta dwa zajęte,na których nic się nie pojawia. Wiem, że ma już żonę i nowe dziecko,ale to chyba nie ważne. Czy jeżeli on nie płaci mogę pozwać jego matkę o ...
Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował ....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: