Czy komornik może zająć pieniądze z PITU na wspólnym koncie?

Czy komornik może zająć pieniądze z PITU na wspólnym koncie, które mam raz mężem (ja jestem dłużnikiem nie mąż ale wspólne konto).
anonim cytuj
08-02-2024
Ty powinnaś być TYLKO UPOWAŻNIONĄ do konta, jeżeli wspólne konto to zabierze kasę, wyczyści konto. Ciężko później jest odzyskać te pieniądze.

anonim cytuj
08-02-2024
To nie ważne czy konto wspólne, oni już zablokują te pieniądze w urzędzie skarbowym.
Najlepiej rozliczyć się oddzielnie.

anonim cytuj
08-02-2024
Oczywiście że może. I zabierze.

anonim cytuj
08-02-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot części czesnego za żłobek.
Witam, moje dziecko chodzi do prywatnego żłobka za który place sporo pieniędzy. Już któryś raz z kolei jest ono na kwarantannie z powodu kontaktu z chorym covid19 w tym żłobku. Czy mogę ubiegać się o częściowy zwrot czesnego i gdzie mam się udać bo żłobek nie chce mi zwracać pieniędzy ani obniżyć np. opłat za następny miesiąc? Mam e-mail z pisemna odmową....
Zaplata za źle wykonany remont.
Witam , Zleciłam firmie budowlanej wykończenie mieszkania, podpisaliśmy umowę i chłopaki zaczęli prace. Pobrali opłatę za I etap prac i dwie zaliczki, wszystko zapisane w umowie i podpisane. Teraz uważają, ze remont zakończyli a ja teraz widzę, ze wszystko jest do poprawy. Czy jeśli oni uważają, że remont zakończony musze im zapłacić teraz mimo , ze robota spartaczona? Czy mogę najpierw pisemnie żądać usunięcia wad z wyznaczonym terminem i dopie...
Co grozi za nie poinformowanie pracodawcy o ciąży?
Jestem w dosyć trudnej sytuacji, aktualnie poszukuje pracy, jednocześnie dowiedziałam się ze jestem w ciąży. Potrzebuje pracy, aktywności zawodowej, zdaje sobie sprawę z tego ze jestem zdolna do pracy i nie chce się bawić z zatrudnienie dla zwolnienia lekarskiego tylko normalnie pracować. Czy wobec tego mogę normalnie podjąć zatrudnienie na jakakolwiek umowę? Zdaje sobie sprawę ze jeśli podczas rozmowy rekrutacyjnej powiem o ciąży to tej pracy ni...
Mandat za brak biletu
Witam. Otrzymałam ostatnio mandat poczta za brak biletu w strefie parkowania z dnia 10.02.2020r. Wiem, ze bilet za parkowanie był, gdyż zawsze tego pilnuje. Dzwoniłam do Zarządu Dróg Miasta, Pan z którym rozmiawialam stwierdził, ze ma zdjęcie samochodu i widać, ze jest coś za szyba ale zdjęcia są niewyraźne i nie można stwierdzić czy była opłata. W tym wypadku polecił napisać odwołanie na tej podstawie. Tak tez zrobiłam. Otrzymałam odpowiedz od...

Wyszukiwarka