Kontakty z dzieckiem.

Jeśli dziecko jest na stałe u matki, czy matka ma obowiązek dowozić dziecko do ojca w celu realizacji kontaktów przez ojca? (Kontakty nieuregulowane sądownie) co w sytuacji gdy ojciec powie, że nie przyjedzie po dziecko "bo nie ma na bilet"? A gdy matka nie przywiezie mu dziecka czy będzie to utrudnianie kontaktu?
anonim cytuj
03-02-2024
Odpowiedź, że też nie masz na bilet.

anonim cytuj
03-02-2024
On ma za zadanie dojechać do dziecka, bo to on uzgadniając z Tobą termin zgodził się na to. Ty nie musisz dzieciaczka nigdzie wozić.

anonim cytuj
03-02-2024
W orzeczeniu sądu nasz napisane czy ojciec dziecka ma zabrać je od matki i w ustalonym dniu przywieź z powrotem Więc jeżeli nie ma na bilet to jego strata. Ja bym dziecka nie woziła. Ciesz się że chociaż chce mieć te kontakty.
Nasz ,,Pan Tata,, ustalił sobie kontakty na jego prośbę i się z Nich wigilię nie wywiązuje, a ja nie zamierzam mu wozić córki i uważam że wcale nie jest to utrudnianie.

anonim cytuj
03-02-2024
Nie ,nie ma obowiązku. I nie jest to utrudnianie.

anonim cytuj
03-02-2024
Zachowaj korespondencję, aby w przyszłości nie zarzucił Ci, że utrudniałaś kontakt z dzieckiem. Raczej pisz, niż mów. Jeśli zaczną się przepychanki z jego strony, to będziesz miała dowody, że nie przyczyniłaś się do jego braku kontaktu z dzieckiem.

anonim cytuj
03-02-2024
Dziecko ma oboje rodziców. Ojciec powinien się wykazać i zainteresować dzieckiem. Nic na siłę. Wymuszone rzeczy nie są wartościowe. Jeśli nie będzie się pojawiał przez dłuższy czas na wyznaczonych spotkaniach to już będzie brak zainteresowania, wtedy jest już podstawa do pozbawienia praw. To tylko i tak do kwestii formalnych -nie będzie musiała pani prosić Ojca dziecka o zgody, które w niektórych dokumentach są potrzebne. Nawet pozbawienie praw ojca nie zakazuje spotkań z dzieckiem. Nie wydawałabym dziecka ojcu. Kontakt tylko w Pani obecności. Dziecko, które na co dzień przebywa z Panią może czuć się niekomfortowo to dla dziecka trudna sytuacja. Będąc z Panią będzie czuło się bezpieczniej.

anonim cytuj
03-02-2024
Dziecko ma oboje rodziców. Ojciec powinien się wykazać i zainteresować dzieckiem. Nic na siłę. Wymuszone rzeczy nie są wartościowe. Jeśli nie będzie się pojawiał przez dłuższy czas na wyznaczonych spotkaniach to już będzie brak zainteresowania, wtedy jest już podstawa do pozbawienia praw. To tylko i tak do kwestii formalnych -nie będzie musiała pani prosić Ojca dziecka o zgody, które w niektórych dokumentach są potrzebne. Nawet pozbawienie praw ojca nie zakazuje spotkań z dzieckiem. Nie wydawałabym dziecka ojcu. Kontakt tylko w Pani obecności. Dziecko, które na co dzień przebywa z Panią może czuć się niekomfortowo to dla dziecka trudna sytuacja. Będąc z Panią będzie czuło się bezpieczniej.

anonim cytuj
14-07-2024

Sugerowane Tematy

Zawartość spadku.
Witam Jestem spadkobierca ustawowym, a testamentowym jest kompletnie obca osoba. Cóż takie prawo. Spadkobierca ustawowy ma zapisana nieruchomość ale jego adwokat domaga się całości spadku. Skąd ja czy sad maja wiedzieć ze nieruchomość wyczerpuje całość spadku? Wiem ze na koncie jest spora suma ,ale to gdybanie. Co z meblami i samochodami itp. Sprawa spadkowa kończy się ostatecznie w następną środę....
wynajem mieszkania, brak przedłużonej umowy
Witam. Mamy z rodzicami taki problem. Od kilku lat mieszkamy w wynajmowanym mieszkaniu. Pierwszą umowę podpisaliśmy w 2015 roku na 5 lat. Z końcem 2019 roku ta umowa wygasła, gdyż była na czas określony. Mamy koniec maja 2020 roku i właściciel do dnia dzisiejszego nie dał nam nowej umowy mimo, że upominaliśmy się o nią już nie pamiętam ile razy. Mieszkanie jest w dobrym stanie, płatności są regulowane. Zawsze nas jakoś zbywa jak się upominamy (za...
Prawa autorskie.
Chciałbym opublikować wiersz/piosenkę na spotter fb publicznie, skierowana do bliskiej osoby ze względu na miłe dla niej zaskoczenie. Piosenko/wiersz jest na tyle genialna i ładnie ułożona, że boję się, że może zostać skradzione i wykorzystane przez jakiś zespół lub osobę. W jaki sposób mogę to zabezpieczyć i udowodnić, że należy do mnie w razie gdybym gdzieś ja usłyszał? Jaka adnotację napisać pod publikowana piosenka?. Proszę o wskazówki jak si...
Świadczenia z tytułu ubezpieczenia wypadkowego na umowie zlecenie
Witam, Jestem zatrudniony na podstawie umowy zlecenia, jest to moja jedyna praca. Dnia 4. grudnia podczas pracy schodząc ze stopnia skręciłem/zwichnąłem staw skokowy. Nie opłacam dobrowolnej składki chorobowej, natomiast na "paskach" do umowy wyszczególnione mam składki na ubezpieczenia: emerytalne, rentowe, społeczne, zdrowotne. W związku z powyższym mam następujące wątpliwości: 1. Czy obejmuje mnie ubezpieczenie wypadkowe i c...

Wyszukiwarka