Upadłość konsumencka, a kredyt hipoteczny.

Jestem w dość trudnej sytuacji i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej w Wielkiej Brytanii. Oczywiście nie jestem zainteresowany turystyką upadłościową gdyż mieszkam tu dłuższy czas...
Otóż w Polsce figuruje jako jeden z kredytobiorców na umowie kredytu hipotecznego. Zakładając, że sąd brytyjski orzeknie o upadłości konsumenckiej, to czy wyżej wspomniany kredyt stanie się wtedy z automatu wymagalny?
anonim cytuj
26-01-2024
A figurujesz w KW jako jeden ze współwłaścicieli tejże nieruchomości?

anonim cytuj
26-01-2024
To niby skąd bank ma wiedzieć o postanowieniu sądu brytyjskiego? Chyba że chcesz ten kredyt wcisnąć do upadłości... To wówczas jak najbardziej jakaś reakcja banku będzie.

anonim cytuj
26-01-2024
Zgadzam się... Jeżeli nie poinformuje wierzyciela o fakcie złożenia wniosku i upadłość, ta własnie upadłość nie obowiązuje w relacji do tego wierzyciela. Ale obawiam się, że jeżeli nie zgłoszę tego faktu do banku do będą z tego jakieś konsekwencje w postaci żądania natychmiastowej spłaty kredytu itp.

anonim cytuj
26-01-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Zwrot kaucji za niewynajmowane mieszkanie.
Miałam wynająć mieszkanie, właściciel prosił o wpłacenie kaucji, ponieważ powiedziałam że chcę to mieszkanie wynająć. Kaucja miała wynosić 2500 zł, ale wpłaciłam 1800 zł z powodów prywatnych przelewem a w tytule było napisane kaucja. Wysłałam mu przez messenger swoje dane, bo miał sporządzić umowę, ale finalnie jej nie podpisałam ani nie widziałam na oczy. Z powodu spraw prywatnych postanowiłam jednak nie wynajmować tego mieszkania o czym powiado...
Podział majątku wspólnego przed rozwodem.
Witam, jestem z żoną w separacji faktycznej ( nie sądowej) od 8 mcy ze względu na długotrwałe przemocowe zachowania żony. Terapię u psychologów nie pomagały, agresywne zachowania żony nasilały się więc dla dobra dzieci wyprowadziłem się. Obecnie mam dylemat tego rodzaju : Mamy rozpoczętą budowę domu. 3/4 wkładu finansowego na budowę domu pochodziły z mojego majątku osobistego z przed ślubu oraz darowizny pieniężnej od moich rodziców, pozostała ...
Czy właściciel posesji może samodzielnie usunąć plakat wyborczy?
Dzień dobry, mam pytanie odnośnie kwestii bilbordów wyborczych. Wynajmuje połowę domu, na ogrodzeniu należącym do mojej części wywieszono plakaty wyborcze nie pytając mnie o zdanie, z kolei na płocie drugiego domu nic nie wywieszono. Czy mam prawo ściągać banery?...
Czy kierownik w zakładzie może wzywać do pracy osobę na zwolnieniu
Czy kierownik w zakładzie pracy może telefonicznie poprosić pracownika będącego na zwolnieniu lekarskim, aby ten pojawił się w pracy w celu wypełnienia ankiet pracowniczych? ...

Wyszukiwarka