Upadłość konsumencka, a kredyt hipoteczny.

Jestem w dość trudnej sytuacji i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej w Wielkiej Brytanii. Oczywiście nie jestem zainteresowany turystyką upadłościową gdyż mieszkam tu dłuższy czas...
Otóż w Polsce figuruje jako jeden z kredytobiorców na umowie kredytu hipotecznego. Zakładając, że sąd brytyjski orzeknie o upadłości konsumenckiej, to czy wyżej wspomniany kredyt stanie się wtedy z automatu wymagalny?
anonim cytuj
26-01-2024
A figurujesz w KW jako jeden ze współwłaścicieli tejże nieruchomości?

anonim cytuj
26-01-2024
To niby skąd bank ma wiedzieć o postanowieniu sądu brytyjskiego? Chyba że chcesz ten kredyt wcisnąć do upadłości... To wówczas jak najbardziej jakaś reakcja banku będzie.

anonim cytuj
26-01-2024
Zgadzam się... Jeżeli nie poinformuje wierzyciela o fakcie złożenia wniosku i upadłość, ta własnie upadłość nie obowiązuje w relacji do tego wierzyciela. Ale obawiam się, że jeżeli nie zgłoszę tego faktu do banku do będą z tego jakieś konsekwencje w postaci żądania natychmiastowej spłaty kredytu itp.

anonim cytuj
26-01-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Majątek osobisty czy wspólny?
Przed ślubem byłem jedynym właścicielem mojego konta, na którym gromadziłem oszczędności. Miesiąc po ślubie wraz z żoną założyliśmy wspólne konto, natomiast Rok po ślubie dokonałem przelewu w kwocie 50tys z mojego konta na konto wspólne. Czy te 50tys stanowi majątek wspólny czy mój osobisty?...
Opieka nad dzieckiem na podstawie aktu notarialnego.
Witam Powierzono mi opieki nad nastolatką na podstawie aktu notarialnego. Dogadałam się z rodzicem ,który pilnie potrzebował wyjechać zarobkowo za granicę ,że jak zarobi to przyśle mi pieniądze na dziecko. Ponadto złożył w banku dyspozycję na jednorazowy przelew alimentów dla córki. Oczekiwałam kontaktu z rodzicem jednak ten kontakt się urwał ,a raczej rodzic unika kontaktu ze mną ,bo nie chce dołożyć pieniędzy na utrzymanie. Dziecko spędziło u ...
Tłumaczenie pełnomocnictwa notarialnego w celu sprzedaży nieruchomości
Witam wszystkich, czy pełnomocnictwo notarialne w celu sprzedaży nieruchomości opatrzone klauzulą apostille musi być drugi raz tłumaczone za pomocą tłumacza przysięgłego, jeżeli zostało sporządzone w 2 językach przez notariusza w Niemczech (Niemiecki i Polski) ?...
Pozew o uchylenie alimentów
Dzień dobry, Proszę o poradę. Płacę alimenty na syna, który właśnie skończył 24 lata. Blisko trzy lata temu przerwał studia i rozpoczął pracę. Syn mieszka z matką. Chcę złożyć pozew o uchylenie alimentów, jednak nie mam zaświadczenia o dochodach syna i tym samym nie mogę udowodnić, że może samodzielnie się już utrzymywać. Czy jest to konieczne do złożenia pozwu ?...

Wyszukiwarka