Upadłość konsumencka, a kredyt hipoteczny.

Jestem w dość trudnej sytuacji i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej w Wielkiej Brytanii. Oczywiście nie jestem zainteresowany turystyką upadłościową gdyż mieszkam tu dłuższy czas...
Otóż w Polsce figuruje jako jeden z kredytobiorców na umowie kredytu hipotecznego. Zakładając, że sąd brytyjski orzeknie o upadłości konsumenckiej, to czy wyżej wspomniany kredyt stanie się wtedy z automatu wymagalny?
anonim cytuj
26-01-2024
A figurujesz w KW jako jeden ze współwłaścicieli tejże nieruchomości?

anonim cytuj
26-01-2024
To niby skąd bank ma wiedzieć o postanowieniu sądu brytyjskiego? Chyba że chcesz ten kredyt wcisnąć do upadłości... To wówczas jak najbardziej jakaś reakcja banku będzie.

anonim cytuj
26-01-2024
Zgadzam się... Jeżeli nie poinformuje wierzyciela o fakcie złożenia wniosku i upadłość, ta własnie upadłość nie obowiązuje w relacji do tego wierzyciela. Ale obawiam się, że jeżeli nie zgłoszę tego faktu do banku do będą z tego jakieś konsekwencje w postaci żądania natychmiastowej spłaty kredytu itp.

anonim cytuj
26-01-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

pełnomocnictwo
Dzień dobry, jesteśmy Domem Pomocy Społecznej. Złożyliśmy do Sądu wniosek o likwidację depozytu. Wniosek podpisał dyrektor, który ma upoważnienie do reprezentowania Powiatu (jest to jednostka powiatowa), który został załączony do wniosku. Wniosek został odrzucony. Aby otrzymać uzasadnienie złożyliśmy wniosek o sporządzenie uzasadnienia. Wniosek ten podpisał gł. księgowy, ponieważ dyrektor był na zwolnieniu chorobowym. Teraz musimy uzupełnić braki...
Kilkukrotna kradziez w sklepie
Witam. Z kamer monitoringu wynikla kilkuktrotna kradziez przedmiotow na kwote ponizej 800zl. Jakiej kary sie spodziewac?...
Naruszenie dóbr osobistych.
Założyłem sprawę jako prywatny oskarżyciel osobie która naruszyła moje dobra osobiste. Sprawa nie mogła się rozpocząć przez prawie rok ze względu na uniki oskarżonego (min. mataczenie z adresem swojego miejsca zamieszkania)...kiedy już doszło do pierwszej rozprawy pojednawczej oskarżony przyznał się do winy i zaproponował śmiesznie niską kwotę zadośćuczynienia. Nie zgodziłem się i sprawa weszła na wokandę. Trwało to następny prawie rok, ze wzgl...
Całkowity zwrot kosztów imprezy turystycznej.
Dzień Dobry. Bardzo proszę o poradę czy istnieje szansa o wywalczenie całkowitego zwrotu za imprezę turystyczną zakupioną u tour operatora. Na wczasy pojechaliśmy w osiem osób w tym dzieci w wieku 6 m-cy i 8 lat, od pierwszego dnia zaczął się nasz koszmar. Pokoje jakie otrzymaliśmy wołały o pomstę do nieba, wilgoć kapiąca woda z sufitu smród. Po interwencji zmieniono nam pokoje , ale było jeszcze gorzej w pokojach były wszechobecne pluskwy, wil...

Wyszukiwarka