Upadłość konsumencka, a kredyt hipoteczny.

Jestem w dość trudnej sytuacji i zastanawiam się nad ogłoszeniem upadłości konsumenckiej w Wielkiej Brytanii. Oczywiście nie jestem zainteresowany turystyką upadłościową gdyż mieszkam tu dłuższy czas...
Otóż w Polsce figuruje jako jeden z kredytobiorców na umowie kredytu hipotecznego. Zakładając, że sąd brytyjski orzeknie o upadłości konsumenckiej, to czy wyżej wspomniany kredyt stanie się wtedy z automatu wymagalny?
anonim cytuj
26-01-2024
A figurujesz w KW jako jeden ze współwłaścicieli tejże nieruchomości?

anonim cytuj
26-01-2024
To niby skąd bank ma wiedzieć o postanowieniu sądu brytyjskiego? Chyba że chcesz ten kredyt wcisnąć do upadłości... To wówczas jak najbardziej jakaś reakcja banku będzie.

anonim cytuj
26-01-2024
Zgadzam się... Jeżeli nie poinformuje wierzyciela o fakcie złożenia wniosku i upadłość, ta własnie upadłość nie obowiązuje w relacji do tego wierzyciela. Ale obawiam się, że jeżeli nie zgłoszę tego faktu do banku do będą z tego jakieś konsekwencje w postaci żądania natychmiastowej spłaty kredytu itp.

anonim cytuj
26-01-2024
Dziękuję za odpowiedź.

anonim cytuj
26-01-2024

Sugerowane Tematy

Najem okazjonalny, wypowiedzenie umowy
Dzień dobry. Proszę o pomoc jak rozumieć poniży zapis umowy. Wraz z partnerem jestem najemcą i cztery lata temu podpisaliśmy umowę najmu okazjonalnego, która przedłużana jest ona co roku aneksem na kolejny okres (rok). W tym miesiącu został podpisany aneks na kolejny rok (z adnotacją o wzroście kwoty najmu). Czy zgodnie z poniższym zapisem mogę wypowiedzieć umowę z okresem wypowiedzenia wynoszącym 2 miesiące? Czy zgodnie z tym kaucja wniesiona na...
Czas pracy na gospodarstwie rolnym rodziców.
Witam. Złożyłam dokumenty o zaliczenie czasu pracy w gospodarstwie rodziców. Kadry poprosiły mnie o pismo uzupełniające w którym mam wskazać wykonywane pracę oraz dzienny czas poświęcany na pracę. Będąc niepełnoletnią uczennicą pracowałam w okresie szkolnym 4-6 godzin dziennie od poniedziałku do piątku. W weekendy, wakacje i ferie czas pracy był dłuższy i wynosił nawet ponad 8 godzin. Przygotowując się do napisania tego pisma natrafiłam na infor...
Wypłata niższa niż najniższa krajowa.
Jestem zatrudniony przez agencje i firma mi zaproponowała na styczeń umowę że stawka 21.70 na godzinę na umowę o prace, nie miałem wcześniej umowy o prace ze stawką godzinowa, i na styczeń gdzie najniższa krajowa ma być 4242 brutto, to pracując na takiej stawce za 160 czy 168 h nie wyjdzie mi ta najniższa krajowa nawet nie będzie blisko, jak to jest regulowane prawnie, czy to jest w ogóle legalne?...
Podwyższenie alimentów na jedno z dzieci.
Czy można ograniczyć prawa ojcu ale do jednego dziecka? Czy można podnieść alimenty tylko na jedno dziecko? Mamy dwójkę....

Wyszukiwarka