sprawa sądowa w związku z zadłużeniem z przed 10lat

Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?
anonim cytuj
03-09-2020
Jeśli rodzic zmarł (tak się domyślam - przepraszam jeśli źle), przejąłeś po nim spadek i odziedziczyłeś wszystko z długami włącznie.
Jesli żyje - prawdopodobnie miszkales w czasie powstania długu z rodzicem (zameldowanie), także stałeś się jednym z dłużników.
Napisz do sądu (w egzekucji masz nr sprawy na podstawie której został wydany nakaz) o przesłanie kopi akt sprawy i z tym do prawnika.

anonim cytuj
03-09-2020

Sugerowane Tematy

imie-nieznanego-ojca-dziecka-w-akcie-urodzenia
Witam.Mam nadzieje,ze tutaj znajde rade co robic.Chcialam zameldowac mojego wnuczka,ma On angielski akt urodzenia,nie ma tam wpisanego ojca,tylko mame,gdy poszlam do Urzedu Gminy Pani kazala mi wpisac byle jakie imie taty dziecka bo musi byc .Jak moge to zrobic przeciez to klamstwo.Jak tak mozna?Przeciez moj wnuczek nie jest synem Jana czy Stanislawa.Przeciez imie ojca trzeba podawac u roznych urzedach.W Angli rubryka imie ojca jest pusta a w Pol...
osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, jak go ustalić?
Witam serdecznie Może ktoś miał podobny przypadek i może mi podpowiedzieć co mogę zrobić.Jezeli osoba nie przybywa pod adresem stałego meldunku, nigdzie więcej nie figuruje, nic na siebie nie ma, to w jaki sposób mogę go odnaleźć podać adres do sądu skoro nie odbiera żadnych przesyłek sądowych awizowanych.Dostalam dokumenty z sądu gdzie muszę wziąść komornika który go odnajdzie , lub podać adres pod którym przebywa, Moze ktoś miał podobną sytua...
Czy właściciel działki zobowiązany jest do zadbania o nią?
Witam serdecznie. Czy istnieje jakiś przepis mówiący o tym, że właściciel działki zobowiązany jest do zadbania o nią? Mieszkam w domu jednorodzinnym w górach. Pod moim domem jest zaniedbana działka której właściciel mieszka jakieś 100 km od tego miejsca. Gdyby nie to, że dba się o swoje, już dawno miała bym w swoim ogrodzie ciernie i inne chwasty... Nie mówiąc już o żmijach i innych żyjątkach. Czy faktycznie tak jest ze " wolnoć Tomku w swo...
Pożyczki zaciągnięte przez internet.
Czy jeśli wzięłam pożyczki przez internet to mogę mieć komornika jeśli ich nie spłacę bo straciłam pracę i nie mam z czego i czy mężowi mogą wejść na pensje?...

Wyszukiwarka