sprawa sądowa w związku z zadłużeniem z przed 10lat
Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?
anonim cytuj
03-09-2020
Jeśli rodzic zmarł (tak się domyślam - przepraszam jeśli źle), przejąłeś po nim spadek i odziedziczyłeś wszystko z długami włącznie.
Jesli żyje - prawdopodobnie miszkales w czasie powstania długu z rodzicem (zameldowanie), także stałeś się jednym z dłużników.
Napisz do sądu (w egzekucji masz nr sprawy na podstawie której został wydany nakaz) o przesłanie kopi akt sprawy i z tym do prawnika.
Witam,
Czy istnieje prawna możliwość rozwiązania umowy o świadczenie usług telekomunikacyjnych z winy operatora? Mam obecnie zawartą umowę na czas określony. Umowę zaś chciałbym rozwiązać, ponieważ operator świadczy ją wadliwie. Mam tu na myśli, że usługi za które płacę i chciałbym korzystać nie działają. Przykładowo doładowanie innego numeru na kartę z telefonu na abonament nie działa, prędkość 5g to jakiś niesmaczny żart. Mówiąc wprost operato...
Witam, składam wniosek o niealimentację. Jestem w trakcie kompletowania dokumentów. Komornik nie ma z czego ściągnąć, bo delikwent pracuje na czarno, ale mam dowody na to, że zarabia. Czy takie dowody (z portalu społecznościowego) mogą być wzięte pod uwagę? On śmieje mi się w twarz, że nie będzie płacił. Ma zaległość ponad 12 tys. Co jeśli nie mam jego adresu zamieszkania a jedynie kontakt do kuratora, pod którego jest nadzorem? Czy tez cos to po...
Witam córka chce zrobić kurs na prawo jazdy poszła do wydziału komunikacji i okazało się że nie można wyrobić PKK bo nie posiada meldunku. Mieszka ze mną w wynajmowanym mieszkaniu od 4 lat. Czy jest jakiś sposób na wyrobienie PKK bez meldunku gdyż właściciele mieszkania nie chcą nas zameldować nawet czasowo....
Dzień dobry, jestem obecnie na urlopie macierzyńskim kończy się on w marcu 2024. Czy mogę podjąć naukę w szkole zaocznej (weekendowej) podczas urlopu macierzyńskiego ?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: