sprawa sądowa w związku z zadłużeniem z przed 10lat

Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?
anonim cytuj
03-09-2020
Jeśli rodzic zmarł (tak się domyślam - przepraszam jeśli źle), przejąłeś po nim spadek i odziedziczyłeś wszystko z długami włącznie.
Jesli żyje - prawdopodobnie miszkales w czasie powstania długu z rodzicem (zameldowanie), także stałeś się jednym z dłużników.
Napisz do sądu (w egzekucji masz nr sprawy na podstawie której został wydany nakaz) o przesłanie kopi akt sprawy i z tym do prawnika.

anonim cytuj
03-09-2020

Sugerowane Tematy

Wplywy na rachunek bankowy
Dzień dobry, niestety w pewnym momencie wpadłem w problemy finansowe. Na moje konto wpłynęło od osób prywatnych w okresie 4 miesięcy około 50 tysięcy złotych. Chciałem zapytać, czy skarbówka może wziąć to do kontroli, zauważyć takie wpływy i przyczepić się skąd się one wzięły na moim koncie? #Podatki #Prawo Cywilne...
Darowizna pieniędzy.
Planuje zakup mieszkania (rynek pierwotny), musze wspomóc się kredytem ale teściowa też zaproponowała pomoc- darowiznę pieniężną. Czy ta darowizna musi być max 36 120- aby nie wiązała się z koniecznością opłacenia podatku czy przy przeznaczeniu pieniędzy na zakup mieszkania ta kwota jest wyższa? A jeśli tak jakie warunki trzeba spełnić? Dodam ze teściowa wcześniej żadnych darowizn na moją rzecz nie czyniła. Będę bardzo wdzięczna za pomoc....
Testament, Darowizn,Zachowek
Dzień dobry Rodzice 18 lat temu przekazali koleżance mieszkanie w formie aktu notarialnego testament...po 2 latach przekazali to samo mieszkanie darowizna. Ojciec nie żyje 15 lat mama pół roku temu zmarła. Czy siostrze ónależy się zachowek......
Odrzucenie spadku w imieniu małoletniego dziecka.
Witam. Mam pytanie odnośnie zrzeczenia się spadku po moim ojcu. Czy moje dzieci też muszę brać pod uwagę? (8 lat i niespełna rok) Nie wydaje mi się żeby ojciec miał komorników za pożyczki czy kredyty. Na pewno miał komornika za alimenty. Czy dług po dziadku może przejść na dzieci ?...

Wyszukiwarka