sprawa sądowa w związku z zadłużeniem z przed 10lat
Dzień dobry, niemal 10lat temu mój rodzić miał sprawę sądową w związku z zadłużeniem czynszu, miałem wtedy 13 lat, teraz po takim czasie otrzymałem zawiadomienie o wszczęciu postępowania egzekucyjnego w którym pokryć mam koszta sądowe/adwokackie/korespondencyjne+prowizje czy to jest zgodne z prawem? Że pokrywać muszę koszta za sprawę która odbyła się niemal 10 lat temu, a ja byłem niepełnoletni?
anonim cytuj
03-09-2020
Jeśli rodzic zmarł (tak się domyślam - przepraszam jeśli źle), przejąłeś po nim spadek i odziedziczyłeś wszystko z długami włącznie.
Jesli żyje - prawdopodobnie miszkales w czasie powstania długu z rodzicem (zameldowanie), także stałeś się jednym z dłużników.
Napisz do sądu (w egzekucji masz nr sprawy na podstawie której został wydany nakaz) o przesłanie kopi akt sprawy i z tym do prawnika.
Witam. Mam pytanie: jestem współwłaścicielem domu w którym nie zamieszkuje. Prócz mnie jest jeszcze 3 współwłaścicieli którzy ten dom zamieszkują. Chce nałożyć im czynsz za użytkowanie mojej części (trwa to już 17 lat). Nie ma mowy aby podpisać z nimi dobrowolnie umowy najmu. Co mogę dalej z tym zrobić??
...
Dzień dobry,
Potrzebuję sprawdzić w księgach wieczystych kto jest właścicielem prawnym pewnego mieszkania. Podobno jest taka możliwość online. Chciałabym zapytać tylko czy ta osoba nie będzie wiedziała o tym, że wystąpiłam o taki wniosek.
Teść zakupił mieszkanie z nową partnerką w trakcie rozwodu z teściową. Chce jej pomóc, a nie dolewać oliwy do ognia.
Skąd mogę wziąć numer księgi wieczystej?
Z góry dziękuję za pomoc....
Czy możliwe jest wznowienie postępowania o pozwoleniu na budowę jeśli został przekroczony termin 1 miesiąca od dnia kiedy strona dowiedziała się o ostatecznej decyzji starosty o udzieleniu pozwolenia na budowę. Dodam tylko iż strona nie ze swojej winy nie została uznana za stronę w postępowaniu a posiada tytuł prawny do nieruchomości będącej w obszarze oddziaływania....
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: