Wypadek w drodze do pracy.

W drodze do pracy uległem wypadkowi, zerwałem Achilles. Stało się to na moim podwórku. Od kogo należy się odszkodowanie. Mam ponad 60 lat, jestem na pełnym etacie. Jak to i kiedy załatwić?
anonim cytuj
02-02-2024
Droga do pracy musi być najkrótsza. Zgłosić pracodawcy i iść do lekarza .
Na L4 musi być WPIS WYPADEK W PRACY.

anonim cytuj
02-02-2024
To już zrobiłem. Jak na wypisie z sor jest : uraz ść. Achilles, upadek na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w domu). Na wypisie ze szpitala po operacji: uraz ścięgna Achillesa na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w innym określonym miejscu) zerwanie ścięgna Achillesa. Dodam że zabrała mnie kareta o 4.00 na sor bo miałem pracę od 4. 45 w mpk.

anonim cytuj
02-02-2024
Dlaczego jest napisane w domu? Powinno być napisane w drodze do pracy .
To jest wypadek w drodze do pracy , nie ważne czy było to było wyjście do pracy czy 800 m dalej.
W tym wypadku może być problem z uzyskaniem odszkodowania.

anonim cytuj
02-02-2024
To tak jak się mówi na sorze i potem lekarzom a oni piszą co im się podoba. Człowieka boli jest badany lub po operacji i ma czytać wypisy.

anonim cytuj
02-02-2024
Odszkodowania za to żadnego z ZUS nie ma. Wyłącznie L4 100 jak wypadek w drodze do pracy. Co najwyżej z prywatnego ubezpieczenia..

anonim cytuj
02-02-2024
Musisz otworzyć protokół wypadkowy w pracy i oni będą badać sprawę. Na pewno nie zakończy się sprawą w ciągu tygodnia.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Aktualizacja treści księgi wieczystej.
Bardzo proszę o pomoc. W wyniku działu spadku zrzekłam się bez obowiązku spłaty domu oraz przynależącej do niej działki na rzecz siostry. I tu mam problem bo nie figuruje jako współwłaściciel tych działek o 2022 roku! A Pani z urzędu dzwoniła ze nie są zmienione księgi wieczyste i jest problem z naliczeniem podatku? A ja nie chce się wpisać jako współwłaściciel bo mim nie jestem. Działka jest na osobnej księdze wieczystej i jest tylko ona w niej...
Zaległe alimenty.
Mój obecny partner ma syna w akcie urodzenia wpisane jest tylko jego imię. Dziecko ma nazwisko matki. Partner od dwóch miesięcy płaci dobrowolnie 500zł plus robi zakupy dla małego jak go zabiera kupuje ubranka itp. sprawa w sądzie w toku. Matka dziecka robi problemy żąda od ojca dziecka zaległych alimentów których nie ma zasądzonych. Co w takiej sytuacji robić?...
Mobbing w pracy.
Pracownik złożył oficjalne pismo do prezesa firmy o mobbing. Uzasadnia tym, że czuje się mobbingowany przez całą ekipę (pokłócił się z kierownikiem i obgadywał notorycznie innych pracowników, przez co oni po prostu przestali się odzywać. Cały konflikt). Czy jeśli udowodnią temu pracownikowi, że to nie jest mobbing i że oskarżył niesłusznie firmę, to czy może za to dostać zwolnienie dyscyplinarne?...
Skarga na adwokata.
Chcialbym zlozyc skarge na adwokata za nieuzasadnione wypowiedzenie pelnomocnictwa. Zaplacilem za calosc ponad 11 lat temu za sprawe o podzial czesci wspolnych to jest suteren i poddasza w budynku. Posiadam emaile w ktorych adwokat domaga sie oplaty w calosci bo inaczej nie podejmie sie tej sprawy. Na dzien dzisiejszy sprawa poszla do Sadu Okregowego poniewaz zlozylem pismo odwolawcze od postanowienia wstepnego a moj adwokat zlozyl wypowiedzenie...

Wyszukiwarka