Wypadek w drodze do pracy.

W drodze do pracy uległem wypadkowi, zerwałem Achilles. Stało się to na moim podwórku. Od kogo należy się odszkodowanie. Mam ponad 60 lat, jestem na pełnym etacie. Jak to i kiedy załatwić?
anonim cytuj
02-02-2024
Droga do pracy musi być najkrótsza. Zgłosić pracodawcy i iść do lekarza .
Na L4 musi być WPIS WYPADEK W PRACY.

anonim cytuj
02-02-2024
To już zrobiłem. Jak na wypisie z sor jest : uraz ść. Achilles, upadek na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w domu). Na wypisie ze szpitala po operacji: uraz ścięgna Achillesa na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w innym określonym miejscu) zerwanie ścięgna Achillesa. Dodam że zabrała mnie kareta o 4.00 na sor bo miałem pracę od 4. 45 w mpk.

anonim cytuj
02-02-2024
Dlaczego jest napisane w domu? Powinno być napisane w drodze do pracy .
To jest wypadek w drodze do pracy , nie ważne czy było to było wyjście do pracy czy 800 m dalej.
W tym wypadku może być problem z uzyskaniem odszkodowania.

anonim cytuj
02-02-2024
To tak jak się mówi na sorze i potem lekarzom a oni piszą co im się podoba. Człowieka boli jest badany lub po operacji i ma czytać wypisy.

anonim cytuj
02-02-2024
Odszkodowania za to żadnego z ZUS nie ma. Wyłącznie L4 100 jak wypadek w drodze do pracy. Co najwyżej z prywatnego ubezpieczenia..

anonim cytuj
02-02-2024
Musisz otworzyć protokół wypadkowy w pracy i oni będą badać sprawę. Na pewno nie zakończy się sprawą w ciągu tygodnia.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Wynajem mieszkania.
Tydzień temu zdaliśmy właścicielom mieszkanie po trzyletnim najmie. Spisaliśmy protokół w którym były uwzględnione wycena naprawy podłogi, sprzątanie/czyszczenie krzeseł i naprawa frontu zmywarki. Więcej nic. Dziś właścicielka mieszkania pisze mi jeszcze coś o pralce. Wytarta była farba przy drzwikach pralki, ale to już było kiedy się wprowadzaliśmy. Nie ma nic na ten temat w protokole. 1. Czy musimy ponosić koszt "naprawy" tego, jeśli...
Zrzeczenie się dziedziczenia.
Witam! Potrzebuje porady, a mianowicie Wychowuje się bez ojca, matka parę lat temu utraciła prawa rodzicielskie nade mną - ojciec również jest ich pozbawiony. Ja jestem pełnoletna. Nie wiem co z matką się dzieje i nie chce wiedzieć, ale jak to jest z dziedziczeniem spadku? Czy ja muszę sama napisać pismo do sądu odnośnie zrzeczenia się spadku czy dostanę pismo czy chce spadek czy odrzucam? Jak to wygląda w praktyce? Jedni mi mówią, żebym ...
Pożyczka dla znajomego.
Rok temu pożyczyłam pieniądze znajomemu napisał mi kartkę i się podpisał. Dzwonię do niego i dowiaduje się od jego żony że jest chory i nie wiadomo czy wyjdzie z tego. Dodam że żona nie ma pojęcia że pożyczał pieniądze. Co w takiej sytuacji zrobić? Jak w przypadku śmierci można odzyskać pieniądze od rodziny?...
Nieuzasadniony wpis w KW.
Na mojej współwłasnej nieruchomości za zaległości dokonał wpisu wierzyciel. Zaległość została uregulowana w lutym ubiegłego roku, w marcu złożyłem wniosek do sądu o wykreślenie hipoteki przymusowej, załączyłem zgodę wierzyciela, upłynął sobie prawie jeden rok, w marcu bieżącego roku sąd oddalił mój wniosek o wykreślenie hipoteki przymusowej ponieważ wierzyciel błędnie wpisał na zgodzie kwotę zaległości. Do dnia dzisiejszego hipoteka przymusowa ...

Wyszukiwarka