Wypadek w drodze do pracy.

W drodze do pracy uległem wypadkowi, zerwałem Achilles. Stało się to na moim podwórku. Od kogo należy się odszkodowanie. Mam ponad 60 lat, jestem na pełnym etacie. Jak to i kiedy załatwić?
anonim cytuj
02-02-2024
Droga do pracy musi być najkrótsza. Zgłosić pracodawcy i iść do lekarza .
Na L4 musi być WPIS WYPADEK W PRACY.

anonim cytuj
02-02-2024
To już zrobiłem. Jak na wypisie z sor jest : uraz ść. Achilles, upadek na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w domu). Na wypisie ze szpitala po operacji: uraz ścięgna Achillesa na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w innym określonym miejscu) zerwanie ścięgna Achillesa. Dodam że zabrała mnie kareta o 4.00 na sor bo miałem pracę od 4. 45 w mpk.

anonim cytuj
02-02-2024
Dlaczego jest napisane w domu? Powinno być napisane w drodze do pracy .
To jest wypadek w drodze do pracy , nie ważne czy było to było wyjście do pracy czy 800 m dalej.
W tym wypadku może być problem z uzyskaniem odszkodowania.

anonim cytuj
02-02-2024
To tak jak się mówi na sorze i potem lekarzom a oni piszą co im się podoba. Człowieka boli jest badany lub po operacji i ma czytać wypisy.

anonim cytuj
02-02-2024
Odszkodowania za to żadnego z ZUS nie ma. Wyłącznie L4 100 jak wypadek w drodze do pracy. Co najwyżej z prywatnego ubezpieczenia..

anonim cytuj
02-02-2024
Musisz otworzyć protokół wypadkowy w pracy i oni będą badać sprawę. Na pewno nie zakończy się sprawą w ciągu tygodnia.

anonim cytuj
02-02-2024

Sugerowane Tematy

Pojazd z wadą prawną.
Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz...
Oddelegowanie do innej miejscowości.
Witam serdecznie, czy pracodawca może oddelegować pracownika do miejsca pracy oddalonego od miejsca jego zamieszkania i pracy o 700 km, przy czym nie zapewniając mu żadnego lokum na ten okres (do 3 miesięcy)?...
Czy mąż może skorzystać z tych ustawowych 2 dni opieki na dziecko?
Jestem na urlopie macierzyńskim, dziecko ma 8 miesięcy. Czy mąż może skorzystać z tych ustawowych 2 dni opieki na dziecko, czy nie skoro ja przebywam na macierzyńskim?...
odebranie wladzy rodzicielskiej ojcu
Jestem w trakcie sprawy o odebranie władzy rodzicielskiej ojcu mojego 2,5 letniego dziecka. Ojciec od 1,5 roku nie widuje, nie kontaktuje się z nim i nie płaci alimentów. Ponadto jest osobą agresywną, jeszcze gdy mieliśmy kontakt wyładowywał się na mnie, a z tego co mi wiadomo rodzina założyła mu niebieską kartę. Miał lekkomyślne podejście do życia, zastraszał mnie i wielokrotnie miał przez swoje zachowanie problemy z policją. W sprawie o aliment...

Wyszukiwarka