W drodze do pracy uległem wypadkowi, zerwałem Achilles. Stało się to na moim podwórku. Od kogo należy się odszkodowanie. Mam ponad 60 lat, jestem na pełnym etacie. Jak to i kiedy załatwić?
Droga do pracy musi być najkrótsza. Zgłosić pracodawcy i iść do lekarza .
Na L4 musi być WPIS WYPADEK W PRACY.
anonim cytuj
02-02-2024
To już zrobiłem. Jak na wypisie z sor jest : uraz ść. Achilles, upadek na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w domu). Na wypisie ze szpitala po operacji: uraz ścięgna Achillesa na tym samym poziomie wskutek potknięcia, poślizgnięcia ( w innym określonym miejscu) zerwanie ścięgna Achillesa. Dodam że zabrała mnie kareta o 4.00 na sor bo miałem pracę od 4. 45 w mpk.
anonim cytuj
02-02-2024
Dlaczego jest napisane w domu? Powinno być napisane w drodze do pracy .
To jest wypadek w drodze do pracy , nie ważne czy było to było wyjście do pracy czy 800 m dalej.
W tym wypadku może być problem z uzyskaniem odszkodowania.
anonim cytuj
02-02-2024
To tak jak się mówi na sorze i potem lekarzom a oni piszą co im się podoba. Człowieka boli jest badany lub po operacji i ma czytać wypisy.
anonim cytuj
02-02-2024
Odszkodowania za to żadnego z ZUS nie ma. Wyłącznie L4 100 jak wypadek w drodze do pracy. Co najwyżej z prywatnego ubezpieczenia..
anonim cytuj
02-02-2024
Musisz otworzyć protokół wypadkowy w pracy i oni będą badać sprawę. Na pewno nie zakończy się sprawą w ciągu tygodnia.
Witam,
Spotkała nas ostatnio przykra sytuacja. Mianowicie, ojciec mojego dziecka zmarł. Nigdy nie sądziłam, że znajdziemy się w takiej sytuacji i będę szukać odpowiedzi na forach prawnych.
Syn ma 10 lat, był jedynym dzieckiem, M. nigdy nie był żonaty. Od 8 lat mieszkał w Austrii. Jak mogę zabezpieczyć w tej sytuacji syna?
Matka M. już działa w sprawach ale o młodym nie wspomina ani słowa....
Babcia zapisała mi grunt, który przez ostatnie 25 lat obsiewał sąsiad umową ,, na słowo". Dodam że nie płacił żadnych podatków. Czy taki pan może ubiegać się o zasiedzenie ?...
Cześć. Trudna sytuacja rodzinna , proszę nie oceniać tylko jeżeli możecie to podpowiedzcie. Jak przekazać mieszkanie jednemu dziecku tak żeby drugie po śmierci rodzica nie mogło żądać od obdarowanego zachowku ani jakichkolwiek innych roszczeń spadkowych?...
Pracodawca wystawia pracownikowi skierowanie na badania okresowe. Wiadomo, że jest to traktowane jak polecenie pracodawcy i pracownik musi je wykonać. Ale czy pracodawca ma prawo wskazać konkretny termin, który wiąże pracownika? Czy też jedynym terminem jest data końca obowiązywania obecnego orzeczenia lekarskiego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: