Kontakty z dzieckiem.

Witam grupę, mam taka sprawę, rozszedłem się z partnerką nie byliśmy po ślubie, jakiś czas po naszym rozstaniu dowiedziałem się, że ona jest w ciąży i ja jestem ojcem dziecka (wszystkie znaki na niebie i Ziemi mówią że to moje dziecko).
Chce się dowiedzieć jak wyglądają kontakty ojca z tak małym dzieckiem,
Jak w takich sprawach decydują sądy w kwestii kontaktu i opieki nad dzieckiem w stosunku do ojca
anonim cytuj
18-01-2024
Zazwyczaj są to kontakty w formie spotkań i odwiedzin w miejscu zamieszkania dziecka.

anonim cytuj
18-01-2024
Jeżeli poda Cię jako ojca, to kontakty u niej jako odwiedziny. Jeśli poda NN to nie masz kontaktów.

anonim cytuj
18-01-2024
Po ustaleniu ojcostwa, wniosek o ustalenie kontaktów np. 3 razy w tygodniu przez 2 godziny poza miejscem zamieszkania matki (spacer itp.) w godzinach ustalonych wspólnie, najlepiej po karmieniu dziecka. Argumentuj to, że chcesz uczestniczyć od początku w życiu dziecka, możesz też ustalić, że w miejscu zamieszkania matki będziesz przychodził do dziecka i się nim zajmował, Tak, aby podczas choroby dziecka również mieć możliwość się nim zajmować. Bierz pod uwagę 7 dni w tygodniu, wydaje mi się, że 3, 4 razy będzie w porządku na początek.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Odzyskanie długu od znajomego.
Czy ktoś miał doświadczenia z odzyskiwaniem długów. Pożyczyłem koledze z pracy znaczną kwotę. Posiadam jako dowód bankowe potwierdzenie przelewu .Do tego zachowałem korespondencję w tej sprawie na Mesengerze. Moje pytanie jest czy warto zakładać sprawę cywilną i czy moje dowody są wystarczające aby Sąd orzekł nakaz zwrotu. Czy mogę wnosić o odsetki ?...
Zgubiony paragon, a zwrot pieniędzy.
Witam, dziecko chodzi na basen 9 lat. W czerwcu przedłużyłem karnet. Dostałem paragon i niestety go wywaliłem przez pomyłkę jak pozbywałem się tych niepotrzebnych. Szkółka wypisuje także takie jakieś karnety. Zawsze wchodziło się na karnet więc nie kolekcjonowałem tych paragonów. Dziś przychodzimy i... 1. Szkółka podobno dostała wypowiedzenie od szkoły na korzystanie z basenu. 2. Z rozmowy wyszło, że NIGDZIE już nie będą prowadzić zajęć. Chyb...
Limit zadłużenia a pożyczka.
Witam, Dzisiaj uruchomiłem limit zadłużenia w moim banku na kwotę 50000zł. Szybko okazało się, iż mój znajomy chętnie przeleje mi tę kwotę na pół roku, po czym mam mu przelać pieniążki spowrotem. Dla mnie to na rękę, gdyż przez ten czas spłacę większą część zadłużenia oraz ominę w ten sposób naliczane odsetki. Czy takie działania są zgodne z prawem i czy powinienem o czymś wiedzieć?...
Gdzie udzielą mi informacji na temat sprawy spadkowej.
W 2020 roku umiera moja babcia (mama taty), która mieszkała razem ze mną i mamą. W 2021 roku mama zostaje wezwana na świadka w sprawie ustalenia spadku po babci z zapytaniem, czy babcia zostawiła po sobie jakiś testament. Potem zostaje wezwana drugi raz, już na ogłoszenie, gdzie zostaje poinformowana, że mój tata (syn babci) ma w ciągu 1,5 roku spłacić mnie i mojego brata (podobno rozchodzi się o równowartość jednej z działek rolnych). To są sł...

Wyszukiwarka