Kontakty z dzieckiem.

Witam grupę, mam taka sprawę, rozszedłem się z partnerką nie byliśmy po ślubie, jakiś czas po naszym rozstaniu dowiedziałem się, że ona jest w ciąży i ja jestem ojcem dziecka (wszystkie znaki na niebie i Ziemi mówią że to moje dziecko).
Chce się dowiedzieć jak wyglądają kontakty ojca z tak małym dzieckiem,
Jak w takich sprawach decydują sądy w kwestii kontaktu i opieki nad dzieckiem w stosunku do ojca
anonim cytuj
18-01-2024
Zazwyczaj są to kontakty w formie spotkań i odwiedzin w miejscu zamieszkania dziecka.

anonim cytuj
18-01-2024
Jeżeli poda Cię jako ojca, to kontakty u niej jako odwiedziny. Jeśli poda NN to nie masz kontaktów.

anonim cytuj
18-01-2024
Po ustaleniu ojcostwa, wniosek o ustalenie kontaktów np. 3 razy w tygodniu przez 2 godziny poza miejscem zamieszkania matki (spacer itp.) w godzinach ustalonych wspólnie, najlepiej po karmieniu dziecka. Argumentuj to, że chcesz uczestniczyć od początku w życiu dziecka, możesz też ustalić, że w miejscu zamieszkania matki będziesz przychodził do dziecka i się nim zajmował, Tak, aby podczas choroby dziecka również mieć możliwość się nim zajmować. Bierz pod uwagę 7 dni w tygodniu, wydaje mi się, że 3, 4 razy będzie w porządku na początek.

anonim cytuj
18-01-2024

Sugerowane Tematy

Eksmisja z mieszkania socjalnego ?
Dzień dobry, znajoma straciła mieszkanie socjalne w którym mieszkała koło 24 lat. Zadłużenie jest około 20 tys złotych. Wczoraj została wykonana eksmisja ona była w pracy i jak przyszła mieszkanie puste i wymienione zamki. Ona nie wiedziała że jest taka sytuacja komornik nie poinformował nie dostała żaden list od komornika że w takim dniu zostanie eksmisja, to jest jej jedyne mieszkanie i nie ma żadnego innego mieszkania mieszka tam na co dzień...
Wypowiedzenie od szefowej czy za porozumieniem stron? Co będzie dla mnie lepsze?
Witam. Mam umowę zlecenie na czas nieokreślony, jednakże Szefowa chce dać mi wypowiedzenie ponieważ stwierdziła ze przerósł ją nowy lokal i musi zamknąć usługi. Co będzie dla mnie lepsze? Wypowiedzenie od niej czy za porozumieniem stron?...
Jakie mogę ponieść konsekwencje nie wstawienia się w pracy
Cześć wszystkim.... mam zamiar jechać za granicę po 10 października, jakie mogę ponieść konsekwencje nie wstawienia się w pracy, oczywiście powiem, że rezygnuję z pracy i nawet będę chciał za porozumieniem stron, ale kierownik na pewno się nie zgodzi, bo brakuje ludzi do pracy. Czy dostanę pieniądze za zaległy urlop, gdy odejdę tak na dziko ?? bo mam 24 dni,...
Problem uciążliwego hałasu.
Witam! Chciałam zapytać, czy istnieje możliwość rozwiązania następującego problemu - w mieście, w którym mieszkam, na składzie węgla znajdują się urządzenia, które emitują bardzo uciążliwy dla mnie i mojej rodziny hałas. Hałas jest słyszalny codziennie, za wyjątkiem niedzieli (w sobotę również hałasują), w godzinach od 7.00 do 18.00 i jest tak głośny, że budzi nas rano, mimo, że nie mieszkamy w bezpośrednim sąsiedztwie strefy przemysłowej. Mierzy...

Wyszukiwarka