Kara z UFG.

Witam. Ostatnio zawierałem nową polisę OC zdalnie. Oczywiście jak większość nie przeczytałem OWU. W warunkach był wpis że jeśli do następnego dnia nie zostanie zaksięgowana kwota za ubezpieczenie to umowa nie wchodzi w życie. Każdy potrafi sobie wyobrazić moje zdziwienie po przeczytaniu maila z ubezpieczalni że jest ono nie ważne i odsyłają mi pieniądze. A więc do sedna. Zostałem bez OC i na dzisiejszy dzień grozi mi maksymalna kara z UFG. Na pewno nie jestem pierwszy o ostatni kto spóźnił się z płatnością. Spóźnienie nie było wielkie. Czy jest o co walczyć? Jest sens brać prawnika? Czy pogodzić się z konsekwencjami i badziewne ubezpieczalnie omijać do końca życia szerokim łukiem?
anonim cytuj
17-01-2024
Polisa kupowana zdalnie u agenta czy jakiegoś pośrednika (rankomat, mubi etc)?
Bo to nie kwestia owu (bo OC komunikacyjne nie ma owu) a regulaminu serwisu internetowego pośredniczącego w zakupie ubezpieczenia.

anonim cytuj
17-01-2024

Sugerowane Tematy

Współwłasność konta po zmarłym dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie?
Witam. Mam taką sprawę. Zmarł mój dziadek, który uczynił mnie współwłaścicielem swojego konta ponad 8 lat temu. Żyje 2 bezpośrednich spadkobierców po dziadku. Jak wygląda sprawa środków zgromadzonych na koncie? Zaznaczam, że wpływów z mojej strony na konto nie było. Chce zamknąć konto i podzielić pieniądze. Czy jakaś część tych pieniędzy należy się mnie czy tylko dwóm spadkobiercom, którzy nie są w żaden sposób upoważnieni do konta? Z góry dzięku...
Jak najlepiej sprzedać/odstąpić sklep żeby były jak najmniejszy koszta podatków i innych opat
Od czego trzeba zacząć jeśli ktoś prowadzi sklep spożywczy i chciałby go odstąpić lub sprzedać innej osobie? wiadomo ze nowa osoba potrzebuje otworzyć swoją działalność i załatwić na siebie koncesje, ale jak ja mam odsprzedać jej ten cały towar który jest na sklepie żebyśmy obie poniosły jak najmniejszy koszta podatków i innych opat ,chcieliśmy zrobić tak żeby sklep nie musiał być zamykany tylko zaczął działać na ta druga osobę od razu po zawarci...
Zapisana w testamencie nieruchomość.
Mam pytanie odnośnie prawa do rachunku bankowego. Ojciec zapisał obcej osobie w spadku nieruchomość, jestem jedynym spadkobierca ustawowym( wiem o zachowku). Sprawa jest obecnie w sądzie na etapie gdzie dostałem pismo z sądu że jestem uczestnikiem i miesiąc temu upłynął termin odpowiedzi. W piśmie strony było że oni chcą spadek w całości. Jak to jest ? Wiem że na koncie była duża suma, w testamencie jest zapisana nieruchomość a strona chce cało...
Blokada bankowa.
Dzień dobry, W listopadzie przelałem żonie środki, aby założyła lokatę. Po kilku dniach mój bank (BNP Paribas) wysłał informację do banku żony (ING), że ten przelew jest podejrzany i aby został zwrócony. Oczywiście żona nie wyraziła zgody na zwrot, gdyż przelew był prawidłowy. Bank ING zablokował środki, a po około 3 miesiącach zgłosił sprawę do prokuratury, że podejrzewa, iż żona mnie okradła. Niedługo później zostaliśmy wezwani przez policję d...

Wyszukiwarka