Przeprowadzka z dzieckiem do innego miasta.

Mój był partner został poinformowany o tym, że chce przeprowadzić się wraz z dzieckiem do innego miasta, że względu na lepsze warunki mieszkaniowe oraz rodzinę, która potrzebuje opieki. Nagle kilka dni przed przeprowadzka oznajmił, że się nie zgadza. Jak dalej wygląda postępowanie w takim razie, co powinnam zrobić? Ma pełne prawa rodzicielskie, aczkolwiek dziecka nigdy w życiu na oczy nie widział, mimo, że wiele razy pytałam go czy chce, alimenty są zasadzone, jednak ich nie płaci. Syn ma 6 miesięcy.
anonim cytuj
10-01-2024
Nie może tak zabronić, w Polsce nie potrzebujesz jego zgody. Natomiast gdybyś wyjechała zagranicą to niestety jak najbardziej ma prawo nie zgadzać ewentualnie do sądu rodzinnego.

anonim cytuj
10-01-2024
Pytam, bo właśnie byłam przekonana, że nie można przeprowadzić się bez zgody ojca.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Pozwanie i odszkodowanie od szpitala
Witam. Zastanwiam się jaką mam szanse na pozwanie szpitala. Rok czasu chodziłam do ginekologa prywatnie (starania o 2 dziecko). Po roku zostałam skierowana przez nią na badanie hsg (jest to badanie drożności jajowodów, jeśli zrosty są małe to wstrzyknięty kontrast jest w stanie je "rozerwać", przetkać). Na wypisie mam napisane, że oba jajowody drożne (bo wedle ginekolog, która to robiła i do której chodziłam prywatnie udało się j...
Alimenty na rodziców, jak tego uniknąć?
Moja matka rozwodzi się z ojcem. Sąd zasądził jej 600 zł alimentów na moją niepełnoletnia siostrę. Dowiedziałam się, że ojciec ma w planach leczyć się psychiatrycznie, żeby uznano go za niezdolnego do pracy i pozwać mnie i moją drugą (pełnoletnią) siostrę o alimenty na niego. Nie wyobrażam sobie cokolwiek mu płacić, mam męża i 2 dzieci mam na kogo pracować. W dzieciństwie w domu miałam przez niego piekło. Wiecznie nie pracował, robił awantury znę...
Sprzedaż domu odziedziczonego przez dziecko.
Dzieci w wieku 13 i 15 lat nabywają w spadku razem z matką dom po swoim zmarłym ojcu. Czy matka może sprzedać dom bez zgody dzieci i zgody sądu? Czy musi matka czekać do uzyskania pełnoletności przez dzieci i za ich zgodą dopiero wówczas może sprzedać nieruchomość ?...
spadek. jak sprawdzic co posiadal zmarly dziadek. co jesli mial długi?
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...

Wyszukiwarka