Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz
A jak poprzedni właściciel mógł go wyrejestrować ,skoro go nie zarejestrował?
anonim cytuj
08-11-2023
Wnieść pozew o Sadowne ustalenie własności pojazdu. Sąd ustali na podstawie umów i wpisów z cepik właściciela pojazdu czyli aktualnie was. Z wyrokiem do wydziału komunikacji zarejestrować auto a następnie obciążyć kosztami postępowania sprzedającego. W ten oto sposób wy macie auto a sprzedający ani auta ani kasy. Też kupiłem auto z wadą prawną.
anonim cytuj
08-11-2023
Ale teraz zgłaszasz tylko nabycie pojazdu. Nie musisz go przerejestrowywać. Przerabiałam to miesiąc temu i pani w urzędzie mi powiedziała że nie muszę go przejestrowywać ale mam dwa tygodnie na zgłoszenie nabycia pojazdu oraz opłatę skarbowa. Nie ma obowiązku przerejestrowania pojazdu.
anonim cytuj
08-11-2023
Od każdej umowy można odstąpić bądź unieważnić jeśli sprzedawca zataił istotne informacje. Niestety jeśli sprzedający się nie zgadza na zwrot pieniędzy i zabranie pojazdu, należy pisemnie wezwać go do "współpracy " i najlepiej wysłać poleconym aby później mieć dowód w sądzie co do terminu kiedy chciało się od umowy odstąpić.
Umowa kupna sprzedaży auta jest umową cywilnoprawną więc można dochodzić swoich praw w sądzie.
Mam następujące pytanie: z 26 dni urlopu wypoczynkowego za chwilę wykorzystam ostatnie dwa w październiku i to będą wszystkie z 22 dni zaplanowanych. Z 4 dni urlopu na żądanie wykorzystałem już 2 i zostały 2 do wykorzystania. Ku mojemu zdziwieniu dostałem wczoraj grafik na listopad z dwoma dniami urlopu pod koniec tegoż miesiąca. Takie pytanie: czy przełożony przed końcem roku może tak od siebie wpisać resztę dni z urlopu na żądanie bez zgody pra...
Dzień dobry. Mam pytanie dotyczące wliczenia dojazdu do klienta w ramach czasu pracy. Mieszkam w Poznaniu a na mojej umowie o pracę miejscem wykonywania pracy jest "Cała Polska". Czas pracy - 8 godzin dziennie. Firma zajmuje się obsługą i serwisem systemów bezpieczeństwa. Codziennie wraz z resztą kadry spotykamy się na jednym z obiektów, na których mamy stały kontrakt, gdzie wyznaczono nam magazyn oraz pomieszczenie socjalne (nie jest t...
Mam pytanie chodzi o umowę zlecenie (praca na akord) od 9.11 byłam nieobecna w pracy z powodu zamknięcia szkoły, o czym ustnie informowałam wcześniej moich koordynatorów i w pierwszym dniu nieobecności także poinformowałam o tym sms, w dniu wczorajszym złożyłam wniosek o dodatkowy zasiłek opiekuńczy.
Pani z kadr zadzwoniła dziś że mi się on nie należy, wytłumaczyłam jej że też tak myślałam ale że sprawdziłam te informacje i mi przysługuje (chor...
Witam. Minęło 5 lat od śmierci mojej matki, która w testamencie zapisała mi mieszkanie. Chciałabym obecnie przepisać je na syna, z wyłączeniem jego żony. Czy jest taka możliwość, aby w razie niepowodzenia ich małżeństwa ów mieszkanie pozostało w całości jego?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: