Pojazd z wadą prawną.

Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz
anonim cytuj
08-11-2023
A jak poprzedni właściciel mógł go wyrejestrować ,skoro go nie zarejestrował?

anonim cytuj
08-11-2023
Wnieść pozew o Sadowne ustalenie własności pojazdu. Sąd ustali na podstawie umów i wpisów z cepik właściciela pojazdu czyli aktualnie was. Z wyrokiem do wydziału komunikacji zarejestrować auto a następnie obciążyć kosztami postępowania sprzedającego. W ten oto sposób wy macie auto a sprzedający ani auta ani kasy. Też kupiłem auto z wadą prawną.

anonim cytuj
08-11-2023
Ale teraz zgłaszasz tylko nabycie pojazdu. Nie musisz go przerejestrowywać. Przerabiałam to miesiąc temu i pani w urzędzie mi powiedziała że nie muszę go przejestrowywać ale mam dwa tygodnie na zgłoszenie nabycia pojazdu oraz opłatę skarbowa. Nie ma obowiązku przerejestrowania pojazdu.

anonim cytuj
08-11-2023
Od każdej umowy można odstąpić bądź unieważnić jeśli sprzedawca zataił istotne informacje. Niestety jeśli sprzedający się nie zgadza na zwrot pieniędzy i zabranie pojazdu, należy pisemnie wezwać go do "współpracy " i najlepiej wysłać poleconym aby później mieć dowód w sądzie co do terminu kiedy chciało się od umowy odstąpić.
Umowa kupna sprzedaży auta jest umową cywilnoprawną więc można dochodzić swoich praw w sądzie.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony, co z tym zrobić.? Właściciel nie reaguje na rozmowy
Witam przy mojej posesji trwają prace budowlane . Jest asfalt . Został kompletnie ubłocony wszystko się brudzi co mogę w związku z tym zrobić.? Odpowiadając na pytanie nie których to byłem rozmawiałem a właściciel odwrócił głowę i poszedł dalej...
dozór elektroniczny
Witam Państwa Ciotka ma syna co ma mieć dozór elektroniczny. Syn z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności. Wczoraj oznajmił jej że mają przyjechać i mu to założyć. Mieszkanie należy do wujka i on nie zgadza się by syn w tym mieszkaniu odbywał dozór. Kilkakrotnie wujek był atakowany nożem przez syna. Co ma ciotka teraz robić? ...
Pozew przeciwny egzekucyjny.
Witam, potrzebuje porady kogoś kto się zna w temacie ściągania komorniczego za długi mieszkaniowe. Moja żona była zameldowana w mieszkaniu u rodziców mimo że mieszkała ze mną . Moi teściowie nie płacili czynszu( moja żona nie miała o tym pojęcia) Teściowie dostali eksmisję ale dług jaki narobili na ok. 90 tys. Komornik ściga moja żonę, bo była zameldowana tam. Dodam że chodzi o lata 07 - 12. Jak da się wyjść z tej sytuacji?? Może to już jest prze...
Wspólnota majątkowa a rozwód.
Otrzymałam w darowiźnie dom i działkę. Później wzięłam ślub i rozszerzałam umową majątkową małżeńską wspólność i wyszczególniona była ta darowizna od rodziców ze tez wchodzi w majątek wspólny. Czy ten akt notarialny jest sporządzony zgodnie z prawem? Chce się z nim rozwieźć i teraz nie wiem czy musimy to dzielić na pół?...

Wyszukiwarka