Pojazd z wadą prawną.

Witam zakupiliśmy pojazd osobowy używamy go już 1.5 tygodniu jutro miną 2 tygodnie okazało się że pojazd podczas rejestracji ma wadę prawną i nie da się go zarejestrować a dokładniej mówiąc nie zgadza się pierwsza umowa gdzie 1 właściciel zmarł w 2020 roku (bez możliwości naprawienia umowy ) . A poprzedni właściciel nie chce przyjąć nam zwrotu samochodu bo twierdzi że już go wyrejestrował co możemy zrobić z tym teraz
anonim cytuj
08-11-2023
A jak poprzedni właściciel mógł go wyrejestrować ,skoro go nie zarejestrował?

anonim cytuj
08-11-2023
Wnieść pozew o Sadowne ustalenie własności pojazdu. Sąd ustali na podstawie umów i wpisów z cepik właściciela pojazdu czyli aktualnie was. Z wyrokiem do wydziału komunikacji zarejestrować auto a następnie obciążyć kosztami postępowania sprzedającego. W ten oto sposób wy macie auto a sprzedający ani auta ani kasy. Też kupiłem auto z wadą prawną.

anonim cytuj
08-11-2023
Ale teraz zgłaszasz tylko nabycie pojazdu. Nie musisz go przerejestrowywać. Przerabiałam to miesiąc temu i pani w urzędzie mi powiedziała że nie muszę go przejestrowywać ale mam dwa tygodnie na zgłoszenie nabycia pojazdu oraz opłatę skarbowa. Nie ma obowiązku przerejestrowania pojazdu.

anonim cytuj
08-11-2023
Od każdej umowy można odstąpić bądź unieważnić jeśli sprzedawca zataił istotne informacje. Niestety jeśli sprzedający się nie zgadza na zwrot pieniędzy i zabranie pojazdu, należy pisemnie wezwać go do "współpracy " i najlepiej wysłać poleconym aby później mieć dowód w sądzie co do terminu kiedy chciało się od umowy odstąpić.
Umowa kupna sprzedaży auta jest umową cywilnoprawną więc można dochodzić swoich praw w sądzie.

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie (motocykl ma wady prawne i techniczne). Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ?
Dzień dobry. Kupiłem motocykl, który ma wady prawne i techniczne. Zgłosiłem to sprzedającemu w czasie krótszym niż 14 dni. Zgłosiłem zakup motocykla w urzędzie. Jak to teraz anulować, aby zwrócić motocykl legalnie ? Sprzedający zgadza się na odebranie motocykla(nie ma wyjścia), gdyż popełnił kilka przestępstw przy sprzedaży mi motocykla....
Pozbawienie praw rodzicielskich.
Mam pytanie odnośnie pozbawienia władzy rodzicielskiej co w wypadku jeśli kilka lat temu miałem sprawę o pozbawienie władzy rodzicielskiej, ponieważ miałem konflikt z prawem - 6 miesięcy w areszcie , oczywiście dziecko wtedy wróciło do mnie a teraz po raz drugi trafiłem do więzienia i znów będę miał sprawę o pozbawienie władzy ? Dziecko jest z rodzina ale sąd lub kuratorzy nie chcą aby dziecko wróciło do mnie ponieważ musze jeszcze odsiedzieć ok...
ojciec dziecka nie uznał ojcostwa
Witam mam pytanko czy jeżeli ojciec dziecka nie uznał ojcostwa (sprawa w sądzie jest pod koniec listopada) to czy muszę go informować co jest u córki jego słynny tekst to "jak tam xxx" i na tym się kończy nie odwiedza nie loży na dziecko czy muszę mu odpowiadać na takie pytania? Przed chwilą się pytał czy podam mu pilnie datę urodzenia jak wydusilam na co chce to powiedział że tatuaż chce zrobić z datą urodzin po czym mu powiedziałam że...
Tacierzyńskie.
W lutym 2022 roku urodziłam dziecko. Przebywałam na urlopie macierzyńskim (wykorzystałam go w pełnym wymiarze). Obecnie korzystam z urlopu rodzicielskiego. Pytanie czy ojciec dziecka może jeszcze skorzystać z urlopu tacierzyńskiego? I czy może skorzystać z niego w momencie kiedy ja korzystam z urlopu rodzicielskiego?...

Wyszukiwarka