Uporczywe nękanie ze strony brata.

Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł narkotesty i kazał synom się testować ciągle strasząc nas, że zaraz wzywa policję. Kazałam wzywać ale on tylko krzyczał, wyzywał nas i straszył. Młodszy syn leżał w tym czasie z wysoką gorączką i anginą ropną, brał antybiotyki. Brat wmawiał mi, że on nie jest chory tylko naćpany. Wyprosiłam go z domu. Nie mogę się pozbierać po tej sytuacji, moi synowie są też w szoku. Czy brat postępuje zgodnie z prawem, jak się bronić przed takim zachowaniem ?
anonim cytuj
10-01-2024
A jest ustalony sposób korzystania z nieruchomości w księdze wieczystej?
Co do zachowań - zawiadomienie o uporczywym nękaniu.

anonim cytuj
10-01-2024
Nie ma ,w tym roku dopiero chcę wystąpić o zniesienie współwłasności i fizyczny podział działki.

anonim cytuj
10-01-2024
No to tak na dobrą sprawę może korzystać z waszego budynku, jak wy z jego.
Złóż wniosek o zniesienie współwłasności. Możesz też złożyć zawiadomienie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Wycofanie się z umowy przedwstępnej.
Doszło do umowy przedwstępnej notarialnej sprzedaży nieruchomości. Sprzedający - ja (1/2 udziałów w lokalu) oraz druga osoba (partnerka, 1/2 udziałów). Kupujący - 1 osoba. Wpłacony zadatek przez kupującego po 25 tyś dla każdego z nas (na jedno konto). Pouczeni wszyscy o 389, 390, 394 KC w akcie. Z przyczyn niezależnych od nas, musimy wycofać się ze sprzedaży (mieszkanie w którym mieliśmy zamieszkać, niestety nie jest dostępne i nie mamy gdzie pó...
W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne.
Mam pytanie. Mieszkam w Finlandii of prawie 4 lat. Na święta planuje się wybrać do rodziców do Polski samochodem. W Finlandii obowiązkowe jest posiadanie kół na kolcach co w Polsce jest nielegalne. Czy jeśli posiadam samochód na Fińskich rejestacjach, to mogę się na coś powołać przy kontroli policji czy misze wyskrobywać kolce? Pytam ponieważ zostały mi 2 miesiące do wyjazdu, więc wole wiedzieć i np. kupić dodatkowe koła, niż potem na parkinku ba...
Hotel zmienił pokój za dopłatą, co robić?
Dzisiaj zadzwonili do nas z hotelu (tydzień przed wyjazdem) w którym zrobiliśmy rezerwację i wpłaciliśmy zaliczkę, że nie mają dla nas pokoju 4os który zarezerwowaliśmy, a w zamian mogą nam dać dwa pokoje dwu osobowe, do których musielibyśmy dużo dopłacić, jesteśmy 4os rodziną i chcieliśmy pokój na cztery osoby. Co mamy zrobić w tej sytuacji?...
Czy sąsiad może żądać połowy kosztów za płot?
Dzień dobry. Moja siostra posiada działkę budowlaną. Obok ma sąsiada. Sąsiad postawił na granicy działek płot i nie poinformował o tym mojej siostry. Teraz żąda od niej połowy kosztów za ten płot. Czy moja siostra musi ponosić koszty tego płotu skoro nie wiedziała o nim? I czy jest jakiś przepis mówiący, że musi ponieść te koszty?...

Wyszukiwarka