Uporczywe nękanie ze strony brata.

Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł narkotesty i kazał synom się testować ciągle strasząc nas, że zaraz wzywa policję. Kazałam wzywać ale on tylko krzyczał, wyzywał nas i straszył. Młodszy syn leżał w tym czasie z wysoką gorączką i anginą ropną, brał antybiotyki. Brat wmawiał mi, że on nie jest chory tylko naćpany. Wyprosiłam go z domu. Nie mogę się pozbierać po tej sytuacji, moi synowie są też w szoku. Czy brat postępuje zgodnie z prawem, jak się bronić przed takim zachowaniem ?
anonim cytuj
10-01-2024
A jest ustalony sposób korzystania z nieruchomości w księdze wieczystej?
Co do zachowań - zawiadomienie o uporczywym nękaniu.

anonim cytuj
10-01-2024
Nie ma ,w tym roku dopiero chcę wystąpić o zniesienie współwłasności i fizyczny podział działki.

anonim cytuj
10-01-2024
No to tak na dobrą sprawę może korzystać z waszego budynku, jak wy z jego.
Złóż wniosek o zniesienie współwłasności. Możesz też złożyć zawiadomienie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Doręczenie pozwanemu nakazu zapłaty.
Dzień dobry, co zrobić w sytuacji kiedy komornik nie był w stanie dostarczyć pozwu i nakazu zapłaty do dłużnika? Nie potrafił znaleźć adresu przez inne instytucje. Sąd zawiesił postępowanie z powodu niemożności dostarczenia nakazu zapłaty i powiadomienia dłużnika. Czy to już koniec? Czy warto wnosić zażalenie?...
Przywłaszczenie przez pracownika dużej sumy pieniężnej.
Dzień dobry. Co może grozić pracownikowi zatrudnionemu w sklepie na zlecenie od 7 lat za ujawnione raportami, oraz monitoringiem kradzieże typu wydruki GOOGLE PLAY, PAYSAFECARD na kwotę około 50 tyś zł. Trwało to około rok czasu. Dodam, ze sprzedawany był także towar ze sklepu na lewo - pracownik nie wydawał paragonu, natomiast udokumentował sprzedaż w zeszycie z utargiem, zakreślając taka sprzedaż jako sprzedaż kartą, bo osoba ta nie wiedziała...
Eksmisja lokatorów
Moja babcia przed laty udostępniała mieszkanie naszej dalszej rodzinie za pomocą ustnej umowy użyczenia. Złożyła już im wypowiedzenie umowy użyczenia na piśmie za potwierdzeniem odbioru i czas wyprowadzki już się skończył, a oni nie zamierzają się stamtąd wyprowadzić. Babcia właśnie będzie składać pozew o eksmisję i chce im naliczać czynsz za bezumowne zamieszkiwanie lokalu. Wiemy jednak, że taka sprawa może ciągnąć się latami... Czy mógłby ktoś...
Dwie darowizny od mamy, czy zgłaszając je w US muszę je zsumować?
Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie darowizny pieniężnej. Ok 2 lata temu dostałam od mamy darowiznę 20 tys. Zgłosiłam darowiznę w US. W tym miesiącu znów otrzymałam od niej 10 tys. Czy zgłaszając tę darowiznę, muszę zsumować obie czy są one "niezależne" i teraz muszę zgłosić tylko to 10tys. Pozdrawiam...

Wyszukiwarka