Uporczywe nękanie ze strony brata.

Od roku jestem w konflikcie z bratem. Mieszkamy na jednej posesji jednak każdy w swoim odrębnym domu, współwłasność ułamkowa. Brat ciągle uprzykrza mi życie, czepia się o wszystko nawet, że mój pies za głośno szczeka na kuriera. W święta wparował z awanturą, że moje dorosłe już dzieci biorą narkotyki, są ćpunami i że w moim domu jest patologia. Synowie oczywiście nie biorą żadnych narkotyków, pracują, są odpowiedzialnymi ludźmi. Brat przyniósł narkotesty i kazał synom się testować ciągle strasząc nas, że zaraz wzywa policję. Kazałam wzywać ale on tylko krzyczał, wyzywał nas i straszył. Młodszy syn leżał w tym czasie z wysoką gorączką i anginą ropną, brał antybiotyki. Brat wmawiał mi, że on nie jest chory tylko naćpany. Wyprosiłam go z domu. Nie mogę się pozbierać po tej sytuacji, moi synowie są też w szoku. Czy brat postępuje zgodnie z prawem, jak się bronić przed takim zachowaniem ?
anonim cytuj
10-01-2024
A jest ustalony sposób korzystania z nieruchomości w księdze wieczystej?
Co do zachowań - zawiadomienie o uporczywym nękaniu.

anonim cytuj
10-01-2024
Nie ma ,w tym roku dopiero chcę wystąpić o zniesienie współwłasności i fizyczny podział działki.

anonim cytuj
10-01-2024
No to tak na dobrą sprawę może korzystać z waszego budynku, jak wy z jego.
Złóż wniosek o zniesienie współwłasności. Możesz też złożyć zawiadomienie.

anonim cytuj
10-01-2024

Sugerowane Tematy

Umowa o pracę na pół etatu, a nadgodziny.
Witam, będę wdzięczna za pomoc, z góry dziękuję, problem jest następujący: pracuję w systemie 12-godzinnym (ochrona). Pierwotnie byłam zatrudniona na cały etat w jednej firmie X, ale w tym roku do obsługi klienta została włączona druga firma Y. Cała załoga otrzymała do podpisania aneksy od firmy X zmieniające wymiar czasu pracy na pół etatu z dodatkowym zapisem: " Strony zgodnie ustalają, że dopuszczalna liczba godzin pracy ponad określony ...
dodatek aktywizacyjny
Witam. Od 1.09.2017 do 31.08.2019 zatrudniona bylam u pracodawcy. W czerwcu 2019 urodziłam dziecko i od 01.09.2019 przejął mnie ZUS i wypłacał zasiłek macierzyński przez nie cały rok. Po zakończeniu zasiłku macierzyńskiego w lipcu 2020 zarejestrowałam w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna z prawem do zasiłku. Z dniem 01.09.2020 znalazłam samodzielnie pracę u tego samego pracodawcy jednak jest to trochę inne stanowisko inny wymiar godzin niż po...
Praca na pół etatu.
Praca na pół etatu. Pracownik ma na umowie 1/2 etatu. Pracuje na pelnym etacie. Na konto otrzymuje stawke wynikająca z umowy. Dodatkowo do rąk dostaje drugie tyle. Czy tak mozna ? ...
Czy można sprzedać mieszkanie z pluskwami?
W ubiegłym tygodniu kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym. Dwa razy oglądaliśmy z narzeczonym lokal w obecności pośrednika. Właściciel nie miał z nami kontaktu. Mieszkanie ogólnie było w kiepskim stanie, całe do remontu ale przygotowani byliśmy na taki stan rzeczy. Po załatwieniu niezbędnych formalności jak sprawy urzędowe i administracyjne zabraliśmy się wstępnie za porządkowanie pomieszczeń. Ze zgrozą odkryliśmy, że mieszkanie jest całe zapluskwi...

Wyszukiwarka