Zakłócanie ciszy nocnej, zo robić?

Wczoraj wprowadziłam się wraz z mężem do świeżo kupionego mieszkania i okazało się, że nad nami od niedawna mieszka patologia.. Całą noc nie spałam przez ich libację alkoholową, myślałam, że może w końcu pójdą spać, ale nie. Około 10 tak zaczęli się drzeć, ktoś tam krzyczał „ałaaaa”, czymś zaczęli rzucać. Zadzwoniłam na policję i zgłosiłam jako przemoc domowa. Przyjechali, byli z 10 minut, pojechali i powtórka z rozrywki.. Dodatkowo przed wprowadzaniem musieliśmy zwalczyć prusaki, które podejrzewam, że są od nich.. Jak walczyć z taką patologią?
Na razie nagrywam każdą, większą kłótnię.
anonim cytuj
08-01-2024
Przede wszystkim każdą taką sytuację zgłaszać na policję. Skontaktuj się z dzielnicowym, niech pójdzie do nich i porozmawia. Możesz też złożyć osobiście zawiadomienie na policji, wtedy osoba zamieszkująca tam, dostanie wezwanie na przesłuchanie. Dostanie najprawdopodobniej mandat a jak odmówi przyjęcia to wtedy będzie sprawa w sądzie. Ja też radzę nagrywać każdą taką sytuację i te ich zachowanie, bo jak dojdzie do rozprawy, będziesz miała dowody w postaci nagrań i zgłoszeń na policję. Także dzwoń na policję, nawet kilka razy w nocy, jak się nie uspokoją. Powodzenia życzę, sama przez to przechodzę.

anonim cytuj
08-01-2024
Nagrywać nie możesz. Zgłaszaj ile wlezie z każdą kolejną imprezą. Zgłoś to do właściciela budynku nie wiem czy to spółdzielnia czy osoba prywatna. Ktoś budynkiem zarządza.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Dlaczego policjanyt prosił o moją date urodzenia?
Została mi doręczona przesyłka polecona z komendy policji przez policjanta. Podpisałam pełnym imieniem i nazwiskiem oraz datę doręczenia. Po przekazaniu mi przesyłki policjant polecił mi abym podała swoją datę urodzenia. Podałam i policjant odjechał a ja zastanawiam się, po co mu była potrzebna moja data urodzenia skoro wszystkie moje dane są w KMP jako świadka zdarzenia. Czy powinnam podawać tą datę czy mogłam odmówić. To było tak szybko że bez ...
Czy moge pochować ojczyma w grobowcu rodzinnym?
Temat może trochę smutny, ale trzeba się z nim zmierzyć. Moja mama wyszła za mąż ponad 20 lat temu. Zarówno mama jak i ojczym są w bardzo podeszłym wieku i zaczęliśmy rozmawiać o pochówku w przypadku ich śmierci. Moja mama ma swój grób, w którym zostanie pochowana, ale jej maż ma swój, w którym jest pochowany jego syn i poprzednia żona. Mój ojczym chce być pochowany w grobowcu gdzie leży jego żona i syn, nie sprzeczamy się, nie ma tu żadnych anim...
Darowizna dla rodziców.
Mam pytanie 3 lata temu otrzymałem od rodziców darowiznę na kwotę 37000zł. Zgłosiłem to do urzędu skarbowego z przelewem. Teraz mam sytuacje odwrotną, ze chce pomóc rodzicom bo mają problem i darować rodzicom kwotę około 40 000. Wiem, że będę musiał zgłosić to do US na druku SD Z2 z potwierdzeniem przelewu ale czy rodzice będą płacić od tego podatek? Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem urzędnika ale chyba nie....
Zasiłek macierzyński z dwóch stosunków pracy.
Jestem nauczycielem i mam umowy o pracę w dwóch szkołach państwowych. Jedna jest na czas nieokreślony, a druga do 31.08. Od 2 stycznia jestem na L4 z racji ciąży. Termin porodu na 13.08. W tej co mi umowa wygasa (na czas określony) kazali składać wniosek o macierzyński z rodzicielskim. Jak to jest- czy tylko mi wypłacą do zakończenia umowy, czy potem dalej odeślą do ZUS i będzie zasiłek? Bo w drugiej pracy oczywiście normalnie urlop macierzyński...

Wyszukiwarka