Zakłócanie ciszy nocnej, zo robić?

Wczoraj wprowadziłam się wraz z mężem do świeżo kupionego mieszkania i okazało się, że nad nami od niedawna mieszka patologia.. Całą noc nie spałam przez ich libację alkoholową, myślałam, że może w końcu pójdą spać, ale nie. Około 10 tak zaczęli się drzeć, ktoś tam krzyczał „ałaaaa”, czymś zaczęli rzucać. Zadzwoniłam na policję i zgłosiłam jako przemoc domowa. Przyjechali, byli z 10 minut, pojechali i powtórka z rozrywki.. Dodatkowo przed wprowadzaniem musieliśmy zwalczyć prusaki, które podejrzewam, że są od nich.. Jak walczyć z taką patologią?
Na razie nagrywam każdą, większą kłótnię.
anonim cytuj
08-01-2024
Przede wszystkim każdą taką sytuację zgłaszać na policję. Skontaktuj się z dzielnicowym, niech pójdzie do nich i porozmawia. Możesz też złożyć osobiście zawiadomienie na policji, wtedy osoba zamieszkująca tam, dostanie wezwanie na przesłuchanie. Dostanie najprawdopodobniej mandat a jak odmówi przyjęcia to wtedy będzie sprawa w sądzie. Ja też radzę nagrywać każdą taką sytuację i te ich zachowanie, bo jak dojdzie do rozprawy, będziesz miała dowody w postaci nagrań i zgłoszeń na policję. Także dzwoń na policję, nawet kilka razy w nocy, jak się nie uspokoją. Powodzenia życzę, sama przez to przechodzę.

anonim cytuj
08-01-2024
Nagrywać nie możesz. Zgłaszaj ile wlezie z każdą kolejną imprezą. Zgłoś to do właściciela budynku nie wiem czy to spółdzielnia czy osoba prywatna. Ktoś budynkiem zarządza.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Czas pracy w systemie 12h.
Witam, Miesiąc temu przyjąłem się do pewnej firmy w której większość to Ukraińscy pracownicy. Pracujemy po 12h razem z weekendami. W tym miesiącu przepracowałem 290h. Jak to wygląda prawnie? Jaka jest ilość godzin, która nie może zostać przekroczona? Ukraińcy sami sobie ustalili taki system pracy po 12h na dwie zmiany. Od 7 do 19 oraz od 19 do 7....
Kara za brak OC
Witam, zakupiłam auto sprowadzane z zagranicy od polskiego komisu w dniu 01.02.2021 r. Firma ta wykupiła OC w dniu sprzedaży, więc ubezpieczenie od razu przeszło na mnie. Za radą wielu osób wypowiedziałam to ubezpieczenie (04.02.2021), gdyż byłam informowana, że pojazd niezarejestrowany w Polsce nieposiadający jeszcze właściciela w kraju ma obowiązek posiadać OC najpóźniej z dniem pierwszej rejestracji w kraju, która miała miejsce 15.02.2021 r....
Mieszkanie a rozwód.
Dobry wieczór, Jak wyglądą taka sytuacja od strony prawnej? Żona znajomego zakupiła mieszkanie w 2015 z własnych środków co zaznaczyła w akcie notarialnym. Przez te lata znajomy zrobił remont mieszkania za około 40 tysięcy. Na dzień dzisiejszy mieszkanie jest warte ze 150 tysięcy. Formalnie nadal są małżeństwem, ale planują rozwód. Czy w przypadku rozwodu znajomy ma jakieś prawa do tego mieszkania?...
odmowa rety chrobowej z tytulu niezdolnosci do pracy
Mieszkam od01/09/ 2014 roku w Belgii i tam praowalam w pelnym etacie do 20/12/2019 . Wtedy zachrowalam, do pracy wrucilam ale juz pracowalam w wmiarze 1/2 etatu ,poniwarz brakowalo mi sil. Stracilam w pracy przytomnosc i od 04/10/2022 zaprzestalam prace. Bylam w belii u lekarza pracy ktody orzekl definitywny zakaz wykonywania pracy. Lekarz z mojego ubespieczenia terz sie z tym zgadza.I tu powstaje pytanie, co mam zrobic w sytuacji gdy lekarz orze...

Wyszukiwarka