Zakłócanie ciszy nocnej, zo robić?

Wczoraj wprowadziłam się wraz z mężem do świeżo kupionego mieszkania i okazało się, że nad nami od niedawna mieszka patologia.. Całą noc nie spałam przez ich libację alkoholową, myślałam, że może w końcu pójdą spać, ale nie. Około 10 tak zaczęli się drzeć, ktoś tam krzyczał „ałaaaa”, czymś zaczęli rzucać. Zadzwoniłam na policję i zgłosiłam jako przemoc domowa. Przyjechali, byli z 10 minut, pojechali i powtórka z rozrywki.. Dodatkowo przed wprowadzaniem musieliśmy zwalczyć prusaki, które podejrzewam, że są od nich.. Jak walczyć z taką patologią?
Na razie nagrywam każdą, większą kłótnię.
anonim cytuj
08-01-2024
Przede wszystkim każdą taką sytuację zgłaszać na policję. Skontaktuj się z dzielnicowym, niech pójdzie do nich i porozmawia. Możesz też złożyć osobiście zawiadomienie na policji, wtedy osoba zamieszkująca tam, dostanie wezwanie na przesłuchanie. Dostanie najprawdopodobniej mandat a jak odmówi przyjęcia to wtedy będzie sprawa w sądzie. Ja też radzę nagrywać każdą taką sytuację i te ich zachowanie, bo jak dojdzie do rozprawy, będziesz miała dowody w postaci nagrań i zgłoszeń na policję. Także dzwoń na policję, nawet kilka razy w nocy, jak się nie uspokoją. Powodzenia życzę, sama przez to przechodzę.

anonim cytuj
08-01-2024
Nagrywać nie możesz. Zgłaszaj ile wlezie z każdą kolejną imprezą. Zgłoś to do właściciela budynku nie wiem czy to spółdzielnia czy osoba prywatna. Ktoś budynkiem zarządza.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Sąsiedzi mnie zalali zanim zdążyłam ubezpieczyć mieszkanie. Co teraz? Czy mogę coś z tym zrobić pod kątem prawnym?
Witam Sąsiedzi mnie zalali zanim zdążyłam ubezpieczyć mieszkanie. Teraz mi nikt nie ubezpieczy tego mieszkania w takim stanie. Woda się leje prosto do piecyka więc jest zagrożenie życia. Przyszli ze spółdzielni, popatrzyli i nic nie zrobili. Sąsiedzi którzy zalali tylko wzruszyli ramionami, nie chcą płacić za szkody, nie zrobili również nic ze źródłem zalania czyli swoją pralką. Sytuacja znowu się powtórzyła. Mam zalany piecyk, który przestał d...
Jak przeprowadzić ubezwłasnowolnienie bliskiej osoby?
Jak wygląda sprawa z ubezwłasnowolnieniem rodzica chorego na alzheimera. Rodzic nie jest w stanie podejmować samodzielnie decyzji. Czy są jakieś kruczki prawne w tym całym procesie i potem po? Czy ja jako opiekun prawny podejmuje decyzje np. w szpitalu, u lekarza itd. czy sąd? Jak to wygląda? Czy ktoś z was ma w tej sprawie doświadczenie?...
Czy można sprzedać mieszkanie z pluskwami?
W ubiegłym tygodniu kupiłam mieszkanie na rynku wtórnym. Dwa razy oglądaliśmy z narzeczonym lokal w obecności pośrednika. Właściciel nie miał z nami kontaktu. Mieszkanie ogólnie było w kiepskim stanie, całe do remontu ale przygotowani byliśmy na taki stan rzeczy. Po załatwieniu niezbędnych formalności jak sprawy urzędowe i administracyjne zabraliśmy się wstępnie za porządkowanie pomieszczeń. Ze zgrozą odkryliśmy, że mieszkanie jest całe zapluskwi...
Współwłaściciel - czy może zameldować kogoś bez mojej zgody.
Witam, Aktualnie szykuję papiery do zniesienia współwłasności. Czy jest jakaś droga prawna abym jako współwłaściciel zabezpieczył nieruchomość przed zameldowaniem osób trzecich?...

Wyszukiwarka