Zakłócanie ciszy nocnej, zo robić?

Wczoraj wprowadziłam się wraz z mężem do świeżo kupionego mieszkania i okazało się, że nad nami od niedawna mieszka patologia.. Całą noc nie spałam przez ich libację alkoholową, myślałam, że może w końcu pójdą spać, ale nie. Około 10 tak zaczęli się drzeć, ktoś tam krzyczał „ałaaaa”, czymś zaczęli rzucać. Zadzwoniłam na policję i zgłosiłam jako przemoc domowa. Przyjechali, byli z 10 minut, pojechali i powtórka z rozrywki.. Dodatkowo przed wprowadzaniem musieliśmy zwalczyć prusaki, które podejrzewam, że są od nich.. Jak walczyć z taką patologią?
Na razie nagrywam każdą, większą kłótnię.
anonim cytuj
08-01-2024
Przede wszystkim każdą taką sytuację zgłaszać na policję. Skontaktuj się z dzielnicowym, niech pójdzie do nich i porozmawia. Możesz też złożyć osobiście zawiadomienie na policji, wtedy osoba zamieszkująca tam, dostanie wezwanie na przesłuchanie. Dostanie najprawdopodobniej mandat a jak odmówi przyjęcia to wtedy będzie sprawa w sądzie. Ja też radzę nagrywać każdą taką sytuację i te ich zachowanie, bo jak dojdzie do rozprawy, będziesz miała dowody w postaci nagrań i zgłoszeń na policję. Także dzwoń na policję, nawet kilka razy w nocy, jak się nie uspokoją. Powodzenia życzę, sama przez to przechodzę.

anonim cytuj
08-01-2024
Nagrywać nie możesz. Zgłaszaj ile wlezie z każdą kolejną imprezą. Zgłoś to do właściciela budynku nie wiem czy to spółdzielnia czy osoba prywatna. Ktoś budynkiem zarządza.

anonim cytuj
08-01-2024

Sugerowane Tematy

Wymeldowanie w drodze postępowania administracyjnego.
Partnerka zakończyła 2 letnią batalię o podział majątku z ex mężem. Sprawę wygrała ma wpis do księgi wieczystej że jej jest już mieszkanie , ma wyrok i poszła do gminy żeby wymeldować ex a pani jej powiedziała że on musi się sam wymeldować. I moje pytanie czy muszą go wymeldować jak ma wyrok i wpis do księgi że mieszkanie jest już tylko jej czy faktycznie on musi się wymeldować osobiście?...
Jak obliczyć koszty utrzymania dziecka do alimentów?
Dzień dobry co wpisać i jak rozpisać wydatki na 4 dzieci do alimentów? Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać....
Praca i studia.
Mam małe pytanie co do paragrafu 17 KP. W październiku rozpocząłem studia zaoczne w mieście, w którym pracuje i mieszkam. Praca jest dwuzmianowa (6:15-14:15 i 12-20) i już zaczynają się problemy. Zgłosiłem swojemu kierownikowi, że podjąłem studia, na jego prośbę wydrukowałem mu plan zajęć na semestr zimowy żeby wiedział jak ma mi ustawiać godziny pracy. I jak na złość znowu ustawił mi tak godziny pracy, że w piątek nie mogę pojawić się na zajęci...
Czy można nie stawić się na przesłuchanie?
Mój tata dostał wezwanie do Sądu w charakterze świadka. Sąd oddalony jest o około 150 km od miejsca zamieszkania. Wiek mojego taty to około 70 lat. Sprawa toczy się około 6 lat. W tym czasie już raz był wezwany przez Sąd i zeznawał. Nie chce tego robić po raz drugi. Czy można w jakiś sposób zrezygnować i nie pojechać do sądu? Np złozyc odpowiedni wniosek lub zaświadczenie od lekarza? Jeśli tak, to jak to miałoby wyglądać? Jakich użyć argumentów?...

Wyszukiwarka