Sprzedaż samochodu.

Około miesiąca temu sprzedałem samochód. Nabywca sprawdził to sobie na stacji kontroli pojazdów i bym podpięty pod komputer co nie wykazało żadnych jego wad. Teraz nabywca mi pisze że silnik jest do remontu i będzie chciał ode mnie pieniądze za jego remont? Jakie są moje prawa w tym przypadku? Jestem osoba fizyczna i była sporządzona jedynie umowa kupna sprzedaży.
anonim cytuj
09-12-2023
Auto. Rocznik cena przebieg? Co jest do naprawy?

anonim cytuj
09-12-2023
2010 szacowana cena za naprawę 5-6 tys. przebieg to ok 200 tysięcy. Dodam też że samochód jeździł i bym na bieżąco naprawiany i oddałem go w dobrym stanie.

anonim cytuj
09-12-2023
A za ile go sprzedałeś? Generalnie facet może złożyć reklamacje. Ty masz prawo ja rozpatrzeć. Uznać albo odrzucić. Potem gość może iść do sądu i udowadniać swoje racje.

anonim cytuj
09-12-2023
Poszedł za niecałe 20 tys. Czyli jestem w kropce.

anonim cytuj
09-12-2023
Zapomnij o sprawie i ignoruj go. Przed sądem nie ma szans chyba, że potrafi udowodnić, że cos ŚWIADOMIE przed nim zataiłeś.

anonim cytuj
09-12-2023
Ignoruj go do momentu aż dostaniesz od niego skargę na piśmie listem poleconym. Wtedy mu odpisz że odrzucasz roszczenia w całości. A potem niech do sądu idzie.

anonim cytuj
09-12-2023
Dzięki wielkie uspokoiłem się. Świadomie nic nie zataiłem. Dzięki jeszcze raz.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna od syna.
Dostałam samochód w darowiźnie od syna. Wiem ,że muszę ten fakt zgłosić do US, trochę się gubię z wypełnieniem deklaracji, ale to jakoś ogarnę, zastanawia mnie tylko to, jaki podatek będę musiała zapłacić? Samochód wart koło 14.000 zł....
4k
Naród sprawuje władzę przez swoich przedstawicieli lub bezpośrednio. Czy ktoś potrafi wyjaśnić znaczenie prawne tej władzy bezpośredniej ? Bezpośrednio znaczy nadrzędnie a jak nadrzędnie znaczy bezpośrednio. No dobrze gdzie znajdują się opisy tej władzy bezpośredniej ? I czy wogóle są jakiekolwiek opisy tej władzy bezpośredniej. Jeżeli nie ma, to znaczy że z mównicy sejmowej można wykopać w dupę każdego dzisiejszego debila bolszewickiego od gad...
Wspólność majątkowa małżeńska.
Z żoną mamy małżeńską wspólność majątkową. Planujemy kupić mieszkanie z 3 źródeł finansowania: 1. wspólne oszczędności 2. mój wkład otrzymany od rodziców w drodze darowizny 3. kredyt. Czy mój wkład do zakupu mieszkania będzie traktowany jako darowizna na rzecz żony i podlega zgłoszeniu do US? Czy w razie rozwodu mam szansę otrzymać swój wkład który dostałem w darowiźnie? W przyszłości otrzymam kolejną darowiznę pieniężną od rodziców - czy n...
L4 a koniec umowy.
23 października zachorowałem i poszedłem na L4 do 6 listopada. 31 października skończyła się moja umowa o pracę. Nowej nie chciałem podpisać, bo docelowo jak wyzdrowieję, wyjeżdżam za granicę, tam już mam inną pracę załatwioną. 6 listopada byłem nadal chory i dostałem l4 do 27 listopada. 1) Czy coś muszę zgłaszać do ZUS w takiej sytuacji żeby dostać chorobowe za okres choroby już po ustaniu umowy? Co dokładnie powinienem zrobić. 2) A co jeśli...

Wyszukiwarka