Sprzedaż samochodu.

Około miesiąca temu sprzedałem samochód. Nabywca sprawdził to sobie na stacji kontroli pojazdów i bym podpięty pod komputer co nie wykazało żadnych jego wad. Teraz nabywca mi pisze że silnik jest do remontu i będzie chciał ode mnie pieniądze za jego remont? Jakie są moje prawa w tym przypadku? Jestem osoba fizyczna i była sporządzona jedynie umowa kupna sprzedaży.
anonim cytuj
09-12-2023
Auto. Rocznik cena przebieg? Co jest do naprawy?

anonim cytuj
09-12-2023
2010 szacowana cena za naprawę 5-6 tys. przebieg to ok 200 tysięcy. Dodam też że samochód jeździł i bym na bieżąco naprawiany i oddałem go w dobrym stanie.

anonim cytuj
09-12-2023
A za ile go sprzedałeś? Generalnie facet może złożyć reklamacje. Ty masz prawo ja rozpatrzeć. Uznać albo odrzucić. Potem gość może iść do sądu i udowadniać swoje racje.

anonim cytuj
09-12-2023
Poszedł za niecałe 20 tys. Czyli jestem w kropce.

anonim cytuj
09-12-2023
Zapomnij o sprawie i ignoruj go. Przed sądem nie ma szans chyba, że potrafi udowodnić, że cos ŚWIADOMIE przed nim zataiłeś.

anonim cytuj
09-12-2023
Ignoruj go do momentu aż dostaniesz od niego skargę na piśmie listem poleconym. Wtedy mu odpisz że odrzucasz roszczenia w całości. A potem niech do sądu idzie.

anonim cytuj
09-12-2023
Dzięki wielkie uspokoiłem się. Świadomie nic nie zataiłem. Dzięki jeszcze raz.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem.
Była partnerka uniemożliwia mi kontakt z dzieckiem , odmawia spotkań lub nie zezwala na opiekę bez jej obecności . Podczas jej obecności zbiera informacje którymi później mataczy oraz reżyseruje . Co mogę zrobić w takiej sytuacji ? Jak zabezpieczyć kontakt z dzieckiem ?...
Czy będąc w ciąży mogę podjąć prace w innym zakładzie pracy?
Witam serdecznie chciałam się poradzić ponieważ jestem w niezręcznej sytuacji otóż wygląda to tak: Aktualnie jestem w 7 tygodniu ciąży pracowałam w warunkach gdzie musiałam dźwigać dlatego mój ginekolog wystawił mi zwolnienie problem jest w tym ze nie przepracowałam miesiąca i L4 mam niepłatne a umowa kończy mi się 31.12 która na pewno nie zostanie mi również przedłużona. Czy jeżeli lekarz niema żadnych zastrzeżeń do innej pracy oczywiście takie...
obowiązki przed rozwodem
Witam Kolezanka odeszla wraz z dziecmi od przemocowego meza Obecnie mieszka u kolezanki Za tydzien ma wynajac mieszkanie I zlozyc papiery rozwodowe Zaznaczam ze zarowno ona jak i dzieci boja sie meza Pytanie mam nastepujace Czy gdy jeszcze nie ma papierow rozwodowych a zmieni miejsce zamieszkania ma obowiazek podac adres mezowi?A jesli tak czy ma obowiazek wpuscic go do tego mieszkania(o co napewno bedzie zabiegal pod pretekstem sprawdzenia warun...
Czy dzieci mają obowiązek płacić alimenty dla ojca z ograniczonymi prawami?
Proszę o poradę. Ojciec dzieci ma ograniczone prawa. Nie płacił alimentów, dostawałam z Funduszu Alimentacyjnego. Ma duże zaległości do dziś. Dzieci są już pełnoletnie i mają swoje rodziny. Czy dzieci mają obowiązek płacić dla niego alimenty?...

Wyszukiwarka