Sprzedaż samochodu.

Około miesiąca temu sprzedałem samochód. Nabywca sprawdził to sobie na stacji kontroli pojazdów i bym podpięty pod komputer co nie wykazało żadnych jego wad. Teraz nabywca mi pisze że silnik jest do remontu i będzie chciał ode mnie pieniądze za jego remont? Jakie są moje prawa w tym przypadku? Jestem osoba fizyczna i była sporządzona jedynie umowa kupna sprzedaży.
anonim cytuj
09-12-2023
Auto. Rocznik cena przebieg? Co jest do naprawy?

anonim cytuj
09-12-2023
2010 szacowana cena za naprawę 5-6 tys. przebieg to ok 200 tysięcy. Dodam też że samochód jeździł i bym na bieżąco naprawiany i oddałem go w dobrym stanie.

anonim cytuj
09-12-2023
A za ile go sprzedałeś? Generalnie facet może złożyć reklamacje. Ty masz prawo ja rozpatrzeć. Uznać albo odrzucić. Potem gość może iść do sądu i udowadniać swoje racje.

anonim cytuj
09-12-2023
Poszedł za niecałe 20 tys. Czyli jestem w kropce.

anonim cytuj
09-12-2023
Zapomnij o sprawie i ignoruj go. Przed sądem nie ma szans chyba, że potrafi udowodnić, że cos ŚWIADOMIE przed nim zataiłeś.

anonim cytuj
09-12-2023
Ignoruj go do momentu aż dostaniesz od niego skargę na piśmie listem poleconym. Wtedy mu odpisz że odrzucasz roszczenia w całości. A potem niech do sądu idzie.

anonim cytuj
09-12-2023
Dzięki wielkie uspokoiłem się. Świadomie nic nie zataiłem. Dzięki jeszcze raz.

anonim cytuj
09-12-2023

Sugerowane Tematy

ZUS żąda oddania renty po mężu.
Witam mam pewien problem mój mąż od stycznia starał się o rentę sprawa była w toku 8 października mąż zmarł,9 października przyszło na konto z ZUS niecałe tysiąc złotych po kilku dniach przyszły kolejne pieniądze ok. 17 tysięcy myślę że to spłata od stycznia bo na obecną chwilę nie przyszła żadna decyzja, teraz ZUS żąda oddania całej kwoty. Czy muszę zwrócić całą kwotę co z pieniędzmi od stycznia do 8 października gdy mąż żył....
Czy zgłoszenie gwałtu po 20 latach ma sens?
Czy można zgłosić gwałt po 20 latach od wydarzenia? Jest to w ogóle możliwe, aby sprawca poniósł jeszcze karę?...
Młodociany pracownik na L4
Witam? Chodzę do szkoły zawodowej i jestem młodocianym pracownikiem w warsztacie samochodowym. Ostatnio się rozchorowałem i poszedłem na zwolnienie L4 na tydzień czasu i mam pytanie czy ma prawo szef do mnie dzwonić w czasie zwolnienia i mówić mi, że jego zwolnienie nie interesuje i że przyjął sobie kogoś innego na moje miejsce, a ja mam przyjść sobie po wypowiedzenie umowy?. I pytanie jeszcze, czy można to jakoś zgłosić, że poza tym musimy jako ...
Dziedziczenie po ojczymie.
Witam serdecznie, jeżeli był gdzieś taki temat to najmocniej przepraszam i proszę o skierowanie. Sprawa jest moim potencjalnym zmartwieniem gdyż ojczym żyje i pewnie pożyje(mam taką nadzieję). A więc, moja mama i ojczym wzięli ślub gdy miałem jakieś 6 miesięcy, oboje byli po rozwodach i maja dzieci z poprzednich małżeństw. Ja wychowałem się od dziecka z moim ojczymem w relacji ojciec-syn. O tyle o ile mam dobrą relacje z jego dziećmi z poprz...

Wyszukiwarka