Około miesiąca temu sprzedałem samochód. Nabywca sprawdził to sobie na stacji kontroli pojazdów i bym podpięty pod komputer co nie wykazało żadnych jego wad. Teraz nabywca mi pisze że silnik jest do remontu i będzie chciał ode mnie pieniądze za jego remont? Jakie są moje prawa w tym przypadku? Jestem osoba fizyczna i była sporządzona jedynie umowa kupna sprzedaży.
2010 szacowana cena za naprawę 5-6 tys. przebieg to ok 200 tysięcy. Dodam też że samochód jeździł i bym na bieżąco naprawiany i oddałem go w dobrym stanie.
anonim cytuj
09-12-2023
A za ile go sprzedałeś? Generalnie facet może złożyć reklamacje. Ty masz prawo ja rozpatrzeć. Uznać albo odrzucić. Potem gość może iść do sądu i udowadniać swoje racje.
anonim cytuj
09-12-2023
Poszedł za niecałe 20 tys. Czyli jestem w kropce.
anonim cytuj
09-12-2023
Zapomnij o sprawie i ignoruj go. Przed sądem nie ma szans chyba, że potrafi udowodnić, że cos ŚWIADOMIE przed nim zataiłeś.
anonim cytuj
09-12-2023
Ignoruj go do momentu aż dostaniesz od niego skargę na piśmie listem poleconym. Wtedy mu odpisz że odrzucasz roszczenia w całości. A potem niech do sądu idzie.
anonim cytuj
09-12-2023
Dzięki wielkie uspokoiłem się. Świadomie nic nie zataiłem. Dzięki jeszcze raz.
Witajcie. Po śmierci taty złożyłem wniosek w zusie o wypłatę środków z ofe. Tata był rok ma emeryturze i zmarł. Według zusu wypłata środków to
Ok 3 miesiące. Zaraz mija 7 miesięcy i ani widu ani słychu. Dzwoniąc do ZUSu dostałem informacje ze wniosek jest złożony ale i tak czeka na weryfikacje a zajmuje się tym firma jedna w Polsce i oczekiwanie jest długie. Czy wypłacał ktoś środki z tego ofe i czy jest sens na to czekać ?...
Witam. Mój brat dostał dofinansowanie unijne 60 tys. na otwarcie firmy i pierwsza transzę dostał 42 tys. kupił wszystko co miał w biznesplanie ale warunkiem przyznania tej dotacji jest to że musi mieć wkład własny 18 tys. za który kupi resztę sprzętów które miał w planie i oni mu to zwrócą. Problem w tym że praca mu nie wypaliła za którą miał sporo zarobić i przeznaczyć na ten wkład ale nie ma teraz skąd wziąć tych pieniędzy i co mu grozi? Wiem ż...
Sytuacja jest taka:
Mąż się zadłużył, chce wziąć pożyczkę żeby mu pomóc (ze względu na dzieci ). I teraz chodzi mi o to czy jest taka możliwość zabezpieczenia się prawie np. przez notariusza, żeby spisać jakieś pismo , że w przypadku gdy zechce separacji bądź rozwodu on będzie spłacał pożyczkę którą wzięłam ja, aby mu pomoc. Czy nie ma na to szans? (rozważam na ten moment separacje, ale chce pomóc spłacić żebyśmy z dziećmi mieli spokój)....
Witam. Mam pytanie odnośnie najmu lokalu. Sytuacja przedstawia się następująco. Dwie osoby mieszkają razem w jednym mieszkaniu. Jedna z nich decyduje się wyprowadzić i za ostatni miesiąc zapłacić kaucją. Na drugą osobę jest umowa najmu, która wygasła kilka miesięcy wcześniej i ci ludzie mieszkają tam bez umowy. Druga osoba, na którą była ta umowa też postanawia się wyprowadzić, bojąc się o brak zwrotu kaucji . Jednak jest początek miesiąca. Moje ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: