Uciążliwi sąsiedzi.

Od roku wynajmujemy mieszkanie w bloku. Niestety sąsiedzi, którzy mieszkają nad Nami są alkoholikami i codziennie się awanturują, jakby było mało nocą również. Mamy małe dziecko, które póki co całkiem nieźle sypia, ale niedługo zapewne może stać się to dla niego uciążliwe, dla mnie i partnera już jest i pomimo interwencji naszej czy policji (nic z tym nie mogą zrobić, bo oni ,, są u siebie'') jest to samo. Rozmawialiśmy z sąsiadami, którzy mieszkają tutaj kupę lat i mówią, że ani policja, ani spółdzielnia (płacą rachunki, więc nic nie mogą im zrobić- to podobno usłyszeli mieszkańcy zgłaszając ta sprawę). Nie chcielibyśmy się przeprowadzać, bo stąd jest dobry dojazd do pracy, spoko dzielnica no i co też jest przeważające cena mieszkania jak na miasto, w którym mieszkamy. Czy jest coś jeszcze (oprócz tego co napisałam wyżej i nie skutkuje) co moglibyśmy zrobić, aby jakoś tych sąsiadów postawić do pionu?
anonim cytuj
08-11-2023
art. 51 KW za każdym razem wzywać Policję powinni wystawić mandat jak to nie pomorze Policja powinna skierować wniosek do sądu o ukaranie. Ewentualnie Pozew cywilny na podstawie art.144. Zakazanie immisji ( ps. jak będą awantury nocą nagrać i wzywać Policję za każdym razem ).

anonim cytuj
08-11-2023

Sugerowane Tematy

Postępowanie spadkowe
Dzień dobry, Sytuacja wygląda następująco: Babcia zostawiła spisany u notariusza testament. Przepisała wszystko na jedno dziecko. Testament został odczytany u notariusza. Jeden z członków rodziny się z nim nie zgadza. Testament był odczytany już miesiąc temu. Czy jest jakiś termin kiedy ta niezgadzajaca się osoba może się odwołać? Czy jest coś takiego jak uprawomocnienie się testamenu? Co robić dalej, żeby wszystko było zgodne z prawem? (c...
Ile należy się urlopu na pół etatu?
Ile należy się urlopu na pół etatu?...
spadek. jak sprawdzic co posiadal zmarly dziadek. co jesli mial długi?
zmarł mój dziadek który nie miał zemną kontaktu całe życie. Z tego co wiem nie spisał testamentu a ja jestem spadkobiercą ponieważ dzieci dziadka nie żyją. O jego śmierci zostałem poinformowany przez jego siostrę z półrocznym opóźnieniem. Z rozmowy z jego siostrą wynika że posiadał on same długi oraz nalega ona by odrzucić spadek ponieważ ona jest kolejną osobą po mnie do odziedziczenia spadku i mówi że również chce go podrzucić. Pozostały czas n...
Stomatolog nas oszukał i naciągnął na dodatkowe koszty
Dzień dobry, W wczorajszym dniu męża rozbolał ząb, z racji weekendu i niestety brak pogotowia stomatologicznego, umówiłam go na wizytę prywatna. Pani rejestratorka dodała ze za wizytę z racji soboty dodatkowo 150 zł. Wizyta umówiona na 10 rano , o 9 pani dzwoni czy można wcześniej bo pacjent zrezygnował. Jak najszybciej pojechaliśmy, na miejscu w poczekalni okazało się wg cennika, ze za sobotę dodatkowo 150 zł, jednorazową wizytę 500 zł, plus ...

Wyszukiwarka