Sprawa o ustalenie kontaktów.

Mam z była partnerka roczną córkę.
Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka.
Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3 weekend w miejscu zamieszkania córki oraz 2-4 2x w tygodniu.
Oraz od nowego roku chciałbym zabierać córkę do siebie ponieważ nie ukrywam ze mam dość ciężką relacje z była partnerka i nie wyobrażam sobie żebym przebywał z córka po 6 h w pokoju 4x4 bez możliwości zabrania córki na bujaczki czy innego tego typu zabawę.
Dodam ze mam pełne prawa do córki.
Doradzicie może jak argumentowa ze chce zabierać córkę do siebie oraz to ze matka stara się odseparować mnie o córki oraz zrobić ze mnie weekendowego ojca po mimo ze chce uczestniczyć w życiu córki.
anonim cytuj
06-11-2023
Problematyczne jest "w miejscu zamieszkania córki".
Ale roczne dziecko może jak najbardziej przebywać z ojcem samodzielnie, bez udziału matki.
Pytanie - jak do Twoich kontaktów z dzieckiem podchodzi matka? Jeśli jej to się nie podoba, sugeruję zawyżyć przedziały czasowe, będzie z czego "ustąpić".

anonim cytuj
06-11-2023
Dlatego wpisałem tak bo chciałem nadrobić relacje z córka i dopiero od przyszłego roku zabierać córkę do siebie i tak napisałem we wniosku ze od kwietnia 2023/24 w 1-3 weekend miesiące chce zabierać do siebie . Matka kategorycznie nie chce bym zabierał córkę do siebie.

anonim cytuj
06-11-2023
Matka może sobie nie chcieć.
Jeśli nie ma argumentów przeciwko temu abyś zabierał dziecko do siebie to nie ma tematu.

anonim cytuj
06-11-2023
Powiem tak jedyny jej argument to może być taki ze od czerwca blokowała mi kontakt i widywałem się z córka tylko 1 w tygodniu. A drugie to, że jednak nie przyjeżdżała do mnie bo jak, jak matka się nie zgadzała.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Zatrzymane prawo jazdy.
Witam Zatrzymano mi prawo jazdy na 3mc za prędkość. Czy dalej jest możliwe poruszanie się przez 24h od zatrzymania? Złapała mnie kontrola drogowa i twierdzili że nie....
Korepetycje a zwrot pieniędzy.
Udzielam korepetycji. Klientka rozpisała ze mną harmonogram, za który zapłaciła z góry. Zgodnie z regulaminem czekam 15 minut po rozpoczęciu zajęć i jeśli uczeń nie pojawi się to są one automatycznie odwołane. Czy klientka prawidłowo rości sobie zwrot pieniędzy za zaplanowane zajęcia, na których nie pojawiły się jej córki? ...
Co mogę zrobić jeśli farmaceuta wprowadził mnie w błąd?
Mąż pojechał po konkretny lek bez recepty dla mnie który wiedziałam ze mogę zastosować, farmaceutka stwierdziła ze jest od dwóch lat wycofany (nie jest) I dała inny lek mężowi, kiedy zapytał czy można go stosować jeśli karmi się piersią usłyszał oburzenie „przecież tego się nie połyka to czemu nie można by było karmić” (a nawet nie których kremów przecież nie można) jednak z oburzona mina, farmaceutka wyciągnęła ulotkę i przeczytała ze nic nie j...
Pomówienie w Internecie.
Dzień dobry, znajoma osoba została pomówiona w Internecie tj. na Facebooku. Pomówienie zostało dokonane anonimowo i spowodowało znaczącą eskalacje tj. na podstawie postu powstał szereg artykułów na różnych portalach oraz w lokalnej gazecie. Post nie wskazuje jednoznacznie pomówionego ale zawiera bardzo dużo informacji pozwalających na powiązanie nienawistnego posta z osobą pomówioną. Post ma charakter wezwania do poszukiwania pomówionego za czyn...

Wyszukiwarka