Mam z była partnerka roczną córkę.
Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka.
Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3 weekend w miejscu zamieszkania córki oraz 2-4 2x w tygodniu.
Oraz od nowego roku chciałbym zabierać córkę do siebie ponieważ nie ukrywam ze mam dość ciężką relacje z była partnerka i nie wyobrażam sobie żebym przebywał z córka po 6 h w pokoju 4x4 bez możliwości zabrania córki na bujaczki czy innego tego typu zabawę.
Dodam ze mam pełne prawa do córki.
Doradzicie może jak argumentowa ze chce zabierać córkę do siebie oraz to ze matka stara się odseparować mnie o córki oraz zrobić ze mnie weekendowego ojca po mimo ze chce uczestniczyć w życiu córki.
Problematyczne jest "w miejscu zamieszkania córki".
Ale roczne dziecko może jak najbardziej przebywać z ojcem samodzielnie, bez udziału matki.
Pytanie - jak do Twoich kontaktów z dzieckiem podchodzi matka? Jeśli jej to się nie podoba, sugeruję zawyżyć przedziały czasowe, będzie z czego "ustąpić".
anonim cytuj
06-11-2023
Dlatego wpisałem tak bo chciałem nadrobić relacje z córka i dopiero od przyszłego roku zabierać córkę do siebie i tak napisałem we wniosku ze od kwietnia 2023/24 w 1-3 weekend miesiące chce zabierać do siebie . Matka kategorycznie nie chce bym zabierał córkę do siebie.
anonim cytuj
06-11-2023
Matka może sobie nie chcieć.
Jeśli nie ma argumentów przeciwko temu abyś zabierał dziecko do siebie to nie ma tematu.
anonim cytuj
06-11-2023
Powiem tak jedyny jej argument to może być taki ze od czerwca blokowała mi kontakt i widywałem się z córka tylko 1 w tygodniu. A drugie to, że jednak nie przyjeżdżała do mnie bo jak, jak matka się nie zgadzała.
Tata kupił z bratem działkę na pół i potem odkupił od niego jego połowę. I stał się właścicielem całej działki. Wcześniej zanim kupili działkę, podpisał rozdzielność majątkową z moją mamą. Mama zmarła 2 lata temu, czy należy mi się zachowek po mamie jak była rozdzielność majątkowa. Rozwodu nie było żyli razem do śmierci mamy. Czyli jak coś jest ojca to czy należy mi się zachowek po mamie....
W związku z reorganizacją wystąpiłam do przełożonego o możliwość rozwiązania ze mną umowy za porozumieniem z odprawą.
Pracodawca zwolnił w ten sposób 7 osób.
Ja niby pracę, inne zadania mam zapewnione, ale chciałabym móc też w podobny sposób odejść z firmy.
Jak podpisałabym porozumienie w lutym i byłabym w pracy do końca lutego to przy porozumieniu bez świadczenia pracy mam 3 mce (które mam przy wypowiedzeniu), za które pieniądze bym dostała...
Dzień dobry. Znajomy ma ogromny problem.. Kilka lat temu podczas sprawy rozwodowej, zostały zasadzone alimenty adekwatne do jego zarobkow(pracował za granicą). Od kilku miesięcy wrócił do Polski, z czego zarobki znacznie się zmniejszyły,dlatego też nie stać go na płacenie takiej kwoty. Pytanie brzmi czy ma jakąś realną szansę na wygraną?...
Witam mam pytanie, jeżeli mój ojciec ma dożywotnia służebność mieszkania może wziąć kredyt w banku pod tą służebność dom jest oddany w darowiźnie na mnie wgl jakie on ma prawa?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: