Sprawa o ustalenie kontaktów.

Mam z była partnerka roczną córkę.
Pod koniec miesiąca mam wyznaczony termin rozprawy o ustalenie kontaktów z córka wraz z miejscem pobytu ponieważ była partnerka po pozwie o alimenty zaczęła mi utrudniać kontakty mimo ze rozstaliśmy się w zgodzie dopiero po 3 tygodnia udało się jakoś porozumieć do 1 dnia w tygodniu(4h) co uważam za bardzo mały czas żeby utrzymać chociaż normalna relacje z córka.
Złożyłem wniosek o kontakty w sposób taki ze 1-3 weekend w miejscu zamieszkania córki oraz 2-4 2x w tygodniu.
Oraz od nowego roku chciałbym zabierać córkę do siebie ponieważ nie ukrywam ze mam dość ciężką relacje z była partnerka i nie wyobrażam sobie żebym przebywał z córka po 6 h w pokoju 4x4 bez możliwości zabrania córki na bujaczki czy innego tego typu zabawę.
Dodam ze mam pełne prawa do córki.
Doradzicie może jak argumentowa ze chce zabierać córkę do siebie oraz to ze matka stara się odseparować mnie o córki oraz zrobić ze mnie weekendowego ojca po mimo ze chce uczestniczyć w życiu córki.
anonim cytuj
06-11-2023
Problematyczne jest "w miejscu zamieszkania córki".
Ale roczne dziecko może jak najbardziej przebywać z ojcem samodzielnie, bez udziału matki.
Pytanie - jak do Twoich kontaktów z dzieckiem podchodzi matka? Jeśli jej to się nie podoba, sugeruję zawyżyć przedziały czasowe, będzie z czego "ustąpić".

anonim cytuj
06-11-2023
Dlatego wpisałem tak bo chciałem nadrobić relacje z córka i dopiero od przyszłego roku zabierać córkę do siebie i tak napisałem we wniosku ze od kwietnia 2023/24 w 1-3 weekend miesiące chce zabierać do siebie . Matka kategorycznie nie chce bym zabierał córkę do siebie.

anonim cytuj
06-11-2023
Matka może sobie nie chcieć.
Jeśli nie ma argumentów przeciwko temu abyś zabierał dziecko do siebie to nie ma tematu.

anonim cytuj
06-11-2023
Powiem tak jedyny jej argument to może być taki ze od czerwca blokowała mi kontakt i widywałem się z córka tylko 1 w tygodniu. A drugie to, że jednak nie przyjeżdżała do mnie bo jak, jak matka się nie zgadzała.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Wniosek do sądu o zaprzeczenie ojcostwa.
Witam piszę w imieniu kolegi ma taką sytuację. Moja była kobieta, z którą mam córkę urodziła ją przedwcześnie i mała leżała w szpitalu 3 miesiące, po wypisaniu dziecka do domu po kilku dniach od tak zabrała dziecko i mnie zostawiła. Nie nadała dziecku mojego nazwiska mimo że w akcie urodzenia małej jestem ojcem. Od paru dni dzwonią do mnie różne osoby z numerów prywatnych i mówią, że mała nie jest moim biologicznym dzieckiem, nie chcą nawet poda...
Wspólność majątkowa a darowizna.
Jeszcze przed zawarciem małżeństwa, moja obecna małżonka nabyła grunt rolny (nie była to darowizna, typowa transakcja osób fizycznych niespokrewnionych). Kilka miesięcy po zawarciu małżeństwa chcielibyśmy przenieść własność z jej majątku osobistego do majątku wspólnego poprzez rozszerzenie wspólności majątkowej, co ułatwi nam budowę domu w przyszłości. Notariusz twierdzi, że jest to możliwe tylko na drodze darowizny do majątku wspólnego. Wiem, ...
Jak uzyskać świadectwo pracy?
Potrzebuje świadectwo pracy. Były szef nie chce mi go wystawić ciągle jakieś wymówki, co mogę zrobić, żeby je uzyskać?...
jak zabezpieczyć siebie i dzieci podczas trwania rozwodu?
Co mogę zrobić, jak się obronić, jeśli mój mąż dowiedziawszy się o wniosku rozwodowym robi wszystko, żebym żyla bez pieniędzy albo i jeszcze niżej. Odciął nasze dzieci od zasilku, nie chce płacić alimentów oraz zadłuża się na coraz większe sumy.. jak wiadomo trwając w małżeństwie długi są wspólne a tym bardziej moje jeśli on przestanie płacić… Rozprawa rozwodowa za rok lub półtora. Do tego czasu to będzie już duża kwota, a ja chciałam zacząć sta...

Wyszukiwarka