Doprowadzenie do aresztu śledczego.

Problem dotyczy zatrzymania i odprowadzenia na rozprawę. Szwagier został zatrzymany przez policję. Wyglądało to tak, że dwóch policjantów przyszło do niego do domu, wieczorem. Wylegitymowali go i kazali stanąć pod ścianą. Wtedy przeszukali mu ubrania, skuli ręce z tyłu i wyprowadzili. Prosił żeby nie robili tego przy dzieciach i dali się pożegnać, ale pozwolili porozmawiać jedynie w kajdankach za plecami. Gdy zabrali go na przeszukanie biura, do jego pracy zabrali go w kajdankach na rękach i nogach. Wyglądał strasznie. Nie dostał żadnych ubrać na zmianę i przez cały czas był skuty.
Czy na widzeniu w areszcie będzie miał też kajdanki na rękach i nogach? Siostra bardzo boi się tego widoku, ale czy to normalne żeby za przestępstwa skarbowe skuwać go jak mordercę.
Jaki to uczucie mieć na sobie takie kajdanki, czy bardzo to boli? Siostrę to niepokoi, proszę o odpowiedź i zrozumienie.
anonim cytuj
06-11-2023
Przy czynnościach związanych z zatrzymanym zazwyczaj dostaje kajdanki na nogi i ręce. Nie powinny one sprawiać ogromnego bólu jednak pojawienie się w miejscu pracy z łańcuchem na nogach nie jest zbyt przyjemne. Na widzeniu może mieć kajdanki ale na rękach z przodu. Zawsze za pierwszym razem kajdanki to szok, ale z czasem się przyzwyczaić można.

anonim cytuj
06-11-2023
Czy to normalne żeby za przestępstwa skarbowe skuwać go jak mordercę.

Tak, normalne.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Ważność podpisu na testamencie.
Mam do was takie nietypowe pytanie o ważność testamentu. Wiadomo, że najlepiej sporządzić go u notariusza, ale ze względu na stan zdrowia osoby której sprawa dotyczy jest to mocno problematyczne, w dodatku testament wg. tego co mi staruszka mówiła będzie dość obszerny, minimum kilkanaście jak nie kilkadziesiąt stron – tak szacuję, co powoduje, że napisanie jego odręczne także będzie problematyczne. Oczywiście można go sporządzić komputerowo i pot...
źle przeprowadzony serwis
Witajcie, napisałem na google opinię o tym jak firma źle wyważyła mi opony po czym jeden z pracowników chcial sprzedać mi używane opony letnie mówiąc że moje nowe (wielosezonowe) nie nadaja się do takie jazdy. Nie wiem czy wyważenie było specjalnie czy też nie, lecz nie bylo udane i przy prędkości powyżej 100 na godzine kierownica strasznie biła, udałem się do innego warsztatu i po prostu wyważyli opony jak trzeba. Mam nawet nagranie jak zachowu...
Dziedziczenie przez dzieci konkubenta.
Moja mama była w nieformalnym związku przez prawie 20 lat. Po Jej śmierci, 4 lata temu, majątek odziedziczyliśmy we trójkę razem z rodzeństwem. Partner mamy oczywiście mieszkał do końca życia z Nami. Ma On dwójkę dzieci z, którymi nie utrzymywał kontaktu. Czy mogą Oni teraz żądać jakiegoś spadku lub ewentualnie chcieć żebyśmy spłacało kredyt, który miał mamy partner a nie ubezpieczył go na wypadek swojej śmierci?...
Kupiłem auto, sprzedający chce zwrotu.
Witam. Zakładam nowy wątek bo nie znalazłem nic w podobnym temacie. Do rzeczy - kupiłem niespełna miesiąc temu auto, wartość niespełna 20 000zl. Podpisałem umowę, wszystko jak trzeba. Przed Świętami zgłosiła się do mnie wdowa po zmarłym kilka dni wcześniej sprzedającym mi to auto. Twierdzi że jako współwłaścicielka nie wyraziła zgody na sprzedaż. I tu pojawia się pytanie - auto faktycznie zostało podobno nabyte przez nich w trakcie trwania małżeń...

Wyszukiwarka