Doprowadzenie do aresztu śledczego.

Problem dotyczy zatrzymania i odprowadzenia na rozprawę. Szwagier został zatrzymany przez policję. Wyglądało to tak, że dwóch policjantów przyszło do niego do domu, wieczorem. Wylegitymowali go i kazali stanąć pod ścianą. Wtedy przeszukali mu ubrania, skuli ręce z tyłu i wyprowadzili. Prosił żeby nie robili tego przy dzieciach i dali się pożegnać, ale pozwolili porozmawiać jedynie w kajdankach za plecami. Gdy zabrali go na przeszukanie biura, do jego pracy zabrali go w kajdankach na rękach i nogach. Wyglądał strasznie. Nie dostał żadnych ubrać na zmianę i przez cały czas był skuty.
Czy na widzeniu w areszcie będzie miał też kajdanki na rękach i nogach? Siostra bardzo boi się tego widoku, ale czy to normalne żeby za przestępstwa skarbowe skuwać go jak mordercę.
Jaki to uczucie mieć na sobie takie kajdanki, czy bardzo to boli? Siostrę to niepokoi, proszę o odpowiedź i zrozumienie.
anonim cytuj
06-11-2023
Przy czynnościach związanych z zatrzymanym zazwyczaj dostaje kajdanki na nogi i ręce. Nie powinny one sprawiać ogromnego bólu jednak pojawienie się w miejscu pracy z łańcuchem na nogach nie jest zbyt przyjemne. Na widzeniu może mieć kajdanki ale na rękach z przodu. Zawsze za pierwszym razem kajdanki to szok, ale z czasem się przyzwyczaić można.

anonim cytuj
06-11-2023
Czy to normalne żeby za przestępstwa skarbowe skuwać go jak mordercę.

Tak, normalne.

anonim cytuj
06-11-2023

Sugerowane Tematy

Ustanie obowiązku alimentacyjnego.
Rocznikiem mam obecnie 21 l. W ubiegłym roku ukończyłem technikum zawodowe. Uzyskałem tytuł technika logistyka ale poległem na maturze. Pan ojciec płaci od 20 l alimenty w kwocie 200 zł jest pozbawiony praw rodzicielskich...słowem nie znam człowieka. Mama nigdy nie występowała o zwiększenie alimentów dawała radę wychować mnie sama. Przez obecny rok dorywczo pracowałem i miałem korki aby ponownie przystąpić do matury. Otrzymałem listem poleconym p...
Darowizna mieszkania dla dziecka.
Senior chce darować mieszkanie dla jednego ze swoich dzieci. W tym lokalu senior zamieszkuje sam i będzie mieszkać do końca życia. Czy po jego śmierci inne dzieci będą mogły rościć prawo do jakiegoś spadku co do tego mieszkania i chcieć go uzyskać od obdarowanego dziecka? Czy też obdarowane dziecko staje się właścicielem lokalu i innym dzieciom nic do tego?...
Nieuzasadnione rozwiązanie umowy na czas nieokreślony.
Umowa na czas nieokreślony, wypowiedzenie ze strony pracodawcy, odwołanie do Sądu pracy. Sprawa zakończyła się, podpisaniem ugody Sądowej na 1szej rozprawie. Pracodawca zobowiązał się do zapłaty na moją rzecz" odszkodowania kwoty 18.000 złotych brutto (słownie: osiemnaście tysięcy złotych brutto). 2. Kwotę wskazaną w ust. 1 powyżej Pozwana przeleje na rachunek bankowy Powódki nr [______], po potrąceniu należności publicznoprawnych przewidzi...
Wykup mieszkania
Dzień dobry moja babcia miała dwóch mężów ( obydwoje już nie żyją). Drugi jej mąż parę lat temu zmarł. Sprawa wygląda następująco; Babcia chcę wykupić mieszkanie gdzie obecnie mieszka ( mieszkał tam z nią również mąż, który tak jak napisałam już nie żyje) a następnie mieszkanie od razu po wykupieniu, chcę przepisać na mnie- czyli na swoją wnuczkę. Problem jest taki, że drugi mąż mojej babci miał dwóch synów, nie są to biologiczne dzieci mojej b...

Wyszukiwarka