Protokół zdawczo-odbiorczy na końcu okresu najmu.

Będę zwalniać wynajmowane mieszkanie czy mogę przygotować pismo, w którym właściciel poświadczy odbiór stanu mieszkania? Chodzi mi o to,że przy odbiorze zapozna się ze stanem mieszkania i po tym podpisze mi pismo,że nie ma zastrzeżeń co do stanu mieszkania i kaucja zostanie zwrócona bez późniejszych kompilacji. Nie mam pewności,że nie pogorszy stanu mieszkania aby nie zwrócić kaucji po moim opuszczeniu lokalu.
anonim cytuj
23-02-2024
Protokół zdawczo odbiorczy z informacją że nie ma zastrzeżeń do stanu oddawanego lokalu. Kaucji i tak nie powinnaś dostać od razu- przyjdą jeszcze rachunki do rozliczenia.

anonim cytuj
23-02-2024
Rachunki były zawierane w comiesięcznych zaliczkach. Prosząc o rozliczenia byłam zapewniana, że mieszczę się w kosztach.

anonim cytuj
23-02-2024
Robi się protokół zdawczo - odbiorczy na początku i na końcu okresu najmu, z odczytem wszystkich liczników.

anonim cytuj
23-02-2024

Sugerowane Tematy

Sprawa spadkowa
Witam Sprawa spadkowa. Moja babcia zostawiła testament notarialny w którym wszystko zapisuje mi . Ustawowymi spadkobiercami są córki czyli moja mama i ciotka . Założyłam sprawę w sądzie o nabycie spadku gdzie podałam adres zameldowania ciotki w Polsce pod którym nie przebywa na stale bo pracuje w Anglii ,przyjeżdża na urlopy . Pod tym adresem mieszka jej córka . Dziś na sprawie dowiedziałam się od Sędziny że żaden papier z sądu nie został o...
Rozwód i podział majątku.
Chcę się poradzić jak wygląda rozwód, gdy jestem współwłaścicielka mieszkania, ale jest ono jeszcze nie spłacone. Mąż wziął na nie kredyt gotówkowy i w większości go spłacał. Czy mam do niego jakieś prawa? W dodatku ze wspólnego konta wypłacił większość pieniędzy. Część udało mi się przelać, a on teraz straszy mnie policją. Czy może to robić?...
Kiedy dziadkowie mogą przejąć opiekę prawną nad wnukiem?
Witam mam taki problem. W maju tego roku dostałam wyrok bezwzględny 6 miesięczny obecnie wyrok jest w apelacji ale nie liczę na cud. Zapewne będzie podtrzymany a ja mam 11 letnią córkę którą sama wychowuje chciałabym żeby opiekę nad nią przejęła jej babcia, która zresztą bardzo tego chce i ma warunki, pytanie tylko kiedy mamy zacząć działać żeby nie było za późno? Podobno żeby podjąć jakieś kroki prawne w sprawie opieki nad córka to najpierw m...
Pracujemy razem z partnerem w dużej sieci marketów spożywczych. Czy pracodawca może odmówić nam wzięcia urlopu w tym samym czasie?
Pracujemy razem z partnerem w jednym dziale (3 osoby na stanowisko) w dużej sieci marketów spożywczych. Czy pracodawca może odmówić nam wzięcia urlopu w tym samym czasie? Czy jest jakaś podstawa prawna, którą mogę przedstawić kierownikowi? Zatrudniając nas wiedzieli że jesteśmy parą. Jak to obejść abyśmy mogli wybrać się razem na urlop?...

Wyszukiwarka