Sądowy nakaz spotkania z wnukiem.

Sprawa jest dość ciężka dla Nas i dla Naszego dziecka.
Moi rodzice wytoczyli nam pismo sądowe o nakaz spotkania z wnukiem.
Od kilku lat nie ma z nimi kontaktu. Jestem w terapii z racji problemów które zapoczątkowały się już w życiu dziecka, rodzice znęcali się nade mną i rodzeństwem. Przemoc fizyczna i psychiczna była na początku dziennym. To strasznie toksyczni ludzie, wszystkie swoje niepowodzenia zwalali na nas, i obarczali nas wina za wszystko. Ponad rok temu urodziło mi się dziecko, ich wnuk. Nie zabiegali o spotkania, nie interesują się, żyją sobie własnym życie, ja tez nie chciałam bo nie mamy kontaktu. I nagle wczoraj, dostaliśmy pismo, ze oni ubiegają się o nakaz spotkania z wnukiem(tylko naszym dzieckiem, inni z rodzeństwa tez maja dzieci i dziadkowie ich nie widują) bo my z mężem według nich odsunęliśmy ich od niego. Ja z siostra najpóźniej wyprowadziliśmy się domu. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś?
Mamy dowody na ich złe traktowanie mnie i mojego rodzeństwo, poświadczenie mojego terapeuty, świadków..do prawnika idziemy dopiero w piątek…ale strasznie się boje, ze takie widzenia zostaną przyznanie bardzo bym ich nie chciała.
anonim cytuj
03-11-2023
Nie znam się kompletnie na takich sprawach. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że też miałam bardzo toksycznych rodziców. Więc rozumiem Twoje obawy, bardzo Ci współczuję no i życzę, aby prawo było po Twojej stronie i żebyś nie musiała się już tym stresować, no i żeby wszystko wyszło dla Ciebie dobrze.

anonim cytuj
03-11-2023
Nie nakaz.
Dziadkowie nie mają nakazu kontaktowania się z wnukiem a możliwość.
Obowiązek dotyczy jedynie rodziców.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Zmiana nazwiska
Chcę zmienić nazwisko. Aktualnie noszę nazwisko ojca biologicznego, ale nie utrzymuję z nim kontaktu od półtora roku, i relacja z nim jest główną przyczyną mojego wieloletniego leczenia oraz terapii. Także nie chcę być z nim związana przez nazwisko. Nowe nazwisko, jakie wybrałam to nazwisko partnera życiowego mojej mamy, jednak nie są oni małżeństwem. Partner mamy traktuje mnie jak córkę. Nie jest to pospolite, częste nazwisko. Dla niektórych moż...
Stawkę niższa niż najniższa krajowa.
Witam. Chciałbym się zapytać, czy można coś zrobić w sytuacji, gdy na umowie mam stawkę niższą niż najniższa krajowa. W tej sytuacji jest większość pracowników. Związki próbują się się umówić na rozmowy z prezesem, ale on to normalnie olewa. Nie odpisuje na pisma. Każdy gra głupiego, że nie wie o co chodzi jak pytamy o aneksy do umowy. Dodam, że to firma państwowa. Co możemy zrobić w takiej sytuacji?...
Darowizna dla sąsiada.
W trójkę jesteśmy spadkobiercami działki o pow.95m2 .chcemy ta działkę podarować sąsiadowi żeby mógł powiększyć swoją działkę. Działka nasza jest nam nieprzydatna na co wskazuje jej powierzchnia. Moje pytanie korzystniej sprzedać za symboliczne pieniądze czy przekazać jako darowiznę .Chodzi mi o opłaty w US....
Czy właściciel kamienicy może umieścić zapis mówiący o natychmiastowym rozwiązaniu umowy?
Dzień dobry i proszę o poradę czy właściciel kamienicy w którym wynajmuje mieszkanie może umieścić zapis w umowie że każdy wynajmujący jest zobowiązany do ogrzewania mieszkania że względu pobrania dodatku węglowego bo jeżeli nie będzie należycie ogrzewane zostanie rozwiązana umowa w trybie natychmiastowym, czy to jest zgodne z prawem ?...

Wyszukiwarka