Sądowy nakaz spotkania z wnukiem.

Sprawa jest dość ciężka dla Nas i dla Naszego dziecka.
Moi rodzice wytoczyli nam pismo sądowe o nakaz spotkania z wnukiem.
Od kilku lat nie ma z nimi kontaktu. Jestem w terapii z racji problemów które zapoczątkowały się już w życiu dziecka, rodzice znęcali się nade mną i rodzeństwem. Przemoc fizyczna i psychiczna była na początku dziennym. To strasznie toksyczni ludzie, wszystkie swoje niepowodzenia zwalali na nas, i obarczali nas wina za wszystko. Ponad rok temu urodziło mi się dziecko, ich wnuk. Nie zabiegali o spotkania, nie interesują się, żyją sobie własnym życie, ja tez nie chciałam bo nie mamy kontaktu. I nagle wczoraj, dostaliśmy pismo, ze oni ubiegają się o nakaz spotkania z wnukiem(tylko naszym dzieckiem, inni z rodzeństwa tez maja dzieci i dziadkowie ich nie widują) bo my z mężem według nich odsunęliśmy ich od niego. Ja z siostra najpóźniej wyprowadziliśmy się domu. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś?
Mamy dowody na ich złe traktowanie mnie i mojego rodzeństwo, poświadczenie mojego terapeuty, świadków..do prawnika idziemy dopiero w piątek…ale strasznie się boje, ze takie widzenia zostaną przyznanie bardzo bym ich nie chciała.
anonim cytuj
03-11-2023
Nie znam się kompletnie na takich sprawach. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że też miałam bardzo toksycznych rodziców. Więc rozumiem Twoje obawy, bardzo Ci współczuję no i życzę, aby prawo było po Twojej stronie i żebyś nie musiała się już tym stresować, no i żeby wszystko wyszło dla Ciebie dobrze.

anonim cytuj
03-11-2023
Nie nakaz.
Dziadkowie nie mają nakazu kontaktowania się z wnukiem a możliwość.
Obowiązek dotyczy jedynie rodziców.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Nakaz zapłaty.
Chciałbym się od was dowiedzieć, co się będzie dziać, jeśli pozwany dostanie nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym, a nie złoży sprzeciwu, ani nie podejmie żadnych działań by uregulować należność? Czy powód ma dalej działać w tej sprawie kontaktując się z sądem, czy sąd sam będzie działał?...
Przestępstwo internetowe
Witam! Sprawa wyglada tak, ze rok temu złożyłam zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa internetowego. Zostałam oszukana na 500zl. Płaciłam pobraniowo przy kurierze problem w tym ze nie pozwolił mi otworzyć paczki i dlatego skończyło się to tak jak się skończyło. Tego samego dnia zgłosiłam oszustwo na komisariacie i pieniądze zostały zatrzymane na poczcie do czasu rozwiązania sprawy. Po roku dostałam informacje o zakończeniu śledztwa a raczej j...
Zleceniodawca zgubił moją umowę zlecenie.
Sprawa wygląda tak, że pracodawca zgubił moją umowę zlecenie przez co robiłem "na czarno" przez parę dni i inne kombinowania, podpisywanie umowy w stylu takim, że ja wypełniam i oddaje pustą i oni sobie coś wpisują (nawet nie wiem co). Już stwierdziłem, że mam tego dość, podziękowałem za współpracę i wysłałem numer konta bankowego. Pracodawca odpisał "A ten numer to po co?" Pewnie nie będzie chciał mi zapłacić. Pytanie do was,...
PIT. Przekazanie 1%
Mam pytanie, odnoście przekazywania 1% na fundację w podatku w zeznaniu rocznym np. PIT36. Czy będzie on miał wpływ na zmniejszenia zwrotu otrzymanych pieniędzy już po rozliczeniu podatku i przekazaniu tego 1%? Czy przekazując im ten 1% mój zwrot się zmniejszy o ten 1%? Zawsze mnie to zastanawiało. Z góry dziękuję za odpowiedź....

Wyszukiwarka