Sądowy nakaz spotkania z wnukiem.

Sprawa jest dość ciężka dla Nas i dla Naszego dziecka.
Moi rodzice wytoczyli nam pismo sądowe o nakaz spotkania z wnukiem.
Od kilku lat nie ma z nimi kontaktu. Jestem w terapii z racji problemów które zapoczątkowały się już w życiu dziecka, rodzice znęcali się nade mną i rodzeństwem. Przemoc fizyczna i psychiczna była na początku dziennym. To strasznie toksyczni ludzie, wszystkie swoje niepowodzenia zwalali na nas, i obarczali nas wina za wszystko. Ponad rok temu urodziło mi się dziecko, ich wnuk. Nie zabiegali o spotkania, nie interesują się, żyją sobie własnym życie, ja tez nie chciałam bo nie mamy kontaktu. I nagle wczoraj, dostaliśmy pismo, ze oni ubiegają się o nakaz spotkania z wnukiem(tylko naszym dzieckiem, inni z rodzeństwa tez maja dzieci i dziadkowie ich nie widują) bo my z mężem według nich odsunęliśmy ich od niego. Ja z siostra najpóźniej wyprowadziliśmy się domu. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś?
Mamy dowody na ich złe traktowanie mnie i mojego rodzeństwo, poświadczenie mojego terapeuty, świadków..do prawnika idziemy dopiero w piątek…ale strasznie się boje, ze takie widzenia zostaną przyznanie bardzo bym ich nie chciała.
anonim cytuj
03-11-2023
Nie znam się kompletnie na takich sprawach. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że też miałam bardzo toksycznych rodziców. Więc rozumiem Twoje obawy, bardzo Ci współczuję no i życzę, aby prawo było po Twojej stronie i żebyś nie musiała się już tym stresować, no i żeby wszystko wyszło dla Ciebie dobrze.

anonim cytuj
03-11-2023
Nie nakaz.
Dziadkowie nie mają nakazu kontaktowania się z wnukiem a możliwość.
Obowiązek dotyczy jedynie rodziców.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Brat wziął na mnie chwilówkę.
Cześć, postanowiłem zasięgnąć porady. Sprawa wygląda tak, że brat bez mojej zgody i wziął na moje dane pożyczkę w Wonga. Pomijając awanturę jaką mu zrobiłem i jego zapewnienia, że będzie spłacał to co mi jeszcze zostało? Czy istnieje możliwość przepisania tej pożyczki na niego? Co zrobić? Mnie nie stać na płacenie rat po 500 złotych, tym bardziej spłaty całej pożyczki. Nie chcę, żeby poszedł siedzieć....
Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?
Dnia 2 września skończyła mi się umowa,dzisiaj jest 14 wrzesień,a świadectwa pracy nadal nie otrzymałam,były pracodawca nie odbiera telefonów. Kiedy powinien mi wystawić świadectwo pracy ?...
Zwrot pieniędzy blikiem??
Witam jakie są szanse odzyskania pieniędzy wysłanych za pomocą blika? sytuacja wygląda tak znajomy wysłał bratu pieniądze za pomocą jego numeru telefonu ale okazało się że otrzymany numer na abonament ktoś kiedyś używał i ktoś ma podpięty pod swój bank i pieniądze poszły do obcej osoby a nie do brata. Co robić jakie są szanse na odzyskanie pieniędzy?...
Niejasności dotyczące podziału majątku po rozwodzie
Cześć, Mam nadzieję, że ktoś mi pomoże zrozumieć co się dzieje. Otóż, jestem w trakcie rozwodu i muszę się zająć podziałem majątku. W naszym przypadku jest to bardziej skomplikowane, bo mamy wspólnie nabytą nieruchomość, a także nasz stary samochód, który kupiłem jeszcze przed ślubem. Nasza nieruchomość jest na kredyt hipoteczny. Zostało nam jeszcze sporo do spłaty, ale z drugiej strony już sporo wpłaciliśmy. Samochód jest stary, ale nadal ...

Wyszukiwarka