Sądowy nakaz spotkania z wnukiem.

Sprawa jest dość ciężka dla Nas i dla Naszego dziecka.
Moi rodzice wytoczyli nam pismo sądowe o nakaz spotkania z wnukiem.
Od kilku lat nie ma z nimi kontaktu. Jestem w terapii z racji problemów które zapoczątkowały się już w życiu dziecka, rodzice znęcali się nade mną i rodzeństwem. Przemoc fizyczna i psychiczna była na początku dziennym. To strasznie toksyczni ludzie, wszystkie swoje niepowodzenia zwalali na nas, i obarczali nas wina za wszystko. Ponad rok temu urodziło mi się dziecko, ich wnuk. Nie zabiegali o spotkania, nie interesują się, żyją sobie własnym życie, ja tez nie chciałam bo nie mamy kontaktu. I nagle wczoraj, dostaliśmy pismo, ze oni ubiegają się o nakaz spotkania z wnukiem(tylko naszym dzieckiem, inni z rodzeństwa tez maja dzieci i dziadkowie ich nie widują) bo my z mężem według nich odsunęliśmy ich od niego. Ja z siostra najpóźniej wyprowadziliśmy się domu. Czy spotkał się ktoś kiedyś z takim czymś?
Mamy dowody na ich złe traktowanie mnie i mojego rodzeństwo, poświadczenie mojego terapeuty, świadków..do prawnika idziemy dopiero w piątek…ale strasznie się boje, ze takie widzenia zostaną przyznanie bardzo bym ich nie chciała.
anonim cytuj
03-11-2023
Nie znam się kompletnie na takich sprawach. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że też miałam bardzo toksycznych rodziców. Więc rozumiem Twoje obawy, bardzo Ci współczuję no i życzę, aby prawo było po Twojej stronie i żebyś nie musiała się już tym stresować, no i żeby wszystko wyszło dla Ciebie dobrze.

anonim cytuj
03-11-2023
Nie nakaz.
Dziadkowie nie mają nakazu kontaktowania się z wnukiem a możliwość.
Obowiązek dotyczy jedynie rodziców.

anonim cytuj
03-11-2023

Sugerowane Tematy

Zaświadczenie zameldowania
Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest ...
Wypowiedzenie umowy zlecenie na L4.
Jestem zatrudniona na umowie zlecenie bezterminowej. Od dwóch dni jestem na L4 (dobrowolne składki chorobowe odprowadzane). Dziś szef poinformował mnie ze mnie zwalnia. Czy to oznacza że zostaje bez ubezpieczenia? Mam zaplanowaną operacje i nie wiem czy będę mieć ubezpieczenie. ...
Ile wynosi opłata za pozew o separację?
Jaka jest opłata za pozew o separację? 600 czy 100? Od czego to zależy? Nie chcę wynajmować prawnika....
Prace społeczne.
Witam. Co grozi osobie, która ma zasądzone prace społeczne, ale nie wykona pełnych godzin? Mam tu na myśli przypadek, gdzie dwa miesiące prace były odrobione po 25/h (taki wyrok), ale w trzecim będzie to już 10,15 albo tylko 20h. Czy w takim przypadku już można siedzieć na walizkach i czekać na eskortę do więzienia? Czytałem, że nawet najbardziej uzasadnione tłumaczenie takiego stanu rzeczy kończy się na zamianie z ograniczenia w pozbawienie woln...

Wyszukiwarka