Co gdy sprawa ciągnie się zbyt długo?

Sprawa o niealimentacje od ponad 2 lat nie ruszona. Nie byliśmy nawet wezwani na przesłuchanie. Prawnik za każdym telefonem twierdzi, że lada moment sprawa ruszy.
Skarga na opieszałość sądu złożona w lutym, także cisza. Czy jak pojadę do Prokuratury to z miejsca się dowiem na jakim etapie jest sprawa czy muszę złożyć jakiś wniosek? Jak mam to w końcu ruszyć? Już zaczynam myśleć, że prawnik mi ściemnia. A eks od 2lata wpłaca po 300-500zl i śmieje mi się w twarz.
anonim cytuj
02-11-2023
Dowiesz się. Dziwnie to wygląda ponieważ zazwyczaj to się w miarę szybko odbywa. A jeśli wpłaca Ci jakieś pieniądze to sprawa będzie umorzona. O ile już nie została skoro tak Cię zwodzi adwokat.

anonim cytuj
02-11-2023
Twój adwokat coś kręci. Nie można pisać pisma do sądu zarzucając opieszałość skoro prokuratura nie postawiła nawet zarzutów i nie ma postanowienia prokuratury o skierowaniu sprawy do sądu. Udaj się do prokuratury i na swoją komendę policji i zapytaj jak wygląda Twoja sprawa o niealimentację. Żeby nie okazało się, że nic w tej sprawie nie wpłynęło i stąd tak długo oczekujesz na cokolwiek...

anonim cytuj
02-11-2023
Jeżeli płaci cokolwiek ciężko będzie mu postawić zarzut uchylenia się od płacenia. Poza tym ma Pani jeszcze inne możliwości poza drogą karną dochodzenia się należności alimentacyjnych.

anonim cytuj
02-11-2023

Sugerowane Tematy

Podział działki na mniejsze.
Witam, rozeznaję temat podziału mojej działki rolno budowlanej, prośba o wsparcie w temacie. Posiadam działkę rolno - budowlaną powierzchni 0,63 ha, część działki o powierzchni 0,14 ha jest oznaczona w planie zagospodarowania przestrzennego pod zabudowę jednorodzinną. Chciałbym podzielić tą działkę na trzy części. Część pierwsza działka rolna o powierzchni 0,32 ha, część druga rolno-budowlana o pow. 0,17 ha oraz część trzecia rolno - budowlana ...
zakup samochodu
witam, kupiłem samochód na poczatku maja i nie zgłaszałem kupna pojazdu, sprzedałem go we wrześniu koledze który także nie zgłosił zakupu, teraz odkupiłem ten samochód od kolegi i pojawia się problem, chciałbym zgłosić zakup i w sumie mógłbym pominąć ta umowę z kolegą ale wtedy mija ponad 180dni od zakupu, a jak jednak nie pominę to będzie problem w urzędzie jak dostarczę im 3 umowy?...
Zasiedzenie w złej wierze - nieruchomość.
Dobry wieczór, Chciałbym poruszyć temat zasiedzenia nieruchomości. Poniżej przedstawię mój, a właściwie przypadek teścia, który chce posiąść działkę, która sąsiaduje z jego. Otóż w 1994 r. teściu rozpoczął budowę domu na części działki, która została mu darowana w 1997 roku. Pozostała część działki Jego rodziców została przez nich nabyta chyba w latach czterdziestych. Już na etapie budowy wystąpiły problemy z właścicielem sąsiadującej działki...
Ojciec zabrał dzieci i grozi ze ich nie odda matce
Witam. Co mogę zrobić jeżeli mam z byłym partnerem dwójkę dzieci (nie ma ani pozbawionych ani ograniczonych praw) były partner wyszedł z zakładu karnego nie dawno umówiłam się z nim że dzieci będą mogły być z nim przez 5 dni z racji takiej że starszy syn chodzi do zerówki i w niedziele ma mi ich odwieźć a teraz straszy mnie że dzieci w niedziele nie zobaczę i że dzieci więcej nie zobaczę bo zostają z nim. Jak mogę zabrać od niego dzieci w niedz...

Wyszukiwarka