zamknięcie firmy - czy należy się odprawa?

Witam.
Pracujemy z koleżankami na cały etat . Na umowie na czas nie określony.
Firma się zamyka z powodu likwidacji sklepu.
Czy nalezy nam się odprawa ?
Pracowałam tam 6 lat.
anonim cytuj
29-09-2020
ogólnie, nie tylko pracownicy zwalniani grupowo, ale także pracownicy zwalniani indywidualnie, pod warunkiem, że przyczyny istniejące po stronie pracodawcy są wyłączną podstawą rozwiązania umowy o pracę, np. niekorzystna sytuacja finansowa pracodawcy, likwidacja określonych stanowisk pracy bądź ogłoszenie upadłości czy likwidacji pracodawcy.
Tak więc z mojej oceny odprawa się należy.

anonim cytuj
29-09-2020

Sugerowane Tematy

Dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów. Czy jest możliwość cofnięcia go?
Witam. Jeżeli znajomy ma dożywotni sądowy zakaz prowadzenia pojazdów. Czy jest możliwość cofnięcia tego zakazu ?...
warunki ugody
Witam. Prosze o porade. Warunki ugody zawarte przez strony w postępowaniu mediacyjnym - od kiedy wchodzą w życie, od kiedy należy je realizować? Od daty zawarcia ugody czy dopiero po zatwierdzeniu jej przez sąd?...
Pożyczam znajomemu pieniądzę i chciałbym z nim spisać jakąś umowę
Hej... Będę pożyczał kumplowi nie małe pieniądze i chce z nim spisać jakąś umowę oraz deklaracje że w razie jak jemu coś się stanie (śmierć, wypadek, cokolwiek) to spłacą to jego rodzice. Tylko czy bez ich zgody to zadziała? Bo oni o tym nic nie będą wiedzieć (on nie chce żeby wiedzieli)...
Wpis w księdze wieczystej a prawo do dziedziczenia.
Dziedziczenie nieruchomości: 1. status prawny nieruchomości - własność 2. Kto figuruje jako właściciel w KW - siostra 3. Czy nieruchomość jest wyłączną własnością spadkodawcy, czy współwłasnością? - obecnie w kw figuruje jedynie siostra Moje pytanie dotyczy dziedziczenia spadku przez rodzeństwo, w przypadku gdzie tylko jedno z rodzeństwa jest wpisane w kw. Czy po śmierci matki nieruchomość dziedziczy jedynie siostra, która jest wpisana w kw ...

Wyszukiwarka