Dzień dobry, znajoma straciła mieszkanie socjalne w którym mieszkała koło 24 lat.
Zadłużenie jest około 20 tys złotych.
Wczoraj została wykonana eksmisja ona była w pracy i jak przyszła mieszkanie puste i wymienione zamki. Ona nie wiedziała że jest taka sytuacja komornik nie poinformował nie dostała żaden list od komornika że w takim dniu zostanie eksmisja, to jest jej jedyne mieszkanie i nie ma żadnego innego mieszkania mieszka tam na co dzień.
Nie było żadnej próby kontaktu, wczoraj po tej sytuacji zapłaciła 10 tys tego długu i pytanie jest czy jest legalne takie postępowanie? Ze nie było jej że wszystkie jej rzeczy wywieźli do jakiegoś magazynu? Nie dostała ani żadnej listy ani dokumentu od komornika. Osoby które były to komornik i pracownicy jego. Dostała mieszkanie zastępujące.
Czy da radę odzyskać to mieszkanie? Jak wpłaci resztę? Czy lepiej nie płacić bo to stracone?
To, że list nie został odebrany, nie znaczy, że komornik takiego nie wysyłał (a wysyłał na 100%).
Mieszkania na 99% nie odzyska, nawet po wpłacie zadłużenia.
anonim cytuj
30-10-2023
Po przeczytaniu tak się zastanawiam, jeżeli była eksmisja z lokalu, to musiała być sprawa w sądzie i tu rodzi się pytanie, czemu pozwany nie odbierał korespondencji z sądu?, czemu nie odbierano korespondencji od komornika?, mając wiedzę, że mieszkanie jest zadłużane lokator tego lokalu nie wystąpił do gminy o rozłożenie zaległości na raty.
Witam, odszedłem od żony do innej kobiety ale nadal jesteśmy małżeństwem, ale ona pozmieniała zamki w drzwiach i nie mam wstępu do domu, chociaż to wspólnota majątkowa. Jak to rozwiązać ?...
Jeśli Komornik zabiera mi z wypłaty 500 zł , resztę zostawia. Konto w pracy podane jest na dziewczynę, to czy jeśli podejmę nowa pracę , w której obowiązuje pierwszy miesiąc umowa zlecenie, czyli mówiąc krótko następna wypłatę stary pracodawca wyśle komornikowi 500 zł , to czy zdąży zorientować się że pracuje w innej firmie? Z tego co wiem na umówię zlecenie może zabrać mi wszystkie pieniądze tak ? Może macie jakieś rady jak podejść do sprawy?...
Kupiłam na olx telefon 4 miesiące temu i dziś wyświetlił się komunikat, że ze względu na niespłacone raty telefon został zablokowany i nie można z niego korzystać. Nie było żadnej informacji na ten temat a ja nawet nie miałam świadomości, że operator blokuję telefon w przypadku gdy raty nie zostają spłacone, więc nawet nie zadałam takiego pytania. Kontaktowałam się ze sprzedającym, jednak on nie widzi problemu i twierdzi, że kupiłam telefon a nie...
Moja siostra zameldowała w naszym domu swojego faceta z którym ma małe dziecko. Mieszkają tu od ponad roku. Za prąd płacę ja ,on się nie dokłada do rachunków .Jestem z siostrą współwłaścicielem nieruchomości i całej działki. Czy mogę w tym przypadku wypowiedzieć umowę użyczenia mieszkania temu mężczyźnie pomimo iż został tu zameldowany przez moją siostrę i ja się początkowo na to zgodziłem?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: