Widzenia z dzieckiem, a przeszłość kryminalna.

Tydzień temu były chłopak mojej siostry, i ojciec jej dziecka wyszedł z więzienia i zapowiedział, że chce się widzieć ze swoim dzieckiem. Co w przypadku kiedy będzie chciał widywać się w naszym domu i zezwoli na to moja siostra czy ja jako współwłaściciel mogę zadzwonić na policję w celu wyprowadzenia tego osobnika z domu? Ja i moja młodsza siostra boimy się go i nie chcemy żeby przebywał w naszym domu chociażby ze względu na swoją przeszłość kryminalną. Jakie podejście ma policja? Czy oleje sprawę bo moja siostra pozwala na to żeby tam był?
anonim cytuj
26-10-2023
Nie ma najmniejszego powodu żeby policja go wyprowadziła albo zakazała mu wejścia jeśli twoja siostra go samowolnie wpuszcza. Policję nie obchodzi twój strach.

anonim cytuj
26-10-2023
Ojciec dziecka jeśli tylko sąd mu tego nie zabroni wyrokiem ma prawo się z dzieckiem spotykać. Wybór miejsca musicie uzgodnić sami ale ma prawo przebywać tam gdzie dziecko.
Jakie ma prawo przebywać tam gdzie dziecko? Na jakiej podstawie prawnej? Należy sądownie ustalić kontakty z dzieckiem i niekoniecznie musi to być adres pod którym mieszka matka z dzieckiem. Takim miejscem może być nawet McDonald czy Bajkoland. To kwestia umowna ,a nie narzucona odgórnie.

Podczas spotkania ma prawo przebywać. Gdy dziecko będzie np. chore i nie będzie mogło wyjść z domu to ma prawo i sądy wyroki takie rzeczy potwierdzają. Idealnie to gdy ludzie dogadają się i ustala wszystko sami.
Równie dobrze można zaznaczać ,że w razie choroby dziecka kontakt zostanie przełożony na inny -dogodny dla obu stron termin.

Można ale na szczęście sytuacja się zmienia i sądy uznają że ojciec też jest potrzebny nie tylko do płacenia kasy ale też ma pełne prawo uczestniczyć i współdecydować w życiu dziecka także w czasie choroby i gorszych dni. Powoli nadchodzi koniec ery gdy kobiety z jednej strony krzyczały o tych złych facetach którzy nie zajmują i nie interesują się swoimi dziećmi, a zaraz potem blokowały przy udziale sądów niestety, jak tylko mogły wszelkie próby kontaktów i sprowadzały rolę ojca do płatnika kasy. Częstsze wyroki na korzyść ojców pomogą zrozumieć kobietom że szkoda kasy na prawników. Że lepiej się dogadać i cieszyć że ojciec się interesuje dzieckiem a kasę zamiast na prawnika lepiej wydać na dziecko.

anonim cytuj
26-10-2023

Sugerowane Tematy

Zyski z adsense a podatki
Mam małą stronkę internetową, na której co prawda nic nie robię, ale są tam reklamy od google (adsense), i co miesiąc mam z tego tytułu ok. 500zł. Czy w zwiazku z tym jestem zobowiazany do rozliczania sie z dochodu, placic podatki, albo zalozyc dzialalnosc gospodarcza?...
Rozprawa online
Czy jako świadek mogę wziąć udział w rozprawie online, ze względu na brak możliwości osobistego uczestnictwa? Jaka jest podstawa Sądu do wydania takiego "zezwolenia", czy jest jakiś "oficjalny" wzór wniosku, z którym powinnam się zwrócić do Sądu?...
Zniesienie współwłasności.
W postepowaniu spadkowym po mamie otrzymałam z bratem gospodarstwo po 1/2 części. Chcemy obecnie znieść tą współwłasność za obopólną zgodą. Jak to zrobić? Słyszałam, że koszta są dużo niższe jeżeli zrobimy to przez sąd a niżeli u notariusza . Jakie są różnice miedzy zniesieniem przez sąd a u notariusza oprócz kosztów ?...
Zapis w umowie, zwrot zadatku.
Umówiłem się z deweloperem że do umowy dodamy zapis o zwrocie zadatku w przypadku nieotrzymania kredytu na dom. Czy może ktoś podpowiedzieć czy poniższy zapis jest sensowny czy coś trzeba poprawić? § 1 Sprzedający oświadcza, że: 1. Jest właścicielem nieruchomości gruntowej położonej w XXXX na ul. XXXX, działka numer XXXX/1 o pow. 614 m2 , dla której prowadzona jest księga wieczysta nr KW XXXXXX/1 w Sądzie Rejonowym w XXXXX. Nieruchomość za...

Wyszukiwarka