Zadłużony lokator.

Mój były lokator jest mi dłużny pieniądze, wyprowadził się z mieszkania 1.5 roku temu mieszkał prawie 2 lata. Wydaje mi się ze ma problem z alkoholem ponieważ jak z nim rozmawiałam parokrotnie to miałam wrażenie ze był nietrzeźwy (były to godzinny ranne). Parę razy zdeklarował się ze ureguluje zadłużenie a później nic. Widzę ze zablokował mnie wszędzie I zmienił nr tel. Czy ja mogę cokolwiek zrobić. Aby odzyskać pieniądze?
anonim cytuj
18-10-2023
Owszem...Wystosować wezwanie do zapłaty pod rygorem skierowania sprawy na drogę sądową, wskazać termin i wysłać listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Jeśli były najemca nie spełni żądania, wtedy pozostanie tylko pozew sądowy.

anonim cytuj
18-10-2023

Sugerowane Tematy

Mam być świadkiem na sprawie karnej. Czy można się z tego wycofać?
Dzień dobry, Mam być świadkiem na sprawie karnej. Wnioskowała o to osoba oskarżona. W tzw międzyczasie rozeszły mi się drogi z tą osobą i doszły nowe okoliczności, które zmieniły moja perspektywę na tę sprawę. Uważam że nastąpiła manipulacja ze strony osoby oskarżonej by moje zeznania były na korzyść oskarżonej osoby. Nie znaczy to że moje zeznania miały być niezgodne z prawdą tylko że zostały ukryte przede mną fakty które zmieniają moja ocenę ...
Zajęcie i licytacja nieruchomości.
Temat jest taki ,odezwała się firma windykacyjna i z tego co wiem wystąpiła do sądu o nakaz zapłaty ,i teraz pytanie mam zaległość około 10 tys. z czego 8 to należność główna ,czy jest możliwe że komornik zajmie moje mieszkanie, w której moja własność to 25% ,mieszkanie warte około 320 tys. zł ,zaznaczam że od momentu wezwania przez firmę windykacyjną spłacam regularnie po 400 zł co miesiąc! Ile czasu ktoś się orientuje ile trwa taka procedura od...
Odrzucenie spadku.
Witam. Brat mojej mamy umarł i zostawił spadek, 100 tys. długu. Ponoć połowa rodziny już się zrzekła. Mama moja nie dostała żadnego pisma o spadku. Mówi że trzeba jechać do notariusza i się zrzec. Jak to wygląda od strony prawa? Czy faktycznie przechodzi on z automatu jak się uprzednio nie zrzekniesz?...
Konflikt przy zdaniu wynajmowanego lokalu.
Dzień dobry, zdaje lokal i wyszedł konflikt... chodzi o to, że na ścianach były jakieś półki, kilka dziurek do zaklejenia i pomalowania, baner na zewnątrz wisiał jedna płytka jest zbita na podłodze lekko i właściciel mówi że trzeba położyć całą nowa podłogę bo takich płytek nie ma, ścianę zagipsować i pomalować całą, na zewnątrz elewacje ściągnąć i położyć nową mimo 4 kołków. Dostaje rachunek na naście tysięcy (wymieniłem tylko kilka z tych rzecz...

Wyszukiwarka