Ciągłość pracy a kredyt hipoteczny.

Dzień dobry, obecnie szukam mieszkania, które chciałbym kupić na kredyt hipoteczny. Wymagana jest ciągłość umów w miejscu pracy (lepsze wyliczenie zdolności kredytowej). Mam zawarta umowę o prace na czas określony jako lekarz stażysta do 1 października, kolejna umowę podpisze w tym samym miejscu najprawdopodobniej 5 października. Czy brak umowy przez 4 dni skutkuje brakiem ciągłości umowy?
anonim cytuj
17-09-2023
Czy następna umowa będzie na czas nieokreślony nieokreślony? Jak tak to nie powinno być problemów. Jeżeli na czas określony to raczej marne szanse na kredyt.
Umowa na czas nieokreślony

Więc ta kilkudniowa przerwa nie powinna przeszkadzać. Ale to dopiero analityk z banku na 100 procent stwierdzi czy jesteś dobrym kandydatem na kredyt hipoteczny.
Zdolność kredytowa na sto procent mam odpowiednia, jednak doradca poinformował mnie o potrzebie ciągłości umowy o pracę w moim przypadku, zmartwiłem się tym ze kilka dni braku umowy o prace będą skutkować brakiem ciągłości

anonim cytuj
17-09-2023

Sugerowane Tematy

Wykorzystywanie zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych.
Mam pytanie odnośnie wykorzystywania zdjęć znalezionych w Internecie w celach zarobkowych. Dokładniej chciałam zapytać czy mogę użyć zdjęć stockowych darmowych i potem przerabiać je jako pomoce dydaktyczne (dopisać nazwy, zmieniać kolory). Następnie je sprzedawać jako pomoce? ...
Rozwiązanie umowy z przedszkolem.
Dzień dobry, Syn dostał się do zerówki w przedszkolu publicznym, w związku z tym chcieliśmy złożyć wypowiedzenie w obecnym przedszkolu prywatnym z zachowaniem okresu wypowiedzenia. Jednakże napotkaliśmy na problem. W umowie widnieje zapis: 1. Rodzice/Opiekunowie prawni mogą rozwiązać umowę, bez zachowania okresu wypowiedzenia w przypadku zmiany Regulaminu ograniczającej ich dotychczasowe prawa lub prawa dziecka, lub zwiększającej zakres ich obo...
Czy musze podać powód przy zrzekaniu się spadku?
Cześć Mój ojecic zmarł 25.wrzesnia tego roku. Mam już akt zgonu i chciałabym napisać do sądu o zrzeknięcie sie majątku po nim. Był bezdomny i niczego nie miał oprócz długów zapewne. Nie miałam z nim żadnego kontaktu od kilkunastu lat, był pozbawiony praw do mnie kiedy byłam nieletnia. Czy ja mogę napisać o odrzucenie spadku bez żadnego powodu? Nie minęło jeszcze pół roku i już nie wiem czy mam powody jakieś pisać i czy bez nich sąd przyjmie mó...
Dział III Księgi wieczystej.
Dzień dobry, nabyłem prawo do mieszkania w ramach dziedziczenia. Do KW w dziale III zostało wpisane ostrzeżenie na podstawie zgłoszenia przez notariusza o zmianie właściciela, następnie zostałem wpisany na podstawie mojego wniosku (wniosek składałem od razu po załatwieniu i notariusza APD) nowy właściciel, czyli ja, ale w dziale III ostrzeżenie pozostało, czy powinienem składać osobny wniosek o jego wykreślenie czy powinno zostać wykreślone przy ...

Wyszukiwarka