Jakie wymogi trzeba spełnić co do Funduszu Alimentacyjnego?

Jakie wymogi trzeba spełnić co do Funduszu Alimentacyjnego?
anonim cytuj
31-08-2023
Dochód nie przekraczający kryterium od października 1206 zloty na osobę.
czy w ten dochód jest wliczany 1000+ do 24 miesiąca dziecka ? I czy trzeba być zarejestrowanym w UP?

Nie trzeba być zarejestrowanym w UP? Wlicza się pensja, 1000 złoty w pierwszym roku dziecka, ten dodatkowy zasiłek do 3lat tez się wlicza, stypendium szkolne, renta, zasiłek pielęgnacyjnych. W zasadzie nie wlicza się tylko 500 plus.

anonim cytuj
31-08-2023
-wniosek o ustalenie prawa do świadczeń z -funduszu alimentacyjnego (FA-1),
-odpis orzeczenia sądu o zarządzeniu alimentów i ich wysokości,
-oświadczenie o bezskuteczności egzekucji – zaświadczenie od komornika za ostatnie 2 miesiące przed złożeniem wniosku,
-zaświadczenie o dochodach – w przypadku okresu świadczeniowego 2023/2024 należy okazać dochody za rok 2022, z uwzględnieniem zmian, jeżeli takie zaszły,
-zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły – tylko, jeśli osoba ukończyła 18. r.ż. i nadal się uczy,
inne, potrzebne dokumenty, które potwierdzają, że dana osoba spełnia warunki przyznania świadczenia.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Czy będą konsekwencje z tego ze najemca będzie wnioskował o dodatek mieszkaniowy?
Jestem wynajmującą mieszkanie i osoba, która je wynajmuje, czyli najemca zapytał mnie, czy nie będzie problemu, jeśli podczas najmu zgłosi wniosek do urzędu miasta i otrzyma dodatek mieszkaniowy do czynszu? Czy ja jako wynajmująca nie poniosę z tego powodu żadnych konsekwencji? Czy ja będę musiała składać do urzędu jakieś dokumenty? Co miesiąc odprowadzam podatek od wynajmu. Czy taki dodatek mieszkaniowy wpływa w jakikolwiek sposób na ten podatek...
Podział nakładów za remont w związku nieformalnym.
Cześć! Chłopak posiada mieszkanie, w którym mieszkamy razem - jednak teraz będziemy je remontować za moje pieniądze (ok. 70 tyś). Jak się zabezpieczyć gdybyśmy się rozstali ? - dodam od razu, że dodanie mnie jako współwłaściciela z % udziałem nie wchodzi w grę....
Wypowiedzenie z dopiskiem
Witam. Zatrudnilam się w firmie. Zaczęłam od 3.11. Szefowa powiedziała że po 2 tyg dostanę umowę. Dostałam umowę o pracę na 3/4 etatu od 16.11. Według ustaleń niestety ustnych miałam zarabiać 1900zl na rękę. To co w umowie plus "dodatek". Umowę mam Na 3 miesiące z 2 tygodniowym okresem wypowiedzenia. Szefowa powiedziała że te dni za okres próbny tzn od 3 do 16.11. zapłaci mi normalnie (nie mam tego na pismie) Niestety zdrowie odmówił...
Zaświadczenie zameldowania
Mam pytanie bo nie jestem w stanie sama ustalić na nie jednoznacznej odpowiedzi a mnie to nurtuje. Wielokrotnie z mężem braliśmy zaświadczenie o zameldowaniu w Urzędzie Miasta. Za każdym razem pojawia się ten sam problem. Nie jestem w stanie na jednym zaświadczeniu uzyskać informację że razem ze mną jest zameldowany mój maż wraz z dziećmi. Owszem otrzymuje zaświadczenie osobno że ja jestem zameldowana z dziećmi i osobno zaświadczenie że maż jest ...

Wyszukiwarka