Jakie wymogi trzeba spełnić co do Funduszu Alimentacyjnego?

Jakie wymogi trzeba spełnić co do Funduszu Alimentacyjnego?
anonim cytuj
31-08-2023
Dochód nie przekraczający kryterium od października 1206 zloty na osobę.
czy w ten dochód jest wliczany 1000+ do 24 miesiąca dziecka ? I czy trzeba być zarejestrowanym w UP?

Nie trzeba być zarejestrowanym w UP? Wlicza się pensja, 1000 złoty w pierwszym roku dziecka, ten dodatkowy zasiłek do 3lat tez się wlicza, stypendium szkolne, renta, zasiłek pielęgnacyjnych. W zasadzie nie wlicza się tylko 500 plus.

anonim cytuj
31-08-2023
-wniosek o ustalenie prawa do świadczeń z -funduszu alimentacyjnego (FA-1),
-odpis orzeczenia sądu o zarządzeniu alimentów i ich wysokości,
-oświadczenie o bezskuteczności egzekucji – zaświadczenie od komornika za ostatnie 2 miesiące przed złożeniem wniosku,
-zaświadczenie o dochodach – w przypadku okresu świadczeniowego 2023/2024 należy okazać dochody za rok 2022, z uwzględnieniem zmian, jeżeli takie zaszły,
-zaświadczenie o uczęszczaniu do szkoły – tylko, jeśli osoba ukończyła 18. r.ż. i nadal się uczy,
inne, potrzebne dokumenty, które potwierdzają, że dana osoba spełnia warunki przyznania świadczenia.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Alimenty z Funduszu Alimentacyjnego, a ślub z nowym partnerem.
Witam chciałam się zapytać czy jak pobieram z funduszu alimentacyjnego alimenty na dzieci to czy jak wezmę ślub z partnerem który nie jest ojcem dzieci moich to już nie będą się należały?...
Sąsiad chce podłączyć się do mojego odpływu, który jest w ścianie nośnej
Witam serdecznie. Jestem najemca mieszkania w którym sama przeprowadzałam gruntowne remonty. Sąsiad który wynajął mieszkanie za ścianą chce abym pozwoliła mu przekłuć się przez ścianę nośną do mojej łazienki w celu podłączenia się do mojego odpływu. Na tą chwilę sąsiad na odpływ ale chce zwiększyć średnicę rury i przenieść go w inne miejsce. Do odpływu chce podłączyć WC i prysznic. Mam obawy ze skutkowało by to zapychaniem się rury lub wybiciem d...
różnica w wypłatach
Będąc na L4 płatnym 100% dostaje srednia kwotę wynagrodzenia z ostatnich 12 miesięcy, te 12 miesięcy liczymy do dnia kiedy pracowałam ? Ta kwota podczas całego czasu trwania L4 powinna być stała ? Odkąd przebywam na L4 dostałam 2 wynagrodzenia i się różnią o kilkaset złotych, zastnawiam się z czego wynika różnica ? Wynagrodzenie wypłaca pracodawca....
Kredyt.
Chciałem pomóc przyjacielowi i wziąłem kredyt na siebie, pożyczyłem mu te pieniądze i on spłacił swoje długi. Na chwilę obecną nie ma możliwości oddania całej kwoty, więc wpadliśmy na pomysł aby wpisać jakąś umowę. Czy jest możliwość ogarnąć między nami umowę, aby to mój przyjaciel spłacał ten kredyt, a nie ja? notariusz? nie wiem np. że on przelewa co miesiąc bankowi pieniądze za raty albo mi na konto co miesiąc? Jest jakaś opcja aby on miał ...

Wyszukiwarka