Ile można wpłacić na konto bez kontroli Urzędu Skarbowego?

Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował .
anonim cytuj
14-01-2024
Nie ma ograniczeń przy wpłatach gotówki na konto, zwłaszcza, że są to pieniądze legalne. Kwoty powyżej 15 000 euro podlegają informacji do US i takie mogą być sprawdzane. Jeśli są legalne nie masz czego się obawiać.

anonim cytuj
14-01-2024
A na przyszłość polecam zapytać w banku o możliwości otwarcia subkonta. Czyli na swoim rachunku otwierasz kolejny tak naprawdę rachunek i tam robisz przelew by odkładać. Nie możesz tych pieniędzy wypłacić swoją kartą płatniczą bo one są na innym rachunku takim nazwę to internetowym tylko do przelewów bankowych. I te pieniądze możesz parę razy dziennie przelewać z konta na konto i nawet jak zrobisz milionowy obrót na swoich kontach tymi właśnie pieniędzy to nikt się nie doczepi. Chodź może to Bank wtedy potraktować jako włamanie na konto bo kto normalny robi parę razy dziennie przelew z konta na konto.

anonim cytuj
14-01-2024
Nie jest to aż tak duża kwota by Bank złożył zawiadomienie do urzędu skarbowego. Zwłaszcza że pracujesz i możesz udowodnić skąd pochodzą te oszczędności.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. Rodzina domaga się oddania obrazu z tego mieszkania. Czy mogą się o niego upominać??
Odziedziczyłam po tacie mieszkanie. W mieszkaniu jest stary obraz - znalazłam podobny w internecie sprzedawany za ok 1000 zl. Odkąd pamiętam czyli od ok 40 lat obraz był w naszym mieszkaniu. Teraz po śmierci taty dalsza rodzina mnie dosłownie osacza ze to ich obraz i chce żebym im go oddała. straszy mnie sądem. Dla mnie obraz ma wartość sentymentalna gdyż zawsze był w domu a poza tym to pamiątka teraz. Ja nic nie wiem na temat pochodzenia tego ob...
Komornik zajął moje wynagrodzenie za długi mojego męża.
Będę wdzięczna za pomoc w mojej sprawie. Były mąż nie zapłacił podatku od nieruchomości i komornik zdjął tą kwotę z mojego wynagrodzenia. Nie byliśmy małżeństwem od kilku lat i nieruchomość była własnością byłego męża. Niestety nie pomyślałam o tym, że powinnam ten fakt zgłosić w urzędzie miasta. Widnieliśmy jako współwłaściciele. Na chwilę obecną wszystkie dokumenty są w urzędzie zatem wg prawa dług był byłego męża a nie mój. Czy jest szansa ...
Nie otrzymałam PIT-u, gdzie to zgłosić?
Jestem studentka i od czerwca 2021 do września 2022 roku pracowałam na umowę zlecenie w jednym ze sklepów odzieżowych. Na początku 2022 roku otrzymałam od pracodawcy PIT-11 za 2021 rok, jednak teraz go nie otrzymałam (inni pracujący w tym sklepie już otrzymali) i dowiedziałam się od współpracownic ze prawdopodobnie go nie otrzymam lub ewentualnie wyślą mi go poczta. W międzyczasie zmieniłam adres zamieszkania i nikt nie kontaktował się ze mną w ...
"zmuszenie" do urlopu
Dzień dobry, Podczas lockdownu nasz sklep został zamknięty i przebywaliśmy wtedy w domu oprócz kilku dni, w których przyjechaliśmy przyjąć dostawę. W dniu wczorajszym pracodawca oznajmił nam, że mamy wszystkie nasze dni urlopowe wpisać właśnie w ten okres kiedy byliśmy zamknięci (czyli wstecz). Wszyscy w pracy nie wyraziliśmy na to zgody, chcemy ten urlop faktycznie wykorzystać w przyszłości. Dzisiaj zadzwonił do mnie regionalny z informacją, że...

Wyszukiwarka