Ile można wpłacić na konto bez kontroli Urzędu Skarbowego?

Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował .
anonim cytuj
14-01-2024
Nie ma ograniczeń przy wpłatach gotówki na konto, zwłaszcza, że są to pieniądze legalne. Kwoty powyżej 15 000 euro podlegają informacji do US i takie mogą być sprawdzane. Jeśli są legalne nie masz czego się obawiać.

anonim cytuj
14-01-2024
A na przyszłość polecam zapytać w banku o możliwości otwarcia subkonta. Czyli na swoim rachunku otwierasz kolejny tak naprawdę rachunek i tam robisz przelew by odkładać. Nie możesz tych pieniędzy wypłacić swoją kartą płatniczą bo one są na innym rachunku takim nazwę to internetowym tylko do przelewów bankowych. I te pieniądze możesz parę razy dziennie przelewać z konta na konto i nawet jak zrobisz milionowy obrót na swoich kontach tymi właśnie pieniędzy to nikt się nie doczepi. Chodź może to Bank wtedy potraktować jako włamanie na konto bo kto normalny robi parę razy dziennie przelew z konta na konto.

anonim cytuj
14-01-2024
Nie jest to aż tak duża kwota by Bank złożył zawiadomienie do urzędu skarbowego. Zwłaszcza że pracujesz i możesz udowodnić skąd pochodzą te oszczędności.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Zmiana danych i adnotacje w dowodzie rejestracyjnym.
Witam, jakieś 2 lata temu zmieniłem adres zameldowania. Dziś się zorientowałem, że w dowodzie rejestracyjnym auta widnieje stary adres. Nie wiedziałem o tym, że trzeba to zgłosić w ciągu 30 dni. Co teraz? Auto zamierzam sprzedać w przeciągu kilku miesięcy. Nie będzie z tym problemu w takim wypadku? Czy muszę to teraz jeszcze gdzieś zgłaszać? Na nowym dowodzie osobistym nie ma miejsca zamieszkania/zameldowania. Jeśli tak, to gdzie się udać z w...
Zalanie mieszkania przez sąsiada, brak ubezpieczenia.
Zostałam zalana przez sąsiada z góry, nie ma ubezpieczenia na to mieszkanie ani ja ani sąsiad, który mnie zalał. W jaki sposób mam wyegzekwować pieniądze ze zniszczenia sufitu, kto wycenia szkody. Wina była po stronie sąsiada. Sąsiad tam nie mieszka tylko wynajmuje to mieszkanie. A w jaki sposób mam się z nim skontaktować jakiś oficjalny list wysłać bo mam tylko telefon. Jak wygląda procedura załatwienia tej sprawy. Bardzo proszę o poradę....
Odebranie praw rodzicielskich.
Jeśli zostaną prawa rodzicielskie zabrane, to kiedy można pisać do sądu o przywrócenie władzy? Obecnie dzieci w domu dziecka. Czy będzie można je odwiedzać bardzo proszę o dobre rady ....
Umowa zlecenie.
Dzień dobry, zastanawiam się, czy umowa zlecenie, w której strony nazywane są odpowiednio pracodawcą i pracownikiem, określa się wymiar etatu, zajmowane stanowisko, czy wprost w swojej treści odwołuje się do konkretnych artykułów z Kodeksu Pracy jest uznawana za umowę o pracę i w związku z tym podlega pod Kodeks Pracy, czy jednak z uwagi na charakter cywilno-prawny umowy-zlecenie należy ją rozpatrywać pod kątem cywilnym, a więc zastosowanie do ni...

Wyszukiwarka