Ile można wpłacić na konto bez kontroli Urzędu Skarbowego?

Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował .
anonim cytuj
14-01-2024
Nie ma ograniczeń przy wpłatach gotówki na konto, zwłaszcza, że są to pieniądze legalne. Kwoty powyżej 15 000 euro podlegają informacji do US i takie mogą być sprawdzane. Jeśli są legalne nie masz czego się obawiać.

anonim cytuj
14-01-2024
A na przyszłość polecam zapytać w banku o możliwości otwarcia subkonta. Czyli na swoim rachunku otwierasz kolejny tak naprawdę rachunek i tam robisz przelew by odkładać. Nie możesz tych pieniędzy wypłacić swoją kartą płatniczą bo one są na innym rachunku takim nazwę to internetowym tylko do przelewów bankowych. I te pieniądze możesz parę razy dziennie przelewać z konta na konto i nawet jak zrobisz milionowy obrót na swoich kontach tymi właśnie pieniędzy to nikt się nie doczepi. Chodź może to Bank wtedy potraktować jako włamanie na konto bo kto normalny robi parę razy dziennie przelew z konta na konto.

anonim cytuj
14-01-2024
Nie jest to aż tak duża kwota by Bank złożył zawiadomienie do urzędu skarbowego. Zwłaszcza że pracujesz i możesz udowodnić skąd pochodzą te oszczędności.

anonim cytuj
14-01-2024

Sugerowane Tematy

Odrzucenie spadku.
Witam. Brat mojej mamy umarł i zostawił spadek, 100 tys. długu. Ponoć połowa rodziny już się zrzekła. Mama moja nie dostała żadnego pisma o spadku. Mówi że trzeba jechać do notariusza i się zrzec. Jak to wygląda od strony prawa? Czy faktycznie przechodzi on z automatu jak się uprzednio nie zrzekniesz?...
Komornik i jego zaniedbania.
Czy komornik może doliczać do mojego zadłużenia tą samą kwotę którą wpłacam bezpośrednio wierzycielowi na konto. Tłumaczy komornik że dopiero jak wierzyciel osobiście potwierdzi że otrzymał pieniądze to komornik odejmie to od zaległości. Problem w tym że wierzyciel tego nie robi i co miesiąc moja zaległość rośnie....
Czy w sądzie rejonowym udzielą mi informacji na temat pewnej działki i jego właściciela
Witam, chciałabym zapytać, czy aby dowiedzieć się kto jest właścicielem pewnej działki, wystarczy pójść do wydziału ksiąg wieczystych w sądzie rejonowym i poprosić o numer księgi tej działki i sprawdzić na portalu internetowym kto nim jest ? Czy też można po prostu dowiedzieć się od razu w tym wydziale? Czy może nie każdy może otrzymać takie informacje? Jak to wygląda ?...
zwrot kosztów za stawienie sie w sądzie świadka
Jeżeli zostałam wezwana w charakterze świadka na rozprawę sądową w powództwie czy Sąd ma prawo zwrócić mi koszty dojazdu? Dostalam taką informacje od osoby której dotyczy ta sprawa, a czeka mnie daleka wyprawa. Zostaje mi jedynie możliwość wynajęcia auta bo obecnie zadnego nie posiadam. Był ktoś moze w podobnej sytuacji? czy faktycznie moge liczyć na zwrot kosztów? A jesli nie to do której ze storn powinnam się zwrócić o pokrycie dojazdu...

Wyszukiwarka