Ile można wpłacić na konto bez kontroli Urzędu Skarbowego?
Przez rok odkładałem 1600 zł i uzbierałem sporo sumę , i teraz bym chciał je wpłacić do banku bo nie chcę ich trzymam w domu , a te sumę wypłacałem co miesiąc z konta i jest ślad wypłacania i czy mogę wpłaci bez problemu żeby urząd skarbowy się tym nie zainteresował .
Nie ma ograniczeń przy wpłatach gotówki na konto, zwłaszcza, że są to pieniądze legalne. Kwoty powyżej 15 000 euro podlegają informacji do US i takie mogą być sprawdzane. Jeśli są legalne nie masz czego się obawiać.
anonim cytuj
14-01-2024
A na przyszłość polecam zapytać w banku o możliwości otwarcia subkonta. Czyli na swoim rachunku otwierasz kolejny tak naprawdę rachunek i tam robisz przelew by odkładać. Nie możesz tych pieniędzy wypłacić swoją kartą płatniczą bo one są na innym rachunku takim nazwę to internetowym tylko do przelewów bankowych. I te pieniądze możesz parę razy dziennie przelewać z konta na konto i nawet jak zrobisz milionowy obrót na swoich kontach tymi właśnie pieniędzy to nikt się nie doczepi. Chodź może to Bank wtedy potraktować jako włamanie na konto bo kto normalny robi parę razy dziennie przelew z konta na konto.
anonim cytuj
14-01-2024
Nie jest to aż tak duża kwota by Bank złożył zawiadomienie do urzędu skarbowego. Zwłaszcza że pracujesz i możesz udowodnić skąd pochodzą te oszczędności.
Dzień dobry,
Chciałbym pójść do liceum bądź technikum zaocznie do szkoły prywatnej.
Obecnie pracuje na umowę zlecenie. Czy w takim wypadku zostałbym zwolniony z jakiś składek, które opłacam pracując na zleceniówce?
Czy rodzaj szkoły ma w tym przypadku znaczenie?
Publiczna nie publiczna itd.
Pozdrawiam serdecznie....
Sytuacja wygląda następująco: w dzień wolny od pracy dostałem informacje o szkoleniu, które trwało 4h, dzisiaj w pracy kierownik powiedział, że muszę odrobić 8h w kolejny dzień wolny, bo szkolenie trwało tylko 4h a moje zmiany wynoszą po 12h.
Czy może on tego wymagać, żebym stawił się w pracy w moje wolne, już na samo szkolenie musiałem zrezygnować z mojego dnia wolnego?
...
Dzień Dobry, mam pytanie:
skąd się bierze idea, praktyka wpisania narzędzi na stan pracownikowi
(np. przełożony mówi mi, że "będzie pan miał wpisaną wiertarkę szlifierkę na stanie, tylko tutaj podpisać")?
Czy mogę odmówić przyjęcia na stan narzędzi/urządzeń ?
Czy przełożony może mi zapisać na stanie narzędzia/urządzenia bez mojej zgody/wiedzy?
czy środki ochrony osobistej np ochronniki słuch, maski przeciwpyłowe... też mogą być wpi...
Czy niepełnoletni bratanek dziedziczy długi po zmarłym bracie ojca?
Czy należy w imieniu niepełnoletniego złożyć wniosek o odrzucenie spadku.?
Jak to teraz po nowelizacji prawa spadkowego wygląda?
I jeśli trzeba odrzucić spadek w jego imieniu jak to najszybciej zrobić?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: