Pozostawione rzeczy po eksmisji.

Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pokój na dole. Wedle prawa mama ma prawo zrobić z tymi rzeczami, co chce. Nie robi nic, bo się ojca żałuję, bo wynajmuje kawalerkę i gdzie on ma to zabrać. Ostatnio młodsza siostra mówiła mu, żeby wziął w końcu swoje rzeczy bo chciałaby sobie tak urządzić pokój. On zaczął jej wygrażać sądem, że złoży odwołanie (po 4 latach idiota) No generalnie jemu na rękę, że ma gdzie trzymać swoje graty za darmo. Od lat tych sprzętów nie używa, zabrać ani sprzedać nie chce. Ja to bym mu to wystawiła na ulicę już dawno, ale mama się go żałuję, może i trochę boi. Co można zrobić?
anonim cytuj
31-08-2023
Mama niech poinformuję ojca, że rzeczy czekają na niego na chodniku i jeśli chce je to niech w trybie natychmiastowym po nie przyjedzie bo ktoś może sobie zabrać.
A jeśli przyjedzie i będzie robił awantury czy coś dzwonić na policję od razu.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Umowa o prace i zlecenie u innego pracodawcy
Witam . Jak wyglada sytuacja gdy jestem na umowie prace i zarabiam więcej niż najniższa krajowa, a jestem zatrudniona dodatkowo na umowę zlecenie U INNEGO PRACODAWCY i chciałbym odprowadzać składki chorobowe czy jest taka możliwość ? Czy ktoś ma na to jakiś przepis ? Czy możliwość odprowadzania tej składki jest zależna od tego ile wynosi wynagrodzenie na umowie o prace ? Podkreślam ze jest wyższe niż minimalne wynagrodzenie....
Zakup mieszkania spółdzielczego
Rozważam zakup mieszkania spółdzielczego własnościowego ....na co zwrócić przy zakupie, jakie dokumenty posprawdzac/ zarządać od sprzedającego, czy zakładać księgę wieczysta i jak to zrobić. I też nie rozumiem jednej kwestii żeby przekształcić spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu w odrębną własność trzeba : ++Wykupić mieszkanie od spółdzielni, ++ Założyć księgę wieczysta I teraz to czego nie rozumiem...skoro dostałam info od sprzedającego...
L4 po ustaniu zatrudnienia
Czy pracownik, który rozwiązuje umowę na czas nieokreślony z zachowaniem okresu wypowiedzenia, w czasie którego przebywa na zwolnieni lekarskim ma prawo kontynuować L4 po rozwiązaniu umowy? Do kogo lekarz wysyła wówczas zwolnienie oraz jakie dokumenty dostarczamy do ZUS? Jakie pracownik a jakie buły pracodawca? ...
Ustalenie miejsca pobytu dziecka
Kolejny raz w tym roku tata zabrał dziecko na weekend i nie oddał. Mamy postanowienie o zabezpieczeniu pieczy przy mnie. Nie wiem gdzie jest syn. Nie został zawieziony do przedszkola. Tata napisał tylko, że wyjeżdża z Nim na kilka dni. Kuratorka poinformowana. W jaki sposób mam ustalić miejsce pobytu dziecka? Dziecko w spektrum, bez terapii ze względu na to, co się stało- gdyby to miało znaczenie. Proszę, powiedzcie mi co ja mogę zrobić w takie...

Wyszukiwarka