Pozostawione rzeczy po eksmisji.

Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pokój na dole. Wedle prawa mama ma prawo zrobić z tymi rzeczami, co chce. Nie robi nic, bo się ojca żałuję, bo wynajmuje kawalerkę i gdzie on ma to zabrać. Ostatnio młodsza siostra mówiła mu, żeby wziął w końcu swoje rzeczy bo chciałaby sobie tak urządzić pokój. On zaczął jej wygrażać sądem, że złoży odwołanie (po 4 latach idiota) No generalnie jemu na rękę, że ma gdzie trzymać swoje graty za darmo. Od lat tych sprzętów nie używa, zabrać ani sprzedać nie chce. Ja to bym mu to wystawiła na ulicę już dawno, ale mama się go żałuję, może i trochę boi. Co można zrobić?
anonim cytuj
31-08-2023
Mama niech poinformuję ojca, że rzeczy czekają na niego na chodniku i jeśli chce je to niech w trybie natychmiastowym po nie przyjedzie bo ktoś może sobie zabrać.
A jeśli przyjedzie i będzie robił awantury czy coś dzwonić na policję od razu.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Jak uzyskać odszkodowanie za linie energetyczną nad działką?
Jestem właścicielem działki na której znajdują się dwa słupy energetyczne wraz z liną energetyczną niskiego napięcia. Linia energetyczna znajduje się w tym miejscu minimum 50lat. W księdze wieczystej brak jakichkolwiek informacji na ten temat. Da się to jakoś ruszyć? Jeśli tak prosiłbym o informację jak się za to zabrać i na co się powoływać przy ewentualnej wymianie korespondencji z Tauronem. Z góry dziękuję za odpowiedzi....
Cesja na większe mieszkanie.
Mieszkanie zakupione 01.2023, w międzyczasie pojawiła się możliwość pozyskania większej gotówki. Czy jest możliwość wykonania cesji na inne np. większe mieszkanie jeszcze przed odbiorami i przekazaniem własności? Jak to wygląda od strony prawnej. Dziękuję i pozdrawiam...
Windykacja.
Witam, w 2012 roku wziąłem pożyczkę w banku X, nie spłaciłem ostatniej raty w wysokości 131,70gr. Ostatnie pismo od banku w spawie braku wpłaty przyszło do mnie 01.03.2013r. Nagle kilka dni temu w sprawie tego długu przyszło do mnie pismo z firmy windykacyjnej nakazem zapłaty w kwocie 1740,20zł. Zadzwoniłem do nich, facet nad wyraz miły zaproponował że jeśli w ciągu 7 dni zapłacę, są w stanie umorzyć mi 40% długu. Zadłużenie w/b banku nie uległo ...
Zwrot auta przez kupującego.
Mam taki problem a mianowicie jestem sprzedającym i sprzedałem samochód na umowę kupna sprzedaży auto sprowadzone z zagranicy nie zarejestrowane w kraju Kupujący przyjechał obejrzał nie narzekał przejechał się zapłacił spisaliśmy umowę wziął dokumenty od auta wszystko było przygotowane do rejestracji zarejestrował przyjechał z blachami założył blachy wsiadł i z auta i nagle coś mu nie pasowało ze sprzęgłem zadzwonił do mechanika powiedział mu że...

Wyszukiwarka