Pozostawione rzeczy po eksmisji.

Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pokój na dole. Wedle prawa mama ma prawo zrobić z tymi rzeczami, co chce. Nie robi nic, bo się ojca żałuję, bo wynajmuje kawalerkę i gdzie on ma to zabrać. Ostatnio młodsza siostra mówiła mu, żeby wziął w końcu swoje rzeczy bo chciałaby sobie tak urządzić pokój. On zaczął jej wygrażać sądem, że złoży odwołanie (po 4 latach idiota) No generalnie jemu na rękę, że ma gdzie trzymać swoje graty za darmo. Od lat tych sprzętów nie używa, zabrać ani sprzedać nie chce. Ja to bym mu to wystawiła na ulicę już dawno, ale mama się go żałuję, może i trochę boi. Co można zrobić?
anonim cytuj
31-08-2023
Mama niech poinformuję ojca, że rzeczy czekają na niego na chodniku i jeśli chce je to niech w trybie natychmiastowym po nie przyjedzie bo ktoś może sobie zabrać.
A jeśli przyjedzie i będzie robił awantury czy coś dzwonić na policję od razu.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Darowizna od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza?
Mam pytanie dotyczące darowizny od rodziców do majątku osobistego. Czy powinna być przez notariusza? Czy wystarczy jak przelew ze wspólnego konta rodziców będzie zatytułowany: "darowizna od rodziców dla córki do majątku osobistego" Czy w takim brzmieniu wystarczy aby mąż nie miał nic do tego w razie ewentualnego rozwodu? Rozumiem też, że wtedy ja zgłaszam w US darowiznę. Nie rozumiem różnicy pomiędzy zwykłym przelewem, a darowaniem u...
udostępnianie wizerunku
Dzień dobry. Witam wszystkich serdecznie. Mam takie pytanie. Czy jest jakiś konkretny paragraf na udostępnianie czyjegoś wizerunku? Bez pozwolenia? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru....
Groźby karalne pomocy.
Witam bardzo serdecznie mam pewien problem ponieważ kupiłem kurs u pewnej pani w szkole jazdy na kategorię C plus E po czym ta pani rozwiązała firmę i nie oddała mi kasy mało tego nie dostałem paragonu ani żadnego kwitka więc odsyła mnie cały czas właściwie odsyłała pisałem maile cały czas byłem zbywany któregoś dnia Nie wytrzymałem i jakiś miałem zły dzień i napisałem jej że wiem gdzie mieszka wiem gdzie do jakiej szkoły chodzę mniej dzieci i że...
Sprzedaż firmy przez byłego małżonka.
Jestem po rozwodzie. Moja żona w trakcie trwania małżeństwa miała firmę jednoosobową. Ostatnio dowiedziałem się, że udało się jej ja sprzedać ( wyposażenie, nazwę itd). Czy jest to możliwe aby mogła to prawnie zrobić? Nie mamy podziału majątku....

Wyszukiwarka