Pozostawione rzeczy po eksmisji.

Witam. Moja mama zrobiła mojemu ojcu eksmisję prawie 4 lata temu. Był komornik, bo wyprowadzać się nie chciał. Sęk w tym, że ma on dużo sprzętów muzycznych. Te sprzęty w dniu egzekucji eksmisji zostały wyniesione z pokoju, który zajmował i przeniesione tylko na dół do innego pokoju (błąd matki, bo nie wynajęła wtedy żadnego garażu na to) Ojciec dostał 4 miesiące na to, ,żeby swoje graty zabrać. Minęły prawie 4 lata a te rzeczy nadal zagracają pokój na dole. Wedle prawa mama ma prawo zrobić z tymi rzeczami, co chce. Nie robi nic, bo się ojca żałuję, bo wynajmuje kawalerkę i gdzie on ma to zabrać. Ostatnio młodsza siostra mówiła mu, żeby wziął w końcu swoje rzeczy bo chciałaby sobie tak urządzić pokój. On zaczął jej wygrażać sądem, że złoży odwołanie (po 4 latach idiota) No generalnie jemu na rękę, że ma gdzie trzymać swoje graty za darmo. Od lat tych sprzętów nie używa, zabrać ani sprzedać nie chce. Ja to bym mu to wystawiła na ulicę już dawno, ale mama się go żałuję, może i trochę boi. Co można zrobić?
anonim cytuj
31-08-2023
Mama niech poinformuję ojca, że rzeczy czekają na niego na chodniku i jeśli chce je to niech w trybie natychmiastowym po nie przyjedzie bo ktoś może sobie zabrać.
A jeśli przyjedzie i będzie robił awantury czy coś dzwonić na policję od razu.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023
Pisemnie dać termin odbioru po którym rzeczy zostaną wyrzucone.

anonim cytuj
31-08-2023

Sugerowane Tematy

Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych.
Proszę o poradę. Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych. Miesiąc temu mama wymieniła drzwi,miała wątpliwości co do wykonanej usługi,ale pan zapewniał,że drzwi muszą się wyrobić. Teraz ma problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi,musi je szarpać ,bo inaczej nie idzie normalnie ich użytkować.Szef robotników,którzy robili drzwi zbywa mamę,umawia się,ale nikt dalej nie przyjeżdża. Mama posiada dowód zakupu,ale nie jest to ani faktura ani...
Służebność drogi dojazdowej.
Witam. Został kupiony garaż jakiś czas temu. W akcie notarialnym nie ma napisane nic o służebności drogi dojazdowej. Teraz administracja każe zapłacić. Twierdzą, że poprzedni właściciel miał w akcie notarialnym napisane o służebności drogi dojazdowej i nowy właściciel garażu to przejmuje. Pytanie brzmi: co teraz zrobić? Czy trzeba to płacić, skoro aktualny właściciel nie ma nic ma ten temat napisanego w akcie notarialnym?...
Nie stawienie się na komisji wojskowej.
Nie wstawiłem się na komisji wojskowej z powodu ciężkiej sytuacji rodzinnej. Jutro czeka mnie wizyta na komendzie. Dodam ze jestem po nowotworze i bardzo poważnych operacjach. Co mi grozi?...
Odszkodowanie z ZUS.
Dzień dobry. Chciałam się zapytać czy można złożyć do ZUS o odszkodowanie za załamanie " dalszej nasady kości promieniowej ręki" zwolnienie z pracy na okres 2 miesięcy.. w pracy podpisana umowa zlecenie wypadek nie zdążył się w pracy, a na prywatnej posesji....

Wyszukiwarka