Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak najlepiej sprzedać/odstąpić sklep żeby były jak najmniejszy koszta podatków i innych opat
Od czego trzeba zacząć jeśli ktoś prowadzi sklep spożywczy i chciałby go odstąpić lub sprzedać innej osobie? wiadomo ze nowa osoba potrzebuje otworzyć swoją działalność i załatwić na siebie koncesje, ale jak ja mam odsprzedać jej ten cały towar który jest na sklepie żebyśmy obie poniosły jak najmniejszy koszta podatków i innych opat ,chcieliśmy zrobić tak żeby sklep nie musiał być zamykany tylko zaczął działać na ta druga osobę od razu po zawarci...
generalny remont w bloku
Witam. Mieszkam w bloku 35 letnim, sąsiedzi piętro niżej rozpoczęli generalny remont mieszkania używając ciężkiego sprzętu usuwając ściany nośne i działowe(zawęzili ściany, część zbrojenia również usunęli) w wyniku czego u mnie popękały ściany w 4 pokojach. Spółdzielnia umywa ręce. Gdzie mogę się udać i co zrobić? Z góry dziękuję za pomoc....
problem z odzyskaniem pieniędzy od pracodawcy
Hej. Mój partner pracował dorywczo w sklepie z sympatycznym płazem w logo (jesteśmy studentami, proszę nie oceniać). Chciał zakończyć współpracę, dlatego też znalazł sobie coś innego, był kilka dni na okresie próbnym, natomiast w sklepie dalej był zatrudniony. Złożył wypowiedzenie z zachowaniem 2 tygodniowego okresu wypowiedzenia zawartego w umowie. Pracodawca wypłacił jedynie połowę pieniędzy za miesiąc wrzesień, na resztę umówił się pod koniec ...
Zakaz prowadzenia pojazdów.
Witam, co mi grozi za jazdę z zakazem prowadzenia pojazdów mechanicznych? Zakaz jest na 3 lata i wiem, że dopiero po tym czasie mogę znowu zdawać egzamin na prawko, które też zostało zabrane, a potrzebuje teraz auta na dojazdy do pracy dosłownie 10 km w jedna stronę, tylko czy warto ryzykować Stan dokumentu: Zatrzymany przez Starostę (PJ, PT) Powody zmian: Przekroczenie prędkości o ponad 50 km/h w obsz. zab., Ponowne przekroczenie 24 punktów. P...

Wyszukiwarka