Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem?
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...
Problem z ekipą budowlaną
Witam. Około 3tyg temu pewien "fachowiec" rozpoczął u nas prace nad remontem łazienki. Już drugiego dnia nie stawił się w pracy, jeszcze nie wiedzieliśmy dlaczego-nie uprzedził. Po dwóch dniach dostał zapłacone za pierwszy etap prac i znów się nie pojawił, w między czasie odkryliśmy, że spędził u nas cała noc ze swoim współpracownikiem pijąc alkohol i niewykonując pracy (mamy dowody jako wiadomości z tym Panem, monterów mebli kuchennyc...
odstąpienie od umowy zawartej na odległość
Witam państwa. Jakiś czas temu kupiłam kurs angielskiego przez telefon. Kurs miał być niby dofinansowany przez UE ale to się okazała ściema. Poczytałam o tym i się okazało że to oszuści. Podobno wysyłają plyty które się nie chcą odtworzyć, słabej jakości materiał skomponowany z treści dostępnych za darmo w internecie. nie warty te 299 zł. Mieli wysłać płyty kolejnego dnia kurierem za pobraniem. Ja napisałam tego samego dnia po 2 godzinach powołuj...

Wyszukiwarka