Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Brak ciągłości umów przy zakupie auta.
Mam takie luźne pytanie, jakie przepisy wymagają, żeby przy rejestracji auta mieć ciągłość umów, jeżeli ostatni właściciel nie jest wpisany w dowód? Przecież w WK powinna być informacja, kto był dotychczasowym właścicielem, bo jest obowiązek zgłoszenia. Dodatkowo sprzedawca oświadcza, że jest właścicielem sprzedawanego pojazdu i że pojazd jest wolny od wad prawnych....
Fanpage na Facebooku chce mnie zgłosić za naruszenie praw autorskich do prokuratury
Dzień dobry, Na jednej z grup znalazłem post, gdzie jeden z członków wytyka fanpagowi błędy edukacyjne w opiece nad zwierzętami. Potwierdza to screenshotami. Na drugiej grupie dosłownie cytowałam tekst tamtego chłopaka i wrzuciłam takie same screenshoty z fanpaga (które on zrobił) Teraz fanpage grozi mi, że pójdzie do prokuratury za naruszenie praw autorskich. Pisze do mnie, że przekazane informację są nieprawdziwe, a udostepnianie bez jej zg...
Partner złożył wniosek o RKO na dziecko. Jest to moje pierwsze dziecko a jego drugie. Czy ZUS będzie weryfikował??
Witam.Dowiedziałam się, że partner z którym już nie mieszkam bo się rozeszliśmy złożył wniosek o RKO na dziecko, które jest jego drugim dzieckiem (moim pierwszym). Rzecz w tym, że nie powinien bo nie mieszka i nie wychowuje tego dziecka. Czy ZUS będzie weryfikował to, czy ten rodzic mieszka z tym dzieckiem, czy trzeba samemu to zgłosić? ...
zasiłek macierzyński
Żona urodziła 22 lipca córkę - 3 sierpnia pracodawca otrzymał wszystkie dokumenty wraz z wnioskiem o urlop macierzyński. Przez 2 miesiące żona nie otrzymała żadnych świadczeń, zaś w dniu dzisiejszym pracodawca poinformował ją, iż wysłał wszystko do ZUS 9 września (?). Moje pytanie brzmi, czy ZUS zapłaci należne świadczenie od 22 lipca, czy jednak pracodawca nie dopilnował terminu? Jest jakiś przepis, regulujący te terminy: pracownik -> pracoda...

Wyszukiwarka