Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu, Jestem na L4
Zrezygnowałam z urlopu wychowawczego ponieważ jestem w ciąży. Z dniem powrotu do pracy mam wystawione L4, od dziś do 30 grudnia. Księgowa najpierw mówiła, że nie muszę składać wniosku o rezygnację z urlopu.. a kiedy już ten wniosek złożyłam zadzwoniła do mnie z pretensjami, że nie może naliczać mi stawki wg nowych wyliczeń bo nie podpisałam aneksu (nie było mnie ani jeden dzień w pracy, z dniem powrotu l4) Czy jeśli po tych 30 dniach grudnia wr...
Czy przewoźnik może zakazać używania telefonów komórkowych?
Dzień dobry, Dziś byłam świadkiem ciekawej sytuacji w busie pewnego prywatnego przewoźnika. Mianowicie kobieta rozmawiająca przez telefon (w momencie, kiedy bus jeszcze stał na stanowisku tj. kierowca nie był w trakcie jazdy) została przez niego dosyć perfidnie upomniana, że ma natychmiast przestać rozmawiać gdyż w busie obowiązuje "zakaz używania telefonów komórkowych" po czym kierowca wskazał palcem na stosowną naklejkę umieszczoną n...
Zniesienie współwłasności.
6 lat temu zmarł mi Wujek - odbyło się postepowanie spadkowe z podziałem na części . Podzielono ułamkowo na 10 części w różnym wymiarze . Drugim krokiem był wniosek o zniesienie współwłasności i tu zaczęło się wszystko mega wydłużać. Niestety odbyły się dwie sprawy i już ponad 3 lata żadnych wieści. W tym czasie dość licznie umierają spadkobiercy. Chciałbym spłacić i zamknąć temat ale sąd nic nie robi. Z jakiego powodu to tak długo trwa i c...
Koniec umowy a podjęcie nowej pracy.
Dzień dobry, moja umowa o pracę jest ważna do końca grudnia tego roku. Czy gdybym teraz poszedł na urlop wypoczynkowy do końca miesiąca, to mógłbym w tym czasie rozpocząć nowa pracę w polskiej firmie za granicą?...

Wyszukiwarka