Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych.
Proszę o poradę. Jak wygląda prawnie reklamacja drzwi wejściowych. Miesiąc temu mama wymieniła drzwi,miała wątpliwości co do wykonanej usługi,ale pan zapewniał,że drzwi muszą się wyrobić. Teraz ma problem z otwieraniem i zamykaniem drzwi,musi je szarpać ,bo inaczej nie idzie normalnie ich użytkować.Szef robotników,którzy robili drzwi zbywa mamę,umawia się,ale nikt dalej nie przyjeżdża. Mama posiada dowód zakupu,ale nie jest to ani faktura ani...
Zwrot indywidualnego zamówienia.
Witam, kupiłem koszulkę na allegro. Po zakupie zadzwonił sprzedawca i poinformował ,że nie ma takiej jak zamówiłem ale może przysłać podobną i mi ją opisał. Zgodziłem się. Koszulka przyszła ale wbrew zapewnienia sprzedawcy ,że to zwykła polówka przyszła tzw siatka, więc poprosiłem adres do zwrotu i odesłałem ją. Problem zaczął się później gdyż sprzedający stwierdził, że koszulka była na indywidualne zamówienie i odmówił zwroty pieniędzy. Nie...
Czy mogę się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna nie posiadając miejsca zameldowania?
Szanowni państwo, czy można się zarejestrować w urzędzie pracy jako osoba bezrobotna nie posiadając stałego lub tymczasowego miejsca zameldowania? Nie jestem nigdzie zameldowana....
Odroczenie rozprawy.
W sądzie toczy się postepowanie o zmianę wyroku rozwodowego w zakresie wykonywania władzy rodzicielskiej. Złożone zostały wnioski dowodowe potwierdzające brak zainteresowania dzieckiem, dowody że ojciec na stałe przebywa za granicą co według KRIO jest trwałą przeszkodą w wykonywaniu władzy rodzicielskiej oraz została załączona opinia psychologa dziecięcego w której stwierdzono że dziecko nie zna ojca, nie chce się z nim spotykać i nie ma z nim wi...

Wyszukiwarka