Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Alimenty od rodziców na dorosłe dziecko.
Moi rodzice są po rozwodzie. Jestem pełnoletni, więc tata będzie płacił alimenty do momentu zakończenia przeze mnie edukacji. 1.Jak to wygląda od strony matki gdy pójdę ja studia? 2.Czy będzie musiała mi przelewać tyle ile wynoszą alimenty taty? Rodzice szantażują mnie co do wyborów studiów mówiąc, że mam iść do Krakowa, bo tam będę miał mieszkanie które należy do taty. Matka mówi, że jeśli pójdę do Krakowa to wtedy będzie mi przelewać. Natomias...
Zwrot pieniędzy na złe konto bankowe.
Dzień dobry, klient zwrócił pieniądze na inne konto wpisując moje imię i nazwisko i nr konta w tytule. Pieniądze poszły nie wiadomo gdzie do Citi Bank ... Nic nie mogę w tej sprawie zrobić, bo to nie ja przesyłałem pieniądze. Czuję się oszukany z o klient twierdzi, że pieniądze wysłał przesyłając mi potwierdzenie na którym widać, że nr konta jest wpisany inny niż mój. Podobno zrobił przelew zwrotny przez bank pekao i automatycznie wystąpiło taki...
Wplywy na rachunek bankowy
Dzień dobry, niestety w pewnym momencie wpadłem w problemy finansowe. Na moje konto wpłynęło od osób prywatnych w okresie 4 miesięcy około 50 tysięcy złotych. Chciałem zapytać, czy skarbówka może wziąć to do kontroli, zauważyć takie wpływy i przyczepić się skąd się one wzięły na moim koncie? ...
Pomyłka banku a odpowiedzialność klienta.
Mama spłaciła kredyt przed czasem w banku X. W Banku pracownica powiedziała, że mama otrzyma jeszcze około 15 tys. zwrotu za spłatę przed czasem. Kredyt spłacony 20.02. a 22.02 bank wpłaca na konto ponad 170 tys. jako zwrot od spłaconego kredytu, zaś wieczorem zabiera z powrotem z konta. Czy to legalne żeby bank przelewał i zabierał pieniądze bez zgody właściciela?...

Wyszukiwarka