Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Bank nie uznał reklamacji.
Dzień dobry , zostałem oszukany na blika , dostałem email od olx z fałszywym likiem i potwierdzeniem danych , zalogowałem się do banku zostałem poproszony o numer blik , podałem go i w tej samej chwili pobrało mi 3tys ,zgłosiłem sprawę na policję i olx , bank nie uznał mi reklamacji , napisali że ja wszystko potwierdziłem a oni w niczym nie zawinili . Czy mogę się jakoś odwołać i jest szansa na to ze bank odda mi stracone pieniądze ? Blik został...
Pomyłka kuriera, dostarczył paczkę pod zły adres? co mogę zrobić?
Witam mam pewną sprawę i nie za bardzo wiem jak mam ja ugryźć a więc: Zamówiłam buty internetowo ( sklep super wywiązał się z wysyłką) zaznaczyłam kuriera DPD , buty miały być w piątek, o godzinie 9.30 dostałam maila ze przesyłka doręczona ( oczywiście nie do mnie ) osoba odbierająca " A..A " nie moje inicjały, kilkukrotnie próbowałam skontaktować się z kurierem tego dnia bez skutku ( na smsy również nie odpowiadał ) , nie wiele myś...
Pracodawca nie chce podpisać urlopu.
Szef nie chce podpisać mi urlopu na 2 tygodnie, twierdzi że nie może ponieważ w tym samym czasie bierze inna osoba urlop boi się że kolejny urlop przerwie ciągłość w pracy gdy w tym samym czasie np. jeszcze ktoś poszedł np. na L4. Moje pytanie jakich użyć argumentów kiedy mam już opłacone ferie które spędzam z 7 latkiem(tata wychowujący sam dzieci) Czytałem coś na temat tych nowych urlopów, które weszły w życie czy mogę złożyć wniosek o taki ur...
Pobrało mi dwa razy pieniądze z karty podczas płatności.
Zatankowałam auto i po sprawdzeniu konta (po dwóch dniach) okazało się że pobrało dwa razy pieniądze z karty co powinnam zrobić aby odzyskać pieniądze?...

Wyszukiwarka