Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

#miejsce zamieszkania dziecka
#miejsce zamieszkania dziecka Witam, Wg wyroku sądu, miejsce zamieszkania mojego dziecka określone jest "w każdorazowym miejscu zamieszkania matki". Ojciec nie ma ograniczonych praw rodzicielskich, mieszka w innym mieście, nie mieliśmy ślubu, rozwodu etc. Teraz ja chce wraz z dzieckiem się wyprowadzić z bloku do domu, na wiec i z tego co wiem, by zmienić miejsce zamieszkania dziecka muszę mieć zgodę ojca. Inaczej jest to podstawa do...
Ulga rehabilitacyjna.
Jestem osobą niepełnosprawną w stopniu znacznym. Razem z synem jestem współwłaścicielem samochodu. Czy w związku z tym syn może odliczyć ulgę rehabilitacyjną od podatku?...
Problem uciążliwego hałasu.
Witam! Chciałam zapytać, czy istnieje możliwość rozwiązania następującego problemu - w mieście, w którym mieszkam, na składzie węgla znajdują się urządzenia, które emitują bardzo uciążliwy dla mnie i mojej rodziny hałas. Hałas jest słyszalny codziennie, za wyjątkiem niedzieli (w sobotę również hałasują), w godzinach od 7.00 do 18.00 i jest tak głośny, że budzi nas rano, mimo, że nie mieszkamy w bezpośrednim sąsiedztwie strefy przemysłowej. Mierzy...
Zmiana miejsca zamieszkania dziecka po rozwodzie.
Jestem po rozwodzie, ojciec ma nieograniczona władze rodzicielska, mamy dwójkę dzieci. Ojciec ma widzenia dwa razu w tyg. i co drugi weekend wedle porozumienia rodzicielskiego zawartego w pozwie. Mam partnera i planujemy założyć rodzinę, ze względu na jego dobrze zarobkowa prace wolelibyśmy przeprowadzić się 50 km od obecnego miasta. Były mąż wciąż się mną interesuje, często wypytuje o mnie dzieci i opowiada różne rzeczy na mojego partnera, nie m...

Wyszukiwarka