Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Uniknięcie opłat za pobyt i badania w szpitalu
Witam, dostałem pismo odnośnie zapłaty za pobyt i badania w szpitalu podczas ubezpieczenia w Niemczech w AOK. Wystarczy że podeślę skan Karty AOK które obejmuje też podobno Polskę aby uniknąć opłaty?...
Szkodliwe warunki pracy.
Od kilku lat pracuje w firmie produkującej drut....tzn. na ciągarni...jako tzw. "ciągacz drutu", jednakże w mojej umowie jak i pozostałych pracowników nie widnieje stanowisko pracy jako CIAGACZ DRUTU tylko jako Operator maszyn;(praca jako CIAGACZ DRUTU wiąże się wg ustawy jako szkodliwa dla zdrowia....a jako operator maszyn sami wiemy że nic z tego nie ma. Gdzie i jak zgłosić naruszenie prawa? Wszyscy pracujemy przy ciągarkach...wdycham...
Chciałbym przywieźć do Polski większą ilość papierosów mentolowych na własny użytek, Jak mogę przewieść je legalnie?
Witam, chciałbym przywieźć do Polski większą ilość papierosów mentolowych na własny użytek ze względu na brak dostępu w krajach Unii Europejskiej. Ilość jaką chciałbym przywieść na pewno przekracza limity bezcłowe. Jak mogę przewieść je legalnie i jakie opłaty mogą zostać nałożone?...
alimenty i widzenia bez sądu
Witam, mam pytanie, rozstajemy się z partnerka lecz mamy wspólne dziecko, chcemy się dogadać w kwestii alimentów i widzeń ale bez sądu , i moje pytanie brzmi czy jeśli będę jej płacił alimenty do 'ręki' i ona mi napisze potwierdzenie że dostała pieniądze to czy takie coś będzie ważne? Czy lepiej wysyłać przez pocztę? Dodam że wysyłanie pieniądzy z konta nie wchodzi w grę.. Proszę o pomoc.....

Wyszukiwarka