Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
Od jakiegoś czasu prowadziłem sobie sprzedaż na Allegro, na zasadzie działalności nierejestrowanej (kupowanie z AliExpress, sprzedaż na Allegro). W tym miesiącu tak się sprzedaż rozszalała, że przekroczyłem wczoraj 2700pln dochodu. Teraz jest między 2700pln a 3000pln. Wiem, że zgodnie z literą prawa oficjalnie powinienem teraz założyć działaność w urzędzie itp, itd... ale może ktoś miał podobną sytuację. Co jeżeli nie założę działalności w ciągu ...
Mam pytanie dotyczące okresy wypowiedzenia. Podpisałem umowę o pracę na czas nieokreślony. Pracuję tam już rok i dopiero teraz zauważyłem, że w umowie okres wypowiedzenia wynosi 3 miesiące (napisane wprost a nie odnośnik do odpowiedniego paragrafu z kodeksu pracy). Wg mnie powinien wynosić 1 miesiąc. Zgłosiłem swoje zastrzeżenie Pani z kadr ale powiedziała tylko, że to jest standardowa praktyka w tej firmie, że okres wypowiedzenia to 3 miesiące. ...
Dzień dobry, jestem ojcem dwóch corek, które bardzo kocham. Kilka lat po rozwodzie i opiece naprzemiennej jedna z moich córek zaczęła mieć problemy z matką i jej byłym partnerem. Córka podcięła sobie żyły będąc pod opieka matki. W czasie mojej opieki, zauwazylem to od razu, rozpocząłem z córką terapie u lekarza psychiatry. Najpierw farmakologiczna, która miała przygotowac córkę do terapii z psychologiem. Córka zaczęła być nastawiana przeciwko mni...
Witajcie! Pracuję w obecnym miejscu pracy pół roku, ale od tego czasu pracodawca nie zarejestrował mnie w urzędzie (sprawdziłam to na stronie). Pracuję na umowie zlecenie na ponad etat i mam status studenta. Jednak wolałabym nie zmieniać miejsca pracy. Jest to owszem moja praca dorywcza, ale jakiś czas przed rozpoczęciem swojej innej drogi chciałabym tu popracować, szczególnie, że w moim mieście alternatyw ze świecą szukać. ?
Będę poruszała ten ...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: