Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
Witam, mam pytanie. Jestem niezdolny do pracy z powodu orzeczenia lekarskiego. Aktualny pracodawca nie nie chce mi rozwiązać umowy o prace tylko ciągle proponuje mi zmianę stanowiska gdzie ja ciągle odmawiam i mam do tego prawo aby odmówić. Dodatkowo jestem straszony ze zostanę zwolniony dyscyplinarnie z powodu braku kontynuacji L4 gdzie jestem ciągle namawiany abym wziął L4 oraz przedstawił zaświadczenie od lekarza, że jestem trwale niezdolny do...
6 lat temu zmarł mi Wujek - odbyło się postepowanie spadkowe z podziałem na części . Podzielono ułamkowo na 10 części w różnym wymiarze .
Drugim krokiem był wniosek o zniesienie współwłasności i tu zaczęło się wszystko mega wydłużać.
Niestety odbyły się dwie sprawy i już ponad 3 lata żadnych wieści.
W tym czasie dość licznie umierają spadkobiercy.
Chciałbym spłacić i zamknąć temat ale sąd nic nie robi.
Z jakiego powodu to tak długo trwa i c...
Mam parę pytań dotyczących zakończenia najmu okazjonalnego lokalu. Zarówno wynajmujący, jak i najemca mogą wypowiedzieć najem w wypadkach określonych w umowie.
Pytanie 1. Czy chęć wprowadzenia się któregokolwiek z członków rodziny wynajmującego do lokalu może być takim powodem ? Czy taki zapis jest skuteczny w przypadku wypowiedzenia powołującego się na ten punkt ?
Pytanie 2: Jaki może być najkrótszy okres w tym wypadku ?...
W wezwaniu do uzupełnienia braków formalnych wniosku o ubezwłasnowolnienie (mojej Mamy), sąd cywilny wzywa m. innymi do przedłożenia odpisu skróconego aktu małżeństwa.
Mama jest rozwiedziona od roku 1978 i od kilkudziesięciu lat nie utrzymujemy kontaktu z ojcem (jego wola), ma on drugą żonę i nową rodzinę.
Ze względu na obecny stan zdrowia Mamy (brak logicznego kontaktu po ciężkim udarze) nie może ona samodzielnie wystąpić o żadne zaświadczenia...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: