Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Złodziej w rodzinie. Co zrobić, żeby osoba poniosła konsekwencje swoich czynów?
Mamy w bliskiej rodzinie złodzieja, w ostatnich miesiącach zginęło kilku najbliższym łącznie ok. 40 tys. zł, wiemy, że to ta osoba, chociaż nikt za rękę jej nie złapał, oczywiście się wszystkiemu wypiera. Pieniądze ginęły po wizycie tej osoby, niedługo potem obnosiła się z wydatkami mimo braku dochodów. Po ostatniej kradzieży zaparliśmy się i szukaliśmy dowodów, przeszukaliśmy laptopa i w rozmowach na Facebooku wszystko jest udowodnione, że ta os...
Ekwiwalent za niewykorzystany urlop.
Proszę o pomoc . Odchodzę z pracy . Mam dużo urlopu . Pracodawca jest zobowiązany zapłacić za to ?...
Praca na pół etatu.
Praca na pół etatu. Pracownik ma na umowie 1/2 etatu. Pracuje na pelnym etacie. Na konto otrzymuje stawke wynikająca z umowy. Dodatkowo do rąk dostaje drugie tyle. Czy tak mozna ? ...
Alimenty (znajomy za granicą)
Witam, piszę w sprawie znajomego. Nie dawno dowiedział się że ma przyznane już alimenty od jakiegoś roku (on mieszka za granicą ) nic mu nie przyszło na adres w Niemczech. Kontakt z była żona ma nie za bardzo tylko z córką przez cały czas wysyłał pieniądze western union i paczki dla małej teraz się okazuje że ma duży dlug a na sprawie nie był i o niej nie wiedział. Więc to już ponad rok a to 600zl miesięcznie. Wie że musi się skontaktować jak...

Wyszukiwarka