Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Tajemnica korespondencji.
Mamy w pracy pewien problem. Otóż skierowaliśmy do Prezesa zarządu pismo dotyczące pracownika, który nie przestrzega norm życia społecznego. Pismo podpisane przez kilka osób zostało skierowane do Zarządu, ale Zarząd udostępnił treść pisma osobom trzecim, tj. jemu, kierownikowi będącego jednocześnie przewodniczącym OPZZ. I od tego momentu zaczęła się awantura. Czy Prezes popełnił wykroczenie służbowe, udostępniając autorów pisma?...
Czy za wypadek poza pracą należy się jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego?
Czy za wypadek poza pracą jak i również nie w drodze do pracy ani z pracy należy się jednorazowe odszkodowanie z ubezpieczenia grupowego?...
Podział majątku po zmarłym.
Dzień dobry. Podczas trwania podziału majątku po osobie zmarłej, w tym wypadku między moją babcia, a córka po jej drugim mężu, gdzie został powołany przez sąd rzeczoznawca do wycenienia nieruchomości to czy w takim wypadku, kiedy babcia zaczęła przeprowadzać remont który obecnie przerwaliśmy, będzie miał wpływ na podniesienie ceny nieruchomości? Czy w takim wypadku kiedy tylko ona tam mieszka i chce odnowić sobie dom - rzeczoznawca sądowy uwzględ...
czy urlop wychowawczy jest płatny?
Witam, czy kończąc urlop macierzyński należy mi się urlop wychowawczy i czy jest on również płatny jak zasiłek macierzyński 80%?...

Wyszukiwarka