Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
Sąd ma przesłuchać świadków obu stron. Sąd stwierdził że dostarczenie świadków leży po stronie stron i sąd nie będzie im nakazywał stawiennictwa tylko strony mają zadbać oto aby świadkowie byli. . Adwokat jednej ze stron wysłał nakaz stawienia się na rozprawę w charakterze świadka do kilku osób, strasząc sądem i konsekwencjami. Czy takie działanie jest legalne?...
Czy ojciec 10 letniego syna pozbawiony władzy rodzicielskiej może założyć sprawę o widzenia z dzieckiem? Z tego co mi wiadomo to pozbawienie władzy rodzicielskiej to niemożność decydowania o sprawach dziecka. Czy pozbawienie władzy rodzicielskiej to też brak widzeń i wszelkich kontaktów z dzieckiem? Czy mimo pozbawienia praw rodzicielskich jest sens o starania się przed sądem o widzenia z synem?...
Witam.
Około 3tyg temu pewien "fachowiec" rozpoczął u nas prace nad remontem łazienki. Już drugiego dnia nie stawił się w pracy, jeszcze nie wiedzieliśmy dlaczego-nie uprzedził. Po dwóch dniach dostał zapłacone za pierwszy etap prac i znów się nie pojawił, w między czasie odkryliśmy, że spędził u nas cała noc ze swoim współpracownikiem pijąc alkohol i niewykonując pracy (mamy dowody jako wiadomości z tym Panem, monterów mebli kuchennyc...
Witam państwa. Jakiś czas temu kupiłam kurs angielskiego przez telefon. Kurs miał być niby dofinansowany przez UE ale to się okazała ściema. Poczytałam o tym i się okazało że to oszuści. Podobno wysyłają plyty które się nie chcą odtworzyć, słabej jakości materiał skomponowany z treści dostępnych za darmo w internecie. nie warty te 299 zł. Mieli wysłać płyty kolejnego dnia kurierem za pobraniem. Ja napisałam tego samego dnia po 2 godzinach powołuj...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: