Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
Mam problem z właścicielem mieszkania, które wynajmuje. Dostaje tylko kwotę do zapłaty za cały miesiąc-ciąg cyfr, dopiero jeśli się upomnę to dostaję te jego rozliczenia z zeszytu, na których w zasadzie może pisać co chce.
Czuję że jestem oszukiwana, moje rachunki są naprawdę spore.
Na prośbę pokazania Faktur zasłania się tym, że tam są jego dane itp., nie może mi tego pokazać.
Jest to najem zwykły, umowa nie została przedłużona automatycznie ...
Rok temu zostałem pobity w taksówce (pracuje jako kierowca) dwóch sprawców, których wiozłem przez aplikacje (płatność z góry) pod wpływem alkoholu/środków odurzających pobiło mnie, zdewastowali auto, po czym uciekli, na miejscu policja, karetka w wypisie ze szpitala rozpoznanie s01 (powierzchowny uraz głowy) bez żadnych zmian w mózgu itp., wykonana obdukcja, na której uwidoczniono siniaki średnicy około 6-8cm, sprawa zgłoszona na policje, teraz o...
Witam. Został kupiony uszkodzony samochód niestety na umowie kupna zapomniano zapisać tego w umowie czy teraz każda ze stron może dopisać tę uwagę na swojej umowie? Pozdrawiam...
Witam, potrzebuje porady kogoś kto się zna w temacie ściągania komorniczego za długi mieszkaniowe. Moja żona była zameldowana w mieszkaniu u rodziców mimo że mieszkała ze mną . Moi teściowie nie płacili czynszu( moja żona nie miała o tym pojęcia) Teściowie dostali eksmisję ale dług jaki narobili na ok. 90 tys. Komornik ściga moja żonę, bo była zameldowana tam. Dodam że chodzi o lata 07 - 12. Jak da się wyjść z tej sytuacji?? Może to już jest prze...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: