Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
Witam moje pytanie brzmi tak, Narzeczona ma syna z poprzedniego związku, który mieszka z ojcem, my mamy dziecko razem i planujemy ślub i kredyt - zakup domu, moje pytanie brzmi, gdy ja wraz z moją partnerką potem już żoną weźmiemy kredyt i kupimy dom dla siebie, to co w przypadku gdy ona np. umrze? Będę miał z własnym dzieckiem na głowie jej byłego męża i syna, bo mu się pół domu po matce należy?
Jak rozwiązać tą sytuację?
W tym momencie każdy ...
Witam
Teść zakupił auto w czerwcu, jego ubezpieczenie kończyło się 8.07 dopatrzył się tego dopiero 13.07 (od tego dnia jest wykupione OC) . Dziś otrzymał wezwanie do zapłaty 2800 zł z ufg. Czy jest jakaś szansa na anulowanie kary lub jej zmniejszenie ? Co możemy zrobić ?...
Witam, mam z rodziną problem, chodzi matkę mojego ojca która mieszka z nami w domu i nigdy nie dokładała się do rachunków takich jak światło woda śmieci i nadal nie chce, ogólnie robi wszystkim nam pod górkę czyli po prostu na złość i nie chodzi tu tylko o rachunki. Co W takiej sytuacji zrobić?...
Prowadziłem samochód zarejestrowany na mojego tatę. Przekroczyłem prędkość o 51km/h. Wykroczenie zarejestrował fotoradar.
Na adres domowy przyszedł mi mandat w wysokości 1500zl (z dopiskiem o wskazaniu osoby, która prowadziła pojazd w momencie zrobienia zdjęcia.) Na zdjęciu mnie nie widać.
Moje pytanie brzmi:
Czy zabiorą mi za to prawo jazdy, jeżeli tata wskaże mnie jako kierowcę?
Czy zabranie prawa jazdy za przekroczenie prędkości oznacz...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: