Mieszkanie komunalne.

Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
anonim cytuj
03-02-2024
Z zasobów gminnych nie mogą korzystać osoby, które posiadają na własność dom czy chociażby działkę.

anonim cytuj
03-02-2024
A jeśli to mieszkanie mama przepisze na wnuczkę , moją córkę która jest już pełnoletnia?

anonim cytuj
03-02-2024
Jeżeli zapis będzie na pełnoletnią wnuczkę ty nie tracisz prawa do lokalu z zasobów gminy.

anonim cytuj
03-02-2024

Sugerowane Tematy

Spadek po rodzicach.
Witam, jak wygląda sytuacja gdy jest spadek po rodzicach a rodzeństwo nie może się dogadać? Siostra widzi tylko jedno rozwiązanie, że to należy się jej, a sprzedaż nie wchodzi w grę bo ona się na nią nie zgadza, a spłacić mnie też nie chce. Chce założyć sprawę w sądzie i oczekuje że ja się zrzeknę spadku....
Zakup garażu.
Co sprawdzić przed zakupem garażu od osoby prowadzącej działalność? Jak sprawdzić czy na nieruchomości jest obciążenie albo zajęcie? Czy sprawdzenie stanu prawnego jest obowiązkiem notariusza? Nie chciałabym wpakować się w jakieś problemy, gdyż pieniądze na garaż będą pożyczone od rodziców....
Jak dopisać żone jako współwłaściciela domu?
Mąż odziedziczył przed ślubem dom razem z siostra. Już po ślubie wzięliśmy wspólny kredyt, żeby spłacić siostrę. Wiem, że co dostał mąż przed ślubem jest jego. Jednak on chce, żebym się czuła bezpiecznie i chce mnie wpisać również jako właściciela. Jak się za to zabrać, jaki to koszt?...
Ile zabiera komornik z umowy zlecenia?
Ile zabiera komornik z umowy zlecenia?...

Wyszukiwarka