Witam. Mam takie pytanie. Mieszkam obecnie w mieszkaniu komunalnym. Co w przypadku gdy mama przepisze na mnie swoje mieszkanie w formie darowizny? Stracę to mieszkanie w którym teraz mieszkam ?
Wynajmuję mieszkanie od niespełna dwóch lat, w umowie najmu jest napisane, że okres wypowiedzenia, to bite 3 miesiące. Chcę się wyprowadzić z przyczyn osobistych. Czy jest jakakolwiek szansa, aby skrócić okres wypowiedzenia?...
Witam, 19.11.2015 wprowadziłam pół samochodu do firmy, odprowadziłam pół podatku. W marcu br. samochód został rozbity. Chciałabym go sprzedać. Po jakim czasie od wprowadzenia samochodu do firmy moge go sprzedać bez odprowadzenia kolejnego podatku? Słyszałam, że po dwóch latach, księgowa wspominała coś o pięciu latach. Jak to z tym jest ?...
Dowiedziałem się, że mój dłużnik zmarł. Ostatnia egzekucja komornicza była bezskuteczna ok. 2 lata temu. Oprócz mnie miał jeszcze długi u innych osób.
Dłużnik miał intercyzę z żoną i nie był ściągalny.
Miał dwoje dzieci pełnoletnich.
Nie wiem czy zostawił testament, czy dzieci były świadome długów ojca.
Czy mogę coś w tej sprawie nadal zrobić aby odzyskać swoje pieniądze?...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: