Złożyłam 3-moesieczne wypowiedzenie w pracy i miałam pracować do końca sierpnia, w międzyczasie zadzwonili do mnie ze szpitala że przesuwają termin na operacje, na którą jeszcze miałam czekać pół roku. I byla ta operacja 22 sierpnia, z automatu dostałam l4 do końca miesiąca, mam się zgłosić na kontrolę ostatniego dnia miesiąca i wtedy na pewno dostanę przedłużenie zwolnienia. Ale jak to prawnie wygląda: czy od 1 września mogę prosić od przedłużenie zwolnienia? I czy mogę się normalnie zapisać do przychodni bo przecież pracuje tylko do końca sierpnia. Pozdrawiam
Jeżeli Twoje zwolnienie lekarskie (L4) wygaśnie wraz z końcem Twojego okresu wypowiedzenia, to formalnie nie jesteś już pracownikiem danego zakładu pracy od 1 września. Jeśli jednak dostaniesz przedłużenie L4 przed końcem okresu wypowiedzenia, będzie ono ważne również po zakończeniu umowy o pracę.
Odnośnie opieki zdrowotnej po zakończeniu stosunku pracy: Jeżeli nie podejmiesz nowego zatrudnienia, a będziesz posiadać status osoby bezrobotnej, nadal przysługuje Ci prawo do świadczeń zdrowotnych na podstawie ubezpieczenia zdrowotnego finansowanego przez Państwowy Fundusz Zdrowia, pod warunkiem że zarejestrujesz się jako osoba bezrobotna w urzędzie pracy.
Podsumowując, jeśli otrzymasz przedłużenie zwolnienia lekarskiego przed zakończeniem okresu wypowiedzenia, będzie ono nadal ważne. Po zakończeniu stosunku pracy masz prawo korzystać z opieki zdrowotnej, zakładając, że spełniasz wymagania odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego.
anonim cytuj
27-08-2023
Dzięki za odpowiedź. A co w przypadku, gdybym znalazła nową pracę i chciała rozpocząć tam od 1 września, ale wciąż byłabym na zwolnieniu lekarskim? Czy nowy pracodawca ma prawo odmówić mi zatrudnienia na podstawie tego zwolnienia? Bo teraz zastanawiam się czy lepiej poczekać z szukaniem nowej pracy aż do momentu, gdy będę pewna, że L4 się skończy.
anonim cytuj
27-08-2023
W świetle polskiego prawa pracodawca nie ma prawa odmówić zatrudnienia z powodu posiadania przez kandydata do pracy zwolnienia lekarskiego. Jednak warto podkreślić kilka ważnych kwestii:
Po podpisaniu umowy o pracę, jeśli jesteś na zwolnieniu lekarskim, powinnaś poinformować o tym nowego pracodawcę. Twoje obowiązki w nowym miejscu pracy rozpoczną się po zakończeniu zwolnienia.
Jeśli pracodawca dowiedziałby się o zwolnieniu po podpisaniu umowy, ale przed jego rozpoczęciem, nie miałby on podstawy prawnej do jej rozwiązania jednostronnie z powodu samego zwolnienia.
Jeśli jednak zataiłaś istnienie zwolnienia lekarskiego w trakcie rekrutacji i miało to istotne znaczenie dla pracodawcy, mógłby on rozważyć rozwiązanie umowy z winy pracownika.
Zatem, jeśli planujesz podpisanie umowy o pracę będąc na zwolnieniu, warto być transparentnym i otwarcie komunikować się z potencjalnym pracodawcą na temat swojego stanu zdrowia i przewidywanego czasu powrotu do pracy.
Mam kilka pytań na temat spadku w postaci mieszkania.
Jest czwórka rodzeństwa( wszyscy pełnoletni)i w końcu zdecydowaliśmy się wszyscy wspólnie ze chcemy sprzedać to mieszkanie.
Wiem że musimy się udać do notariusza, ale ze względu na to, że ja przebywam w UK i jestem ograniczona czasowo chciałabym przygotować się na to spotkanie. Jakich dokumentów potrzebujemy? Od czego zacząć? Kto zajmuje się sprzedażą (my osobiście czy jakieś firmy-ewentual...
Witajcie
Zalalismy sasiadow
Moj maz zajmujacy sie na codzien budowlanka zobowiazal sie do naprawy szkod
Mieszkanie to bylo zalane juz 4 lata wczesniej i patrzac na jego stan po tamtym zalaniu nie bylo remontu gdyz zalanie bylo z winy wlasciciela
Okazało się ze własciciel wymaga od nas jeszcze wymiany podłogi w pokoju i drzwi które rzekomo zostały uszkodzone w wyniku naszego zalania
My uważamy ze sąsiad zwyczajnie chce nas naciągnąć
Jak taka...
Witam , bardzo proszę o poradę , jestem w nieślubnym związku ze swoim partnerem , mieszkam w jego mieszkaniu
Chciałabym mieć prawa do mieszkania partnera , w którym mieszkam , jakie kroki powinnam poczynić . Czy pobranie się z partnerem będzie gwarancją, że będę miała prawo do mieszkania , czy poza pobraniem , przepisanie mieszkania wchodziłoby grę , i jak to przepisanie wygląda, czy to jest darowizna z dożywotnim zamieszkaniem i jakie są koszty...
Dzień dobry razem z 4ma kolegami z pracy zaczęliśmy prace u tego samego pracodawcy jestesmy zatrudnieni na stanowisku młodszy specjalista od dwóch lat na umowę na czas nieokreślony, razem z kolegami zarabiamy równo lecz mniej niż starsi specjaliści którzy wykonują tą same prace te same obowiązki lub mniej oraz maja mniejsze często uprawnienia ale pracują we firmie dłużej, a dostają wieksza wypłatę czy to nie podchodzi pod art 18 kodeksu pracy? Do...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: