Złożyłam 3-moesieczne wypowiedzenie w pracy i miałam pracować do końca sierpnia, w międzyczasie zadzwonili do mnie ze szpitala że przesuwają termin na operacje, na którą jeszcze miałam czekać pół roku. I byla ta operacja 22 sierpnia, z automatu dostałam l4 do końca miesiąca, mam się zgłosić na kontrolę ostatniego dnia miesiąca i wtedy na pewno dostanę przedłużenie zwolnienia. Ale jak to prawnie wygląda: czy od 1 września mogę prosić od przedłużenie zwolnienia? I czy mogę się normalnie zapisać do przychodni bo przecież pracuje tylko do końca sierpnia. Pozdrawiam
Jeżeli Twoje zwolnienie lekarskie (L4) wygaśnie wraz z końcem Twojego okresu wypowiedzenia, to formalnie nie jesteś już pracownikiem danego zakładu pracy od 1 września. Jeśli jednak dostaniesz przedłużenie L4 przed końcem okresu wypowiedzenia, będzie ono ważne również po zakończeniu umowy o pracę.
Odnośnie opieki zdrowotnej po zakończeniu stosunku pracy: Jeżeli nie podejmiesz nowego zatrudnienia, a będziesz posiadać status osoby bezrobotnej, nadal przysługuje Ci prawo do świadczeń zdrowotnych na podstawie ubezpieczenia zdrowotnego finansowanego przez Państwowy Fundusz Zdrowia, pod warunkiem że zarejestrujesz się jako osoba bezrobotna w urzędzie pracy.
Podsumowując, jeśli otrzymasz przedłużenie zwolnienia lekarskiego przed zakończeniem okresu wypowiedzenia, będzie ono nadal ważne. Po zakończeniu stosunku pracy masz prawo korzystać z opieki zdrowotnej, zakładając, że spełniasz wymagania odnośnie ubezpieczenia zdrowotnego.
anonim cytuj
27-08-2023
Dzięki za odpowiedź. A co w przypadku, gdybym znalazła nową pracę i chciała rozpocząć tam od 1 września, ale wciąż byłabym na zwolnieniu lekarskim? Czy nowy pracodawca ma prawo odmówić mi zatrudnienia na podstawie tego zwolnienia? Bo teraz zastanawiam się czy lepiej poczekać z szukaniem nowej pracy aż do momentu, gdy będę pewna, że L4 się skończy.
anonim cytuj
27-08-2023
W świetle polskiego prawa pracodawca nie ma prawa odmówić zatrudnienia z powodu posiadania przez kandydata do pracy zwolnienia lekarskiego. Jednak warto podkreślić kilka ważnych kwestii:
Po podpisaniu umowy o pracę, jeśli jesteś na zwolnieniu lekarskim, powinnaś poinformować o tym nowego pracodawcę. Twoje obowiązki w nowym miejscu pracy rozpoczną się po zakończeniu zwolnienia.
Jeśli pracodawca dowiedziałby się o zwolnieniu po podpisaniu umowy, ale przed jego rozpoczęciem, nie miałby on podstawy prawnej do jej rozwiązania jednostronnie z powodu samego zwolnienia.
Jeśli jednak zataiłaś istnienie zwolnienia lekarskiego w trakcie rekrutacji i miało to istotne znaczenie dla pracodawcy, mógłby on rozważyć rozwiązanie umowy z winy pracownika.
Zatem, jeśli planujesz podpisanie umowy o pracę będąc na zwolnieniu, warto być transparentnym i otwarcie komunikować się z potencjalnym pracodawcą na temat swojego stanu zdrowia i przewidywanego czasu powrotu do pracy.
Witam, nieświadoma konsekwencji odkupiłam bon turystyczny od osoby, która zaoferowała mi sprzedaż po okazyjnej cenie. Niestety dałam się namówić...
Zbyt spontanicznie podjęłam decyzję i przelałam pieniądze. Kiedy się zorientowałam , że tego bonu nie wykorzystam i to karalne napisałam do gościa o zwrot pieniędzy. Kontakt się urwał, okazało się, że to oszust, który wyłudził ode mnie pieniądze. Czy coś w tej sprawie mogę jeszcze zrobić? Czy jest se...
We wrześniu złożyłam wypowiedzenia za porozumieniem stron. Pod koniec września zarejestrowalam się w PUP. Dostałam informację że zasilek przysługuje mi od 2 stycznia. Dlaczego zasiłku nie dostane juz w styczniu tylko w połowie lutego czyli nie po 3msc tylko 4,5msc.?!...
Mam problem z agentem nieruchomości, który zajmował się lub raczej miał zajmować sprzedażą mojej działki. Zrobił zdjęcia z drona ,wstawił ofertę sprzedaży na 2 portalach i w sumie na tym jego praca się skończyła. Nie mam żadnej umowy podpisanej. Pan wstawił ofertę na wyłączność . Chcę zakończyć tą niby współpracę, ponieważ nic się nie dzieje w kwestii sprzedaży, nie podoba mi się jego podejście i ciągły brak czasu na jakiekolwiek rozmowy , nawe...
Jak wygląda sprawa poboru przez komornika alimentów jeśli prowadzi się jednoosobową działalność gospodarczą?? Czy pobiera jak przy umowie o pracę 60%z wynagrodzenia czy całość zarobioną podczas działalności jak podczas umowy zlecenie???...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: