Zniesiony dozór policji.

W tamtym tygodniu w środę przyszedł mi list od prokuratora w którym pisze, że nadal mam zakaz opuszczaniu kraju, ale - i teraz właśnie tego nie rozumiem za bardzo:
Prokurator postanawia zmienić postanowienie wcześniejsze ( o tym dozorze), z ten sposób, że W MIEJSCE OBOWIĄŻKU ZGŁASZANIA SIĘ PODEJRZANEJ RAZ W TYGODNIU DO KOMENDY POWIATOWEJ WPROWADZIĆ OBOWIĄZEK INFORMOWANIA O KAŻDYM TRAAJĄCYM DŁUŻEJ NIŻ 2 TYG WYJEŻDZIE POZA MIEJSCE ZAMIESZKANIA, JAK TEŻ INFORMMOWANIA O TERMINIE POWROTU DO MIEJSCA ZAMIESZKANIA.
I teraz moje pytanie - czy to oznacza, że już nie musze chodzić co tydzień na komendę się odnotować?

i drugie - jak oni to sprawdzają, że ja np. nie opuszczę mieszkania na dłużej niż na 2 tyg. -nie mam zamiaru opuszczać, bo nie planuje wyjazdu, ale właśnie mnie to zaciekawiło.

W uzasadnieniu prokurator napisał żę zważywszy na czas który upłynął od chwili zastosowania środkow zapobiegaeczych, a także etap zaawansowania śledztwa prokurator uznał za celową częśćiową zmianę warunków dozoru policji. Zdaniem prokuratra, aktualnie wystarczający będzie iż (w ramach tego środka) podekrzana podda się jedynie obowiązkowi informowania organu dozorującego (komenda i prokurator) o każdym trwającym dłużej niż 2 tyg wyjeździe poza miejsce zamieszkania, jak też informowania o terminie powrotu do tego miejca zamieszkania. Warunki dozoru policji w połączniu z zakazem opuszczania kraju, będą odpowiednio motywowały podejrzaną do realizcji obowiązków procesowych.
anonim cytuj
17-08-2023
To znaczy, że nie chodzisz już na dozór raz w tygodniu, a tylko informujesz, jeżeli planujesz wyjechać na więcej niż dwa tygodnie poza miejsce zamieszkania, a potem, że wracasz w to miejsce. Bezpośrednio nikt tego nie sprawdzi, nikt nie będzie Cię odwiedzał w domu, aby to sprawdzać, niestosowanie się do tych warunków środka zapobiegawczego może wyjść pośrednio.

anonim cytuj
17-08-2023
To znaczy, że nie chodzisz już na dozór raz w tygodniu, a tylko informujesz, jeżeli planujesz wyjechać na więcej niż dwa tygodnie poza miejsce zamieszkania, a potem, że wracasz w to miejsce. Bezpośrednio nikt tego nie sprawdzi, nikt nie będzie Cię odwiedzał w domu, aby to sprawdzać, niestosowanie się do tych warunków środka zapobiegawczego może wyjść pośrednio.

Dzięki A CO TO MOŻE OZNACZAĆ NA TYM ETAPIE SPRAWY - że śledztwo jest kończone? czy jak? A jeśli sam prokurator takie podjął decyzje - nic nie składałam o zmianę dozoru - to może dla mnie lepiej? Ja nie jestem winna po prostu zostałam w to wplątana nieświadomie

anonim cytuj
17-08-2023
Dzięki A CO TO MOŻE OZNACZAĆ NA TYM ETAPIE SPRAWY - że śledztwo jest kończone? czy jak? A jeśli sam prokurator takie podjął decyzje - nic nie składałam o zmianę dozoru - to może dla mnie lepiej? Ja nie jestem winna po prostu zostałam w to wplątana nieświadomie

Wydaję mi się, że może chodzić prawdopodobnie o dwie opcje:
- umorzenie
- wysłanie aktu oskarżenia do sądu

anonim cytuj
17-08-2023

Sugerowane Tematy

Zadłużone mieszkanie
Witam, pare miesięcy temu podpisaliśmy umowę z właścicielem mieszkania za pośrednictwem biura nieruchomości ale kilka dni temu okazało się ze mieszkanie jest zadłużone a właściwie jego właściciel który nie płaci alimentów, komornik chce zajac mieszkanie. Oczywiście fakt zadłużenia został ukryty przed nami w momencie podpisywania umowy, dostaliśmy pismo ze musimy od teraz wpłacać pieniądze na konto komornika. Oczywiście właściciel się na to nie ...
Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązano ze mną umowę?
Mam pytanie, pracuje w ZK praca już mi tak siadła na psychikę że wzięłam L4 od psychiatry. Od znajomych wiem że dyrektor nie był tym zadowolony, wzywa mnie na rozmowę o zaistniałej sytuacji mam obawy że chce mi wręczyć rozwiązanie umowy lub dyscyplinarkę z jakiegoś tam powodu. Czy jest to możliwe by na L4 rozwiązali ze mną umowę ?...
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne
Pracodawca zamiast płacić ZUS wpisywał urlopy bezpłatne. Gdy pracownicy się zorientowali zamyka firmę. Zgłoszone do kontroli PIP i ZUS. PIP nie robi kontroli ze względu na pandemię. Gdy zakład się zamknie pracodawca nie będzie już pracodawcą ani przedsiębiorcą. Proszę o porady....
Czy Play bez mojej zgody mógł udostępnić moje numery telefonów firmą trzecim??
Play dzieli się swoją bazą numerów z firmami trzecimi? Dzisiaj miałem dziwną sytuację: do mojej żony zadzwoniła firma, która jak sprawdziłem z necie - spamuje telefonami ze zbiórką na pomoc dzieciom (nie wiem czy oszustwo czy nie - nie wnikam na razie). Zmartwiło mnie jednak to, że pytali o mnie z imienia i nazwiska. Byłem przekonany, że nikt poza Play nie ma prawa wiedzieć, jakie inne numery tel. mam u tego dostawcy. Dzwoniłem do Play a tam pow...

Wyszukiwarka