Witam.
Corka ma ustalone kontakty z ojcem na sali zabaw 3 razy w miesiacu i przy odpowiedniej pogodzie moze zabierac ja na spacer. Corka nie widziala swojego ojca 2 lata gdyz siedzial w wiezieniu za grozby do mnie i ma rowniez zakaz zblizania sie do mnie.corka nie chce isc do ojca a sala zabaw jest zamknieta z powodu pandemi.
Moje pytanie, czy cos mi grozi jesli nie dowoze corki na widzenia gdyz sala zabaw jest zamknieta a corka nie chce isc?
anonim cytuj
03-12-2020
Jeśli macie państwo ustalone kontakty przez Sąd , a sądząc po poście że tak. Ojciec dziecka , w razie nie realizowania przez panią kontaktów ,ma prawo wniesc wniosek o pani ukaranie .
anonim cytuj
03-12-2020
nawet jesli sala zabaw jest zamknieta?
anonim cytuj
03-12-2020
Można iśc na jakiś kompromis... Można się w inny sposób dogadać. A jeśli nie można, to trZeba złożyć wniosek do sądu o zmianę kontaktów ale do czasu nowego postanowienia ,obecne trzeba realizować.
anonim cytuj
03-12-2020
Pytanie było czy coś pani grozi . Tak więc powiem pani tak, grozi pani sprawa o nie przestrzeganie ugody bądź postanowienia. Może pani zostać ukarana np. finansowo.
anonim cytuj
03-12-2020
Jeżeli macie państwo ustalone kontakty tylko i wyłącznie na sali zabaw to w tej chwili nie mogą one być realizowane z wiadomych przyczyn zależy jaki ma pani postanowienie.
anonim cytuj
03-12-2020
mamy na konkretnej sali zabaw w wyroku, nawet nazwa sali wpisana
anonim cytuj
03-12-2020
To jeżeli tak pani ma i w tej chwili są zamknięte to nie musi się pani martwić z wiadomych powodów sale są zamknięte i kontakty nie mogą być realizowane nic pani nie grozi
anonim cytuj
03-12-2020
Czyżby? Przy odpowiedniej pogodzie ojciec może zabierać dziecko na spacer .
anonim cytuj
03-12-2020
Ja tu odniosłam się do sali zabaw jeżeli chodzi o kontakty jeżeli chodzi o spacer to już tu kwestia porozumienia
anonim cytuj
03-12-2020
Jednym z obowiązków rodzica sprawującego bezpośrednią opiekę nad dzieckiem jest przygotowanie go do spotkania z drugim rodzicem. Dotyczy to np. odpowiedniego ubrania ale także psychicznego przygotowania dziecka. Dlatego, dla dobra dziecka, powinna pani zrobić wszystko, żeby dziecko spotkało się z ojcem. Jeśli plac zabaw jest zamknięty, to wykorzystać ten czas na spacer.
Dziś chciałem zwrócić zegarek 12 dzień po zakupie. Nie został przyjęty A jako powód podano mi, ze zwroty tylko do 7dni.
Czy sprzedawca ma takie prawo?...
Witam, otóż parę dni temu moja mama otrzymała list z firmy Centrum Badan Opinii Publicznej z działu windykacji z wezwaniem do zapłaty za materac którego nie mamy. Sprawa jest z 31.08.2015 czyli prawie 10 lat, czytałem o tej firmy w Internecie i słyszałem ze to są naciągacze, ale nie wiem jak się ustosunkować do tego. Pan z windykacji wysłał mi na maila umowę kupna tego materaca z podpisem mojej mamy na kwotę 118 zł, a w liście dostałem 118 zł+ 6 ...
Witam. Mam problem z sąsiadem. Nawet z dwoma. Jeden sąsiad ma około 10 kotów których ilość z roku na rok się powiększa, na wiosnę i jesień kotki chodzą w ciąży. Drugi też ma ale około pięciu. Te stworzonka całymi dniami siedzą u mnie koło domu, chodzą po samochodach rysując je, jak zostawię otwarty garaż lub piwnice od razu tam wchodzą i wszystko obsikują. Zostawię buty na zewnatrz? Już obsikane, urządziły sobie u mnie toaletę wszędzie są ich odc...
Dostałem dziś pismo od komornika o wszczęciu egzekucji.
Odnosi się to prawdopodobnie do niezapłaconego mandatu za przejazd bez biletu (nawet nie wiem czy to byłem ja - sprawa z 2003 roku).
Jest podana należność, odsetki, opłata egzekucyjna.
Do pisma jest dołączony nakaz zapłaty w postępowaniu upominawczym z 2003 (z klauzulą wykonalności z 2014 roku).
Do tej pory nikt się do mnie nie odzywał, nie dostawałem żadnych pism. Czy to nie za długi ok...
Wyszukiwarka
Wyszukiwarka pozwala szybko dostać się do poszukiwanego miejsca na stronie. Przykładowe frazy: